Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 10 maart 2014

Prikkesteekjes en de lente......

Er worden aan allerlei lopende projecten de nodige prikkesteekjes gezet zo tussen de bedrijven door.Dit is de eerste ronde van Robin, de andere sterretjes ben ik nog mee bezig, maar dit wordt al leuk.
Dan stond ik vorige week prominent op de voorpagina van het regionale katern van het AD. Stoerrrrr........ik was gevraagd om iets te zeggen over de partij waar ik op ga stemmen straks bij de gemeenteraadsverkiezingen, het leeft niet zo begrijp ik. Bij mij wel, klein dorpje, veel perikelen in de raad, belangrijk wie er aan de touwtjes trekt.
Ik vind het wel een hele stoere foto van mezelf, mijn onderrokje piept er alleen een stukje onderuit.....De lente lijkt wel een kleine opmars te maken, ik elk geval vorige week, we hebben de kas hier helemaal schoon en fris gewassen klaar voor het nieuwe seizoen.
En over de tuin gesproken.....een nieuwe seizoen, een nieuwe quilt, Gossip in the garden, kletskousen in de tuin, wow...wat een leuk patroon weer, ik kon er geen verleiding aan bieden en heb het eerste blok gemaakt. Er zijn volgens mij veel mensen mee bezig.
Ik hoor de vogels wel zingen iedere morgen, een heerlijk geluid.Wie weet wat voor weer we nog gaan krijgen.....maar dit hebben we vast gehad, ik heb de bij velen zo populaire kippenquilt ook weer opgehangen.
Ik kreeg van een vriendin een werkelijk prachtig zelfgemaakt kaartje van een zentangel in de bus, geweldig, zo mooi, ik was er zwaar van onder de indruk.
Wat maken mensen dan toch een mooie dingen, ze heeft het papier waarop de zentangel is getekend eerst gespat met ecoline en toen de tekening er op gemaakt, hier zijn nog een paar voorbeelden. Ik vind het heel erg mooi.
De quilt uit het boek van Petra Prins vordert ook nog wel een beetje, ik heb de laatste rand van het middenstuk er aan, dus nu is hij vierkant, nu moet ik weer een heleboel driehoekjes knippen voor de volgende randen.
En zo gaat het leven voort, week na week verstrijkt, het is al weer 10 maart, nog even en het kampeerseizoen begint al weer, of zouden we net als vorig jaar gewoon nog heel veel sneeuw krijgen? Je mag er toch niet aan denken, doen we dus ook maar niet. 
De eerste viooltjes van dit seizoen zijn gekocht en geplant, heerlijk altijd weer, wat een dankbaar bloemetje is een viooltje toch en wat hebben ze er steeds meer en mooiere van.Deze is mijn favoriet.
En het tuinhuis annex zomerverblijf is weer schoon, altijd een hele klus na de winter, maar als het dan gedaan is, Mmmmm, GG oftewel, het Grote Genieten.....en er is al in gegeten ook.......zoonlief "konniewachtuhhhh,"gourmetten.........Dat doen we alleen nog maar in de zomer buiten of in het tuinhuis, niks geen vette zooi en lucht meer in mijn mooie nieuwe frisse keuken! 
Wat kan Nederland terug kijken op een heerlijk weekend, het was me druk in het kleine plaatsje langs de duinen, niet normaal meer.......of iedereen tegelijk "an mas" naar het strand wilde, het hele dorp was overspoeld met auto,s overal en overal stonden ze. 
Tis altijd weer afkicken na zo,n lekker weekend met mijn twee mannen thuis, zo gezellig om met zijn drieën rond het huis aan te rommelen.Maar goed, vrijdag is het gelukkig weer weekend,nog vier nachtjes slapen.Fijne week allemaal weer.

27 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto's ..verhaaltjes..werkjes..laat je weer zien..
  Ja iedereen was aan en heerlijk zonnetje toe!!!
  Vandaag krijg ik hulp van een lief klein meisje..dus gaan we samen de tuin in en daarna bloemetjes kopen!!..;0)
  Hele fijne dag...;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor wat je laat zien, mooie kleurtjes voor the gossip, en al een prachtig middenstuk, ik ben ook toevallig bezig geweest met driehoekjes aan elkaar aan t zetten., in de tuin zitten, viooltjes geplant, veel van t zelfde eigenlijk. En ja, hele stoere foto! Nu maar hopen op veel zetels!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet al weer mooi en gezellig uit op het landgoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh wat geniet ik weer van jou blogje. Verhalen van je landgoed. En dan kijk ik naar buiten en zie mij postzegeltuintje. Zelfs daar ben ik dagen zoet in. Vanmorgen zaten er twee mandarijneenden en onze 'eigen' eenden in de achtertuin. Zouden ze doorgeven dat er bij ons altijd wat te eten is voor ze? Je Robin en Gossip vind ik super.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent lekker bezig met vanallesennogwat. En wat heerlijk dat we de tuin weer in kunnen he? Hier gisteren ook lekker gerommeld en twee grote struiken verplant.
  Geniet vandaag ook lekker van het zonnetje. Komende dagen wordt het weer wat frisser maar dan hebben we dit tenminste in the pocket.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat vind ik het begin van Robin mooi Jeannet. Super.
  Ik heb pas geleden nog gezegd dat ik zo'n zin heb om weer eens 'gewoon' sterretjes te maken. Als ik dit dan zie kan ik bijna niet meer wachten.......
  Heerlijk gezellig blogje weer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt je quilt mooi en die kippige is ook zo leuk! Gave foto en inderdaad heel stoer! Geniet ook vandaag maar van het zonnetje! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je verslag geeft goed de heerlijke Lentedagen weer die we hebben gehad! Wat gezellig zo 'uit eten' in het tuinhuis, ziet er heerlijk uit allemaal. En dan de mooie dingen die je weer aan het maken bent, ook om te smullen hoor. Lekker veel steekjes maken deze week dan is het zo weer vrijdag en dan zaterdag......Worldwide Quilting Day !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk naar al je foto's te kijken. Je merkt dat het voorjaar eraan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja wat was het een heerlijk weekend en ik hoop deze week ook nog. Zo lekker de was weer buiten en vrolijke mensen. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een supergezellig blogje Jeannet! De lente spat er vanaf!
  Hier kriebelt het ook alsmaar, eigenlijk wil ik wel de hele dag in de tuin werken.
  Maar jij schiet ook al lekker op met schoonmaken en opruimen.
  En lekker weer wat nieuwe projecten onderhanden.
  Die zentangels.... wat zijn ze prachtig!
  Het is hier momenteel zelfs erg warm, dus nog maar genieten zou ik zeggen....en euh... geen sneeuw meer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. piep leuk blogje alweer, mooie werkjes, de natuur...heerlijk he, en vandaag toch weer een stralend zonnetje, geniet ze knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lekker verhaal van je, en....mooie quilts!!
  Van dat mooie weer krijg je weer een beetje energie, vind je niet? Ondanks dat we zoveel om het huis moeten doen!
  Groetjes, ik ga buiten broodje eten en een steekje doen, de verplichtingen van vandaag zijn achter de rug....nouja, 1 wasje nog........;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijke projecten heb je onderhanden; die nieuwe
  "gossip" is ook al weer zo'n leukerd. En wat een heerlijk weer nu, het lijkt echt bijna zomer. Ik ga er zo even heerlijk van genieten, in de bijna-zomer-klare tuin (alleen die groene aanslag nog van de tegels), want het kan zomaar weer veranderen. Prachtig mooi trouwens, die
  zentangels. Geniet van deze heerlijke vroege zomerweek!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je bent een kanjer in meer dan één opzicht!
  Groet, Rya. Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je nieuwe Gossip project wordt weer leuk in die kleurtjes en je petra prins quilt ook al zo'n snoesje.
  Ja het was zeker geweldig weer afgelopen weekend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een volle dagen maak je zo. Ik geniet van je fotos

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Inderdaad een stoere foto, leuk joh! Het was inderdaad genieten met die zon!! Je bent weer met mooie projecten in de weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. What a lovely new project! Such beautiful work.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lekker bezig! Genieten met een grote G! groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En dat piepende onderrokje vind IK nou mega stoer......;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. En dat piepende onderrokje vind IK nou mega stoer......;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ach Jeannet, ik heb weer zo genoten van je blog. Waar je mee bezig bent, je kippen quiltje (zo MOOI) je tuinhuisje, zo gezellig en smaakvol en de bak met viooltjes. Heerlijk genieten allemaal. ook zag ik de Quilt & Zo nr. 23, waar je met een reportage in staat. ook weer heerlijk gelezen. Fijne avond nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je bent weer met veel moois tegelijk bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lekker blogje! En wauw je bent beroemd in het ad met zon toffe stoere kom maar op houding. Wat ben je met veel verschillende quilts bezig. Je zusje en oooh ja die gosip.... Heeeuuuul tof zeg. Nou ja eigenlijk ben je gewoon lekker bezig nice time

  BeantwoordenVerwijderen
 26. I like how the star blocks make a circular look design. I don't think I have seen a design like this.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh how I wish I could spend some time in that sweet little cabin admiring your lovely quilt! What a special place you have. Thanks for sharing the photos.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet