Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 15 maart 2013

Van alles wat

En zo is het maar net, er passeert van alles de revue op het platteland, druk met van alles en nog wat. Weten jullie nog van mijn naalden 20 shawl? Die ook als bloemenvaas kon dienen? Ik heb hem weer uitgehaald omdat hij te wijd was voor om mijn hals, dat is makkelijk met naalden 20, daar maal je niet om, nu heb ik vijf steken opgezet, lang en smal, en kan ik hem prima twee keer om mijn nek draaien.
Op quiltgebied gebeurd er van alles en niets, eerst afmaken....Brrrr......topjes maken is nog wel leutig, maar dan.....enfin, ze moeten ook nog worden doorgequilt, en de Mrs. Grey nadert gestadig de eindfase.
Deze rand komt er nog helemaal omheen, blokjes zijn genaaid, nu nog bijsnijden en naaien, komt goed!Ik heb een tijd geleden dit mooie boek gekocht. Wat een eyeopener is me dat, wat is er veel mogelijk met textiel, en wat zijn mensen toch ongelofelijk inventief om zulke mooie dingen te maken.
Er staat veel in van vilt en wolletjes, echt een prachtig boek om textiel eens met andere ogen te leren zien.
Verder hou ik me nog steeds bezig met de kleuren van de keuken en alles wat daarom heen hangt, dit is momenteel mijn kleurenpaletje, vergrijsde, zanderige tinten, die groengrijze zal de keukenkleur gaan worden.
Ik heb een deur die dateert uit het allereerste begin van het huis van mijn overgrootouders een nieuwe kleur en plaats gegeven in het huis, prachtig gegraveerd glas, is nu verworden tot kelderdeur, ben er helemaal superblij mee.
Manlief heeft de lampjes opgehangen boven de eettafel, drie oude Franse glazen lampjes helemaal in stijl met een grijslinnen snoer,gekocht bij 19Toen in Sommelsdijk,mijn favoriete lampenwinkel, zij heeft zulke mooie dingen en je wordt er zo geweldig geholpen, echt een aanrader als je wat bijzonders wilt.
Toch een heel verschil met deze foto.....dat was dus op dezelfde plek nu ruim twee maanden geleden, links van het blauwe hoekkastje zit die mooie deur nu.Hebben we hard gewerkt of niet?
Gisteren zijn ze begonnen met de installatie van de spiksplinternieuw keuken, vanuit Ter Apelkanaal, ik wist heel niet waar dat lag, de monteur had om vier uur de wekker gezet en was om half negen bij ons.Vandaag maakt hij het hele verhaal af en dan nadert de verbouwing toch echt zijn einde,als alles ingericht en op zijn plaats staat zal ik het nog wel eens fotograferen
Tot heden toe kan ik het amper bevatten dat ik werkelijk zo,n mooie (woon) keuken heb gekregen, het lijkt wel een reportage uit het landlevenblad, zelfs de damherten stonden in opperste verbazing naar binnen te kijken naar de mooie keuken......Fijn weekend allemaal, de lente komt terug zeggen ze ( alleen weten ze niet wanneer.....)

30 opmerkingen:

 1. Ik weet zeker dat het er bij jou zo heel erg mooi, warm en gezellig uit ziet.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om even bij je vinnen te mogen kijken. En wat een prachtige rand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben erg benieuwd naar de foto van je keuken hoor,
  Ja Ter apelkanaal helemaal de andere kant van het land he, heb er 45 jaar gewoon nou woonde op het randje van ter apelkanaal, en woon nu al weer bijna 2.5 jaar op het randje van Leek.
  Je keuken boer is bij mij echt bekend hoor haha in mijn vorige leven heb ik mijn meubels bij GerardHempen gekocht.
  Wat is de wereld toch klein he.
  Nou wens je heel veel succes met het afmaken van je keuken, ben echt reuze benieuwd naar het eind resultaat.
  Quiltgroetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige oude keukendeur en wat zal die grijsgroene kleur daar mooi bij staan. Geniet maar van zoveel moois, hr groetjes, Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och Jeanette, wat ziet het er allemaal weer mooi. En inderdaad wat een voorrecht straks in zo'n prachtige keuken te kunnen zitten.
  Geniet er maar van hoor. heerlijk steekjes maken onder zo'n mooie lamp!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je er zo van kunt genieten. Ik kijk ook nog steeds met zoveel plezier naar mijn gele keuken en voel me dan zo blij dat ik , op mijn oude dag!!, zoiets moois heb gekocht...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw keuken wordt gewoonweg prachtig, de kleurkeuze vind ik alleszins ook super!
  En de lampen die je koos, heerlijk , nu kan je onder mooi veel licht aan de slag :)
  Fijn weekend alvast, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi inkijkje in je keuken ! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. No dat breien is echt met grote steken snel thuis!!...;0)
  ... maar wel leuk!!
  De kleuren van je keuken zien er mooi uit..net als de quiltjes die langs komen..
  enehhh.. LAAT DE LENTE MAAR KOMEN!!!!!!!!
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat zul jij genieten van je nieuwe keuken! Hij wordt prachtig. Je lapkes verhuizen vast af en toe mee naar je nieuwe lampjes. De deur is prachtig geworden.
  Dit gaat goedkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat wordt vast een super gave keuken. Zie in de woonbladen wel eens foto's van hen staan en ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nogal hebberig van wordt. Hhahahaa....
  Naalden 20!!! Dat zijn hele bezemstelen????
  Je deur is ook super.
  Ga nu zelf ook gauw de kwast pakken.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie 't al, dat gaat helemaal geweldig worden bij je in de keuken. De kleuren zijn prachtig. En die deur......wat móói.
  Is dat niet een sjaal met 'luiewijvensteken'...? Lijkt me wel lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk hoor dat het einde nadert en je eindelijk kunt genieten van je woonkeuken,straks leef je alleen nog maar in die gezellige ruimte, gezellig weekend,
  Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk voor je dat het einde nu in zicht is. Wat een gedoe toch altijd zo'n verbouwing.
  Maar als ik zo kijk wordt het wel heel erg mooi.
  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed hedaan die sjaal uitgehaald, anders draag je hem niet met veel plezier. En wat word je keuken mooi!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige lampen en wat een mooie deur.! Je maakt ons wel erg nieuwsgierig naar je keuken.... groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fantastisch, die deur en mooie lampen. Het geheel ziet er erg goed uit. Ben benieuwd naar de keuken. Dat je ondanks het verbouwen, toch nog tijd om zulke leuke dingen te maken, goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel benieuwd naar de nieuwe foto's. Ziet er heel goed uit zo allemaal.
  Zeker dat jullie hard gewerkt hebben.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat wordt een heel mooie keuken. Wat een prachtige deur. Mooie kleurenpalet heb je uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gave lampen en ben zo nieuwsgierig naar jouw keuken! De mijne komt volgend jaar aan de beurt! (Hoop ik!) en je quilt wordt beeldschoon, ben heel benieuwd naar het geheel! Fijn weekend, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 21. "Van alles wat" ziet er allemaal móói uit! En tja, het is maar vanwaar je kijkt: hier in Emmen vinden we "Tr Oapol Knoal" niet zo héél ver, hihi.
  Onze keuken is nu bijna een jaar oud (jong) en ik ben er nog élke dag blij mee. Dat gaat jou oók vast lukken! Idee om Landleven eens uit te nodigen op jouw rustieke woonplekje?
  Veel plezier nog en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben SUPER NIEUWSGIERIG hoe je keuken is geworden....laat je ons lang wachten??

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zou het echt nog gebeuren, dat de lente eraan komt?
  Volgens mij is hij de weg kwijt... Mooi wordt je
  quilt en nog mooier je keuken, denk ik, want ik weet
  wat voor soort keukens deze firma maakt, en dat is
  echt heel fraai. Binnenkort een fotoreportage?
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jeannet wat wordt dat móói! Die oude deur is geweldig. Fijn dat die een mooie nieuwe plek heeft gekregen. Misschien zien we je keuken nog een keer in Landleven terug. Zoals het er nu al uitziet verdient die daar echt een plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat is het mooi geworden! En een pracht van een deur; die leuke lampjes!
  Veel om van te genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Tot nu toe is het resultaat al geweldig. Ik ben benieuwd naar de rest :) En wat een mooooooie deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je blog zoals altijd met plezier gelezen. En toen naar de keuken oer! Wat mooi, ben reuze benieuwd wat jullie gekozen hebben! Ik wens jullie heel veel gelukkige jaren in jullie mooie huis! Goed weekend. Ik ben bij lz'tje vandaag met Ineke en joke! Dag

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Je das en quiltje zien er weer super uit. Ik ben heel benieuwd naar de keuken... mooie kleur heb je uitgezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je krijgt een lekker warme das en je quilt ziet er weer geweldig uit. Ja dat quilten dat doe ik ook steeds want de stapel wordt nu wel erg hoog. Jullie keuken wordt prachtig wat een mooie deur. De kleuren zijn ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat wordt het prachtig Jeannet, je zwoegt niet voor niets zo hard op al dat schilderwerk! He die zaak zit blijkbaar ook hier in het dorp....vast op 't industrieterrein.....

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet