Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 16 april 2012

Hoera!!

Vandaag is onze "leeskever" ( zo noemen  we hem al jaren) jarig, leeskever ja, want als er iemand altijd aan het lezen is, is hij het wel, in de tuin, op de bank in het tuinhuis, in bed, voor de computer, op de achterbank van de auto, bedenk het maar.Vandaar dat hij dit toepasselijke Carl Larsson beeldje heeft gekregen.
Ik heb zelf een indrukwekkende boekenkast volgens iedereen, maar zoonlief kan er ook wat van.....(erfelijk bepaald?) koopt tie allemaal van zijn zakgeld, dus tja....wat kan je daar dan van zeggen, er zijn ergere zakgeldbestedingen denk ik dan maar.
En dus hebben we vandaag feest! 13 jaar, een echte pubert, Vanmorgen zei hij; toen ik hem een heerlijke verjaardagsknuffel gaf, dat mag je toch zeker als moeder nog wel als je zoon jarig is!? Geef me maar snel een zoen, want daarna ga ik met "knuffelpensioen".........
Ik moest er gewoon even van bijkomen....knuffelpensioen....hoe verzint tie het.....zou hij dat later ook tegen zijn meisje zeggen? Ik ga hem zo naar school brengen op de fiets, fietsen jullie ook weer een stukje mee? Langs deze bosrand zien we nagenoeg iedere dag de reeën, nou ja, hun witte achterkanten dan meestal......
Hoewel zoonlief nu al 13 is, mag hij van deze overbezorgde moederkloek niet alleen fietsen, en dat dat helemaal zo raar niet is blijkt wel uit het feit dat twee weken terug een klasgenootje met het oversteken van een drukke weg frontaal is aangereden door iemand die meende dat tie "haost" had en 90 reed waar je 60 mag......, hij vloog daarbij vijftig meter door de lucht met fiets en al en heeft er wonderwel niets ernstigs van overgehouden, maar is nog steeds niet op school en iedereen is vreselijk geschrokken.......dus fiets ik gewoon mee, en tis nog gezellig ook zo saampjes ! 
We hebben de gezelligste gesprekken onderweg, het is een werkelijk schitterende route op de vroege morgen, langs het fort in Nieuwenhoorn waarbij je zulke mooie landelijke doorkijkjes hebt.
Dit fort is nu van het Zuid Hollands Landschap, het is een overblijfsel van de verdedigingswerken van de waterlinie, als je naar rechts zou kijken kun je bijna de zee zien,nu is het in gebruik door allerlei beesten waaronder ganzen en schapen, ook altijd zo gezellig om die gewoon op het fietspad tegen te komen.
Dit vind ik zelf altijd zo,n mooi beeld, ik heb iets met oude scheefgezakte hekken, misschien omdat je het steeds minder ziet in het landschap.Het heeft zoiets dromerigs, zo helemaal uit de tijd van Dik Trom en Bartje en Merijntje Gijzen......
In de verte zien we de contouren van de kerk van al opdoemen in de ochtendnevel en  het grote gebouw links is de school, die is gevestigd in het vroegere gemeentehuis van Nieuwenhoorn, en nu een monumentaal pand met allemaal hoekjes en holletjes en grote steile houten trappen.Het is een hele kleine school met slechts 50 leerlingen van VMBO TL tot VWO en "puub "zit er in de brugklas.
En dan komen we in Nieuwenhoorn zelf , heel klein dorpje,en daar staan allemaal van die prachtige herenhuizen van vroeger.....het ene is nog niet mooier dan het andere,Ohhhh, van die Pipi Langkous huizen noem ik ze altijd. Dat spreekt zo tot mijn verbeelding, woont er iemand van jullie toevallig in zo,n huis?
Enig "voyeurisme" is mij niet vreemd ,...(errug....) en in één van die huizen woont iemand en die heeft me toch een mooie verzameling hyacintenglazen staan....práchtig, in de kleuren groen, blauw, geel,en witglas, ik fiets te hard om ze te kunnen tellen, maar het zijn er wel héél veel.........en als de zon daar dan door speelt, zo mooi......wie zou daar nou toch wonen he?
Ik begrijp inmiddels wel waarom die fietsenmakers zo,n goeie zaken doen......want natuurlijk is zo,n fietstochtje s,morgens heerlijk, laat daar geen twijfel over bestaan, maar bijkomend voordeel is wel dat we ook besparen,en wel op de benzine! Het is iedere dag 20 km, dus zeg maar 2 liter benzine, kosten 4 euro, en dat 5 keer per week maakt 20 euro per week, x 4 weken, is maar liefst 80 hele euries per maand!! Wauw.....wat kan ik daar een mooie stofjes voor kopen....eh....O nee, dat zou ik niet meer doen....Freudiaanse vergissing...enne,....daar is de fiets al mee gefinancierd....Fijne week allemaal weer!

65 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon! Ik wens julie een prachtige dag toe en natuurlijk heerlijke pubertijd! Een supergezelige tijd en ik spreek uit ervaring. En knuffelen mag hier nog steeds; al zijn ze 16 en 14! Dus er is nog hoop Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je zoon! Wat leuk dat hij zo'n 'leeskever' is!
  Fijne dag en bedankt dat we even mee mochten fietsen!
  groetjes Meet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Jorrit, met je 13e verjaardag!

  En Jeanet, wat laat je ons een heerlijk fietstochtje zien. Je hebt groot gelijk dat je lekker meefietst naar school. Brrr... wat een schrik! Maar door zo'n mooi landschap meefietsen is zeker geen straf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met Jorrit, wat een heerlijke "man" is het toch, met knuffel pensioen je blijft lachen! En wat een heerljke fietstocht, dat is zeker geen straf en goed voor je lijf. Fijne week, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met jullie gepensioneerde leeskever. Om te gillen zo'n uitspraak.
  Geniet nog maar lekker van het samen fietsen op zo'n mooie route. En een hele leuke dag natuurlijk.
  En ter geruststelling; dat knuffelen komt wel weer terug hoor zo af en toe. Mijn zoon is bijna 30 en komt heel af en toe nog uit zichzelf even een knuffel halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon !
  Je woont in een prachtige omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hieperdepiep hoera, gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon, maak er een gezellige dag van. En laat hem maar lekker lezen, niks mis mee. Ik las vroeger ook heel veel, en nog trouwens. Gezellig om zo een stukje met jullie mee te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd!
  En dank je wel voor je gezellige "leesvoer" op deze koude maandagmorgen. Hier in Limburg was het vanmorgen wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met je zoon. Hier hebben we ook zo'n leesverslaafde. Biebboeken alleen nog op bestelling uit andere filialen. Kopen begin ik niet meer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de "kleine". En wat heb je ons weer heerlijk laten mee fietsen. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.
  En zolang er niet iedere dag ruzie is over het meefietsen, lekker blijven doen. Hebben wij met onze (autistische) zoon ook lang gedaan, maar dan door het stadsverkeer. Hij is nu al 18 en ik mag al jaren niet meer mee, hihi.
  Geniet maar lekker van deze speciale dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Proficiat voor de jarige.
  En wat een leuke omgeving om te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heee Jeannet, je zoon is op dezelfde dag jarig als mijn man. Gefeliciteerd.
  Dus vandaag komt er van steekjes niet zo veel.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jorrit gefeliciteerd met je verjaardag enne knuffelpensioen dat snappen we hier helemaal.Wat hebben jullie een mooie omgeving om in te fietsen ,Lijkt me heerlijk in het voorjaar met al die jonge dieren

  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je jarige "gepensioneeerde" zoon!!
  Wat een heerlijke uitdrukking, hoe komen ze erop!
  Ik geniet altijd erg van je blog. Fijn om door anderen geinspireerd te worden!
  hartelijke groeten,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nou Jeannet was wel lang rit ?als je om de zo veel meter moet stoppen voor een foto hi hi hi wel wat wonen jullie prachtig,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oh de belangrijke vergeten gefeliciteerd met je zoon

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte gefeliciteerd met jullie jarige zoon. Waarschijnlijk wist hij nog niet dat de leeftijd van het knuffelpensioen ook verhoogd is evenals de andere pensioenleeftijden ;)
  Leuke fietstocht weer.
  Fijne dag samen, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd en wat een lief cadeau heb je voor hem gevonden. Ook leuk om weer even mee te fietsen langs bekende plekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jorrit, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!

  Mam en Pap jullie ook gefeliciteerd met jullie zoon. Nu is hij echt een 'tiener'. Geniet er maar van, want de jaren vliegen voorbij. En wat betreft het 'knuffelpensioen'... denk dat dat wel zal meevallen, zolang je dat maar niet (meer) in het openbaar doet ;o)

  Groeten en een fijne dag gewenst,

  Yvonne V

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi lieve Jeannet,
  Van harte gefeliciteerd met je 13 jarige Jorrit. Wat nam je ons mee op een heerlijke fietstocht zeg, prachtige plaatjes en doorkijkje, zo heel anders dan hier!
  Het 'knuffelpensioen' bij DS was tijdelijk toen hij in de brugklas zat. Nu wordt er weer volop geknuffeld, dus wie weet...
  Mooi beeldje naar Carl Larsson!
  Nog een heel fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Jeannet,

  Gefeliciteerd met je zoon.
  Wat laat je ons weer meegenieten van jullie prachtige omgeving.
  Veel plezier vandaag.

  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Van harte met jullie grote zoon. En dat kado.....wat een schatje!
  Tja dat knuffelpensioen.....hihi leuk gevonden maar misschien kun je hem er op wijzen dat iedereen later met pensioen gaat??
  Wat een schitterende omgeving is het toch bij jullie....dat moet toch bijna een plezier zijn??
  groetjes en een dikke knuffel van de Katermansjes....die knuffelen volgens mij hun hele leven haha

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd met je grote zoon.
  Echt genieten, zo'n fietstocht in de vroege ochtend. En dat huis is net het huis van mijn grootouders, waar we menige spannende uren op de zolders hebben gespeeld.
  Helaas is het intussen vervangen door een modern bouwsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een heerlijke dag om jarig te zijn. Gefeliciteerd met je lees en fiets kever. Jij mag toch niet klagen Jeannet, jullie huis staat in hele mooi stukje Nederland. Geniet van al dat moois.

  Fijne dag Ria v.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Van harte gefeliciteerd Jeannet en Jorrit!!!! Een heeeeeele fijne dag gewenst hoor!! :-))))
  Wat leuk dat Jorrit zo graag leest! Mijn 3 jongens vinden er alledrie niks aan helaas... terwijl ik het zelf héérlijk vind.
  Het is een behoorijk eind fietsen elke dag naar school hé? En dat je mee fietst vind ik helemaal niet vreemd hoor... zo helemaal alleen door zo'n stil gebied is toch ook maar niks. En voor Jorrit nog wel zo gezellig ook denk ik.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gefeliciteerd met die grote zoon en wat een pracht van een fietstocht heerlijk.
  Mooi beeldje en heerlijk als lezen je hobbie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hey Jeannet, van harte gefeliciteerd met je zoon !! Welkom in de Puberwereld, al lees/zie ik dat die van jou nog heerlijk met zijn neus in de boeken zit. Leuk !! Die drie van ons zitten negen van de tien keer te gamen...:-(( niet altijd even leuk.....Maar ja, dat hoort er nou eenmaal bij.....Verder zijn het schatten hoor !! Hele fijne dag hè !! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Proficiat met de verjaardag van je zoon, geweldig, 13 jaar, wat een mooie leeftijd!! Ik heb genoten van jullie fietstocht samen, wat is het mooi daar!! Nooit geweten ;)! Knuffelpensioen, ik vind het een prachtige uitvinding!! Hier zei de oudste wel eens, dat hij een knuffelallergie had... :))!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Van Harte Gefeliciteerd met je Pubert!
  En juist zalig, dat hij zo'n leeskever
  is, ik had dat vroeger ook (en het is
  nooit meer overgegaan). En gewoon
  blijven knuffelen, hoor, helemaal geen
  pensioen daarvoor, en knuffels zijn
  ook nooit duur (zoals de benzine),
  en ze brengen je in het leven verder
  dan een auto. En mooi fietstochtje
  (helaas, zo'n huis heb ik ook niet...)
  Fijne verjaardag! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 32. proficiat aan de 13-jarige 'leeskever'. Vindt het een speciale naam. Hopelijk blijft hij het leuk vinden, want de meeste jongeren houden nu van computers. En de omgeving is schitterend en de rust die het uitstraalt, geeft weer energie.
  Nog een mooie dag samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gefeliciteerd met je PUUB, 13 jaar en dan al met knuffelpensioen, gelukkig valt het meestal wel mee, want achter mij zit er een van 16 en die mag nog steeds graag een knuffel krijgen.
  Wat woon jij toch moo en jammer genoeg woon ik niet in zo'n huis.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hallo Jeannet ook van mij van harte gefeliciteerd met jullie zoon Jorrit wat fijn dat je zoon nog zo lekker weg kan duiken in de boeken ook ik heb vele herrinneringen aan boeken omdat ik er ook altijd met mn neus inzat en bijna niet naar bed wilde vroeger omdat het boek nog zo spannend was.Wij hebben ongeveer 12 jaar in zo een soort huis gewoond met een kamer en suite met glas en looddeuren in elke kamer een schouw beneden uit de jaren 1920 dacht ik zo,precies weet ik het niet meer.groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dag Jeannet,
  Van harte gefeliciteerd met Jort. Vond hij het leuk zijn even 'beeldje'? Mooie foto'heb je gemaakt onderweg vooral die ene van het dorpje een beetje omgeving door de ochtenddauw. Mooi!
  Geniet van een mooie verjaardag. Zijn een woensdag met onze dagtocht, Gerda van wageningen en ik hebben weer ingeschreven, bij jou op het eiland. Doen rondje Duinhuisjes en bezoeken de Sjoel in Brielle. Verder op eigen gelegenheid Brielle in om te lunchen. Alles ooit al eens gezien, maar Gerda en ik zijn verslingerd aan de uitstapje. Gewoon lekker instappen en ondergaan. Hoe verwend kan een mens worden.
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon en bedankt dat ik heb mogen "meefietsen". Wat een mooi stukje Nederland en ik kan me voorstellen dat je volop geniet tijdens de tocht. Fijne dag en vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Heerlijk om zo samen te fietsen en ook gezond! Heb ook jarenlang mijn meiden naar school gebracht en ook meestal op de fiets, alleen bij zware regen of - 10 werd er geautood! Prachtige omgeving waar je doorrijdt ik kom dat binnenkort echt eens bewonderen! Fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Van harte gefeliciteerd met je "leeskever" en een hele gezellige dag vandaag. Wat heb je weer prachtige plaatjes geschoten. De ochtend straalt er weer van af. Tjah, en van die benzineprijzen wordt je inderdaad niet vrolijk. Mijn jongeste zoon vond het nodig om mijn auto tot de laatste drup leeg te rijden. En toen ik vanochtend naar mijn werk ging klonk er een gevaarlijk piepje. Ik zal niet herhalen wat ik heb gezegd en op mijn "boze" berichtje kwam een "sorry, sorry mam, ik ben maar een arme student" terug.
  Gelukkig heb ik het gered naar de pomp en moest inderdaad weer een aardig bedrag aftikken. Gelukkig verkeren wij nog in de omstandigheid dit te kunnen doen. Maar die prijzen zijn eigenlijk te gek voor woorden.
  Nogmaals een fijne dag,
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ha Jeannet, Wat heerlijk om zo even mee te mogen fietsen met jou en jullie jarige zoon! Gefeliciteerd hoor!
  Wat een bekende plekjes en wat een Hollandse schoonheid!
  LiefsAnsje

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Van harte gefelciteerd met zoonlief en ik wens jullie allemaal een fijne dag toe.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Gefeliciteerd met je zoon die 1 dag na mijn zoon jarig is hihihi.
  Ik doe nog steeds niet aan knuffel pensioen want ook al zijn ze nu groot, ik knuffel ze nog steeds :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Van harte gefeliciteerd Jeannet! Maak er met z'n allen een mooie en liefdevolle dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Gefeliciteerd met jullie zoon,ja ik herken het wel dat knuffelen[3 zonen]En wat een mooie foto's van de dagelijkse fietstocht laat je zien.Je hebt groot gelijk dat je nog lekker meefietst,dat levert ook vaak mooie gesprekken op.
  Fijne dag Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Gefeliciteerd met je zoon. Joris, jij ook gefeliciteerd. Wat een leuk beeldje is de leeskever. Leuk woord ook. Je laat weer mooi omgevingsfoto's zien.
  Fijne dag toegewenst.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Jorrit van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een hele fijne dag wens ik jullie toe.
  Wat is het toch mooi he bij jullie in de omgeving, en herten zien is heel bijzonder, ik had ze nog nooit zo dichtbij gezien.
  Ik fiets ook nog altijd mee naar school, sommige mensen houden totaal geen rekening met kinderen op de fiets dus zolang als ik mag( en dat is denk ik niet zo lang meer)fiets ik mee.
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Als nog vah harte gefeliciteerd met jullie grootste rijkdom! Koester de mooie momenten. Het is het meest waardevolle wat je kan overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Jorrit van harte! En jij ook natuurlijk Jeannet, wat gaat dat hard hé nu al een echte puber! Fijn dat hij zo graag leest, deden/doen mijn kinderen ook altijd (en wij ook) Fijne dag nog verder

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Gefeliciteerd met je zoon die nu met knuffelpensioen is gegaan.
  Heel leuk bedacht van hem.
  En zo heerlijk dat hij van boeken houdt.
  Wat een prachtige tocht elke morgen, maar wat ver! Jeetje als het waait of regent lijkt het me niks, maar het scheelt heel wat benzine, dat is waar.
  Fijn die "ik ben geen robot" button op je blog.
  Ik erger me ook dood aan die letters die ik steeds niet goed overtyp. Niet zo gek, want het is vrijwel niet te lezen.
  Hoop dat ze overal weggaan.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Gefeliciteerd met je zoon en wat een heerlijke fietstocht was dat.Fijne avond groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Van harte gefeliciteerd met je puber-zoon die met knuffelpensioen is gegaan!!! Ik lag hier helemaal in een deuk, toen ik het las. Enne, je hebt groot gelijk om gezellig samen naar school te fietsen!!! Dank je wel dat wij mogn genieten van al dat moois!!!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Gefeliciteeerd met je leeskever!!! Leuk beeldje ook. Ik zou willen dat mijn zoon wat meer van mijn leesgenen had.... Hij heeft meer de legogenen van zn vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Gefeliciteeerd met je leeskever!!! Leuk beeldje ook. Ik zou willen dat mijn zoon wat meer van mijn leesgenen had.... Hij heeft meer de legogenen van zn vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Gefeliciteerd!!!! Een goed jaar voor hem en ieder die hem lief is..........

  BeantwoordenVerwijderen
 54. gefeliciteerd met je zoon. Wat leuk, de mijne is (afgelopen) vrijdag de 13de ook 13 geworden..... en wat heerlijk, dat ze zo van lezen houden. Er zijn inderdaad ergere hobbies.
  De mijne fietst kan alleen naar school en vond het pas maar niets dat ik dezelfde kant mee uit fietste....(richting mijn mams die achter zijn school woont.): mam, sla je zo hier af, dat is volgens mij korter.... snap je de hint?

  geniet maar lekker van jouw pubertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Hartelijk Gefeliciteerd met Jorrit. Dank je voor het heerlijke ritje door de polder.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Oei, wat laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met jarige Jorrit. Ik moet wel lachen om dat knuffelpensioen. Waar heeft dat kind die leuke uitspraken toch van?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Tja....als je al 13 bent ben je te oud voor het geknuffel van moeder! Gelukkig vindt hij het nog wel gezellig om samen naar school te fietsen, wat leuk dat je ons even liet meegenieten van jullie dagelijkse ritje. Heerlijk door de natuur. Ik fiets 15 km per dag naar werk in de randstad en kom dan maar liefst door 3 plaatsen buiten mijn eigen woonplaats. Slechts 1 klein groen weilandje kom ik tegen onderweg. Nog van harte gefeliciteerd met je boekenwurm, er zijn mindere hobbies hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ha Jeanette; gefeliciteerd met je boekenwurm! Fijn datie zo lekker leest! hopen dat t zo blijft;
  Zeg ;mijn zoon bleek niet zo'n boeken wurm en nu hij 15 is speelt hij meer op zn gitaar; is ook leuk!
  maar ik heb hier een stapel KIPPENVELSERIE boeken; spannende boeken vanaf 10jr over monsters spoken dino's etc als jouw zoon t iets vindt stuur ik ze wel op! ( als swap voor een paars-ig lapje misschien??)ok?
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Alsnog van harte gefeliciteerd met je grote zoon! En dat knuffelpensioen....ach gaat wel weer over...er wordt hier af en toe nog flink geknuffeld en deze puber is inmiddels 16! Ik kan mij voorstellen, zeker met zo'n akelig ongeluk, dat jullie nog gezellig samen fietsen. En de omgeving is natuurlijk weer prachtig!
  Groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Knuffelpensioen, wat een prachtig woord. Dat gaan we dit jaar voordragen als woord van het jaar. Je zult zien, we gaan er mee winnen. Ik ben heerlijk even met jullie meegefietst, lekker zonder moe te worden. Fijn dat het kan met je knie.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Happy 13th birthday to your son! They grow up far too quickly so I am pleased to read you are having such lovely bike rides with him.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Nog van harte met jullie zoon. Wat heerlijk dat er pubers zijn die lezen. Wij hebben er eentje die alles van de bieb al zeker 2 keer heeft gelezen en eentje die alleen leest wat echt moet van school. Nou lees ik ook erg veel en mijn mannetje niet dus dat erfelijk bepaald zal wel kloppen.Wat fijn dat jij nog mee mag fietsen,
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 63. gefeliciteerd met je zoon en wat leuk dat hij zoveel leest. Heel herkenbaar deed ik vroeger ook ik verslond boeken, toen ik hier kwam wonen heb ik er heel veel weg moeten doen geen plek meer, vind het nog steeds erg jammer. Jullie maken trouwens elke dag een geweldig mooie fietstocht, ik woon 15 km van het werk zou ik eigenlijk ook eens moeten proberen hou ik heel veel geld over.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Was leuk je berichtje over Nieuwenhoorn te lezen, is alweer 4,5 jr. geleden dat wij daar woonden. (nu in Drenthe)
  In het streekboekje over Nieuwenhoorn staat ook nog een hele oude foto van dat huis. Heb het altijd een schitterend huis gevonden. 5 jr. geleden stond het tekoop en alles was binnen nog authentiek.
  Gelukkig hebben de nieuwe bewoners het niet afgebroken, zoals bij jullie aan de weg.
  Lees met plezier je blog.
  WillieN

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Zo kun je jezelf rijk en rijk rekenen ;-). Wat een schitterende fietstocht! Zo blijf je in ieder geval in beweging en hoef je niet meer langs de sportschool.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet