Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 15 april 2013

De eerste lentefietstocht!

Wat heeft het AD toch altijd een inspirerende teksten! Het is een open deur, we zuchten en steunen onder het juk van de koude noordoostenwind de afgelopen maanden, maar eindelijk, daar kwam dan toch het lang beloofde lenteweekend!
Als je nu niet naar buiten bent geweest ben je wel ver in de minderheid in Nederland geloof ik, iedereen was op drift en in afwachting van het weerbericht, zou het toch echt nu eindelijk wel zo zijn? Je weet het hier maar nooit tenslotte.Het kan vriezen en het kan dooien.
We hebben hier de lente gevierd zondag met het eten van zalmsandwiches buiten op het terras, zo gemaakt en héérlijk uit het vuistje.
Na de middag kwam de beloofde zon dan inderdaad tevoorschijn! Het speenkruid doet zijn uiterste best om al zijn bloemetjes zo wijd mogelijk uit te spreiden om er maar niets van te missen, en zo dachten wij er ook over.Wij zijn op de fiets naar Hellevoetsluis geweest.
Van verre zagen we de molen al draaien, want er stond wel een behoorlijke wind, maar niet te vergelijken met die vreselijke koude noordooster van een week geleden, dit was een warme forse bries, die al het winterstof uit je haren waaide, héérlijk!
Op het Haringvliet was het vast ook goed toeven gezien alle bootjes die we voorbij zagen varen. Het was een lekkere frisse zeewind die in je neus prikkelde.En een lammetje in de wei maakt iedereen zo vreselijk blij! Want dan is echt de lente nabij.....
We waren bepaald niet de enigen die genoten van het mooie weer, alle bankjes en terrasjes rond de haven zaten mudvol.
Maar wat was het allemaal nog dor en droog in de natuur, je kan wel heel goed zien dat we een maand achter lopen, er bloeit nauwelijks iets en overal zie je de rietstengels nog liggen.
Deze plant zagen we wel boven het maaiveld uitkomen, Groot Hoefblad.Prachtig om te zien hoe hij opkomt, minder leuk in je tuin.Het was echt een lentefeestje waar volgens mij heel Nederland van genoten heeft. En over feestjes gesproken.
Wij hebben morgen een puberfeestje.Zoonlief wordt veertien!Ik weet niet waar de tijd is gebleven tussen morgen, en veertien jaar geleden toen hij met zijn blonde haartjes en een gewicht van een pak suiker in de couveuse lag.Wat waren dat een nare tijden, het ligt gelukkig ver achter ons, al was het zien van de onlangs uitgezonden serie neonatologie op TV wel erg confronterend.Maar tis een lekker mannetje geworden en zijn haren zijn gelukkig nog even blond!
Helaas heeft niemand het ontbrekende stofje voor me in huis van mijn vorige logje, maakt niet uit, ik neem gewoon een ander bloemetje en dat is tenslotte de charme van oude quilts.Afgelopen zaterdag was de eerste dag dat ik s,morgens héél vroeg het "vroege vogelconcert" buiten weer heb gehoord, een geruststellend geluid, of het nooit meer zou komen.Fijne week allemaal weer!

22 opmerkingen:

 1. Ik heb weer even bijgelezen want ik loop vreselijk achter. Drukke weken achter de rug. Gave stofjes, patronen, plantjes en spinners in de serre. Wat hebben we toch een creatief heerlijk leven. Alvast gefeliciteerd met je blonde krullenbol. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte met jullie zoon, en een fijne dag!!

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte met jullie prachtige zoon,.. Je snapt inderdaad niet waar de jaren blijven,...

  Een fijne dag morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's van jullie fietstocht het was gisteren echt genieten buiten. Voor morgen alvast van harte gefeliciteerd.

  ada

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met je zoon. Eindelijk mooier weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n fietstocht, ik durf niet meer te fietsen....zucht.
  Gefeliciteerd alvast met je puberzoon, het is een kanjer van een man in wording.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je zoon en wat een heerlijk weekend,helaas was het nog niet warm genoeg bij ons voor een terrasje maar dat komt wel.
  Ga straks voordat er regen komt nog even wat in de tuindoen. Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Jeanette,
  Alvast gefeliciteerd met je zoon.
  Word een mooie man hoor, word nog druk in huis met al die dames die een kansje wagen (lol)
  Die van mij was vorige week jarig, is altijd weer bijzonder om het te vieren.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk er weer eens op uit. En wat een mooie foto's van de fietstocht. Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon. Dat is echt bijzonder dat zo', heel klein mensje tot zo'n kanjer kan uitgroeien. Mooie dag morgen.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. IK ga volgende week naar de handwerkbeurs in Nantes. als je mij een stukje opstuurt kijk ik daar voor je.
  Wat een lekker joch is het geworden!!!! gefeliciteerd alvast.
  En hier is het ook lente, eindelijk, de tuin schreeuwt om aandacht, en niks lui tuinieren hoor, ik voel het overal...tja de oude dag hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben! Hier in Drenthe kwam het zonnetje helaas pas aan het eind van de dag een beetje waterig te voorschijn. Nét genoeg om even lekker op een terrasje te zitten, na een (stuk korter dan gedachte) fietstocht. Gelukkig ziet het er vandaag beter uit. Fijne week nog en een supergezellige dag morgen met je jarige kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto's!! En hier mag ook nog een boel gebeuren in de tuin.... ;)
  Vast gefeliciteerd met het veertiende levensjaar van je lieverd! Dat er nog maar heel vele mogen volgen!
  Geniet van je quiltwerk; mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met de verjaardag van je prachtige grote zoon morgen!
  Jeetje wat een klein ukkie is het geweest bij zijn geboorte.
  Heerlijk dat voorjaar! Alles schiet uit de grond, want hier heeft het goed geregend.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alvast gefeliciteerd met je zoon,wat gaat de tijd snel he? Wat een temperatuurtje gisteren...heerlijk! De kas is weer opgeruimd,er is gezaaid en de slaplantjes kunnen groeien...nu de rest van de tuin nog....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo te zien was het bij jullie wel heerlijk weer...hier in het hoge noord´n hebben we gisteren geen zon gezien :-(
  Fijn is dat, zo´n voorjaarsfietstocht en de vogels maakten mij om 6.00 uur wakker...helemaal niet erg, het was een prachtig concert!
  Gefeliciteerd met de grote jongen!
  groetjes
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Elke morgen wordt ik een half uur eerder wakker en luister dan naar de vogels, heerlijkste geluid op een lentedag! Puur genieten dus en ik geniet nu van jou en je verhalen! Gefeliciteerd met deze jongeman en nog heel veel gezellige jaren! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het voorjaar is toch wel bij de meeste mensen heilig hè. Het was een schitterende dag, gisteren.
  Wij hebben het eerste nachtje doorgebracht in ons 'buitenhuis' en vanmorgen werden we gewekt door de specht. Die timmerde er al vroeg op los.
  Alvast van harte met de verjaardag van je prachtige blonde zoon. Geniet maar lekker want voor je 't weet is hij veertig........
  Het klinkt absurd als hij 'nog maar' veertien is maar geloof me Jeannet, mijn oudste is 41.......(kan 't zelf niet geloven als ik 't schrijf)

  groetjes Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige fietstocht heb je gemaakt! Het was dan ook
  heerlijk weer, al liet het zonnetje het een beetje
  afweten. Alvast van harte gefeliciteerd met je zoon,
  en geloof me, 14 is best nog jong, die van mij is
  24 en er ligt een wereld van verschil tussen een
  puber en een jong-volwassene, maar toch gaat het
  enorm snel (en wat voel ik me dan oud...).
  Fijn verjaardagsfeest en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie fietsttocht hebben jullie gemaakt en ook mooie foto's.
  Jouw zoon morgen jarig, die van mij vandaag ... er zit wel 15 jaar verschil tussen :-) Alvast gefeliciteerd !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Groot hoefblad! Ok, nu weet ik dus de naam van de plant die ik gisteren had gefotografeerd. Ik ben MEDISCH bioloog en ken absoluut geen plantennamen...erg he!

  Gefeliciteerd alvast!

  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd met Jorrit. Prachtige foto van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. gefelicteerd met Jorrit en je hebt helemaal gelijk, we waren heel erg toe aan de zon..........

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet