Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 20 april 2012

Affo!!

Het is allemaal met haar begonnen, in de zomer van 2011, wat een heerlijk werkje! allemaal verschillende blokken tot één quilt maken. Het was vooral bij blok één, bij haar dus, wel even schrikken en wennen vanwege de megagrootte van de blokken, en de enorme lap jurk die ze aanheeft.Ik heb alleen "haar haar"een beetje gefatsoeneerd...ze heeft bij mij geen vlechtjes.
Gelukkig wennen de grote blokken snel, want al gauw ben je in de ban van de hele quilt en de stofuitzoekerij en wil je steeds weer een blok verder.Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven, de quilt zelf staat voor Jules, de bruine labrador van Veronique, maar die heb ik niet,
Dus ik heb Jules vervangen door mijn eigen grijze beren!
Die er natuurlijk gretig gebruik van maken zoals te voorspellen was. De quilt leent zich er goed voor om al je restjes op te maken,het was met recht een project uit eigen kast, echt alles is er in verwerkt, tot aan de achterkant toe.Ook hele oude stofjes uit de begintijd.
De quilt is doorgequilt op de manier van Quilt as you ga, dus blok voor blok, daar zijn verschillende manieren voor, met een bandje op de achterkant, zonder een bandje, het is allemaal leuk, ik heb het met een bandje op de achterkant gedaan, die ziet er dus nu zo uit. De andere versie kun je bij Jolanda heel goed zien, wij hebben elkaar wel gestimuleerd met deze quilt, als de één ene dipje had bracht de ander diegene weer op het juiste spoor.....dat was wel erg leuk!
Ik raad een ieder die er nu mee bezig is overigens wel aan om gelijk je blok wat klaar is door te quilten, dan ben je meteen klaar aan het eind en hoef je hem alleen nog maar in elkaar te zetten, dat heb ik niet gedaan en dan is het wel een saai klusje, de quilt is heel intensief doorgequilt eh...geregen bij mij dan.De randen heb ik hartjes in gequilt geregen.
Een mooie overzichtsfoto valt niet zo mee, het is best weer een hele grote quilt geworden.2 meter bij 1.80 dus een royale eenpersoons. Op de één of andere manier maak ik meestal alleen maar grote quilts.
Ik vind het een echte voorjaars en zomerquilt in deze pastellerige tinten,deze quilt is voor in mijn tuinhuis van de zomer, de sfeer past er heel goed bij.Zo label ik hem ook maar; de tuinhuisquilt.
Friends are the flowers in the garden, en heel toepasselijke spreuk.
Jammer dat hij af is, het was een erg leuke quilt om aan te werken, zo niet één van de leukste, zou ik nog wel eens willen doen maar dan moet je net tegen een geschikt patroon aanlopen met verschillende blokken.( of er zelf één ontwerpen natuurlijk.....) Goed weekend iedereen! ( het wil anders nog maar niet zomeren op onze camping....)

65 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleuren heb je voor deze quilt gebruikt. Leuk dat je je eigen draai eraan gegeven hebt. Daardoor is het een unieke quilt geworden.
  fijn weekend.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi en inderdaad geeft hij een voorjaarsgevoel !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige voorjaarsquilt is dit geworden Jeannet! Je inspireert mij om er ook mee aan de slag te gaan! Het boek ligt er al dus wat let me. Super en gefeliciteerd met je AFFO!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is heel mooi geworden Jeannet! En zo te zien heeft jullie Beest hem ook al goedgekeurd (die van mij zit lekker naast me mee te lezen :o))
  Nu lekker genieten van het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is prachtig geworden!

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige quilt geworden Jeannet, erg mooi gedaan.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi geworden, helemaal de stijl waar ik van hou! Nee, dat weer dat wil maar niet opschieten hè, je zou er chagrijnig van worden. Gelukkig worden wij van lapjes al weer vrolijk. Volgens mij scheelt al dat gequilt heel veel antidepressiva! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een prachtige quilt geworden.De kleurtjes doen echt voorjaars achtig aan.Ik vind het ook erg mooi dat je je eigen draai er aan gegeven hebt.Een heel fijn weekend toegwenst. Groejes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zomaar verschijnt hij dan helemaal af op je blog,geweldig gedaan en hij is heel mooi.hij past natuurlijk perfect in je tuinhuis.Komt zij volgend weekend mee? groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat is een een mooie quilt geworden met prachtige kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb deze van het begin af aan al mooi gevonden en je hebt er iets prachtigs van gemaakt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg mooie quilt Jeannet! Leuk dat je er je eigen draai aan hebt gegeven dat maakt hem zo bijzonder! Fijn weekend, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is hij mooi geworden Jeannet, die krijgt toch zeker wel een heel mooi plekje?

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, wat een ongelofelijk mooie quilt!!! Ik zit met bewondering te kijken naar al die details, kleurtjes, patroontjes... supermooi!! Kan me goed voorstellen dat je het werken hier aan gaat missen... Complimenten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow Jeannet wat is die mooi geworden zeg!!! Ik kan me voorstellen dat je hier veel plezier aan hebt gehad.

  Groetjes, Debbie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige quilt Jeannet, ook erg mooi doorgequilt. Jij ook een fijn weekend, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En wederom een heel mooi exemplaar. Om op te vreten. Past precies op mijn nieuwe (Franse)terras met dakplatanen (grapje!). Maar dat zal nog wel even duren dus geniet er zelf heel veel van. Fijn weekend, groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kan alleen maar zeggen

  OHHHHHHH.........SCHITTEREND!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi geworden zeg. Is het allemaal applicatiewerk? doe je dat met de hand?
  De achterkant ziet er ook mooi uit. ha en zo ruim je ook de lapjes uit je voorraad weg..... goed bezig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Jeannet de quilt is erg mooi geworden ik heb hem gevolgd toen je ermee begon en steeds wilde ook ik eraan beginnen het boek ligt hier al jaren klaar maar het doorquilten van weer zo'n grote hield me tegen terwijl het allemaal leuke kleine quiltjes op zich zijn om te maken geef je nu wel een optie voor mij om eraan te beginnen door blok voor blok door te pitten al heb ik dat nog nooit gedaan.De quilt zal prachtig bij je thuis staan je kunt er trots op zijn.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hij is prachtig! Heb je de 'Spring'uitgave van Quiltmania al gezien? Dat zou wel eens een volgende kunnen worden.
  Gelukkig wordt het dit weekend zonniger en de temp gaat stijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een sfeertje geeft dit quilt weer. Helemaal super. De kleuren vind ik ook erg mooi. Jeetje, je hebt écht veel gequilt, knap hoor.

  Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zoals we van jou gewend zijn: PRACHTIG.
  Hoe krijg je het toch voor elkaar met jouw eigen stoffenwinkeltje om dit in zo'n mooie kleuren tot stand te krijgen. Echt een genot om te kijken.
  Veel plezier er mee.
  Groetjes Liesbeth A.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtige quilt.
  Soms wel jammer dat ie af is ,maar dan kun je gewoon verder met andere dingen hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je hebt met deze quilt weer een top-
  werk afgeleverd, Jeannet! Ze ziet er
  schitterend uit, met heerlijke eigen
  dingetjes erin. En ook de achterkant,
  zo met de quilt-as-you-go, mag gezien
  worden. Ik vind die bandjes heel ge-
  slaagd! Nu een mooi plekje vinden en
  er lekker van genieten!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hallo Jeannet, Wat is de quilt mooi geworden! Voor zo'n grootte quilt lijkt mij quilt as you go ook een prima systeem. Zo'n grootte quilt in je ring is zwaar! Ik wacht ook op de zomer. Groeten, Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 27. O wat een pracht!! Helemaal op zo'n rek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jeannet in een woord PRACHTIG! Ik vind het zo'n leuke quilt. Ook mijn engel is naar jouw kapper geweest. Voor onze kleine meid zijn losse vlechtjes niks.
  Je hebt hem ook mooi gequilt.
  Ga maar lekker genieten van deze mooie affo.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. PRACHTIG!!! Mooi werk. Hier schijnt de zon volop dus wie weet wordt het nog een druk weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ohhh wat is die mooi.....complimenten hoor!!!!!!!!!!!!!
  groetjes tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het zomeren schijnt er aan te komen Jeannet, misschien vanmiddag al? Je quilt is in ieder geval een mooi begin van een prachtige zomer. Het is wederom een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hij is schitterend geworden zeg en de stofjes vind ik ook erg mooi geworden, misschien op naar de gebrande quilt:-)
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een heerlijke quilt mooi om naart te kijken.
  Succes met de camping en het mooie weer.
  Groeten ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik vind hem prachtig geworden.
  Vooral het intensieve quiltwerk maakt het heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het is een plaatje geworden, heerlijke kleurtjes en al dat appliqueren....knap hoor.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat is hij mooi geworden Jeannet en hij hangt vast mooi in je tuinhuisje.
  Hier zomert het ook nog niet erg, het is best koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. O, wat is de Jules, ik bedoel Beer, mooi geworden!!!!
  Ik ben er zelf ook aan begonnen, ik ben nu nog met blok 1 bezig, en blok 3 is zojuist op de mat gevallen. Wel een goede tip om meteen door te quilten of rijgen:-). De quilt as you go methode ken ik niet, maar goed, die kan ik leren! Erg leuk!!!!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Prachtige quilt en misschien lokt ze de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Fantastisch Jeannet, wat een plaatje, super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hij is pràchtig geworden, Jeannet!Mijn grote complimenten!
  Heb je het appliceerwerk allemaal met de hand gedaan? Of met vliesofix en machine?

  Weet je wat een groot voordeel is van een nog niet zo drukke camping? Dat je nog even lekker tijd hebt om een nieuw project bij elkaar te zoeken!
  Goed weekend en groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een prachtige kleuren en wat een mooi blokken, geweldig!!!!!
  Fijn weekend, liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Echt, deze quilt is prachtig geworden. Proficiat !

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Gefeliciteerd hoor met deze prachtige quilt die je klaar hebt!
  Het is echt een beeldige quilt geworden, en zo groot!
  Zou hem zo willen hebben haha!
  Maar in je tuinhuis staat hij vast prachtig.
  En ook zo leuk dat je alles van lapjes gemaakt heb die je al had.
  Veel succes met je volgende project.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 44. oh wat is ie prachtig geworden en natuurlijk al meteen in gebruik genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Het is ons toch gelukt Jeannet!!! En wat is de jouwe ook prachtig! Ik was op mijn blog nog vergeten te vermelden hoe wij elkaar uit de terugkerende dipjes gehaald hebben waarvoor mijn dank hoor. :-))) Het scheelt echt wanneer je bij een ander de vorderingen ziet hé?
  En zó leuk dat bij mij Sarah onze hond op de quilt terug te vinden is en bij jou zie ik daar Beest zitten.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Your mystery quilt of Veronique Requena is very nice. I wish that you are very happy! Good job!

  I'm finished a country vasket, of Veronique Requena. If you want, you can see a pictures in my blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hij is prachtig! Inderdaad is het een heerlijke quilt om aan te werken! Leuk aangepast met je eigen grijze beesten. Ik ga ook snel weer verder! Geniet-ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Deze quilt is echt een prachtstuk! Super mooi geworden, de stofjes en de kleuren...ik ben er helemaal weg van!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat is ie mooi geworden! Echt een plaatje, geniet er maar lekker van nu ie af is!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hi Jeannet, nou gefeliciteerd hoor,Helemaal een affo! Complimenten, en super leuk hoe je Jules hebt aangepast naar Beest. Ik wil Jules aanpassen naar Sjaak, onze witte terrier! Ook ik ga quilt as you go, nog nooit gedaan, maar wil ik nu dan graag proberen. Voor de achterkanten gebruik ik restanten uit eerdere quilts. enig toch om zo de bups op te maken. Geniet van je weekend, en van de rust op de camping. Het zal we stil zijn? Doeg, Juud

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat een prachtexemplaar zeg! En juist die persoonlijke "Jeanet touch" maakt hem heel bijzonder...

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hij is prachtig geworden Jeannet. Gelukkig heeft Beest hem ook goedgekeurd. Hij zal heel mooi staan in je tuinhuis, maar vind je het niet een beetje zonde? Ik vind het echt een knuffelquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Mooi geworden en wat leuk om te lezen dat het je zoveel plezier heeft gegeven.Zo je blog te lezen denk ik dat er wel weer wat anders komt. Ennnnnne misschien trekt deze quilt wat beter weer aan. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 54. O wat is hij prachtig geworden, ben er helemaal weg van ooit zal ik deze zeker ook gaan maken. Je hebt echt eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Vandaag op een lentefair bij ons in de buurt stond ook The Log Cabin en ik heb met het boek van deze quilt in mijn handen gestaan en weer terug gezet. Zal ik wel... zal ik niet, dacht ik steeds. Eenmaal thuis zonder boek begin ik weer spijt te krijgen dat ik het niet gekocht heb hahaha ....

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Prachtig Jeannet......wat is het een schitterende quilt geworden...heel mooi gedaan en ook doorgeregen zoals jij schrijft....ik vind het altijd zulke mooie quilts worden met allemaal verschilldende blokken en motieven zoals deze....had ik al prachtig geschreven...oh ja....nou nog een keer dan SCHITTEREND!! groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. O, wat is hij mooi geworden, Jeannet!!! Was ik alvast maar zover. Als ik deze zo zie, wil ik gauw weer verder om de laatste blokken te maken. Jouw hartjes vind ik trouwens ook heel leuk.En die achterkant, prachtig. Wat zal hij mooi staan in je tuinhuis.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ik vind 'm echt helemaal geweldig Jeannet! Wat een supermooie quilt is dit toch, en je achterkant is ook perefect! Deze komt zeker op mijn Wil-Ik-Ooit-Nog-Eens-Maken lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Je tuinhuisquilt is schitterend, ik weet nog hoe je schrok van de grote blokken. Het geheel is de moeite waard geweest, nietwaar?
  Dat quilt as you go ziet er keurig uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.