Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 30 maart 2012

In de ban van de Kip! ( en de fiets)

Ik ben nog steeds in de ban van de kippen, zijn ze niet groot dan wel klein, kippen, het kunnen er niet genoeg zijn! Dit vond ik weer zo,n schattig quiltje. Het is alleen wel haast net zoveel werk als de grote kippenquilt al zou je het niet zeggen als je het formaat ziet.
Van deze strookjes moesten heel veel blokjes gemaakt worden voor de randen, maar dat maakte het nou net wel weer erg leuk, als die kleine blokjes van 1 x 1 inch.Foefje! je naait de stroken twee aan twee aan elkaar en dan snij je ze op 1.5 inch af, komt het altijd goed uit.
De kipjes moeten nog oogjes krijgen, hele kleine zwarte knoopjes, daar moet ik nog even naar op zoek.
En toen wat tie opeens af, helemaal vrolijk met al die kleurtjes en bloemetjes.
Onze eigen kipjes scharrelen ook nog steeds rond het huis, het witte kipje komt graag in de keuken kijken of "Beest"zijn bakje wel leeg heeft gegeten, want als ze ergens gek op is, dan is het wel katten eten....
Gelukkig verblijden ze ons ook steeds weer met lekkere verse eitjes! Of moet ik zeggen, het witte goud, of de gouden eieren? Ik lees namelijk in de krant dat de eieren dubbel zo duur moeten worden omdat de kippen diervriendelijker moeten worden gehouden, en dat brengt kosten en minder productie met zich mee.Nou, dan hebben wij ook eens een bof want deze prijsstijging gaat aan ons huisje voorbij, want wij hebben iedere dag een gratis ( nou ja....gratis....) ei!
En dan is hier het stoflapje ( zo noemt zoonlief mijn quilts oneerbiedig....stoflappen....) Is tie leuk of is tie leuk! Je kan maar verliefd zijn op je eigen kippetjes, toch?
Alleen......heel erg luxe probleem, want waar ga ik ze hangen!? Ik heb er al wat mee afgewandeld door het heerlijk huis.......*Zucht*.....Het weekend staat weer voor de deur,zaterdag is hier Kom in de Kas, en de koningin komt in Brielle...kan ik eindelijk die Koninklijke knie eens van dichtbij aanschouwen.......zondag 1 april feest in Brielle,de leuke dingen komen er weer allemaal aan, ik ben er helemaal klaar voor, want ik heb van de week een nieuwe elektrische fiets gekocht met versnellingen.
Ik had er al jaren één, maar zonder versnellingen, en dan moest ik als ik 20 km per uur fietste erg hard rond trappen met de julliewetenonderdehandwelknie......en dat werd moeizaam dus nu heb ik er één met acht versnellingen, en echt meisjes, G*E*W*E*L*D*I*G...........ik zoef met een vaartje in een rustig traptempo  over s, herents polderwegen! (túúrlijk, de knie blijft stijf, en pijnlijk, en beperkt,dat zal zo blijven ter informatie voor diegenen die er af en toe naar vragen) Maar deze fiets is het beste wat me in jaren is overkomen! Ik denk dat de fietsenmaker s,avonds met zijn vrouw aan tafel druk zit te rekenen wanneer hij met vroegpensioen kan, want die fietsen verkoopt hij als broodjes!Iedereen een goed weekend.

60 opmerkingen:

 1. Wat is je mini kippenquiltje leuk geworden Jeannet! Veel plezier met je nieuwe stalen ros!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een pracht van een fiets! Ik ken inmiddels meer mensen met zo'n geval, onze fietsenmaker zal ook wel zitten rekenen hihi, maar ze zeggen allemaal; 'had ik eerder moeten doen".
  Je kipjes zijn schattig en ze vinden vast wel een plekje, bevallig over een stoel of zo?
  Fijn weekend en dat het maar heerlijk fietsweer mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk geworden dan jouw kleine kippenquilt! Past hij niet ergens in je keuken? Vind hem daar echt voor gemaakt! Gave fiets, jou ze zijn wel heel erg handig deze met ondersteuning, ik heb van de week voor het eerst in twee jaar weer gefietst en al ging het een beetje bibberig, het ging! Heerlijk! Veel plezier van dit mooie stalen karos!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk quiltje!!!
  gezellig die kippetjes..en bloemetjes...
  en nu ZOEF jij lekker rond met je
  fiets...geniet er maar lekker van...
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooh Jeannet wat een plaatje! Je stoflapje zal toch echt wel een plekje hebben voor de pasen...en anders misschien bij jou moedertje? En die nieuwe fiets...wat fiets dat fijn niet. Ik heb al een een proefrondje gefietst op dit soort fietsen. Wat een luxe...en gelijk heb je met je knietje. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk quiltje is het geworden !
  Geniet van je fiets !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk je kippenquiltje,Jeannet.
  En dit weekend veel fietsplezier, ik hoop dat het weer ook mee werkt.

  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk die fiets. Ben je toch weer een stuk mobieler. Leuk die kippenquiltjes en zo'n vers eithe, mmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Giantisch fijne fiets, daar kun je mee rond komen. Dat leuke lapje krijgt toch wel een plekje? Hij is erg leuk, maar ik heb bewondering voor het kleine werk. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach die kippen,wat zou ik ook graag zo'n stoflapje aan mijn muur willen hebben,maar je weet wel de tijd is niet te koop.
  Je gelukkigheid straalt van het scherm af, wanneer kan ik je verwachten, met een paar extra accu's moet dat toch lukken op een dag naar de Veluwezoom te zoeffen.
  een gezellig weekend, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och, Jeannet, dit klein kippen quilt is zo schattig !
  Mag ik even vragen enige informatie over het patroon, a.u.b ? Hartelijk bedankt !
  XOXOXOXO
  NADINE (Belgïe)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je nieuwe fiets!
  En die kippenquilt, daar wordt je toch helemaal vrolijk van!

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke kipjes zeg! zucht...ikwou dat ik t kon...
  Ik geloof dat ik t geduld niet voor quilten heb. Maar probeer t nog wel hoor. Ben ook erg eigenwijs; want ik wil niet op les ofzo.
  Jij zit er zo met pasen al lekker kippig bij.
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schattig quiltje is het geworden, en als je er geen plek voor vind dan kan die wel hier hangen.
  En een geweldige fiets, daar zullen heel wat kilometers mee gefietst gaan worden. Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk, leuk en leuk! De kipjes, de fiets en de miniblokjes.:) Toch zou ik geen fietsenmaker willen zijn. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeannet ik heb dezelfde fiets al 4-de jaar,ja dan oudere model wel giant en nog geen een dag spijt van,ja en we wonen in Limburg dus heuvel op heuvel af,geweldig relax. Je kippen quilt is ook erg mooi,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een kippenquilt blijft leuk. Ik zou 'm in de keuken hangen, als je ruimte hebt. Het geeft altijd zo'n leuk sfeertje als er iets met kippen in de keuken staat of hangt.
  En je E-bike, helemaal super.

  Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 18. je kippenquilt is zo mooi kan je er echt geen plekje voor vinden
  en die eitjes zijn toch smaakvoller
  en nog veel plezier met je fiets

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Blijf jij maar lekker gek op je kippen en trouwens je fietsnismprachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je kippenquiltje is een schatje geworden! Een fijnweekend met veel fiets plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooooh... wat zijn die kipjes leuk!!!! Mijn complimenten hoor! En als je nog zwarte miniknoopjes zoekt. Ik heb er flinkw at liggen. Kan er wel een aantal missen & naar je opsturen.

  groetjes,
  Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een leuk quiltje !Enne fantastisch dat je nu een fiets hebt waar je meer mee uit de voeten kan,lekker de wind door je haren is toch een gevoel van vrijheid
  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een super-fiets, en zo heerlijk,
  dat je er zo van kunt genieten! Jij
  kunt weer jarenlang hele lange fiets-
  tochten maken. Het kippenquiltje is
  wel heel erg leuk geworden, daar vind
  je vast nog wel een plaatsje voor. Ik
  ben ook dol op kippen (maar hou niet
  zo van eieren, behalve dan in een
  lekkere cake ofzo), en jullie kipjes
  hebben het meest diervriendelijke leven, dat een kip zich maar kan
  wensen. Geniet van je weekend, en je
  kippen(quiltje) en de eitjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh, dit is ook al weer zo'n vrolijkerd. Leuk hoor, al die kippenquilts. Wij hadden vroeger ook altijd verse eitjes van onze eigen kippen. Geniet lekker van je mooie nieuwe fiets. Zie ik je eind april nog bij Bep trouwens? (zie blog Bep)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Misschien vinden de kippen de quilt wel leuk in hun hok, ter inspiratie en aanspraak.....!?

  Gaaf die fiets, denk ik, heb er geen ervaring mee, maar met je knie zal het een uitkomst zijn.
  Niet te hard gààn, want ik zie soms ouderen(daar val jij niet onder!)met een bloedgang zonder op of om te kijken rotondes nemen.
  Veel fietsplezier.
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 26. het is inderdaad een schatje en mijn kippen zijn ook dol op kattenvoer....
  Ik heb nog een leuke tip voor een oog, gebruik eens een ouderwets zwart drukkertje en dan met het drukkertjeskantje naar de buitenkant, snap je het nog? het staaat heel leuk ook doordat het wat relief geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een plaatje die nieuwe kippenquilt. En wat een fijne fiets heb je nu. Heel veel kilkometers toegewenst op deze snelle bolide!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. wat een heerlijk kippenquiltje.... En geniet van je fiets. Ik heb ook een elektrische fiets met versnellingen, geschikt voor mindervalide mensen net als ik.....maar ik geniet er zo van..........

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Your little chicken quilt is very cute - was it the pattern in Quiltmania?

  I think your new bike is a great idea for your knee, have fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Your little chicken quilt is very cute - was it the pattern in Quiltmania?

  I think your new bike is a great idea for your knee, have fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gezellig die kippenquilt en daar vindt je vast wel een plaatsje voor. Dat je jeweetwelknie stijf en stram blijft is een gegeven maar wat zul je dan dubbel genieten van deze prachtige fiets die ervoor zorgt dat je je gemakkelijker kunt verplaatsen. Heel veel fietsplezier, geniet ervan en van de mooie tijd die komen gaat met alle activiteiten. Fijn weekend, groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 32. piep


  wat een kei schattig quiltje,
  ongelooflijk mooi, en hoop dat je een plekje vindt
  wan is te mooi om in een kast te liggen hoor

  Die fiets, heb er ook zo eentje, zaaaaalig he
  genieten, laat de zon maar vmug terugkomen

  fijn weekend

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. super gaaf quiltje en een hele mooie fiets, veel plezier met het fietsen.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een beeldschoon quiltje is het geworden.
  En heerlijk dat je een nieuwe fiets hebt.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een leuke kippenquilt.
  Veel fietsplezier hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. hoi, wat leuk die kippen. Ben je ook van de 'staande' 3d kippen? In de Anna van vorige maand stond nl. een patroon van een kip. Misschien ook iets voor je?

  En wat lekker voor je, zo'n nieuwe fiets. Geniet er maar van en laat eens weten of 'ie echt bevalt. Manlief is ook aan het neuzen voor zichzelf. Dan kan hij op de fiets naar zijn werk (15 km heen), scheelt weer een file en een boel benzine.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat schrijf je altijd gezellig. Heel veel is herkenbaar. En ik ben ook heel erg blij met onze dames. En zo'n fiets staat ook op mijn verlanglijstje maar bij mij is het nietde knie maar een etage lager.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Leuk kippenquiltje!! En wat een gave fiets! Nu kun je wel een rondje Flakkee doen.....makkelijk, toch ?! Veel fietsplezier! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 39. hoi jeanette;
  Ik heb maar een simpele kleine digitale camera;
  een Olympus model no C-765
  ultra zoom -10x zoom
  4.0 megapixel
  Hij is al 7 jaar oud denk ik....
  meestal doe ik t gewoon op de automaat ,soms handmatig.
  Ben er erg blij mee .
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dat je er maar vele trappolderplezieretochtjes op mag maken. Of de gewone boodschappen rondjes. Je quiltje is een dotje.
  Fijn weekend alvast.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ja die fiets ken ik Jeannet ....dat is niet zo moeilijk...ik werk hier in een fietsenwinkel......en ook mijn "baas" verkoopt er veel...prijs en kwaliteit heel goed....leuk issie van jouw hoor en wens je veel plezier ermee!!....en ben weg van je kippenquiltje !! het is een schatje zeg!! even ruilen met ophangen met een ander.....fijn weekend...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat is dat een mooie mini-kippenquilt geworden. Mooie kleuren bij elkaar. Schitterend gewoon.
  Verder heb je een mooie fiets gekocht. Ik wist niet dat er elektrische fietsen met en zonder versnellingen waren. Is goed om rekening mee te houden. Zo wordt fietsen ineens een stuk leuker voor je.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat is je kippenquiltje geweldig geworden en die fiets ... mmmm... zou ik ook wel willen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Je kippenquiltje is geweldig mooi geworden, heel vrolijk die kleurtjes bij elkaar. Heerlijk zo'n fiets, moet geweldig zijn als je zo over fietspaden zoefffffttttt. Fijn weekend,groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Erg leuk geworden minstens zo leuk als die grote. Grappig dat verkleinen ook al zo'n leuk effect kan geven. Fijn dat je goed gaat op je nieuwe fiets met 'die knie'.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een super schattig quiltje is het geworden Jeannet!
  En wat een mooie fiets, wat zal dat fijn zijn voor je! Vervelend dat het met je knie nog altijd niet goed gaat, maar gelukkig zijn er zoveel dingen die het leven ook weer een beetje gemakkelijker maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dat lijkt me heerlijk zo'n fiets, maar ze zijn nog steeds erg duur.
  Maar jij houdt ook geld over natuurlijk met je eitjes van eigen kipjes :-)
  "En toen was ie opeens af"..... dat gebeurd bij mijn quilts nou nooit, zo maar opeens vanzelf...
  Maar het is een schattig quiltje, misschien kan hij nog op de w.c.? Toch ook leuk als je daar moet zitten?
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Leuke kippies!!! En mooi op tijd voor de paas!
  Van harte met je fiets. Heb er ook 1 sinds een jaar en wil hem nóóit meer kwijt!
  Fijn weekend, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat een leuke quilt is dit, zo lekker pasen en je fiets geweldig ik hoop dat je er veel plezier van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. I love this chook wall hanging...........do you know what the pattern is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Heb je nu het patroon verkleind. Wat een snoepie.
  Die zou ik ook wel willen maken.
  En heerlijk die nieuwe fiets. Ik heb nog niet zo'n elektrieke maar bij jou in de polder lijkt hij mij onmisbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Een lieverd je 'Kipje'. Ja een fietske om van te houden. Ik heb 7 versnellingen maar ga als een kieviet. Veel plezier en kijk uit voor de bochtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Wat is je kippenquiltje prachtig ! ! !

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Wat een prachtige fiets! Daar zul je zeker geen spijt van krijgen. En hopelijk super relaxed, een zere knie negerend, toertochten op maken. Of kleine ommetjes, gezellig met man en kind, of vriendin, of gewoon lekker alleen met de wind in je haren! Het zonnetje schijnt dus dat komt vast goed vandaag, ik ga lekker in mijn kamertje aan de slag. Ik ben daar super happy mee. Jij een fijne zondag, enne de groeten doen aan Rennie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. lekker hoor, zo'n fiets, veel veilige en mooie kilometers!!
  en je kippen zijn superleuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Je kpquiltje is echt super leuk en ie fiets zalig denk ikvgriet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Ik heb nog wel een plekje in de gang voor die prachtige kippenquilt ;-0. Heerlijk, relaxed fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Als je hem echt nergens kwijt kunt, willen die kipjes vast wel naar Wales.....:o)
  Prachtig!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 59. hallo jeanet de kippenquilt is die van een bestaand patroon of heb je dit zelf bedacht hij is trouwens erg leuk maar een vriendinnetje van me zoekt een kippen patroontje kan je mij er aan helpen waar het te koop is? lenie

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet