Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 23 april 2012

Inspiratie

Ik heb nu al bijna vier jaar een weblog, en mensen vragen vaak of ik altijd inspiratie heb om stukjes te maken,maar ik hoef nooit naar onderwerpen te zoeken, het leven van de dag is op zich al boeiend genoeg om er wat over te schrijven, wat ik wel héél vervelend vind is iedere keer dat gedoe met die weblog......weet je net hoe het werkt, komt er weer een update, kun je weer beginnen, dat staat me wel erg tegen moet ik zeggen,en dan werkt het weer niet naar behoren, maar goed, dat hoort ook bij het leven zal ik dan maar denken. De zwanen zijn weer terug!
ZIJ, zat pontificaal op haar eerste EI!
En ze legt er iedere dag eentje bij......Ze komt er voor mij even af, want ik breng haar dagelijks een boterham, ik weet zeker dat ze me nog kent,zwanen zijn heel trouw aan elkaar en aan hun broedplek, liefst een leven lang,vraag me niet waar ze s,winters zaten, maar nu zijn ze er weer. HIJ en ZIJ, Ze zitten achter op de camping. Benieuwd of ze van kampeerders houden.........(en andersom...) 
En deze twee "aanwaaigasten"komen ons ook regelmatig met een bezoekje vereren....natúúrlijk ook een boterham.....volgens mij vertellen ze het door aan elkaar....daar, bij die vrouw waar die gele vlag wappert krijg je altijd een boterham als je je charmes in de strijd gooit.........
Waar ik ook inspiratie uit haal  is de krant s,morgens, de dag begint niet goed zonder de krant, al tientallen jaren, iedere morgen, eerst lazen we twee kranten, ik las de Volkskrant en manlief het AD, dat werd toch een beetje te gek, nu lezen we allebei het AD ( wel jammer, ik vond de Volkskrant echt leuker, maar goed in huwelijk moet je wel eens concessies doen....) Ik weet dat veel mensen hun nieuws van internet halen, maar ik moet er niet aan denken om dat heerlijke geluid van die knisperende krant en de lucht van verse drukinkt te moeten missen.Er staat ook altijd wel wat leuks in.
En dan het dagelijks leven om je heen,ieder jaar weer, hier wordt buurmans wei bemest, alleen de machines veranderen met de tijd enigszins, zag je vroeger de mest met een vaart door de lucht vliegen, nu wordt ze meteen in de grond geïnjecteerd.Gelukkig verandert de lucht niet ( ik ben DOL op mestlucht....) het geeft het begin van de lente aan.
Ieder jaar is er weer de moestuin, de sla en bloemkool in de kas, en straks de eerste geoogste slakrop, Ik stel me altijd voor dat we dan met  z,n drieën op een stoeltje om die verschillende kroppen zitten in de kas, goeie olijfolie er bij, stokbroodje, en maar plukken en eten van die kroppen.......een voorstelling die overigens helaas het bevattingsvermogen van manlief ver te boven gaat. Die ziet ze liever op zijn bord aan tafel.
Aprilmaand is pinksterbloemenmaand, het mooie van deze bloemetjes vind ik dat het elk jaar weer de vraag is waar ze zich nu weer hebben uitgezaaid, soms heb je er heel veel, soms niet, en op de gekste plekken, je ziet ze niet zo veel meer met de kort geschoren gazonnetjes van tegenwoordig.Ik blijf ze prachtig vinden.
En de perenbomen die als eerste in bloei staan, het schijnt een heel slecht perenjaar te worden volgens de echte telers, ik weet het niet, aan deze bloesem zou je het niet zien.
Nee, dan dan deze foto van het veranderende platteland aan ons eigen weggetje.........spreekt voor zich, deze boerderij werd al genoemd eind 18e eeuw
Dat wat was....en dat wat nu is....en wat dus nooit meer zal zijn.........door dit soort veranderingen verandert je leefomgeving mee, en niet altijd ten goede, Fijne inspirerende week allemaal weer!

25 opmerkingen:

 1. Dit is weer een heerlijk logje Jeannet!
  Fijne dag, groetjes Meet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit echt te genieten van je logje, heerlijk om zo met je mee te kijken en mijmeren...! Hopelijk komen er kleine zwaantjes, dat zou geweldig zijn! Tja, en buurmans ambities staan jammer genoeg niet in het kader van 'behoud van het goede'... helaas! Hier vlakbij staan ook twee van die monsters van huizen, ik heb al eens gedacht om ze op te geven voor 'de lelijkste verbouwde gebouwen' van ons eiland...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jeanette; Fijn blogje om de dag mee te beginnen...bijzonder zo'n trouw zwanenpaar in de tuin...ook een beetje eng; ze blazen zo gevaarlijk als je te dicht bij komt. Mijn peer heeft inderdaad bijna geen bloesem; de jouwe wel zie ik!
  Mijn buurman ( boerderijhistoricus)
  noemt die nieuwe rietgedekte kasteel/boerderijen; BOERDERETTES... zonde dat er an weer zo'n pude plat gaat!
  Zeg wil je de kippenvel-boeken( 10x) nog voor je zoon hebben?
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf het zeggen/schrijven....je woont schitterend, en zou zo met je willen ruilen!!! (later als de kinderen groot en de deur uit zijn!!)
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige plaatjes Jeannet, geweldig die zwaan kondigt de lente aan.
  Gezellig straks dobberen die jonge zwaantjes rond ! ! !
  Heerlijk sla uit eigen tuin, ik kan het haast proeven, je sla staat er al mooi bij.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wanneer ik jouw blogjes lees en zie dan denk ik altijd vooral 1 ding!! Mag ik alsjeblieft bij je komen wonen??? Zelfs met de Barbuur?? Groetjes Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig die zwaan en die eieren ! Ik moet dus om zoiets te lokken met brood in de deur gaan staan. Of zou het helpen als ik ook een gele vlag te wapperen hang. Prachtig die inspiratie uit de directe omgeving. En je woont daar geweldig. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig logje om mee te beginnen zo op de maandagmorgen. Mooi die zwanen, er zitten bij ons in het parkje ook een stelletje. Ik blijf ze prachtig vinden. Je sla ziet er heerlijk uit,dat wordt smullen binnenkort ! Je quilt van het vorige berichtje is in één woord PRACHTIG !!!! Complimenten hoor, hele mooie kleuren en zo snel af ! Hoe doe je het toch.....Het lijkt mij ook een hele leuke quilt om aan te werken. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Good Morning Jeannet, I loved reading this post and seeing your photographs. I agree with you it is much nicer to read the newspaper, we have The Age (http://www.theage.com.au/) delivered Friday, Saturday, Sunday and Monday.
  The swans are gorgeous. Have a wonderful week. Warm regards, Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig dingen-van-de-dag blogje heb je weer gemaakt. Nog leuker dan de krant bij een kop koffie. Ik geniet altijd van die natuur om jou heen en je verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk genieten weer, maandagochtend, met een kopje koffie achter mijn bureau. Zucht, ik ben eigenlijk aan het werk maar kan hiet niet laten even op je blog te spieken. Fijne week, groet marian

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi berichtje op maandagmorgen. En ja je woont daar gezellig. De sla is geweldig geslaagd en kan geloven dat je er zo wilt van eten. Pinksterbloem, kende ik niet. Die perenboombloesems doen me denken aan de tuin van mijn pa.. mooi hé dat tere wit-roze. En die zwanen zijn trouwe dieren, maar hoe ze de winter doorkomen weet ik je ook niet te vertellen. Ik hoop dat je enkele kleine kuikentjes mag verwelkomen begin juni. Maar dan moet het wel warmer worden. Het leven is wondermooi als je er op die manier kan van genieten. Bedankt voor je verhalen. Nog een mooie dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jou blogjes zijn iedere keer weer genieten zelfs als ik geen tijd heb om te lezen wil ik graag bij jou even "plaatjes" komen kijken.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank je voor dit heerlijke logje ik zit mee te genieten van al dat moois en voor jullie ook een fijne week en wat een heerlijke kropjes sla heb je staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat zónde van zo'n mooi oud huis!!! En wanneer je dan ziet wat er soms voor terugkomt, begrijp je gewoon niet waar mensen zitten met hun verstand. Hier in de buurt kom je het ook tegen hoor... mooie buitenplaatsen en dan ineens een vreemdsoortig vierkant bouwsel ertussen. :-(((
  Wat lief die zwaan! Ik wist niet dat dat ei-leggen in etappes gebeurd. Weer wat geleerd!
  fijne dag Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een oud huis is heerlijk tot je door de vloer zakt, maar jammer is het wel als er een wordt gesloopt met echte waarde! Leuk de dieren die steeds terug komen, wij hebben er ook een stel die jaarlijks terug komen en genieten er iedere keer weer van! Heerlijk als je ruimte hebt voor een kas en zo van alles vers kunt genieten vroeg in het voorjaar! Wens je een fijne en hopelijk zonnige week, groetjes
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, inspiratie vind je op heel wat plaatsen.
  Ik zie ook dingen om me heen veranderen. Huizen die er al lang staan worden met de vloer gelijk gemaakt en er komt iets anders. Dingen veranderen, het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allereerst maak ik me niet meer druk over web-log , zonde van je tijd, en net wat je zegt, hoe kan je ooit zonder stof komen te zitten als je rondom je heen kijkt en de natuur tot bloei ziet komen, of even bij anderen gaat kijken voor inspiratie, Nee we hoeven ons nooit te vervelen , of inspiratie te vinden,of ons druk te maken over een web-log dat het ons alleen maar moeilijk wil maken, dat we nooit meer willen weblogen! Blijf maar lekker bij bloggers, dan kan ik je tenminste vinden
  fijne dag gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, die inspiratie, die is bij jou
  echt volop aanwezig, maar bij mij
  ontbreekt het er een beetje aan, in
  ieder geval op quiltgebied. Je hebt
  weer een gezellig logje geschreven,
  Jeannet, met mooie polder-plaatjes
  (dat mis ik dus!) en wat vreselijk
  zonde van die prachtige oude boerderij, dat moest toch gewoon
  verboden worden.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb weer genoten van je logje !!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Met zoveel leven om het huis hoef je je inderdaad niet te vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk die zwanen, en dat er in de dierenwereld ook een tam-tam is, is toch wel bijzonder. Dat die ook soort-overschrijdend werkt is iets waar wij dan wel wat van zouden kunnen leren. Ach en oude huizen die verdwijnen, over 150 jaar zijn ze verbolgen wanneer het huis van cultuurbarbuur gesloopt wordt!! Zonde is het wel. Je hebt het weer lekker van je af geschreven, fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Janny Schoneveld23 april 2012 om 19:38

  Oh wat zonde van zo'n mooie boerderijtje.
  Dat moesten ze eigenlijk verbieden.
  Maar je blog las weer heerlijk weg zo op de maandag.
  Ga zo door.
  Groet Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Er gebeurt inderdaad zoveel rondom ons... je hebt leuke mijmeringen geschreven daarover.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een heerlijk berichtje om te lezen na een druk dagje: eerst werken, dan dochterlief naar muziekschool, eten en dan beide kids naar de sport....(wel 500 meter verderop) Even een uurtje langs het veld ontspannen, maar vandaag in de kantine met een haakwerkje en een bak thee en nu jouw berichtje.

  Heerlijk. Morgen weer een?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.