Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 13 juli 2015

Achter de geraniums

Achter de geraniums, het kon slechter, zeker als het van die prachtige bijzondere geurgeraniums zijn, eerst waren ze nergens meer te koop, echt alleen voor liefhebbers,verguisd door de massa omdat ze geen zee van bloemen geven,het kleine en fijne werd ondergewaardeerd.
Maar nu zijn ze weer terug van weggeweest, gewoon in het tuincentrum,vintage....de hang naar de nostalgie, vintage is het nieuwe toverwoord,prijzen zijn helaas wel mee gestegen.........maar goed, dan heb je ook wat, gelijk een mooie bossige plant en ik heb ze nu voor de verandering eens binnen gezet.
Vandaar dus achter de geraniums, met de heerlijke geuren van chocolat, orange, lemon, hazelnoot, peppermint, even je hand erdoor bij het opgieten, Mmmm....zennn. Dat hebben we af en toe wel nodig, er wordt nog steeds geklust.
Met uiteindelijk hele mooie resultaten, ik ben van de details.
De tuin vraagt veel aandacht, hoewel het hoogzomer is zijn er ook al dingen uitgebloeid, ik heb een grote bos judaspenning aan de schuur gehangen om te laten drogen, wie weet, van de winter in een grote pot.Mooi zo dat aubergine.Dat zou er aan moeten blijven zitten.
Als het s,avonds is afgekoeld en de zon is redelijk onder gegaan genieten we van de vergezichten en de bloeiende aardappelvelden.
Er wordt ook nog steeds gebakken door mijn bakpuber, ik krijg er vaak vragen over of het al over is, nee hoor, integendeel! en dan gaat het natuurlijk niet op zijn "SonjaBakkers".........Oreo Cheesecake, daar moet 600 gram roomkaas in......( en géén light roomkaas ..) en dan de rest nog he.....en lekker dat tie is.....
Er worden heerlijke toetjes gemaakt ,wat hier gedraaid wordt
Komt in een dikke laag hierop,één ding is zeker, je zal er niet van afvallen......dat doe ik sowieso niet in de zomer met twee van die bourgondische mannen thuis.
Want behalve allerlei lekkere toetjes zijn ze ook zwaar van het vlees, dat heb ik al eens eerder gezegd geloof ik, ik delf als enige redelijke  "vegavrouw" in dit gezin gewoon het onderspit! Want Psssttt.....nu is er ook nog een echte barbecue aangeschaft....errug.......
Ik durf het haast niet op te schrijven hier, een barbecue.....hahahaha, grapje hoor, eerlijk is eerlijk, gezellig is het wel, en je kan er ook groenten op grillen. Tis een multifunctioneel ding.Ze zijn ook de beroerdste niet, ik mocht de kleur uitkiezen, het oog wil tenslotte ook wat.
Geoogst wordt er ook, net als elk jaar, de zwarte bessenstruik hing bommetje vol en daar komen de vogels niet zo aan, dat wordt dus vandaag "jammen" Ik ben niet zo van de jam, maar zwarte bessenjam....mjammie.....
Zo gaat de zomer voort, hoe meer zon hoe meer drukte op de camping, veel werk in de tuin, op een minilandgoed is het gewoon erg druk in de zomer, de ligbedden worden gelukkig volop gebruikt, dat wel...........
Het is zo,het heerlijke buitenleven,we hebben dit jaar ook nog de "zomer van het zagen ", dat was hard nodig na 25 jaar bomen planten,boompje groot plantertje dood was bij ons, boompje groot, plantertje pech, zonnetje weg........en dat willen we natuurlijk niet.
Met de warmte was er ergens in het zuiden een winkel die net zoveel korting gaf als het warm was, wow....was me dat even boffen! 36 graden......dat is serieuze korting die ik niet voorbij kon laten gaan.Dat vroeg om even om een genietmomentje in uit de zon.
Want ik mag er even niet in, in die zon,vanwege een antibioticakuur tegen een tekenbeet! Jakkes Darrie.....heb ik weer.......dikke rode en pijnlijke ( ! ) voet waar die teek heeft gezeten.....leuk, al die reeën in de tuin, maar we stikken dus van de teken in het lange gras.Nu maar hopen dat ik geen chronische lyme ontwikkel.We hebben weer heel gezellig drie Belgische dames in onze vakantiewoning waarvan er één quilt en breit, héérlijk!!Fijne week weer voor een ieder, de zomervakantie is hier begonnen!

30 opmerkingen:

 1. piep

  hey meid,
  leuke drukte, zonde van die nare tekenbeet...zal ik alvast een pipetje in onze nek doen....zoals bij de poezen...
  geniet maar lekker en aai je prachtige stoffen,
  benieuwd naar het ecchie ervan :)

  knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ven je er op tijd bij met die tekenbeet. Goed opletten hoor, beter nu even uit de zon dan straks narigheid.
  Ik ben ook niet zo van het vlees en barbecue, maar dit is wel een mooie. En dan al dat bakwerk: heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely photos. Beautiful fabrics and I like the look of the BBQ. Your cheesecake looks so delicious. I have a Kitchen Aid mixer, it is brilliant! Enjoy your Monday. We are having a very cold winter over here (Australia). Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Jeannet, wat akelig. Maar vandaag geen zon, althans hier niet. Wel regen, waar de tuin naar snakte. Wat een mooie motiefjes op het schilderwerk! Ja, het viel mij ook op dat er al zo veel uitgebloeid is in de tuin. Zelf kan ik er niet veel meer doen, dus mijn echtgenoot er attent op maken. Ik geniet weer van je foto's en krijg heimwee naar de Zeeuwse vakanties! Fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een landelijk Blogje:) Lastig die voet als het zo druk is op het minilandgoed.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig bericht weer op maandagmorgen!
  Ik heb nu vakantie, dus ik geniet er extra van...
  Wat een pracht van een poes heb je, maar die andere kleine beestjes zijn minder leuk. Kijk maar uit, want lyme is geen pretje!
  grtjs, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Naar zo'n beet. Goed in de gaten houden en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat woon je daar toch mooi, joh! En heb genoten van je verhaaltje! Kijk aub uit met die tekenbeet, laat je niet afschepen met 14 dg antibiotica.. moet min. 30 dagen zijn! Ik heb een dochter met chronische lyme en die is zó ziek, dat wens je werkelijk niemand toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Getzie een tekenbeet, ben ik ook een zomer mee zoet geweest. En die geraniums heerlijk ik houd daar wel van.
  Geniet van de lapjes en je gasten en sterkte met de antibiotica. Lekker gezond eten en fruithapjes met taart heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zomers blogje, waar ik intens van heb genoten. Ook hier in huize hummel is de vakantie begonnen, jammer genoeg gaan ook de gewone dagelijkse dingen door.....ben net terug van de fysio, heb wel meer pijntjes, maar dat blijken dus de goede pijntjes te zijn........Sterkte met je tekenbeet! Groetjes en een fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is weer een gezellig blogje om de dag mee te beginnen. Ik zou ook zo graag allerlei lekkers willen bakken, maar heláás je moet het ook nog opeten! En met diabetes(type2) gaat er veel aan mijn neus voorbij! Blijf alert hoor op je tekenbeet, of er een rode kring omheen komt en laat je bloed onderzoeken. Weet het van 2 schoonzussen! Maar laten we optimistisch blijven, wie weet was het een "goeie" teek!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lees het al, ... je bent gezellig druk met alles.
  Beterschap met die tekenbeet !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beterschap met je tekenbeet in ieder geval kan je lekker smullen en genieten van je mooie lapjes en ik zag al weer een mooie quilt op de foto op je schoot knutsel ze.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk de geurgeraniums in de vensterbank.
  Je hebt mooie lapjes gescoord met die hitte-helaas voor mij was het te ver weg.
  Laat je bloed onderzoeken!!! Ook als er geen kring om komt kun je toch Lyme hebben!!! Kreeg je gelijk een antibioticakuur? Ik heb moeten smeken en dreigen voor ik wat kreeg ondanks en grote rode kring. En hier geen reeen in de tuin om teken in het gras achter te laten maar muizen enz.
  Beterschap en doe een bloedonderzoek.
  Geniet van de dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb ik weer heerlijk genoten van je blog. De veelzijdigheid van je vertelsels. Ja genieten. Prachtige geranium, mooie stofjes, heerlijke baksels en zo jammer van je voet. Beterschap en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoe leuk eerherstel voor de geranium.... prachtig lapjes zou ze zo wel even door m'n handen willen laten gaan, maar meekijken is ook heel leuk.... Sterkte met je voet, zo'n klein dierenhapje, zoveel ellende.....
  Beterschapsgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ook hier is de vakantie begonnen, helaas met een bui vandaag, maar toch even naar de markt geweest voor wat groente en een lappie voor een broekie voor een pubergriet.
  geniet van je zomer en van harte beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geniet ik even van je heerlijke blogje (ben weer eens aan de lijn, dus lees graag over Oreo cheesecake, barbecue-en en andere geneugten, die nu niet "mogen"), lees ik ook het vervelende bericht over je tekenbeet. Wat een narigheid, zeg. Laat een bloedonderzoek doen en hou het scherp in de gaten, want je moet toch niet denken aan de eventuele nasleep... Beterschap!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Naar zeg, een tekenbeet is geen pretje, hoop dat de antibiotica hun werk goed doen en je geen nasleep krijgt! Heb Tara net weer voorzien van antistof, jammer dat dat er voor ons niet is! Geniet van die gezellige dames en je eigen steekjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Moest even hard ( in mijn eentje... ) lachen om die 600 gram roomkaas. Oef, ooit ben ik opgeleid als diëtist en ik bak ook rustig met liters room.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hè bah, een tekenbeet! Dan maar niet in de zon (die scheen vandaag toch niet), maar een lekker stukje taart.
  Vraag me af voor wie het kleine stukje was en voor wie het grote...
  En veel Vega producten kunnen prima op de barbecue hoor, kan je toch gezellig meedoen met de mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. I hope it is not a tick bite and that you will get well soon.
  I love the quilt pattern that you have on your lap. I just printed it last week. Will you be doing that quilt this summer?
  Take care,
  Carole from Canada

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes Carole, I want to start whit this quilt, it is a free pattern now, long ago a BOM from Moda, nice to hear that you want to make it also!

   Verwijderen
 23. Hopelijk herstel je snel van die tekenbeet zonder nare gevolgen. Ik zie dat jij ook je voordeel hebt gedaan tijdens die leuke actie van Wendy! Mooie stofjes heb je uitgekozen.Als bakkersdochter geniet ik ervan om te zien hoe je puber zich zo vastbijt in "de stiel"! Groetjes van Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 24. het is goed aan je foto's te zien dat het zomer is. Leuk er naar te kijken. Tekenbeten weet ik alles van. Heb er al een paar keer één gehad en er lang last (lees jeuk) van gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuk idee die geurgeraniums. Had k nog nooit van gehoord.
  De lapjes die je gescoord hebt zijn prachtig!
  Veel sterkte met de voet, hopelijk helpt de kuur goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gezellig blogje weer Jeannetp! Akelig die tekenbeet. Hopelijk houd je er geen Lyme aan over.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ha Jeannet, leuk dat je via Willy voorbij kwam op mijn blog! Wel vervelend van die tekenbeet. Hopelijk doet de kuur z'n werk.
  Wat een verwennerij valt jou ten deel met van die bourgondische mannen! Geniet heerlijk van al het moois dat nu groeit en bloeit en van het samen quilten. Je quilts zijn prachtig! Groetjes van Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Poe dat is erg een tekenbeet, hopelijk loopt het goed af.
  Gezellige dames die breien en quilten, gelijk gestemden dus!!

  goed weekend,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. hoop dat je voet ondertussen weer ok is. ja het was weer heel gezellig in Rocanje. het wordt weer aftellen tot volgend jaar.:-)
  groetjes
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet