Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 25 november 2011

Herrie op tafel en WIP

Ik lees en hoor altijd dat er bij topkok Herman den Blijker Herrie in de keuken is, nou, bij mij is het regelmatig herrie op de tafel.......Gek word ik er af en toe van, alles ligt kriskras door elkaar, je kan maar met één ding tegelijk bezig zijn, plek om te snijden en stof uit te leggen is er steeds minder, overal ligt wat, kennen jullie dat?
WIP heet dat, Work In Progress......nou, dat is er wel genoeg. Ik ben druk met de tweede rand van de tannenbaum, zooooo leuk om te doen!! verslavend, na het ene blokje wil je meteen het andere blokje met de volgende stof en kleurcombinatie zien, dat geeft dus die herrie op de tafel.....al die stofjes die opeens uit allerlei hoekjes en vergeten laatjes tevoorschijn komen,naaien komt straks wel, eerst al die combi,s uitproberen die op je netvlies staan.En ieder stofje moet gestreken worden, en weer opgevouwen, en opgeruimd......anders heb je "herrie in je hele werkkamer!"
Het leuke van dit blokje is dat het één en hetzelfde patroontje is, maar dat je door de kleurencombinatie er toch steeds iets anders van kan maken, dat zie je heel goed op deze foto,s. Ik moet twintig van deze blokjes maken voor de rand om het middenstuk, maar het lijkt of ze allemaal anders zijn.
Dit strookje spreekt voor zich, zo warm zijn de kleuren ook in werkelijkheid.
En hier hangt dan het middengedeelte, met de rand er omheen, ik moet zeggen dat ik er zelf helemaal *flieft* op ben, zo,n mooie warme kleuren, ik vond de Thomas log cabin ook erg leuk om aan te werken, maar dit is toch wel mijn ding, heel veel verschillende stofjes en blokjes en toch één geheel. Nu de laatste rand nog, maar dat zijn van die ingewikkelde blokken die je vierkant moet snijden, en waar de hoekjes dan van moeten kloppen....de blokken waardoor het patroon steeds weer in het zakje terug ging........proberen dus maar!
En zie dit nou toch eens aan.....beest die uitgebreid op de aanrecht is gaan liggen, ( en dan hoe hij kijkt.....) beest is echt vreselijk....die koekjes laatst zijn toch echt voor een groot deel in "beest buik" verdwenen, hij krijgt het voor elkaar om de bus waar ze in zitten ( je ziet hem nog staan achter hem) net zo lang te bewerken tot die open is, en dan weet je het wel. Het is goed dat manlief dit niet ziet, want dan hebben we niet alleen herrie op de tafel, maar ook echte herrie in de keuken!!!.....Brrrrr
Wij gaan dit weekend een weekendje Achterhoeken, we hebben ( naar we mogen hopen) een heerlijk huisje op een landgoed gehuurd in Eerbeek.  Even er uit, even wat anders zien. Vanavond zijn we uitgenodigd op de boerenkool ( met worst?) Zaterdag naar de thee met scones in de Pelikaan in Zutphen.( Petra Prins is dicht....errug.....) Zondag naar de kerst open dag van Bep, dus wie weet wie ik daar nog tegenkom. Ik heb er helemaal "zin an" beest (Arax) en beestje (Ollie) worden verzorgt door iemand die in ons huis komt) Iedereen een heel fijn weekend en tot maandag!
Deze prachtige kaart kreeg ik gisteren voor thanksgiving van Carolyn, ik vind het zo,n mooitje, zo nostalgisch. Carolyn, thank you again very much!!

48 opmerkingen:

 1. Ik wens je een prachtig weekend toe Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt je quilt mooi, ja dan nu die lastige, maar even doorzetten want hij is gaaf! Heel dijn weekend gewenst, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, als ik aan het werk ben ligt alles rond me heen en is het een rommeltje.
  Fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi je quilt, meis!

  En geniet van jullie weekend, je verdient het!

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een plaatje is het weer zeg! (zowel je top als Beest natuurlijk ^_^) Je verhaal is heel herkenbaar: ik wordt af en toe "gestoord" van mijzelf, als ik weer eens overal troepjes heb liggen. Veel plezier in de Achterhoek, en misschien zien we elkaar zondag nog wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woh, wat prachtig en wat een gevoel voor kleur heb jij, Jeannet. Echt top. En, ik denk dat elke quiltster last heeft van herrie op de tafel. Ik vind die uitdrukking top. Kan ik voortaan gebruiken als mijn man weer zit te schelden op mijn troep...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt je quilt prachtig! Fijn weekend in de Achterhoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige stofjes gebruik je voor deze quilt! Echt beeldschoon! En zo'n herkenbaar verhaal. Ik werk op een tafel van 1 bij 2 meter en die is nog te klein ;o) Heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja een volle tafel dat kennen we hier ook.
  Prachtig is ie al en wat een mooie stofjes gebruik je.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. goed gewerkt,en resultaat erg mooi,geniet van jullie weekend,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou Jeanet, straks heb ik die herrie op de tafel hahaha
  Maar je blokjes zien er mooi uit.
  Fijn week-end daarginds en veel plezier bij Bep ( zondag)
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je WIP wordt echt mooi,zo'n warme kleuren en zo leuk om te zien wat stofkeuze met een blokje kan doen.
  Ik dacht dat ik al lang volger was bij jou.... maar nu dus wel ;-)
  gezellig weekend gewenst, groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja hij is mooi!! Mooie sfeervolle kleuren. Dat vol liggen van de tafel herken ik heel goed. En je kunt niet even met een arm... zwaai....zwaai?? :)
  Een heel fijn weekend en geniet van je ontmoetingen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal mijn 'ding', quilt met veel verschillende stofjes. Prachtig.
  Tja, herrie op tafel moet er zijn, anders kun je niet werken. Op dit moment heb ik herrie in het hele huis. We zijn met één vertrek aan het schilderen en dat is te zien in het hele huis, bahbah. Maar 't zal goed komen..........
  Heel fijn weekend Jeannet.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet er bijzonder goed uit en heerlijk even er tussen uit.

  Groetjes en een fijn weekend
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie blokken heb je gemaakt! Het is idd leuk om te zien wat stofkeuze doet met hetzelfde blok. Prachtige quilt wordt het! Heel fijn weekend hoor, veel plezier bij Petra en Bep! (maar dat gaat vast wel lukken) Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie blokken. Inderdaad de stofkeuze doet het hem. Veel plezier in de Achterhoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk plekkie waar je heen gaat maar wel jammer dat Petra nu net dicht is.
  Toch veel plezier en dat het weer mooi mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijke rommel heb je om je heen en zo herkenbaar, dan heb je heel veel ruimte en ineens is hij weg. Ik vind het een prachtige quilt worden echt helemaal geweldig. En dan die beest dat is me er eentje vind hem wel prachtig hoor. En een heel fijn weekeinde daar in de achterhoek het is daar prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij de eerste foto riep ik "Ohh" bij de tweede foto riep ik het wat harder bij de derde wat langer enz, enz. Wat wordt het prachtig. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. je blokken zijn prachtig evenals beest en de rommel ga je bij mij ook vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ziet er gezellig uit die herrie op tafel, heel herkenbaar.
  Een fijn weekend ! geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Schitterende blokken van schitterende stoffen, echt helemaal Jeannet!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. heel fijn wekend en bij mij ziet de tafel er niet beter uit!!
  Ik zit te genieten van je stoffen,.. Wat zijn ze PRACHTIG!!!!

  Hebben, hebben, hebben,....
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het wordt weer een plaatje van een
  quilt, die tannenbaum! Ik vind je
  stofcombinatie weer geweldig.
  Heel fijn weekend, dat zal ongetwijfeld genieten worden! Wel
  jammer, dat PP dicht is, maar de
  andere adresjes zijn beslist de
  moeite waard!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik hou wel van deze herrie op tafel. En dan vooral met deze stofjes. Veel plezier van het weekend.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ook ik sluit me aan bij de lijst....heel mooi werk wordt hier gemaakt.Prachtige warme kleuren.
  Een heel fijn weekend, geniet ervan....
  Daaaag en de lieve groetjes voor allemaal van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nou je moet mijn tafel op dit moment niet zien, je kunt er nauwelijks nog aan werken. Ik heb de tafel in de kamer nodig om te snijden.
  Ik wens je een gezelig en leuk weekend in Gelderland. Helaas ben ik zondag niet bij Bep, wij gaan naar een concert in Ruurlo. En je kunt maar op 1 plek tegelijk zijn. Maar geniet van Zutphen en de Pelikaan is altijd geweldig.!
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je quilttop is zo al prachtig Jeannet....mooie kleurtjes en die blokjes zijn ook schitterend....ben benieuwd hoe je hem gaat ( laten?) quilten.....en beest is heel slim!....hij weet waar de goodies inzitten...
  en hier is het op de tafels ook meestal een chaos...mijn man heeft ( zoals in een keuken) een u-vorm aan tafeltop gemaakt maar heb nog steeds te weinig plaats...moet ook meer wegpakken....nu zijn de tekenspullen voor het zentangelen er weer bijgekomen....maar ga weer plaats maken voor het quiltje...dus je bent niet gauw alleen in die dingen....wens je een heel fijn weekend...zo te lezen wordt het best nog druk...maar met leuke dingen...geniet ervan..groetjes en een fijn weekend....Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dag jeannet,

  Na veel zoeken is iedereen weer in beeld. (en op m'n nieuwe site)

  Je schoenen lopen fan-tas-tisch, Ik zal er binnenkort een (nieuw) logje over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als de tafel in mijn werkkamer vol is, vlucht ik naar de tafel in de kamer, en soms heb ik dan ook nog de keukentafel nodig......
  Maar het is de moeite waard hoor Jeannet, want die blokjes zijn echt beeldschoon, en die kleuren.... Wat wordt dat mooi zo!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ohh wat wordt dat een mooie quilt !!!
  Ook een mooie kaart ontvangen, heerlijk nostalgisch !

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Herrie op tafel, dat moet, dat hoort er bij.

  De tannenbaum ziet er al heel mooi uit.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. 't Is weer prachtig werk Jeannet. Geniet van je weekendje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jeannet, je bent ongelooflijk snel. Je tannenbaum groeit iedere dag. Hij wordt weer super!
  Heel veel plezier in de Achterhoek. En hand op de knip houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ooooooooh..... wat wordt het een mooie quilt Jeannet!!!!! Jij weet toch ook wel mooie kleurtjes bij elkaar te zoeken hé? Ik zou willen dat ik eens wat handiger werd met het snijden van de stofjes op de goede maat.... vaker oefenen dus!
  Veel plezier op jullie minivakantie!!!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Inderdaad mooi kleuren en lief beest..Gezellig weekend daar,
  groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ja ik ken dat ook die herrie op de werktafel.
  En weet je, ik ben ook 9 van de 10 keer iets kwijt en dan moet ik weer een tijdje zoeken en mopperen, en dan opeens ligt het er gewoon wel.
  Misschien moeten we een grotere tafel.... of zou dat niet helpen?
  Wat een prachtige stofjes zijn dat voor die blokken!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 39. I love that block you are making and the fabrics are beautiful too. Your cat is very cute! Have a great weekend away.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dat is leuke herrie op tafel en daar komt prachtig werk van, wat een mooie kleurcombinatie. veel plezier in de achterhoek,kom net terug van een midweek in de Achterhoek erg mooi.
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 41. als je dit leest ben je natuurlijk al terug ,nou ik hoop dat je genoten hebt nogmaals groetje Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Dat ziet er weer fantastisch mooi uit!!!! Super kleuren!!
  Ik hoop dat je een lekker weekend hebt gehad!!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Love your quilt - lovely colours :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Guauuuu! a Beautiful quilt!

  Hugs, Carola.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Herrie op de tafel, mooi gezegd! Herrie in mijn hoofd, daar heb ik ook last van op quilt gebied ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.