Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 5 december 2016

Inspiratie en handwerkblogje

Weten jullie het nog? Tijdje terug was ik naar Driebergen geweest, naar Trollenwol,
prachtige ambachtelijke schapenwol gekocht voor dit gratis patroontje van "mittens", ik heb het in het voorste gelegen zodat ik het maar vaak zag, want ik had weer koudwatervrees dat ik dat niet zou kunnen.
Na de sokken was er tijd voor wat nieuws, thumgusset.....o jaa, wat is dat ook al weer, dan krijg ik et al weer warm,nou, gewoon, duimspie heet dat dus in het Nederlands, zo duidelijk uitgelegd, kan niet anders zeggen, en dan in twee kleuren, vier naaldjes nr drie, het was eigenlijk zo gepiept, en ik ben er keitrots op!
Feit is wel dat ik niet ga voor vingerhandschoenen, de duim vond ik wel een dingetje....20 steken op vier naaldjes....je zal dan nog vier vingers moeten doen maal twee, maar wie weet....een mens is nooit uitgeleerd, zoveel weet ik onderhand wel.
Want o Jeetje, wat kwam ik nu weer tegen op het net....té leuk....little cotton rabin, jeetje, dus wel in het Engels, 14 pagina,s voor zo,n klein erwtje van 22 cm, ze heeft er ook nog allerlei truitjes bij, wauw.....wie zou daar nou niet spontaan "breidrang" van krijgen?Even op me laten inwerken......
Ik heb een paar weken geleden ook een rand aan de Hertfordshire gezet, na lang denken en puzzelen kwam ik tot de conclusie dat het geen BP zou worden, Broderie Perse voor de kenners, hoe mooi ook, daar niet van.Maar niet helemaal mijn ding.
Wat zou het dan wel kunnen worden?
Nou, de laatste rand werd voor mij de tussenrand met die lichte zigzagbaan, en in plaats van de BP rand, maak ik een sterrenrand er omheen.
Dit zijn van die leuke sterretjes om te maken, kan je zo leuk met kleur spelen. Voor de rust in de quilt, en de herhaling tav het middenstuk heb ik er voor gekozen om het middenblokje van elk sterretje van die zelfde stof te maken die ook in het middenstuk terug komt..
Dat komt straks helemaal goed, ik weet het zeker, er moet nog een rand omheen van blokjes, die heb ik al klaar, dat komt mooi tegen de lichte sterrenrand aan, eigenlijk schiet ik er al weer best mee op.
Leuke quilt om aan te werken, nog leuker om er je eigen quilt van te maken.En om het nou handwerkachtig te houden vandaag, ik heb al enkele jaren dit blad van Jeanne d, Arc Living in huis, met een foto van deze prachtige engel.Dat moet ik toch ook zelf kunnen denk ik dan elk jaar, maar ja, zal best wel, alleen waar vind ik het hoofdje....
Gelukkig bracht het WWW weer uitkomst, daar heb ik het gevonden, oud poppenhoofdje, even heen en weer gemaild met Floor, die weet daar natuurlijk best veel van als poppenverzamelaar.En ik heb het gekocht.Dat gaat dan nog vervolgt worden, het is ook zo al leuk om neer te zetten, maar zo,n oudachtige engel in kant, mmmmm.,
Als laatste een foto van onze " huistuindieren" ik was even bang dat ze door de steeds drukker wordende polder om ons heen teveel opgeschrikt werden, want dat is toch wel een feit, en dat ze niet meer in de tuin zouden komen,  maar gelukkig toch niet!Een hinde en haar twee jongen.
Ze vinden de appeltjes die er nog liggen te lekker.en anders de laatste peetjes wel die berijpt aan de bomen hangen.
Ik wens iedereen een gezellige creatieve week, het vriezende weer komt weer terug, heerlijk, heerlijk, met een winterzonnetje, eerst de ramen zemen natuurlijk om er optimaal van te kunnen genieten vanuit huis, dat heb ik gisteren al gedaan en voor wie sinterklaas viert, een fijne warme en gezellige dag!

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

27 opmerkingen:

  1. Wat wordt je quilt prachtig. Leuk om je eigen stijl eraan te geven. Vind de gebreide rabbit ook een schatje en de handschoenen zien er perfect uit. Mijn vingertoppen worden altijd wit in de kou. Ik zou dus de hele handschoen moeten breien en daar begin ik dus echt niet aan. Veel te veel gepriegel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piep oh wat een heerlijk Jeannet quilt, zalig lekker je eigen ding doen!

    Benieuwd naar de kanten Engel


    Fijne week
    Knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die wantjes, , helemaal super, goede kleur én motiefje!
    Ach, de huistuindieren, ze blijven leuk. Hier iets minder spetaculair maar ook gezellig; onze vaste "winterhaas" en sinds een week een witte reiger. Zoonlief vond het net een struisvogel, zo groot is hij/zij

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Even gezellig buurten bij Jeannet ..het is maandag dus ze heeft vast weer een leuk verhaaltje...
    Nou kedeng ..daar zit ik dan op de grond...gewoon van mijn stoel gevallen...het konijntje...de duimspie ( heet dat zo? )..geweldig..en ..het gaat steeds meer kriebelen..zal ik??
    ik klauter weer op..ga zitten en hou me nu maar goed vast aan de tafel..want wat komt er nog meer ....en ja hoor ..een pracht van een quilt !!!
    Wat een kleuren een wat een prachtstoffen..erg mooi !!
    en dan als toetje die prachtige dieren in je tuin...heel bijzonder !
    Een fijn begin van de week...dank je wel.!.. ;0)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Genieten weer van al het moois dat je laat zien. Maar ga jij ramen wassen met dit vriezend weer? Of vriest het niet bij jullie? Hier is het nu -5 en ik ga zo naar mijn maandelijkse kaartmaak-ochtend --gezellig.
    Zonnige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ramen wassen heb ik gisteren al gedaan Truus, kan ik er nu, in het zonnetje, héérlijk van genieten!

      Verwijderen
  6. Hoi Jeannet, Wat goed zeg je Mittens, zullen lekker warm zitten. Ben ook begonnen aan een paar letse dichte mittens, heb pas zon 6 cm gedaan maar heerlijk om weer te breien. En dat kleine konijntje heb ik al een tijdje geprint met alle jurkjes klaarliggen om ooit nog eens te maken. En je herfordshire wordt geweldig mooi. Fijne dag. Groetjes Willeke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Willeke, dan wordt het toch tijd dat ik snel die kant op kom, met de wol, kunnen we ons over het konijntje buigen!

      Verwijderen
  7. Goedenmorgen wat is dit weer een verrassing op de maandagmorgen prachtige handschoenduimpjes mooi gebreid en dat poppenkoppie geweldig ik kijk er naar u toe om haar als engel tezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk die mitaines! Van Stien kreeg ik ook al een patroon, omdat ik altijd koude handen heb. Moet ze eens breien, om dan te kijken of ik met mitaines aan ook nog kan handwerken.
    Ha, ha, dat Willeke ook al het patroontje van het konijntje heeft verbaasd me niet. Zij houdt daar ook zo van. Annie heeft laatst een leuk muisje gebreid.
    Mooi hoor de keuze voor de randen van JOUW Hertfordshire. Zal heel goed staan.
    Om jaloers op te worden, de hertjes zo dicht bij huis. Ik kom ze wel eens tegen 's morgens vroeg op weg naar onze dochter in Zeist. Altijd zo leuk om te zien.
    Wij hebben gisteren al Sinterklaas gevierd. Gijs, net 1 jaar, vond ook de lege dozen schitterend! Daar kon hij mooi in zitten. Ha,ha! Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ben je toch een creatieve duizendpoot Jeannet...wat een leuke vingerloze handschoentjes...die draag-maak ik ook het liefste....ze zijn enig...en weer een prachtquilt....schitterende fotos ook....fijne avond vanavond....groetjes Francien

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Genoten van je blog, met alles, waar ik blij van word...
    Je wantjes zijn al klaar, en hoe! Wat een leukerds, zeg (misschien ook maar eens proberen, ondanks die duimspie...). En je Hertfordshire wordt een beauty van een quilt, en de gekozen rand doet zeker niet onder voor b.p.
    En de sterretjes zijn er een fraaie toevoeging op! Veel plezier met het maken van de engel; dat gaat je gewoon lukken! O ja... breipatroon van zo'n schattig konijntje ligt hier ook te wachten op "het juiste moment".
    Fijne week en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat weer een heerlijk blogje, krijg meteen zin om mijn handwerkjes te pakken. Maar eerst even iets in huis doen en daarna lekker op de bank. Wat hebben wij toch fijne hobby's waar we ons zo happy bij voelen.
    Fijne creatieve week Jeanette.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Meid wat zijn je duimspie (is dit meervoud?) geweldig mooi geworden, knap hoor ! En dan die quilt, zucht, zo mooi en je gaat hard.
    ja die beestjes van Little Cotton rabbits zijn enig. Ik weet niet hoe haar patronen zijn. Die van Mary Jane tearoom ken ik wel, die zijn heel duidelijk uitgelegd met veel foto's en kan haast niet mis gaan. Ze worden gewoon met 2 naalden gebreid.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk die handschoenen en je quilt wordt prachtig met die sterretjes. Geniet van het mooie weer! groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je quilt wordt helemaal super.
    Echt een plaatje.
    Je handschoenen vind ik ook zoooo leuk.
    En ja dat lieve gebreide beestje dat wil ik ook nog een keertje breien... ooit... hihi...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat wordt een mooie en ook grote quilt! Leuk dat je zelf de randen bedenkt. Lekker je eigen ding doen is altijd leuker dan precies het patroon volgen.
    Dat lieve poppenkopje is op jouw foto beter te zien, is prachtig en zo mooi oud.
    Die gaatjes maken, gaat je vast wel lukken, het is al voorgestanst.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Valt reuze mee hoor de vingertjes van een handschoen breien, gewoon een keertje doen het is net zo als fietsen en zwemmen alle begin lijkt moeilijk.

    Gr gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Good evening, Jeannet! Wonderful how your quilt is growing and the stars are a great idea, they are beautiful!! Congratulations! And the colors of the squares - aaaahhh! Gorgeous! It's "color-therapy"! Just right for now!
    Have a lovely week, you too!
    Best wishes!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuke mittens! Ik krijg spontaan zin om ze ook te maken.
    Die konijntjes zijn super schattig, ik heb er ook een paar gebreid. Erg leuk om te doen en het Engels valt zo mee! Gewoon doen hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Geweldige duimpjes. Heb je weleens geprobeerd om met 5 naalden te breien? Want ik lees dat je het op 4 naalden doet. Met 5 naalden is het gewoon gemakkelijker. En voor het duimpje zijn er hele korte handschoennaaldjes!
    Leuk he, die kleine katoenen konijntjes. Toevallig kwam ik gisteren het patroontje tegen
    op ravelry. maar ben toch maar niet gezwicht voor de verleiding...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik doe het op vijf korte naaldjes, op vier naaldjes de steken, en met de vijfde naaldje breien, ik vind het wel een dingetje....maar oefening baart kunst ;)

      Verwijderen
  20. WAUW je quilt is weer een plaatje :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat mooi die vingerloge wanten! En je duim is prachtig geworden. Wat een mooie wol ook! Is hij ook zo zacht als hij eruit ziet?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie quilt met hele mooie stiffen is dit een bom

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.