Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 2 april 2012

Clarissa

Lang geleden ja, wel meer als anderhalf jaar geleden, kocht ik samen met haar dit quiltpakketje bij Petra Prins in Zutphen.Ik kocht het om er met mijn Singertje een leuk projectje samen van te maken, het heette Clarissa, te eenvoudig om je druk over te maken, 
 Het waren voor mij de kleuren die het hem deden.Soms heb je wel eens dat je na een poosje iets wat je eerst leuk vond, niet meer leuk vind, maar dat is bij mij met dit quiltje niet het geval, het blijft me boeien op de één of andere manier.Toch heeft het een eeuwigheid geduurd voordat ik er aan ben begonnen,
 Ik zag er tegenop, eerst al de stroken snijden,en dan netjes recht naaien op de machine, dat is niet mijn "ding", erger nog, helemaal niet mijn ding, ik heb moeite met een simpel, eenvoudig, recht naadje, en ik teken echt eerst een inch lijntje met de pen, dus eitje zou je zeggen, nou nee dus, hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet, maar steevast loopt de lijn aan het eind scheef, en dat kan natuurlijk niet, zeker niet bij zo,n strokenquiltje.Dus iedere keer lostornen en overdoen.( ik wist meteen weer waarom het zo lang in die la lag.....)
Maar ik weet niet hoe dat jullie vergaat, altijd als ik dat tornmesje nodig heb ( en dat heb ik dus nog al eens ......) is dat ding kwijt...GrrrrrMMppffff.......Ik was het zat, op de PC is alles te koop, je hebt het maar in te googelen, tornmesjes...en daar rollen ze over het beeld......25 stuks voor 10 euro, fonkelnagelnieuw.......
Je kan er niet voor tobben......ehhh, Tornen bedoel ik........
En zo kwam het toch nog goed met Clarissa, beetje stofjes van mezelf, het meeste van de winkel, helemaal blij er mee! Wie nog een tornmesje nodig heeft......ik heb er zat hoor, en kan er zelfs nog wel één missen!(lol)
Van de stroken die ik over had heb ik gewoon ninepatches gemaakt, zomaar, voor de leut, of een poppenquiltje, of een grote quilt, wie weet, ik ga nog even door met scrapstukjes. En wat is nou een scrapstukje? Ook zoiets...nou blink ik niet uit in snel beslissingen nemen voor wat betreft stofjes weg gooien, met andere zaken heb ik er minder last van.....wanneer gooi je iets weg, en wat bewaar je, en ook niet onbelangrijk,wáár bewaar je het? op kleur, of op grootte...in de kast, of in een doos.....of misschien in een laatje...Pfoei......wat een dilemma,s..
Ik heb hier dus zo,n ( vast bekende) doos staan van Ikea en niet de gewone maat, nee, de allergrootste maat die ze verkopen, de doos moest steeds groter worden....en is nu helemaal propvol, grotere hebben ze helaas niet....dus er moet wat gebeuren...alles wat niet past in dit scrapblokje van 3 x 3 inch (incl. naad) gooi ik weg...denk ik.......misschien....of nou ja.....
En dan hier het resultaat van één hele ochtend strijken en snijden en uitzoeken, en kijken wat bij elkaar past, en twijfelen, nee, toch weer zonde van dit of dat lapje......en totaal geen vermindering in de doos he.....hoe doen jullie dat allemaal !? Ik ben een stuk gaan fietsen, de riebels kreeg ik er van, alleen met die doos doe ik nog wel de rest van mijn leven, ik kan wel drie tweepersoonsquilts maken......Nu begrijp ik wel waarom mijn (timmer)man altijd graag met nieuw hout werkt.........Gisteren brachten Rennie en haar man nog een bliksembezoek aan het landgoed, was gezellig! ( foto,s staan bij haar op de blog) Op weg naar Zeeland passeer je nagenoeg ons huis, we wonen 2 kilometer van de voet van de Haringvlietdam. ( In Zuid Holland he.....!) Iedereen weer een fijne week! Op naar de pasen, vroeg dit jaar.

35 opmerkingen:

 1. Je Clarissa is prachtig geworden Jeannet! En tja....patchen op de naaimachine. Er wordt nogal eens denigrerend over gesproken maar probeer idd maar eens om een quilt met piepkleine stukjes op een masjientje te naaien. Wat mij helpt als ik stroken naai is dat ik dan op mijn naaimachine een stuk schildertape plak op precies een kwart inch. Daar kun je je strook mooi langs laten glijden. En op een gegeven moment krijg je er vanzelf handigheid in. En op de naaimachine genaaid of niet....het blijft tenslotte altijd mensenwerk niewaar? Alleen God is perfect...gelukkig wij niet! Fijne maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Clarissa is beeldig! En je nine patches ook.
  Wat ik doe met die restjes? Dat weet je volgens mij allang ;o) Echt, de voorraad verminderd en zelfs de kleine stukjes kun je in de blokken gebruiken. Echt een aanrader voor restjes! Ik verveel me er nog lang niet mee. Trouwens, met de naaimachine kun je ze ook gemakkelijk maken. Gewoon met stroken en dan aftekenen, of op een ondergrondje (paperpiecing).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je weer mooi gedaan! Prachtige PP quilt. en 25 tornmesjes!!!! Ik heb er eentje hihi en gebruik dan nog vaak het schaartje met scherpe puntjes. Maar zo grijp je nooit mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Jeanette, wat een pracht-quiltje is het geworden! Clarrissa eenmooie naam voor een mooi project! Proficiat Jeanette, voor je geduld;; het machine-patchen is ook mijn ding niet, lig ook nog met een project nan Petra Prins met stof en al..... ook ik verlies altijd die torn-mesjes, maar hier betaal je rond 7-8 euro per stuk! dus een dure aangelegenheid! ik kijk al uit naar het volgende werkje en wens je vandaag een zonnige dag toe, ga vlug revalideren hé! dikke knuffel en bedankt voor je steun!! carine-patchworkstar......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is prachtig geworden en je nine patch ook, je zou van de scrap een vingerhoedjesquilt kunnen maken ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kleuren heeft Clarissa.
  En restjes blijven een ramp.
  Postzegelquilts voor de daklozen? ( LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou de torn mesjes daar moet ik toch om lachen,je moet niet uithalen maar goed naaien,geweldig,en bij Haar Ellie's Quiltplace kun je kijken hoe zei haar restjes opmaakt met haar piramide quilt,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja hoor ...weer een ludiek aktie...een berg tornmesjes..Geweldig!!!!
  en je hebt Clarissa dan maar mooi af..en nog stofjes over...ik kan ook zo zitten miepen met die kleine stukjes....ALS ik ze al weg doe heb ik ze later echt nodig!!..;0)
  maar ik vind het ook heerlijk om er zomaar even in te neuzen...
  Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het al zo knap Jeanet, dat je Clarissa zo lang hebt kunnen laten liggen.
  Eeuwig zonde, maar ja, je bent er nu lekker mee bezig en het ziet er super uit.
  Geen geld zoveel tornmesjes, gelukkig ( afkloppen) ben ik hem nog nooit kwijt geweest.
  Het lijkt me super irritant ja.
  Liefs Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig je Clarissa! Daar valt niet aan te tornen. Een je 9-patch wordt ook al zó mooi en de doos is nog lang niet leeg dus je kunt nog even vooruit!
  Fijne dag, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het was zeker leuk gisteren en wat kan je elkaar een hoop vertellen en wat gaat invoelen snel tijdens een bliksembezoek. To be continued! Zeggen we dan. Je uitstalling op je tafel was om te snoepen. Oh maak er een snoepjesquilt van. Appliceer drie lollies er op en kaar is Kees uh ik bedoel je quiltje. Geniet van je rijkdommen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Clarissa is heel mooi geworden. Ik ben niet nieuwsgierig hoor maar wat ga je met die strengetjes DMC garen doen? Ook ik heb een uitpuilende bak met restjes. Altijd lastig wat ik er mee ga doen. Geen plannen heb ik er voor en kan de stukjes ook niet weg doen. soms heb je net dat ene stukje nodig wat ontbreekt! Fijne week.
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi, je Clarissa, en van de restjes, dat wordt ook leuk.
  Heb je echt de tuin al weer zover?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een plaatje!! En ik moet zeggen....ik zet zulke reepjes nog liever met de hand aan elkaar dan met de machine hihi.
  Je hebt zeker voorlopig voldoende tornmesjes.....maar mocht je deze kwijtraken.....er zijn tegenwoordig hele handige met een loepje eraan. Doordat ze wat groter zijn raakt het niet zoek!! Heel handig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lovely little quilt. An accurate quarter inch is a must. Your 9 patches are lovely. I too buy in white the same boxes from IKEA. They are great to store scraps or a project I am working on. Here in the U.S. we have different sizes and ones I bought to hold all my Quilt Mania magazines. I enjoy reading your blog and love the quilts you create. You are an inspiration. I wish we had access to Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je Clarissa is heel mooi geworden. Ik doe veel met kleine stukjes stof, huisjes, appliceren etc. Maar de doos wordt nooit leger.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je Clarissa is beeldschoon geworden en ja die groeiende doos, daar heb ik ook last van! Maar binnenkort ga ik eens kijken wat ik er mee wil gaan doen, die kleine nine-patches zijn wel heel erg leuk! Fijne week,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Clarissa is gewoonweg beeldig, maar dat had ik je natuurlijk al laten
  weten! Dat recht naaien met de machine, nou, daar heb je nu eens
  helemaal gelijk in, dat is voor mij
  ook gewoon een crime. Ik doe het echt
  liever met de hand, maar waar blijf je
  dan met een quilt van 2.30m, waar een
  lange bies aan moet... juist: zo nu
  en dan tornen! Het zijn overigens wel
  mooie tornmesjes, daar valt niet aan
  te tornen!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ohhh je hebt hem ook af !! En nu doorquilten ... wie weet ben je er eerder klaar mee dan ik LOL
  Ik heb nog geen idee wat ik met de restjes doe, misshcien een poppenquiltje maken nadien. Als je nu nog een tornmesje kwijt raakt dan weet ik het niet hoor !!
  Oja van die scheve lijnen naaien had ik geen last :-) Maar goed, ik maak ze dan ook niet op de naaimachine hihihi ....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo, jij bent nogal wat van plan met je tornmesjes: vooruit naaien is toch een stuk leuker dan achteruit hoor ^_^ Gelukkig is het met deze Clarissa toch goed gekomen, want het is weer een beauty geworden. Je verhaal over de restjes is heel herkenbaar: ik gooi zelf ook alleen de allerkleinste snippers weg, maar de rest verdwijnt in de kast "voor ooit". Als je er echt vanaf wilt, kun je altijd nog een giveaway organiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk quiltje, en dat van die weglopende hoeken.... Ik heb daar beeld bij. Gaat altijd fout! Maar het resultaat mag er zijn. EN dan direct de rest verwerking.... Ook al zo knap. Zou ik ook eens moeten doen. Eens..... Fijne maandag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat mooi je Clarissa.
  En nu niet meer zoeken naar een tornmesje Hé LOL.
  je scrapblokjes zijn ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Clarissa is schitterend, ik snap helemaal dat de kleuren je niet los lieten. Ik heb geen 25 tornmesjes, maar toch wel een heleboel;-). Daar moet je inderdaad niet naar mis grijpen.
  De nine-patches worden prachtig enne.. misschien scraps in twee dozen, beetje op kleur geselecteerd, dan past het voorlopig weer ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hè wat een ellende op maandag, ha, ha, ha. Je komt er vast wel uit.

  Succes, groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hij is geweldig mooi geworden en wat een leuk idee om van die mooie nine patches te maken. Daar kun je heel veel moois mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zóóóó herkenbaar: uit je restjesdoos werken en hem tóch maar niet leger zien worden....
  Een poos geleden heb ik er eens de tijd voor uitgetrokken het wat beter te organiseren.
  Ik moest het artikel erover even opzoeken op mijn oude weblog en hoop dat het een beetje te lezen is. kijk maar eens hier:
  http://lapjestrui.weblog.nl/bericht/opgeruimd-staat-netjes/

  Verder doe ik héél veel aan scrapwerk, vnl. voor droomdekentjes en UITSLUITEND op de naaimachine....tja, elk zijn voorkeur!
  Enne...o ja, Clarissa is een beauty geworden!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Clarissa ziet er erg mooi uit. Leuke tornmesjes, hou mij aanbevolen, in ruil voor? Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. wat is Clarissa mooi en wat een geweldig iets, 25 tornmesjes..........

  Ik lees niets over winkelen in eigen kast of heb ik je verslagje nu gemist. Dan stom van mij hoor..........

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ooooooo, Jeannet, wat verschrikkelijk mooi!! Die kleuren zijn echt prachtig, je hebt er mijn hele dag mee opgevrolijkt!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Je Clarissa ziet er leuk uit, maar moet eerlijk bekennen dat ik meer gecharmeerd ben van je leuke ninepatchblokjes. Tja wat doe je met je scraps. Nou deze bijvoorbeeld maken http://sentimentalquilter.blogspot.com/2011/07/inspired-by-magazines.html de dubbele ninepatch die is te gek (vind ik tenminste) voor mij is het nog even sparen maar voor jouw een goede oefening en een heel leuk resultaat.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een prachtig quiltje! Wat jij met tornmesjes hebt, heb ik met scharen. Nu ligt er in elke la, op elk bureau en zit in elk etui een schaar. En dat wordt vast weer een prachtige quilt met alle restblokjes (en stofjes weggooien niet doen joh, kan altijd nog!) Fijne avond nog, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Clarissa is goed gelukt. Ik keek er van op toen ik las dat je moeite hebt met rechte lijnen. Had het idee dat je dat zo even zou doen, omdat je de ingewikkeldste patronen maakt.
  Het verhaal van de tornmesjes is kostelijk. Zijn er zoveel verschillende maten dan? Maar nee dus.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 33. I just found your blog through Quilter Blogs. I think that Clarissa is lovely. I have added you to my favorite list, so that I can check back often.

  Cheryl - United States

  www.katydidart.net

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ha, ha, Jeannet,
  Legge zo u problemen?!
  groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jeannet

  prachtig wat een verhaal mooie quilt en dan die tornmesjes nu grijp je nooit meer mis goede paasdagen Vr groet Henny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet