Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 28 november 2016

Thuis

Het gebeurd me niet vaak dat ik niet zo goed weet wat ik moet schrijven, omdat ik denk dat ik weinig beleef, omdat het leven zich deze week rondom huis heeft afgespeeld, alsof daar niets over te schrijven valt. Het gezellige bezoek van Willeke en Stien bracht me dit superleuke en handige blikje met inhoud.
Je zal het krijgen voor sinterklaas zeg, waarom komen die mannen nou nooit op zo,n idee? Het lijkt me een geweldige verrassing, wie heeft er eigenlijk zo,n man met oog voor vrouwenbehoeften?
Ik ben van de week weer eens heerlijk met de fiets door de polders gestruind, te lang geleden, twee weken wel ofzo, dat is te lang, fietsen moet je gewoon elke dag doen. Het bracht me in Hellevoetsluis en het bracht me deze superfoto van de vuurtoren, het breiwerk is niet meer te zien, dat hebben ze er weer afgehaald denk ik, jammer wel.
Dit is de oude kademuur in Hellevoetsluis, zomaar een perfect plaatje van het oneindige imperfecte.Het regende van de week heel veel, en het waaide , maar er was ook zon, heerlijke koele en toch ook landschap verwarmende zon met de eerste vorst in het weekend.
Zon die zo anders aanziet en aanvoelt als de zomerzon, deze zon was meer versluierd, vergrijsd en weerkaatst door de sobere bruinachtige herfstkleuren die er ook nog steeds zijn, zeker in ons polderlandschap met zijn rietpluimen.
Ganzen bevolken de polders in grote getale, dit zijn brandganzen, ze zijn wat kleiner dan de gewone grauwe gans en vonden het maar zozo dat die vreemde vrouw daar stond met haar camera.Later, toen ik er nog eens langs fietste was er blijkbaar iets wat ze had opgeschrikt en cirkelden ze in grote getale in de lucht.Hoe je ook over ganzen denkt, dis was  een prachtig gezicht en geluid!
Eigenlijk ging ik op pad om nog een keer een mooie foto te maken van het prachtige witte koetje wat daar altijd samen met zijn maatje in het natuurgebied graast, maar laat ik nou net te laat zijn....s,morgens had ik haar nog zien staan.
Met de vorst gaan de koeien naar binnen, ze waren ze net aan het ophalen, stomverbaasd staat zij te kijken naar het veewagentje waar haar maatje in verdwenen is.....en waar zij ook straks in mee moet naar de warme stal, dat weet ze hier nog niet, ze hag totaal geen oog voor mij, en anders zijn ze nieuwsgierig genoeg.
Onderweg de witte reiger tegen gekomen, wat zijn die toch schuw in tegenstelling tot hun grijze broeders.Het valt niet mee om daar een mooie foto van te maken.
Zo,n week aan en in huis heb ik best veel gedaan, ik zou jullie bijpraten over een quilt, maar er kwam een andere quilt tussendoor.De dames Willeke en Stien waren weg van mijn Courthouse step quilt, daar ben ik al een poosje mee bezig, vanaf van de zomer, maar moest nog in elkaar gezet worden, de top dan voor een gedeelte, ik heb er even de "sokken" in gezet en de top is klaar, zal er nog wel een keer een blogje over schrijven als tie is doorgequilt.
En over sokken gesproken....ook daar is weer een "paar klaar."....gelukkig, het was een September patroon van een KAL op Facebook, leuk patroontje, maar breien in één kleur, mwah....doe mij de Arne en Carlos sokkenwol maar.Bij deze had ik ernstig last van het "tweede sok syndroom" bekend onder sokkenbreisters....
Thuis waren de mannen een boom aan het omzagen die steeds groter werd, een esdoorn, zaait ook nog eens enorm uit.Ik ben niet zo van de bomenzagerij....de mannen des te meer....
Waar reuring is, is de roodborst, ik zie op FB vaak zijn afbeelding voorbij komen, blijft een prachtig lieflijk, fotogeniek en ontroerend vogeltje wat dicht bij de mensen lijkt te staan en in vele harten een snaartje raakt.
Thuis is ook, de goede kant leren opkijken, letterlijk en figuurlijk,en genieten van het mooie landelijke huisje van mijn buurtje, wat er al ruim honderd jaar als rustgevend en stabiel baken ligt in de steeds verwarder en verharder wordende wereld.
En thuis is, na zo,n koud maar heerlijk verfrissend fietstochtje een kop koffie of thee met een boterbiesje ( of twee ) van echte roomboter natuurlijk, mmmmm, het kon slechter, veel slechter, ook dat hebben we van de week weer ervaren, niet bij ons zelf, maar het kwam wel dichtbij,
Dan ben je blij met de eenvoud van een kop thee met een boterbies, en de warmte van de houtkachel,dan ben je blij als de dingen gewoon, gewoon zijn, want zo gewoon is dat dus niet altijd.
Zo is de week verschreden, gisteren de eerste advent al weer, en dan heb ik het nog niet eens over de spinzondag gehad ;)Er gebeurd niets, en er gebeurd van alles.Fijne week allemaal weer !

Hartelijke groet, Jeannet

21 opmerkingen:

 1. Ik hou wel van zo'n simpel rustig leventje en helemaal als het weer mee zit en er zo veel moois te zien is. Fijne week weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende foto's weer! Fijn om mee te genieten! Wie het moois in zijn omgeving niet ziet, zal nooit iets zien. Ik fiets nog steeds niet na mijn operatie, stom, maar durf nog niet. Ik wens je een fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blikje heb je van Willeke en Stien gekregen!
  Weer mooie foto's van jullie omgeving. Als je het wilt zien valt er iedere dag altijd wel iets te zien om van te genieten. Of genieten van iets wat je hoort: een vogel die zingt, de razende wind om het huis, een mooi stukje muziek.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto van de zilverreiger Jeannet!
  Met reigers heb ik iets.
  Geniet van je kop thee met boterbiesje en wat staat er een leuk schaaltje waar de eitjes in liggen.
  Een heerlijke geniet dag vandaag.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En zo kabbelt november verder. Hier is het niet anders. Fijne week !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto van de zilverreiger Jeannet!
  Ik heb wat met reigers.
  Heerlijk zo'n fietstocht door de polder en gezellig bezoek met een leuk doosje.
  Geniet van je thee met boterbiesje en wat staat er een leuk schaaltje waar de eitjes in liggen.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om smorgens op de maandag jouw verslag te lezen .het is echt even bij komen.met kop koffie .op naar de nieuwe week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk die natuur om je heen, het verveelt nooit! En wat mannen met oog voor vrouwenzaken betreft; ik vraag altijd briljanten voor mijn verjaardag maar kreeg dit jaar een bootaccu! (Is voor mijn boot, masr toch...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Een man met oog voor vrouwenbehoefte"..... bestaan die wel dan?
  Mijn zoon zuchtte laatst dat ie niets van vrouwen begrijpt.... tja, dat is tenslotte ook een man.
  Maar misschien komt het wel doordat wij niets van mannenlogica snappen?
  Warmte.... dat kan ik nu wel gebruiken. Ben heel blij met mijn centrale verwarming en mijn elektrisch voetendekentje :-)
  Poesje snapt het, gewoon op een quilt gaan liggen ook al is hij nog niet af.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Piep heerlijk met je meegefietst, landschap is hier idd soortgelijk..
  Alleen die mooie vogel.. die wou deze week nog snel een visje uit de vijver komen snoepen.. gelukkig maakten onze kipjes plots zoveel kanaal dat ik het kon voorkomen.. sorry mooie vogel.. ga jij maar in een beekje op zoek..
  Fijne week
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb ik dan een bijzondere man, hij kwam verleden week thuis met een doosje glaskop spelden van de Action. Ik heb hem er maar uitbundig voor bedankt. :) groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was weer heerlijk lezen Jeannet, ik geniet van je verhalen! Tja het is goed om te beseffen dat gewoon niet zo gewoon is!
  Geniet van je week en groetjes.
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vooral in deze "donkere dagen" is het Home Sweet Home meer dan normaal gesproken WAAR!
  En Home is waar je hart ligt....
  Groetjes Sylvia tot volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor de mooie foto's en mijmeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk blogje, met veel mooie foto's, waarin het besef maar weer doorklinkt, dat een gewone week zo slecht nog niet is. Doe mij maar veel doodgewone weken!
  Je courthouse-step-quilt is echt wonderschoon, en de nieuwe sokken vind ik ook erg mooi! Geniet van nogmaals zo'n fijne week.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die gewone en toch zulke heerlijke blogjes van jou. Prachtige sokken en schitterende natuur foto,s zeg. Je quilt met die bolle kat erin geweldig weer....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gewoon is soms wel heel erg fijn, dat kan ik wel zeggen na een heel ongewone en spannende week en soms zou ik willen dat het eens wat langer gewoon is en de mensen gewoon genieten van hun wereld, hoe groot of klein die ook mag zijn en dus geniet ik van jouw gewone week en hoop ik op een héél gewone week want ik wil gewoon even genieten van mijn wereld! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi gewoon logje met veel natuur waar ik enorm van hou.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi hé dat een ogenschijnlijk heel "gewoon" weekje toch heel bijzonder kan zijn.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet