Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 4 maart 2013

Smaken verschillen.........

En dat is wat ik dit weekend maar al te goed heb ervaren. wat is het quilten toch een ongelofelijke veelzijdige hobby waar evenzoveel mensen hun ei in kwijt kunnen.Vrijdagmiddag kwamen we aan in het heerlijke Mennorode, midden op de Veluwe, het voelde meteen weer als thuiskomen na dat fijne weekend met de spinsters afgelopen september.
De natuur is altijd mooi, waar en wanneer je haar ervaart, paarse hei was vast geweldig, maar dit is ook een mooi sober beeld.Het thema was driehoeksverhoudingen in de ruimste zin van het woord, nou heb ik daar helemaal geen ervaring mee, ik heb al ruim 25 jaar een monogame relatie en zéér ter tevredenheid  ook dat nog......dus dat was een beetje moeilijk op gang komen en een voorstelling daar van te maken......Ga ik dit ontwerp maken?
Of zou ik hier mee beginnen? Veilig, vertrouwd, bekend, was ik al jaren van plan om ooit eens te maken,allemaal driehoekjes met een lichte en een donkere kant ( net als het leven zelf overigens)
Enfin,ik ben maar gewoon begonnen, van een oud kaartje wat ik ooit bij Petra Prins had gehad in de winkel ( van die aardige Gerda....dat weet ze vast niet meer....) heb ik met een mal geprobeerd op mijn sobere manier een invulling te geven aan het thema.
Inspiratie genoeg als je door het bos wandelde en goed om je heen keek.En als je maar gewoon door knipt en tekent en naait en schikt en dan komt er vanzelf wat uit.
Zoals ik al zei, smaken verschillen, en we waren met een kleurrijk gezelschap bij elkaar, letterlijk en figuurlijk, jong en oud,er was een quiltwinkel aanwezig voor de eventuele vergeten lapjes, dat was met ere de kleurigste winkel uit het noorden,zoals ze zelf al aangaven.......
Voor mij, met mijn hang naar het stoffige, het grijze, de aardetinten,was dit een heftige explosie van kleuren, maar goed, vandaar mijn titel van het blogje, smaken verschillen.........en jullie geloven het of niet, maar ik heb tussen al die kleuren toch nog een paar stoffige stofjes gevonden!
Gelukkig voor de quiltwinkel waren de medequiltsters enthousiaster over de kakofonie van kleuren, er zijn dan ook dit weekend geweldige werkstukken gemaakt, vol van kleur, kleur, kleur en nog eens kleur.Kijk even mee.
En wat dachten jullie hiervan?Het spettert bijkans van het scherm.
Maar goed, wat ik dus geleerd heb is dat smaken verschillen, dat moge duidelijk zijn, maar ook en vooral dat ik bij mijn eigen "ding"blijf, ik ben en blijf een stoffig typje, dus heb ik gewoon af en toe eens ter inspiratie die geweldige Veluwe op me laten inwerken, in dat in combinatie met de meegenomen stoffen leverde voor mij dit op na een weekend noeste arbeid.Het worden in totaal 16 blokken van 25 cm. groot.
Al met al kunnen we terug kijken op een geweldig weekend,en dan kom je er zelfs achter dat er ook smaken zijn die niet verschillen! Maar dat heeft alles te maken met de geweldige verzorging, de eigen kamers, de hele entourage en niet te vergeten het heerlijke eten van Mennorode, daar zijn we het in elk geval gezusterlijk met elkaar eens, het was weer fantastisch!
We hebben niet in ons broek gepiest van het lachen, niet onder tafel gelegen van de lol, maar het was een heerlijk rustig ingetogen weekend, net als de Veluwe zelf,dus het moet wel gek gaan als vriendin en ik het volgend jaar niet gaan overdoen. En ik ben nu dus echt doordrongen van het feit dat smaken
verschillen........enne, die driehoeksverhoudingen? nou, laat die maar aan mij voorbij gaan want wie komt er nou thuis bij een mannetje waar de appeltjes en de piepers en het draadjesvlees je al tegemoet geuren? Daar kan de keuken van Mennorode zelfs niet tegenop!

34 opmerkingen:

 1. Altijd fijn dat soort weekendjes vol inspiratie en productie....en stoffige quilte wordt ook vast weer een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk blogje!!!
  Je hebt genoten en dat is fijn.
  Ik vind je kleuren prachtig, ook mijn voorliefde maar sinds kort ben ik toch ook met veel fleurige kleuren bezig en dat is toch ook leuk hoor. Maar de ingetogen kleuren zijn het allermooist!
  Bedankt voor het laten meegenieten
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het je naar je zin is geweest, kom je weer even helemaal van bij en nu het voorjaar in en dat is ook weer bijkomen van al deze triestige winter, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt er in ieder geval 16 mooie blokken aan overgehouden en ik spreek uit ervaring , het is prima toeven op Mennorode.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Jeannet,

  het klinkt zo heerlijk wat je beschrijft. En al spin ik daar al enige jaren, ik heb er nog nooit gequilt, het verveelt nooit. Een fijne omgeving en mensen die bezig zijn met iets wat jij/ik ook helemaal geweldig vinden. Zalig toch.

  ps; ik heb me zondag ingeschreven voor 2 overnachtingen Mennorode voor de Landelijke Spindag in oktober:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een heerlijk weekend geweest!
  En nòg heerlijker thuiskomen!
  Fantastisch toch? Ik zeg maar zo: "Buiten de deur trek krijgen, maar thuis komen eten" :>)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een heerlijk weekend. En wat goed dat je bij je eigen smaak blijft. Het kan soms zo lastig zijn je 'staande te houden' in een wereldje waar veel mensen een andere smaak of mening hebben (en die soms opdringen). Dan is het moedig en dapper om lekker jezelf te blijfen. 'Blijf jezelf, er zijn al zoveel anderen' heb ik al vaker gelezen en dat vind ik een mooi motto.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te lezen was het een heerlijk weekend om lekker bij te tanken;
  geloof dat ik je liefde voor stoffige kleurtjes deel, ook al die kleurtjes, heel mooi om te zien maar ik zou er ook niet zo snel voor kiezen.
  Ik wens je een heel mooie lenteweek toe,
  liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en gelijk heb je,zo driehoek verhouding,breng allen ellende,heb je niets aan,denk ik zo,en zo vele kleuren ben ik ook niet zo fan van,wat jij heb uitgezocht is toch veilig en mooi,maar als je voor driehoek kies,kies je ook voor vele gevaarlijke kleuren,hi hi zo denk ik,smaken verschillen veel liefs uit zuiden irena

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat leest als heel gezellig en leuk, en laten smaken dan maar verschillen, je vindt elkaar meestal in het midden.
  En zo'n driehoeksverhouding zie ik ook niet zitten, ben al ruim 45 jaar rondom gelukkig met mijn Dickiedik ;-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk blogje. Je moet altijd eerst voor jezelf uitvinden wat je mooi vind. Het is dan handig om je daar ook aan te houden. Mooie blokken heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig logje, heb even mee genoten en wat een schitterend werk allemaal
  En ja gelukkig hebben we allemaal een eigen smaak,
  fijne maandag gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtig weekend....leuk dat ertussen mooie natuurfotos staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat klinkt als een fantastisch weekend! En je maakt ook nog eens een mooie herinneringsquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kom je ook spinnen in oktober, ik heb me vorige week ingeschreven, van vrijdag ochtend tot zondag middag.
  En misschien volgende keer ook wel quilten.

  Jouw stofkeuze vind ik prachtig.

  Groeten,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Altijd leuk om zoveel verschillende smaken bij elkaar te zien...dat id zo leuk van patchen...voor een ieder is er wat...
  Leuk dat je het kaartje nog hebt...het is dan ook een mooie quilt die er op staat!!
  Je hebt weer mooie stofjes/kleuren gebruikt..dat wordt weer een mooi toppie!!!
  Fijne dag...hier schijnt het zonnetje...HEERLIJK!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kortom.....een heerlijk weekendje weg en 16 blokken rijker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat leuk dat je daar naar toe geweest bent. En die driehoekjes komen misschien wel eens van pas. Als rand om het een of ander.groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gezellig jouw verslagje te lezen, en hi, hi, dat noem jij stoffige stofjes, nou daar hou ik ook het meest van hoor, prachtige kleuren die jij hebt gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Klinkt als een heerlijk weekend, juist met gelijk-
  gestemden, want je deelt allemaal toch wel de-
  zelfde hobby. Art-quilter... ik denk niet, dat ik
  dat ooit zal worden (maar je weet maar nooit), maar
  juist het ervaren van andere benaderingen van een en
  hetzelfde thema, dat vind ik wel erg inspirerend!
  En de sfeer van rust, dat is uiteindelijk wel de
  sfeer, waarin het quilten plaatsvindt en waarom je
  het doet. Zeker een weekend om nog eens te doen.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo te horen weer een goed weekend geweest... die driehoekjes quilt liet ik op 23 februari ook op mijn blog zien... een vriendin is daaraan het werken en die is toch leuk. Jouw blokken zien er ook prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Fijn dat je hebt genoten en gewoon lekker aan de slag kon in de sfeer die het beste bij jou past! Die sfeer sprak mij eerder ook erg aan...en zo fijn dat je zo makkelijk ook even het bos in kan lopen daar. Nu lekker nagenieten van je mooie blokken Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijk week end Jeannet. En een bevestiging voor wat je al wist. Goede verzorging en gelijkgestemden (ondanks de smaakverschillen) om je heen. Je kunt er weer even tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat is dus een heerlijk weekend geweest. Gelukkig maar dat smaken verschillen anders zien alle quilts er het zelfde uit.
  Mooi blokken en zo'n lekker makkelijk patroon.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Sounds like a fun weekend! It's so interesting how much more we notice our color styles when we are working around other people! I like to try bright colors once in a great while, but I'm always happy to go back to my normal subdued colors.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een mooie quilt ben je aan het maken. Je hebt een leuk weekeinde gehad zo te lezen. Gelukkig maar dat we niet allemaal hetzelfde mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oeps! Ik schrok ook een beetje van al die kleurige lapjes in de bakken!
  Gelukkig lag er ook nog wat stoffigst bij...
  Je blokken zijn prachtig geworden, dat patroon is eigenlijk zo mooi, dat het, wie weet, met felle lapjes ook nog mooi zou worden.
  Fijn dat je zo genoten heb, en dat je eigen mannetje zo lekker gekookt had toen je thuiskwam.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Prachtige lapjes heb je gevonden. Heerlijk is dat.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gelukkig dat smaken verschillende Jeannet, anders was de wereld wel heel erg saai hé? Ik geloof dat Cordi volgende week bij de regiodag is, ben bang dat ik goed mijn hand op de knip moet houden ;-))
  Fijn dat je van het weekend hebt genoten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gelukkig dat smaken verschillen en fijn dat je toch weer je eigen vertrouwde smaak er tussenuit wist te vissen, het blijft mooi. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 31. He Jeannet, blijkt dat ik dus al jaren volger ben, ik wist niet dat jij dat was. Tot volgend jaar bij het quiltersweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje Gerie wat leuk! Ik kan je niet terug mailen en het lukt me helaas niet om op je blog te komen, als je het nog eens leest,laat me even je blog weten??

   Verwijderen
 32. Hoi Jeannet, ja hoor, ik schrijf het twee keer, bij deze post en bij de laatste. Mijn blog: http://geriesquilts.blogspot.com Groetjes, Gerie.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.