Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 13 juli 2012

Update Vintage sampler

Het wil nog steeds maar niet zomeren, ik loop zelfs al s,morgens met mijn hoofd in spinnenwebben.....Nou ja, ieder nadeel heeft zijn voordeel, achter de lapjes dan maar in plaats van onder de perenboom. Nieuwe update van de vintage.Wat is dit toch een vreselijke leuke quilt om aan te werken, daar kan je echt niet mee stoppen.......Ik heb nu de applicaties gemaakt, twee verschillende vazen.Zo moet het aan het middenstuk komen.
Hier heb ik een foto van de andere bloemenvaas waar het al gedeeltelijk geappliceerd is.Heerlijk om dan zoveel kleurtjes van dit prettige garen te hebben.
Vroeger appliqueerde ik met één neutrale kleur, maar dit is toch nog wel mooier hoor, en zo dun.Ik doe het met freeserpaper, patroontje uitknippen, opstrijken op stof, uitknippen met randje stof, omrijgen langs het papier en dan uiteindelijk oprijgen op de stof en vast appliqueren, klinkt wel als veel werk he? valt in de praktijk erg mee.( andere mensen doen het vast weer anders......dit is mijn manier)
Ik ben ook al begonnen met de klosjes.Een aantal met de hand en een aantal met de machine.Voor de variatie en het vintage effect een stukje er tussen bij sommigen.
Zo zie ik ze het liefst gefotografeerd, hangend aan een boom, maar met de eeuwige wind valt dat niet altijd mee.
Zo is het middenstuk dan met de eerste rand er omheen. De hele quilt wordt ongeveer 170 x 185 cm, dus best groot, maar wel gezellig met al die warme antiekerige kleurtjes.Nou zit ik nog wel te dubben.....op het patroon staan de blokken van de manden allebei hetzelfde, dus niet gespiegeld en één op zijn kop zoals ik het hier gedaan heb. Zoonlief vond dat de bloemen er nu uitvielen, nou zitten ze stevig vastgenaaid hoor, maar toch......nu twijfel ik weer....
En ohhh, wat zijn de papavers mooi in de tuin, adembenemend....
Wat hou ik ongelofelijk van de tere kwetsbare schoonheid van deze bloemen, zo kort, zo hevig, zooooo etherisch mooi....
Nu ga ik verder aan de derde rand, de "hemden", de three of lifes en ohiostars.
Wordt vervolgt....Fijn weekend allemaal weer!Dat het zonnetje maar uitbundig mag (gaan) schijnen, in alle opzichten overigens.

45 opmerkingen:

  1. Het ziet prachtig uit...ik begrijp dat je de vaas in spiegelbeeld hebt geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh Jeannet wat wordt het weer een mooie quilt,prachtige kleuren laat het zonnetje dan maar binnen schijnen. Wat een verzameling met mooie klosjes garen heb jij al mag ik vragen welk merk het is.Ondanks het weer een fijn weekend gewenst.
    Groetjes Meriam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niets aan veranderen hoor, het gaat om de symmetrie, en ik denk dat als je het anders doet, dat dit verloren gaat. Hij is zo ongelooflijk mooi. ohhhh en dan wil ik dat ook gaan doen. Ik houd hiervan, echt prachtig.

    succes vandaag maar weer.
    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meriam, dat garen is speciaal garen van Aurifill, en ik ben een tijd lid geweest bij Kwibbels van deze club, dan kreeg je elke(2) maanden zes klosje geloof ik tegen een aantrekkelijk tarief en zo bouw je dan een verzameling applicatiegaren op. Tis dunner dan gewoon garen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat wordt het allemaal weer mooi!!! Je gebruikt echt geweldige kleuren voor je quilts. Ik vind die vaas juist heel erg leuk zo. Zou er niets aan veranderen, maar voor je eigen gevoel moet het, denk ik, kloppen. Ik ben benieuwd of je beslist om het zo te laten of om het alsnog te veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij wordt weer prachtig. Ik gebruik dezelfde methode als jij, met freezerpaper. Tenminste als ik needle turn gebruik. Oh, en al die klosjes garen, dat ziet er zo snoeperig uit. Dan wil je toch ook appliceren?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heb even terug gebladerd en gekeken naar het origineel.....moet zoonlief gelijk geven. Ook ik vind het mooier als de vazen alle twee de zelfde kant op staan. Deze quilt heeft duidelijk een boven en onderkant. Wordt wel weer een plaatje.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Omdraaien die vaas Jeannet, ik kan er maar niet aan wennen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie quilt Jeannet.
    Komt ook op die lange lijst van WIMmetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig, prachtig!! De quilt en de bloemen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voor wat het waard is, ben het ook helemaal met zoonlief eens. Misschien dat het voor de symmetrie beter is, maar aan de muur vind ik alle vazen dezelfde kant op mooier. Prachtige quilt, mooie kleuren. Ben verliefd op de "garen-set" (ben gek op kleurtjes ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jeannet de zomer komt nog, althans dat is mijn heilige overtuiging.... ik weet alleen niet wanneer?
    Je quilt wordt prachtig, de vazen op je quilt staan helemaal goed, houwen zo!
    En die papavers (in die mooie glazen vaasjes)zijn schitterend.
    Fijn weekend, groetjes Meta

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ga je snel Jeannet (zijn we van jou trouwens wel gewend)of komt het door het quiltweer? Heb je zoonlief ook aan het werk gezet, of geeft hij alleen maar commentaar? Sorry zijn mening.

    Gewoon doen wat jij mooi vindt, zo wordt het jouw quilt.

    Groetjes Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zou ook twijfelen over de bloemenvaas. Mijn gevoel zegt rechtop met 'm, maar ik hou ook van symetrie dus ik zou 't zo laten. Hoe dan ook, het wordt weer prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh wat maak je toch een mooie dingen. Blijf elke keer minuten lang bij jou foto's hangen. En die vaas je moet gewoon doen wat je lekker zelf wil, het is jou quilt.
    Groetjes en ook ik verlang naar het zonnetje maar als ik buienradar moet geloven moeten we die zelf maar gaan tekenen.
    Groetjes Marguerie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is die al mooi en hij wordt steeds mooier. Groetjes Wilma Oud

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik kan het snappen dat je zo graag aan deze quilt werkt want hij wordt super mooi, ook de stofjes zijn erg mooi. Prettig naaiweekend.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat ziet er weer super uit Jeannet, lekker vrolijk in die kleuren. Heerlijk is dat, appliceren, ik ben er momenteel ook mee bezig. Het Aurifil garen is erg prettig om mee te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. piep,

    oh meid Wat is ie mooi, ik zou hem zo van mijn scherm afhalen, de kleuren, motieven, alles spreekt me erin aan.

    Geweldig , en de bloemen, geen probleem mee.

    Tover, abracadabra...maar die zon wil niet schijnen...
    zonde...

    Ga ook maar verder aan mijn challenge en bom

    knuf en fijn weekend

    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat schiet je lekker op. De kleuren zijn prachtig gekozen, een mooi patroon. Ik vind het wel wat hebben die bloemen op de kop....

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oohhh Jeannet, wat wordt deze toch mooi. Ik ben er helemaal verliefd op en zou hem best ook willen maken. De stoffen die je gebruikt, jammie. Echt prachtig.
    Mooie foto's van je bloemen, genieten hoor.
    Alvast een fijn weekend. Zou willen dat er een einde kwam aan al die regen. Het is wel gezellig binnen, maar hé, het is toch zomer en dan wil ik naar buiten, zucht.....

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat wordt dit een prachtige quilt, zo mooi!!! En de kleurtjes zijn schitterend.
    Groetjes vanuit een regenachtig Apeldoorn

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Jeannet,

    Dat wordt een mooie quilt. OP het pb las ik al een opmerking over de mandjes en daar kan ik mij bij aansluiten. Ik zou er een omdraaien. De quilt is sowieso al asymmetrisch door de 2 klosjesranden en maar 2 bloemenvazen. En als je hem gaat ophangen vallen de bloemen er dus uit. (LOL) ga je hem als sprei of zo gebruiken, dan zit er gewoon een hoofd- en voeteneind aan.
    Zelf denk ik dat je er later toch wat spijt van gaat krijgen als je het niet doet.
    Maar ja, hoe zeggen we het ook al weer. Het is jouw quilt.

    Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

    BeantwoordenVerwijderen
  24. je bent er maar druk mee maar wat ziet hij er leuk uit ... alleen ... persoonlijk had ik de vaas rechtop gezet hihihih... ik blijf het een vreemd gezicht vinden zo'n vaas op zijn kop. Dus ik sluit me aan bij je zoon LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  25. De meningen over de bloemen zijn verdeeld, en ik bemoei me er maar niet mee. Alleen: als je het zo laat, moet je hem af en toe andersom ophangen, dan 'is het nodig' :-)

    Prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Op de manier zoals jij appliqueerd, zo doe ik het ook. Na het doorquilten komt het er mooi op te liggen. Als je in dubio blijft wat betreft de vazen, zou je van beiden manieren een foto kunnen maken om een beter beeld te krijgen.

    Groetjes Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig quilt Jeannet, maar ik ben het wel met je zoon eens. Andersom zou het mij persoonlijk beter lijken....

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik vind hem prachtig zo en als je eronder ligt kun je de bloemen goed zien bij je voeten! Je stofjes zijn zo gaaf weer en wat zijn de klossen groot of vertekent dat? In ieder geval is het prima steekjesweer! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Beautiful quilt! Love your fabrics!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik vind hem schitterend zo en ik zou er niets aan veranderen, laat zzonlief maar kletsen ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat wordt het weer schitterend Jeannet... en wat ga je weer hárd!!!
    Wat de vaas betreft... ik zou de onderste toch omdraaien. Helemaal wanneer je de quilt wilt ophangen! Maar wanneer jij dit het leukste vindt, moet je het natuurlijk gewoon zo laten. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Nee hoor, ik vind dat je zoon gelijk heeft.
    De vaas moet omgedraait.
    Hij wordt prachtig.
    Enne.. vorig jaar heb ik in november 2 maal op strand gezeten.
    Dus die zomer komt vast nog wel.
    Groet Janny S.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat mooi die papavers!
    Je quilt wordt ook prachtig!
    En je gaat als een speer, echt snel hoor. Wordt een hele grote quilt, maar je hebt het patroon toch zelf moeten tekenen niet?
    Want het was een foto in de Q.M., en geen patroon.
    Maar het is je goed gelukt.
    Die mand met bloemen.... persoonlijk zou ik ze allebei rechtop zetten, zoals op de originele foto.
    Maar je moet doen wat je zelf het mooist vindt.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hij wordt prachtig en dat garen daar zal ik binnenkort ook eens mee starten het moet erg prettig werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Oh Jeannet, wat een prachtige quilt weer. Helemaal mijn kleuren. Wat ben je toch productief altijd. Ik ga dit weekend ook maar eens fanatiek aan de slag.
    Fijne avond,
    Groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Oh, wat is ie mooi de vintage !

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ooh wat word ie mooi Jeannet en het lijkt mij ook een heerlijk werk.
    Het appliceren doe ik op dezelfde manier, en dan die prachtige klaprozen wat ben ik jalours, bij mij is er niet één opgekomen.
    En... ik zou naar Jorrit luisteren.
    Groetjes, Annie.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Your quilt is so incredibly lovely! Beautiful work and great colors!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Oh! Jeannet, el trabajo es precioso... Como todo lo que haces.
    Saludos!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Dat wordt weer een prachtige quilt Jeannet !!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Prachtig wat komt er weer veel moois langs, en inderdaad dat de zon maar uitbundig mag gaan schijnen daar zijn we allemaal wel aan toe.
    Groetjes ELza.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Jouw Vintage Sampler wordt prachtig! Ik heb intussen de eerste maanden van de BOM van Petra Prins binnen, maar het patroon deel 1 zat er niet compleet bij, dus ik kan het niet in elkaar zetten; het wordt een op-vakantie-meeneem-werkje. En wat zijn je papavers prachtig! Fijn weekend, groetjes NArdy

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.