Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 14 november 2011

Daar bij die molen.....

Toen ik van het weekend op de vroege morgen zoals gewoonlijk weer op die zo verfoeide fiets zat binnen en naar buiten keek door de serre zag ik in de tuin een wel heel bijzondere gast op zijn gemakje  van de sierappeltjes snoepen.
Je weet dat ze er zijn, vorige week stak er nog één rakelings voor mijn auto over, daarom rij ik hier liever niet in het donker, het blijft toch altijd weer bijzonder om ze te zien, zeker in de tuin. Ik moet zegggen dat het mijn zadelpijn wel weer verzachtte met dit  heerlijk ontspannende uitzicht!
Ik weet niet hoe jullie het ervaren, maar ik vond het me toch ineens KOUD geworden!, welliswaar met een heerlijk zonnetje, maar toch, en bij ons in het "heerlijk huisje"is het beneden wel 23 graden met de speksteen kachel, daar zijn we ontzettend door verwend, we vinden het bij iedereen waar we komen dan ook koud.... maar dat is het helaas ook op de bovenverdieping.......Brrrrrr, dus ik dacht: Ik ga een dekbedhoes maken van wollen tweed!Wat zullen we daar een plezier van hebben in de winter....
100 % wollen tweed, gewoon stukken aan elkaar genaaid met een keperbandje er tussen, héérlijk!Als je dan warm gedouchd hebt en dan die lekkere warme wol op je blote benen, Mmmm..hahahaha, zien jullie het al helemaal voor je, of beter gezegd, voelen jullie het al kriebelen......?? en is te goed gelukt of niet?
Nou ben ik wel een beetje maf natuurlijk, daar weten man en zoon  álles van..........maar dit is toch wel een grapje hoor! Het is een geprinte dekbedhoes die ik hier (klik) heb gekocht, ze hebben ze ook in een breiprint, lijkt het net alsof je je dekbedhoes hebt gebreid, ook heel erg leuk. Bij de Turkse winkel koop ik altijd verse vijgen, ik ben er gék op! Vind ze al mooi om te zien.
Het voordeel van kinderen als ze ouder worden is dat ze steeds zelfstandiger worden, zat een paar jaar terug mijn keuken nog helemaal van vloer tot aanrecht onder de bestoven bloem en boter als er koekjes gebakken werden, nu was er niets van dat alles te merken! Zoonlief heeft lekker helemaal zelf heerlijke roomboterkoekjes met (eigen) walnoten gebakken.
Wat het quilten betreft: Ik ben nog bezig met Thomas, en heb alle 9 blokken af, en nu de rand gesneden die er omheen moet, die twee onderste lichte blauwe stofjes komen van een serie overzee....Judie Rothermel...Mmmm, zijn ze mooi of zijn ze mooi?
Iedereen een fijne week, de Sint is gelukkig weer heelhuids in het land aangemeerd dus er kunnen weer allerlei verrassingen zijn de komende tijd.......ik heb al wat in mijn schoentje, eh, pantoffel,  gehad......een zakje gouden munten omdat ik volgens zoonlief altijd over geld "zeur"........( ik, zeuren???pfffttt hoe komt tie er bij..) ......ook dat ga je krijgen als ze ouder worden he.....Iedereen een fijne week met mooi herfstweer!

35 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk logje op deze maandagmorgen! Fijne dag! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige verhaal. Een hert in je tuin. Echt top! Je dekbed is leuk. En die gebreide; leuk idee met arne & Carlos kerstballen erop... Een fijne quiltweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, een hert in je eigen tuin, kom daar hier maar eens om. Prachtig, je dekbed, wat een geluk dfat echt geen echte wol is, maar van het gezicht ervan wordt je vast al warm. Mooie lapjes, zeg, van Judy, mooie kleuren allemaal. Die zoon van je heeft dat 'maffe' vast van jou, hoe komt hij erop, die munten, prachtig! En nog van die heerlijke koekjes gebakken ook, 'gelukkig' zijn ze niet hier in huis, dan waren ze zo op!
  Je sneeuwmannenquiltje is trouwens een snoepie!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat blijft het bijzonder niet...hertjes in je tuin! En wat show je weer heerlijke lapjes...En dat "wollen" dekbed is heelijk, alleen flanel is ook een aanrader voor de wintermaanden. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genoten van je verhaaltje op maandagmorgen:-) Enig dat hert in je thuis. Wat een gelukkie. En kriebelen voor dat dekbed??? Nou zeg maar jeuken.......! Ik kan helemaal niet tegen wol:-)
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heerlijk begin van de week Jeannet. Hertjes , gave dekbedden. nog betere stofjes en vijgen, heel goed voor ons vrouwen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig logje , bij een kopje koffie op de maandag morgen
  Leuk dat hert zo in de tuin, ook hier staan ze weer volop,
  mooie lapjes en smul lekkere koekjes.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt gezellig weer Jeannet,wat een genieten he! zo'n reetje in je tuin of is het toch een hert die ontsnapt is.
  En je dekbed is helemaal Iers,ik heb ook even gekeken zou hem ook wel willen,alleen er liggen er nog een paar te wachten te wachten in de kast,het zou ook leuk zijn als quilt-achterkant, gezellige maandag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb jij van die leuke rode appeltjes in de tuin. Oh prachtig. Zeker als je dan zulke leuke gasten krijgt. Net zo mooi als die Judy-lapjes, die vind ik ook geweldig.
  Jij bent toch maar weer een bofferd dat je al wat in je schoen hebt gekregen, ik moet nog maar afwachten of ik lief ven geweest.
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met zo'n uitzicht op je fiets vergeet je volgens mij even alle ellende!!!! Wat een uitzicht.....zucht......
  Je hebt weer schitterende lapjes gescoord!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat mooi zo'n ree in de tuin.
  Mooie dekbedhoes hoor en die lapje zullen zeker erg mooi staan in de Thomas.De koekjes zien er erg lekker uit,extra lekker omdat ze zelf gebakken zijn.
  Fijne dag
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat apart, een hert in je tuin. Grappige dekbedhoes. Wat een prachtige lapjes heb je gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat byzonder, een hert in de tuin. Maakt het fietsen toch minder vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is het weer een leuk logje en wat geweldig dat jij zomaar die dat hert in je tuin hebt, daar kan ik alleen van dromen (balkon) en wat zalig zo'n koekjes bakkende zoon, stuur hem maar hier naar toe ;-)
  Wij hebben overal cv, maar hij staat nooit aan in de slaapkamer, dus daar is het ook altijd lekker koud en zo hoort het ook.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat moet dat inderdaad heerlijk zijn geweest om met zulk prachtig uitzicht je nare verplichte oefeningen te doen. Wonderlijk!

  En wat een heerlijke stofjes! Het is elke keer weer een feest en verrassing als ik bij je langs kom. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gezellig logje op de maandagmorgen. Leuk bezoek had je in de tuin. Je had me echt even op het verkeerde been gezet met die dekbedhoes. Rare uitdrukking als ik het nu zo schrijf. Je doet toch wel één van je zelfgemaakte quilts op je bed?!
  Lieve actie van je zoon met die munten in de schoen.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat gaaf zeg, dat onverwachte bezoek. Je hebt er weer een heerlijk verhaal van gemaakt. Die overtrekken zijn super trouwens: heel mooi. Ik zal binnenkort eens kijken bij de Bijenkorf.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nu geen zon te bekennen, zal blij zijn als de mist weg is! Maar binnen lampjes en kaarsjes en dan is het best uit te houden! Wat ziet dat dekbed er heerlijk uit, maar zo'n quilt mag wel op mijn bed hoor! Fijne week en fiets ze! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 19. bijzonder zo'n ree dichtbij!! maar hij koos een goed moment, misschien weet ie inmiddels wanneer het slim is om te verschijnen.

  Lekker die koekjes. Mijn 12jarige zegt ook al van die dingen, maar zegt erbij: ik denk wel dat het hard klinkt, maar...
  Na zijn 3 zussen ben ik wel wat gewend inmiddels. Snoepze

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet,

  Wat een prachtig dekbedhoes.... ik moest het eerst eens goed lezen..... heel apart!
  Wat een triestige dag zeg!
  Ik heb wat kleine lampjes aangedaan en zit nu even een eigengebakken koekje te snoepen. Ja ja dat doen wij hier ook.Nou Sophie dan, vrijdagavond, kwam een nachtje logeren en dan weet je het wel.... ik hoop van de week langs te komen, bel je nog...
  Daaaag en een lieve groet van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Haha, je had me wel evenzeg, ik nog denken, die's gek, wol, je vergaat van het gekriebel in bed, maar oef, ik trapte er dus in, met beide voeten LOL. Prachtig uitzicht vanaf de hometrainer, is weer eens wat anders dan vogeltjes en eekhoorntjes. En ja, ik vind het ook brrr koud, binnen warm vanwege vloerverwarming, dus ook verwend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtig reetje in je tuin,
  Jeannet! Hier in de Hoeksche Waard
  worden ze ook steeds meer gezien, dus
  wie weet, hier in de nieuwbouw-wijk?
  Wat een leuke dekbedhoes! Ik ga eens
  even kijken naar die gebreide variant!
  Enne... het is hier ook zo koud, en
  zelfs geen zon, en als je dan heeeel
  vaak een hond uit moet laten....brrrr!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat schattig zo'n hertje (reetje?) in je tuin. Hier komen ze ook regelmatig over de dijk. Ze zwemmen vanaf een eilandje dat hier voor de kust ligt en duiken dan zomers hier een maisveld in. 's Winters zien we ze hier veel minder. Jammer, maar wel minder gevaarlijk want inderdaad ze steken zomaar over. Wij zijn ook gek op vijgen. En kijk een zoon die lekkere koekjes oor je bakt, daar moet je heeeeel zuinig op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk om een hert op bezoek te krijgen in je tuin. Dat zal hier echt nooit gebeuren. Je zoon lijkt wel een echte bakker zo perfect dat die koekjes eruit zien.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtige stofjes, vraag me af wat je daar weer van gaat maken! De koekjes kan ik bijna ruiken, zo lekker zien ze eruit! (Ben weer eens aan de lijn dus dan is het helemaal lekker)
  Prachtig dat hert in je tuin. Wij zien hier ook wel eens een hert of een vos, ik blijf dat uniek vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dat is toch wel heel bijzonder, zomaar een hert in de tuin. Dat zal hier in ieder geval niet gebeuren.
  Wat leuk dat jouw zoon het ook zo leuk vindt om te bakken. En die koekjes zien er heerlijk uit hoor.
  Wat een mooie stofjes heb je gekocht Jeannet.. daar kun je weer even mee vooruit.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat prachtig zo'n ree zomaar voor je als uitzicht en dat dekbedhoes geweldig zou zo echt kunnen zijn. Mooie lapjes laat je weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Moet inderdaad een fijn gevoel zijn om een hertje te zien in je tuin. En ja hoor het is heeel koud geworden maar oh zo zalig om nu te patchen.
  gr,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Haha, ja wen er maar aan, aan die opmerkingen - met de jaren krijg je een dikke huid, zei de ervaringsdeskundige
  Mooie stofjes heb je daar , geweldige kleuren.
  Die koekjes ... dat is zeker voor het hele dorp, of ga je die allemaal zelf opeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dag Jeannet,
  Wat een mop dat dekbed. Ontzettend leuk!
  En wat een heerlijk gezicht die reeën in je tuin. Machtig mooi.
  Fijne dag nog! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gezellig verhaal, schitterende stoffen heerlijke koekjes en uitzichten. Je sneeuwpoppenquiltje is erg leuk!
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een mooie plaatjes van Bambi in je tuin. Dat zie je toch niet elke dag. Het wollen dekbedovertrek is niet aan mij besteed. Brrrr ik voel het al kriebelen. Maar geniet er vooral van als je er geen last van hebt. De stofjes zijn helemaal mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zulke momenten don je toch even de fiets-ellende vergeten!
  Grapjas, ik kreeg even de kriebels van je dekbedverhaal. Ben allergisch voor wol en voelde de kribels al. Complimenten voor Jorrit. De koekjes zien er hmmmm yummy uit. De lapjes trouwens ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Prachtige foto van het hertje in je tuin en je dekbed mag er zeker wezen.
  En die stofjes die je gekocht hebt ... jammie !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.