Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 12 april 2013

Tuinplezier

Het moet niet gekker worden, lees ik dit laatst in de krant.....nou ja........
Daar herkennen we ons hier helemaal niet in hoor, in de eerste plaats komt het woordje lui helemaal niet in onze familievocabulaire voor, lui, wat mag dat dan wel niet zijn? En dan tuinieren op de luie manier, hoe verzinnen ze het......Hier wordt nog gewoon ouderwets gespit en geharkt en gewied en gepoot en geoogst, en ik heb me toch weer wat leuks gevonden!
Allerlei soorten munt! Je gelooft het niet, bananenmunt, appelmunt, aardbeimunt,  citroen en chocolademunt, Marokaanse munt, maar die kenden we al, geweldig toch! ik wist niet hoe gauw ik ze moest planten in grote potten bij de kas.
Het kasterras is al weer geopend, wat is dat genieten, de zon hoeft zich maar even te laten zien en je zit er heerlijk, prima toeven voor de oude reumatische botten en de horrelknie.......Zoonlief zag al allerlei cupcakes verrijzen bij die muntthee bananencake appelmuffins, chocoladetaart en dan zo,n bakje thee er bij. Wat is het toch heerlijk om te dromen, over van alles waar de helft misschien niet van uit zal komen........
De violen staan eindelijk in de bakken, je loopt zomaar vier weken achter met die vreselijke kou van weleer.Nu maar hopen dat de damherten ze niet lusten, maar ik zal er niet over klagen....
De sla staat er ook weer puik bij in de kas, en bloemkool, spinazie,bietjes, rucola, ik moet wel bekennen, als je het over lui tuinieren hebt, dat ik, laten we zeggen, van het gemak ben.....ik heb een hekel aan zaaien, zeker groenten, die koop ik graag als plantje bij het tuincentrum.Zo,n zakje zaad is altijd veel te veel, weggooien ben ik niet goed in.....zelfs niet van zaailingen, 45 tomaten en 56 slakropjes gaat het niet worden, dus dan is het wel heel makkelijk om een tomaat zo te kopen als plantje.
Wordt er ook nog wat stoffigs gedaan? Best wel.....ik ben aan een sampler bezig, beetje van mezelf, beetje van het goed kijken naar het patroon Letters from Beltane Grey, beetje uit een sampler boek van Barbara Brackman, en dan ziet het er zo uit.Heerlijk winkelen weer in de eigen goedgevulde lades, maaaarrr.......
Soms kom je toch net iets tekort,en nu heb ik een vraagje. Is er iemand die voor mij dat middenstofje nog heeft? Ik mis een stukje van 3.5 inch vierkant en het bloemetje in het midden, wie o wie helpt me uit de brand?
Het is nog lang niet klaar en het wordt een grote quilt met een geappliqueerd middenstuk,maar wordt vast heel erg mooi! wat ook heel erg mooi is, dat er volgens onze weervoorspellers weer een record gaat sneuvelen dit weekend...dit keer niet van de kou, maar van de warmte, we "recoren" wat af, van mij mag het onderhand ook "gewoon gewoon" zijn eerlijk gezegd.

29 opmerkingen:

 1. Nou ja, liever een record de goeie op dan de slechte he/
  mooi blog heb je weer hoor, heerlijke foto's!
  fijn weekend
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt weer een in 'jouw' kleuren, mooi joh!
  Ik hoop dat je je missende lapje vindt

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lapjes weer,...

  Hier wel aan het zaaien en het is inderdaad veel wat er opkomt,... Schoonzusje zal blij zijn met veel stekjes,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier wordt keihard gewerkt in de tuin, oude stenen eruit, nieuw terras en grotere vijver, veel oude grond wordt afgevoerd en verse grond wordt gebruikt om de rest van de tuin weer te verrijken en dan straks ook een hele lading nieuwe planten, ik kan er echt naar uitkijken dat het klaar is en de modder en aarde niet meer naar binnen wordt gelopen!Lui tuinieren, ik heb er nog nooit van gehoord! Helaas geen groente van eigen tuin, is verboden hier, maar wel bessen en bramen en nu maar hopen op een goede druiven oogst en ook wat voor ons en dat niet alles wordt opgegeten door de merels!
  Fijne dag en geniet van een zonnige zondag!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt een hele mooie quilt !!
  Ik zou je graag willen helpen, maar helaas heb ik het stofje niet, ik wens je er succes mee!
  Sinds 3 jaar tuinier ik op een balkon, geen tuin meer,heel veel minder werk, maar ook wel leuk..
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik tuinier heel erg lui, maar dat kan ook niet anders op mijn balkon ;-)
  Ik heb jammer genoeg niet zo'n stofje voor je.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt het me heerlijk om een plantenkas te hebben. Maar ja in ons postzegeltuintje lukt dat niet. We zouden dan altijd in de kas moeten zitten hahaha.... Probeer wel altijd van alles. Heb zelf een keer 3 aardappels gepoot. Konden we aan het eind van de zomer toch 3x van eten. Heb wel een appel-, peren- en kersenboom staan. Wel miniatuur. Vorig jaar geen appels, 1 peer (waaide er ook nog uit) en 12 kersen. Maar toch is het genieten.
  Kan je helaas niet helpen aan het stukje stof.
  Veel plezier van het weekend in de tuin/zon.
  Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tuinieren is tijd die je niet kunt quilten! Gelukkig heeft Frans er aardigheid in, misschien wanneer ik niet meer werk. Van mijn stoepje vegen wordt ik wel altijd blij! Gek hè. Als ik het stofje had dan zat het nu al in een enveloppe! Helaas pindakaas. En nu maar eens zien hoe dat zit met dat record! Van mij mag het gebeuren, dit weer ben ik wel beu. Nog een nachtje en dan is het kind ook weer terug, lekker. Goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tuinieren wordt bij mij wel minder, zal de leeftijd wel zijn. Wordt toch steeds een stukje strammer. Wat ben je weer een mooie quilt aan het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel plezier bij het tuinieren.En nu met de zon die er gaat aankomen zal het nog fijner zijn.
  Jammer kan je niet helpen met je stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt weer goed allemaal! Vooral al die soorten munt! DD en ik zijn gék op verse muntthee!
  Onze tuin...? Aantal jaren geleden grotendeels van stenen voorzien. Mijn handen wilden het werk niet meer zonder pijn doen. Wél heb ik gister even wat bakken met viooltjes neergezet..als we zondag van de zomer mogen genieten, is het wel leuk als de tuin een een béétje gezellig uitziet.
  Heel eerlijk dacht ik: o jee, met mooi weer kan ik natuurlijk niet de hele middag achter mijn machientje zitten. Maar ach, een eerste héérlijke zonnige fietstocht is ook niet te versmaden toch? Goed weekend en lieve quiltgroetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tuinieren is hier ook de afdeling van manlief, helaas door een vastzetting van mijn rugwervels want ik deed het wél graag en als ik je blog lees dan voel ik dat kriebeltje :)
  Maar genieten van het mooie weer met lapjes op schoot, dat zit er gelukkig nog wel in :)
  Fijn zonnig weekend, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helaas, ik heb het stofje niet voor, ook niet in Amsterdam. Mooie blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je quilt wordt weer een topper Jeannet. Maar het stofje heb ik jammer genoeg niet voor je.
  Je bent weer lekker bezig in de tuin. Plantje hier stekje daar. Heerlijk zo'n tuin.
  Ik vond 't ook altijd heerlijk in de tuin werken. Maarja, hoe noem je je knie? Een horrelknie? Nou, ik heb een barrelknie....en handen die dat werk niet zo leuk meer vinden. Maar de tuin komt helemaal in orde, da's dan wel weer fijn.
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ziet de a.s. quilt er weer prachtig uit! Helaas kan ik je niet helpen aan je tekort lapje.
  Geniet van de mooie zondag en alle wekrje die je nog in de tuin gaat doen!

  Lieve groet,

  Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. IK herken het stofje niet , weet je van welke ontwerper of serie het is?
  Lui tuinieren is toch helemaal niet leuk!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoe bedenken ze het lui tuinieren dat kan helemaal niet,er is altijd wel wat te doen in de tuin.
  Hoop dat je het lapje stof nog ergens tegen komt. Helaas kan ik je niet helpen.
  En lekker doorgaan met je leuke verhaaltjes.
  Fijn weekend en groetjes Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Al m'n bakken doorgespit maar helaas......... en het zag er zo bekend uit.
  En tuinieren gaat helaas niet meer zo goed dus daar moet de vakman aan te pas komen. Zonde van het geld want ik deed het zo graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je bent al weer druk met je tuin, fijn hoor zo'n kas waar je al gauw kan zitten. Ik kan je denk ik niet helpen met het stofje, zal zo nog eens heel goed kijken....die nieuwe blokjes zien er al weer veelbelovend uit. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sorry, ik kan je niet helpen aan het stukje wat je te kort komt.
  Ben benieuwd wat het weer van het weekend gaat doen nu is het regen wat hier de klok slaat.

  Grotjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Had ik de ruimte, zou ik zeker moes-tuinieren, zo
  leuk (en lekker). Nu houden we het bij een appelboom
  (vorig jaar 3 hele appels) en een druif (waarmee de
  merels als enige blij zijn, zo zuur zijn de druiven). Het lapje heb ik naar gezocht, want dat
  kwam me zo bekend voor (Brielle?), en had een ienie-
  mienie stukje zonder hele bloem, want die had ik versneden in een Civil War-blokje. Ik had een strook
  van 10 cm breed en had gelukkig wel een zelfkantje
  er nog aan en kan zien, dat het een P&B Textiles
  is (althans, ik lees Textiles, en neem aan, dat het dat merk is), maar het nummer kan ik niet zien. Misschien
  even een oproepje op het prikbord, zo ben ik ook
  eens aan een stofje gekomen. Helaas geen bloemetje, maar misschien toch een stukje op-weg?
  Succes met je zoektocht en prettig (zonnig) weekend. Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tuinieren zonder spitten.... daar heb ik ook al een aantal jaren terug van gehoord.
  Maar door al die regens is de grond na een jaar zo ingeklonken en vast (Utrechtse klei), dus met spitten haal je alles lekker los.
  Maar het is wel zwaar werk. Nu we de volkstuin niet meer hebben hoeft het ook niet meer.
  In de tuin thuis, daar spit ik nooit, staat veel te vol.
  Jouw sla groeit al lekker, straks lekker eten als het warm wordt groeit het snel.
  Dat stofje heb ik niet, maar misschien een ander bloemetje in het midden?
  Hopelijk kan een ander je helpen.
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Your gardening looks very fun and very yummy for the coming months! Love what you're doing with your quilt.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben een luie tuinierster, want ik mag niet in de tuin van Angus alleen maar kijken hahahaha

  Stofje komt me niet bekent voor, maar zal eens kijken,

  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. zo ik ben al moe als ik jouw verslag les,ha ha ha,ik moet nog beginnen,maar ik doe het met stapjes,want ons container is zo vol(mooi smoesje)dit weekend is lekker weer dus niets luieren ,veel liefs irena

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hello Jeannet, What a wonderful garden you have planted. It won't be long and you will have some nice lettuce and herbs they look good. The quilt is beautiful .Sorry haven't that fabric, hope you find some.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lekker hè Jeannet om weer in de tuin bezig te zijn. Werk me in het voorjaar altijd te pletter om het mooie weer voor te blijven, zodat ik wanneer de zon gaat schijnen niets meer hoeft te doen dan in de zon zitten en geneieten. Nou jaar daar heb ik dit voorjaar wel ruimschoots de tijd voor gehad. Vandaag was het weer niet verkeerd, maar altijd weer die wind in de polder is wel een crime. Maar goed, zonnetje voelde heerlijk! Die spinbijeenkomst zag er trouwens bere-gezellig uit zeg. Wat leuk! Die man en kind de groeten, en eh...je keuken is fenominaal geworden! Maar dat schreef ik geloof ik al eens. Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtige tuin heerlijk om zo bezig te zijn met het mooie weer

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet