Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 6 juli 2012

Sterretjes van vroeger

Dat zullen jullie toch ook allemaal wel herkennen? Ik weet niet wat het is, en het is heus niet zo dat ik dag en nacht tussen het stof zit hoor, helemaal niet, maar als ik niet met het stof bezig ben, in welk opzicht dan ook, dan zijn er nog steeds zoveel zaken die mijn aandacht en plezier vragen, en zoveel dingen die ik zou willen maar waar geen tijd voor is, dat vervelen echt niet in mijn woordenboek voor komt.
Ik durf gewoon niet te vertellen dat ik wéér met iets begonnen ben, iets nieuws.......want dan gaan er mensen denken dat ik echt s,nachts doorwerk om alles af te krijgen, nee hoor, dat is het niet, Ik wil namelijk al heel lang een sterrenquiltje maken.Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik heb een mallensetje op de kop getikt van nagenoeg deze maat, sterretjes van 8 x 8 cm, 74 in totaal, en ik ga het maken. Het is wel jammer dat ik een hekel aan werken met malletjes heb.......ook al bij die hexagonnen vond ik dat een crime...En dan komt het ook waarom ik er aan begonnen ben terwijl ik nog werk zat heb liggen.....dit doe ik met de hand en dat is zo makkelijk mee te nemen ergens naar toe!
Het is wel een heel klusszzzje om die sterretjes te tekenen en te knippen, daar gaat héél veel tijd in zitten, Mmmm, misschien is het een ideetje om zoonlief vakantiewerk aan te bieden, een kwartje vijfentwintig eurocent voor een goed geknipt sterretje, moet toch kunnen? *U*...er zijn ergere baantjes denkbaar.......
Ik wil toch ook proberen die antieke stijl en sfeer te pakken te krijgen dus ik ga ook meer met wilde en grote bloemen werken. Nou heb ik kasten vol stof voor minstens 100 jaar, en deze kleine sterretjes maken daar absoluut geen gat in,
Zit ik me helemaal superzuinig te passen en te meten uit de restjesdoos, zodat je er achter komt dat de twee laatste stukje er niet uit passen, zien jullie het rechts en links?........Grrrr.....ben ik erg of niet? en normaal ben ik helemaal niet zo zuinig hoor, maar met stofjes.....praat me er niet van....
Dan heb ik me toch een leuk handigheidje gekregen van Anke! Als ik in een stoel zit te naaien dan steek ik altijd overal mijn naalden en spelden in, stoelleuning, broekspijp, jullie kennen het vast wel....en in het slechtste geval ben je ze kwijt of grijp je er in.....dat zal nu niet meer gebeuren nu deze muis aan mijn vinger woont.Superhandig! Anke, bij deze nogmaals bedankt.
Zoonlief heeft maar liefst zeven hele weken vakantie ( die sterretjes he.....dat gaat lukken....) Ik wil jullie als ZZPster ook nog attenderen op een aantal last minute weken in juli en augustus voor een zéér zacht prijsje in onze heerlijke (huisdiervrije) vakantiewoning nabij de zee en het strand, even mailen voor de juiste info. (klik)
Wel alvast een voorproefje van wat je zou kunnen gaan zien op heerlijk eiland!Iedereen een heel fijn weekend!

47 opmerkingen:

 1. Mooi quiltje wat je aan het maken bent. Moet wel lachen om je restjesdoos. Gaat hier net zo.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opnieuw een prachtig project Jeannet! Je hebt al weer prachtige sterretjes gemaakt. Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel herkenbaar dat met die restjes lol.
  suc6 ze worden heeeel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n lief muisje mag hier ook wel op bezoek komen....

  Je sterretjes worden prachtig. En die twee stukjes uit een ander stofje geven het net wat antiekerigs...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige sterretjes!! Dat is wel een heel leuk karweitje om mee te nemen.
  Succes met het vakantiewerk voor zoon-lief! ;)
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een mooi project Jeannet! Heerlijk dat je zoveel restjes hebt waar je uit kunt putten! Je hoeft je voorlopig zeker niet te vervelen.
  Leuk muizenspeldenkussentje!
  Fijn weekend, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Jeannet, je hebt me al helemaal ingehaald, ik heb gewoon geen tijd om te tekenen en knippen, maar na mijn vakantie zul je verbaasd zijn over mijn werklust aan de sterretjes,ze worden mooi, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat komt zeker goed met die sterren. Tja wie heeft er nu zeven weken vakantie? Bofkont!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. S*T*E*R*R*E*T*J*E*S*!!!!!!!!!!!!!!!
  prachtig en wat een pracht van een quilt is dat hé...en je zult zien ..je raakt verslaafd ( ook aan de mallen..;0)..)
  en dan net geen stof genoeg..prachtige oplossing zo..maakt hem alleen maar leuker!!
  Hele fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie sterren. Ja je zou er zo voor vallen maar dat doe ik niet. Ik heb nog een Poesie en een Fredrike die aandacht willen.
  Fijne zomer samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb ik weer genoten van je blogje. En vooral de opmerking over het zuinig zijn met stof. Hier nog zo eentje; stof voor 100 jaar op voorraad, maar er mag geen stukje verloren gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat zijn hele mooie sterretjes geworden en ik heb al jaren een muis op mijn vinger wonen, zo handig.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooh geweldig Jeannet. Ik heb dit quilt ook gezien. Ik was er niet bij weg te slaan.
  Je gaat al lekker met je sterretjes. En dat je net een stukje tekort kwam heeft wel 'iets', vind ik. Het mag allemaal.
  Weet je trouwens dat dit boek van Ann veel geld waard is op dit moment? Dus NOOIT wegdoen hoor.

  groet, Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie, ik kan me helemaal voorstellen, dat je ervoor gevallen bent. Heel herkenbaar ook. Goed idee, zo'n zoon die voor 25 Ect een sterretje maakt, ben benieuwd of hij erin trapt (LOL). Dat zou wel lekker opschieten. Heerlijk, hè, zo'n muis, ik heb er al verschillende versleten, die van mij mochten geen oogjes en snuitjes meer hebben, ik vond het altijd zielig om in hun snuitjes te prikken (hahaha, echt waar)!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 15. geniet van alles! ook van 7 weken je zoon totally yours!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. heel mooi,en jouw eiland perfect,mooi zeg,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Jeannet een pracht van een project heb je weer in handen.Mooie stofjes gebruik je ervoor.Groetjes en een fijne vakantie Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat "verliefd" zijn wel niet doet met je he....
  Ik zit nu met hetzelfde dillema/probleem. Zoveel lopende projecten en toch willen beginnen aan iets nieuws dat je hart heeft gestolen.
  Fijne vakantie, 7 weken maarliefs!!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ooo ja die sterren zijn erg leuk.
  Zelf heb ik ook al de mallen in huis om ze te maken maar dan de zes punt, maar mag nog niet beginnen eerst een andere quilt af, ja ik moet wel streng zijn hoor..;0)
  En wat een leuk muisje.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel erg herkenbaar! Hier in huis hoor ik vaak:"ik verveel me"
  Nou, ik niet, hoor! Die mallen heb ik ook, maar gebruik ze niet omdat ik met de hand werk. Hoe doe jij dat met de naadtoeslag?

  Groetjes Debby,
  Oja, het wordt wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. oeps weer zo'n mooi projekt,tja als je zoiets hebt gezien en je weet dat je van die mooie stofjes hebt dan kriebelt het, heel begrijpelijk. Ik vind het sterretje met de verschillende stofjes ook mooi hoor, maar ik zou wel ontzettend hebben gemopperd.
  ik hoop dat het heel mooi weer gaaat worden in die zeven weken vakantie, het ziet er nu nog niet zo uit.
  fijne dag
  ada

  BeantwoordenVerwijderen
 22. heel mooi nieuw project ben je begonnen.Leuk met de hand,dan kun je het overal meenemen.
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het word weer een erg mooi quiltje ,heerlijk dat gepeuter met die kleine malletjes.
  Jammer dat je vacantie huisje dier vrij is ik ga niet op vacantie zonder mijn pup.
  Gr Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. heel mooi die sterretjes , en die muis , superhandig, bij mij zitten ook die speldjes overal , lol
  prettig weekend, vero

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geniet maar van je vakantie, en wie weet laat J. zich paaien om je tegen betaling te helpen! Het begin ziet er al mooi uit...en zuinig met stofjes...mmm zijn we dat niet allemaal? Elk miniscuul snippertje bewaar ik voor ooit.....erg hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wt een mooi project weer. Ik heb het boek ook en het is inderdaad een plaatje zeg.
  En vervelen ??? Wat is DAT ????? (zelfs als je een tennis elleboog hebt LOL).

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prachtige antieke quilt. Dat kan alleen maar op de hand. Die malletjes lijken me wel ideaal. Ook voor fussycut ideaal omdat ze doorzichtig zijn. Ku je zo mooi in elk puntje een roosje maken bijvoorbeeld. Ik heb ook een set maar nog niks mee gedaan. Komt ooit wel, eet geen brood.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. geweldig, die zuinigheid met stof herken ik zooo! Ook ik heb meer stof dan ik in drie levens op kan maken, toch heb ik de pest erin als ik een stukje moet weggooien omdat het echt te klein is om nog iets uit te knippen. Of... je knipt iets net iets kleiner want dan past het wel en kun je dat mooie grote stuk weer lekker opvouwen en langer bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. dat is wel leuk vakantiewerk dat je aanbiedt.... Onze oudste heeft ook ;7 weken vrij en die was al enthousiast gekomen of hij weer mag tuinieren, leeg onkruid weghalen als vakantiewerk. Tuurijk knul! Hij blij, en ik ook.

  Dat andere stofje kan goed hoor. Je doet het tenslotte symetrisch. Zo redeneer ik dan, 1 valt op als misser, 2 of meer dezelfde kan goed.
  Succes ermee. En op deze manier worden de stofjes vanzelf minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. oh Jeannete ik ben er ook zo verlieft op die sterren . ik heb alleen een andere soort ster via de varia hexjes ontdekt super ook met mallen ik vindt het idiaal !

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh ja dat snap ik helemaal, het zijn jouw kleurtjes en zo fijntjes die sterretjes en van dat tekenen dat snap ik ook, dat vind ik dus ook een crime en als hij dit voor jou doet, schiet jij lekker op! Heerlijk een huisje aan ze, maar ja wij hebben wel een hond!
  Groetjes en fijn weekend,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat zijn mooie sterretjes. Dat is ook een mooi patroon om te maken.
  Slim om je zoon te vragen om te tekenen. Zo kan hij aardig wat zakcentjes bij elkaar sparen. ;-)
  Gr. Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zooo dat zijn al weer een boel mooie sterretjes! Enne een weekje aan de kust...ehum trekt ons wel. Lekker quilten, beetje buiten zitten. Maar ja bij ons is het of de hele familie of niemand....en ja dat zullen we je maar niet aandoen haha.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een geweldige post, weer! Echt grappig zo je dit verteld, en zo herkenbaar allemaal!!
  Succes met het maken van deze prachtig quilt, fijn weekend, groetjes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Met die sterretjes komt het wel goed, want die stralen nu al en met zoon als tekenhulp en muis op je vinger kan het toch niet misgaan.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vervelen.....???? Wat betekent dat woord?
  Dat doen quilters nooit, dat is zeker.
  Wat een prachtig quiltje, dat antieke. Die stofjes, die "vuile" kleur, die kan je niet meer kopen, maar die van jouw zijn ook zo prachtig, dat het zeker een heel mooi quiltje gaat worden.
  En dat je er andere lapjes tussen zet, omdat je niet genoeg stof had.... gewoon doen, dat zie je vaak bij antieke quilts. Ze werden tenslotte vaak van restjes stof gemaakt. Dat maakt het juist zo leuk.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Vervelen....? Wat is dat? Inderdaad verveel ik mij ook nooit, maar ik kan wel verlamd raken omdat ik dan niet kan kiezen waar ik moet beginnen, en dan soms te weinig naar mijn zin doe......Je sterren zijn idd erg verleidelijk, ik zou er ook voor kunnen vallen! Maar ik blijf nog even op mijn voeten staan. Jij heel veel plezier er mee.
  Groetjes,
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Weer eens uitgebreid je blog gelezen en er van genoten. Je nieuwe project is prachtig en ik wens je veel succes met de uitbesteding van de knipperij aan je zoon. Is dat Jorrit, wij hebben ook een Jorrit maar die is een stukje ouder.

  Groeten van Veronique.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Heerlijk werken uit de restjesdoos. Vond het wrken met de malletjes dit keer heel plezierig met de sterretjes. Het is ook wel een heel leuk quiltje.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 40. ZEVEN !!! weken vakantie? Bofkont en dan heel veel quilten...zucht, wat klinkt dat heerlijk! Prachtig nieuw projectje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een mooi quiltje gaat dat worden jeannet, jou quilts hebben altijd zo'n geweldige uitstraling, daar ben ik best wel eens jalours op. Ik vind het trouwens wel een goed idee om zoonlief in te schakelen, heb er hier 2 zitten die ook geen baantje hebben....*LOL*
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een prachtige quilt ben je aan het maken, en het tekenen zo doe ik het ook altijd ik kan het niet anders leuk om te zien dat jij dit nu ook zo doet. De vingerspeldenkussen is erg handig ik heb er zelf ook eentje gemaakt en gebruik hem heel vaak, erg leuk vind ik deze in de vorm van een muis.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Zeven weken! Jij dus ook?
  Geniet ervan. Je sterren worden mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Heel erg leuk die sterren. Ik ben net begonnen met bloemen en dubbele hexagonnen, maar deze sterren zouden er ook prima bij passen. Morgen eens even uitproberen. Leuk weer een nieuw ideetje. En daar gaat het ook om he met al die leuke blogs. Ik geniet er enorm van, het werkt echt verslavend hoor.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 45. hahaha ja dat van die zuinigheid waar het stofjes betreft herken ik heel goed hoor... ik zit ook altijd te passen en te meten! En het kleine overblijfseltje wordt nog bewaard voor 'je-weet-maar-nooit'.
  Goed idee voor het vakantie-baantje voor Jorrit... zou ik die van mij ook zover krijgen?
  Leuk trouwens die sterretjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hey Jeannet,
  haahah, je geeft je zoon een kwartje voor een sterretje, WAT EEN IDEE!!!!
  Ik lig in een deuk, wat een grappig thuiswerkje.
  Zou ie het doen?
  Wel laten weten he.
  Oh ja, ik herken de zuinigheid met lapjes meteen, en ook dat spelden verhaal.
  Wat een grappig muis is dat, een geinig hebbedingetje.
  Laat ik nu bij de Amish een soort gelijk vingerspeldenkussentje hebben gezien.
  Nee geen muis, maar een soort paddenstoeltje.
  Ik wilde het eerst meenemen, maar dacht, ach dat maak je toch ook lekker zelf.
  Nou meis, die quilt is het einde. dus ga maar lekker steen kijken.
  Liefs Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wauw wat ben jij goed bezig Jeannet, ik kan er jaloers op worden! Succes met je sterretjes quilt en zorg er maar voor dat je geen sterretjes teveel gaat zien, dan moet je echt even stoppen haha

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.