Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 21 januari 2013

Blue Monday ( ? )

Ik weet niet hoe het bij jullie allemaal is, maar deze maandag is uitgeroepen tot Blue Monday,oftewel,de meest deprimerende dag van het jaar, hoe ze er bij komen? Geen idee, wel nieuwsgierig .....Het is hier momenteel "White monday"dat is andere koek, misschien een klein beetje blue monday, manlief is na vier weken (werk) vakantie weer naar het echte werk gegaan, en das altijd effe wennen........allenig aan een bakkie......
Het is koud en onherbergzaam als je naar buiten kijkt, de snijdende oostenwind giert langs het huis en over de velden. De weg is nagenoeg onbegaanbaar en de krantenjongen moesten we er al uit duwen vanmorgen, die slipte alle kanten op.De reeën doen zich te goed aan de bevroren spruiten en de ijspegels hangen aan het raam. Geeft een gevoel van vroegûh.
We hebben een wintergast aan de deur van de herberg gekregen......hij komt een paar keer per dag en tikt met zijn snavel tegen de buitendeur als tie honger heeft, en dat heeft tie vaak........hij ( of zij..) wist na precies één dag waar ik woonde.......
Ik ben ondanks het weer, wat zich er wel voor leent, niet zo druk bezig met het goede stof, allerlei andere zaken hebben mijn aandacht, bedenken wat voor kleur we straks de keuken willen, best goed opletten want op elke muur is er een andere lichtinval en dan lijkt de kleur die je hebt uitgezocht totaal anders.
Daarbij komt ook nog dat ik behept ben met een tennisarm, nou dat weer.......en dat komt van het snijden van stof, ik snijd meestal mijn stoffen, en tja, blijkbaar breekt me dat op, eerst doe je natuurlijk net of er niets aan de hand arm is, maar als je er s,nachts van wakker wordt gaat het toch vervelend worden, enfin, gaat vanzelf weer over volgens de huisarts, afwachten dus maar.
Gelukkig kan ik wel andere bewegingen doen, zoals deze sterretjes, die teken ik om de MM mal en dan knippen en in elkaar naaien met de hand, ik zie wel hoe ver ik er mee kom.
Er is ook heel wat te schilderen momenteel.Als je eenmaal begint met een verbouwing komt er steeds meer bij.Ik ben begonnen met de muur achter de boekenkast, van het zonnige geel naar het sobere grijs, net als ik zelf..... wij gebruiken overigens voor alles drie tinten grijs in plaats van vijftig..........
Ik zag van de week allemaal jeugdfoto,s op blogs verschijnen, en het weekend kwam ik deze twee tegen in een laatje, mams en zoon, allebei 9 jaar oud, voor zoonlief is dat vier jaar geleden, voor mams is dat 43 jaar geleden,lijken we op elkaar?
Ik sluit af met een voorjaarsbloemetje, voor mij dus vandaag geen blue monday, ik geniet van de sneeuw vanuit het raam, de enorme hoeveelheid vogels in de tuin, en wie weet, ook nog wel van een zonnetje er bij.
Ik zal jullie de volgende keer laten zien waar ik die stofjes voor gesneden heb, want die zitten al weer ergens aan genaaid natuurlijk. Iedereen weer een fijne inspirerende week!

35 opmerkingen:

 1. Wat weer een heerlijk blogje om te lezen. Sterkte met je arm want dat is natuurlijk ook erg lastig met een verbouwing.
  Die zwaan, schitterend gewoon. Om die te zien moeten wij echt de natuur in hoor, die komt niet zomaar aan de achterdeur...
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig geen blue monday voor jou, fijn dat je weer aan het bloggen bent, en beterschap met je arm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat weer een leuke sterretjes en beterschap met je arm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jakkes Jeannet, een tennisarm. Dat duurt even..... Weet er alles van heb rechts een golfersarm en links een tennisarm, niks lapperigs voor mij momenteel, gggrrrrrr. Je hebt mooie sterretjes gemaakt en ik ben benieuwd wat voor kleuren je kiest voor de keuken. Wens je veel sterkte met je arm en je kluswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's van jou en je zoon. Ben benieuwd wat je met je lapjes hebt gedaan!!! Veel beterschap met je arm.
  Grtjs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend zo'n zere arm net klaar bent met de verbouwing en natuurlijk nog heel veel moet afwerken. Hoop dat je gauw weer aan de slag kunt.
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker blijven tekenen Jeannet en blijven oefenen en bewegen dan is het snel weer over.
  Leuke kinderfoto,jullie zouden zo broertje en zusje kunnen zijn, gezellige knusse maandag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee niks geen blue monday. Wat een pech met je arm en net nu je in etra stof sferen bent. En of jullie op elkaar lijken. :)
  Ikben heel benieuwd wat je met de sterren en de mooie lapjes gaat maken.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk die twee foto's bij elkaar en duidelijk moeder en zoon.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Succes met schilderen en het uitzoeken van de kleuren.
  Inmiddels sneeuwt het hier weer volop. En vandaag ben ik vrij. D.w.z ik zit thuis met griep op m'n vrije dag dus in gedachten drink ik wel een bakkie met je mee.
  Groetjes berna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb je met een verbouwing. Je begint hier en dan komt dit er nog bij en dan nog dat ga zo maar door. Doe maar kalm aan met je arm, wel balen maar als je te veel doorgaat duurt het veel langer. Je sterretjes worden hartstikke mooi. En die zwaan zo leuk. Wij hebben nu wel een merel die iedere dag, soms wel 2x, om een appel komt vragen. Nou die krijgt die dat snap je wel. Over een paar weken komen mijn eendjes weer. Ook zo leuk als de voordeur open staat komen ze, mannetje en zijn vrouwtje, gewoon naar binnen om het brood uit de keuken te halen. Moet kunnen toch?.
  Geniet van het mooie witte uitzicht. Wij kunnen nu eindelijk ook zien waar iedereen het al dagen over heeft. Wij hebben nu ook sneeuw!!
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Blue monday, hoe komen ze erbij, nu heb ik makkelijk kletsen, want DH en ik zijn beide gepensioneerd, dus dan heb je alleen maar zaterdag en zondagen en dat bevalt goed ;-)
  Ik knip mijn stofjes altijd, snijden doe ik alleen als het moet.
  Wat is hij/zij toch mooi, in Australië zag ik ze alleen maar in het zwart, zo mooi.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gelijkenis!!!! En voorzichtig met die arm. Ik heb soms last van mijn schouder , teveel haken en breien . Niet te lang doorgaan en je werkjes afwisselen dat helpt echt..... gelukkig vind je verven leuk maar inderdaad van het ene komt het andere en daarom heb ik zo'n hekel aan verbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo, dat was een lekker bakkie! Even met je meegelezen en zo kan ik ook meeléven!
  Sterkte met je arm en pas op: óók met ogenschijnlijk kleine steekjes belast je je spieren tóch hoor! Zo'n ding komt ook altijd op het verkeerde moment! Daar hebben wij helemaal geen tijd voor, blue monday of niet.
  En ja hoor, ik vind dat je zoon best op je lijkt!
  Sterkte met alles en fijn dat we mee mogen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, ik zie het nu. Wat een lieverdje hè!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja hoor je zoon en jij lijken veel op elkaar. Vervelend zo'n tennisarm, kan ook van het verven komen. Moeilijk he om kleuren uit te kiezen, succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk om te zien hoe je zoon en jij op elkaar lijken! Doe rustig met je arm, anders kan het erg lang gaan duren. Van schilderen kun je het ook krijgen (en breien, en snijden, en appliceren...kortom alle (vaak kleine) bewegingen die je vaak herhaalt) Je sterretjes zijn erg mooi van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh Jeannet, wat leuk die foto's, je bent niets veranderd!! En geweldig om te zien hoe jouw zoon op je lijkt ;)! Doe maar rustig aan met alles, een tennisarm kan behoorlijk lang duren en is echt niet fijn!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook hier een witte wereld, zometeen maar eens sneeuw gaan ruimen om het voordeurpad vrij te maken. Die van iets in huis veranderen ken ik. Ooit eens nieuwe vloerbedekking voor een kamer gekocht. 6 weken later was het hele huis geschilderd. Doe je voorzichtig met die arm, kan anders lang duren. Groet Rita F

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Door die prachtige sterretjes is het beslist geen blue Monday!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Blue Monday, ook hier niets van te merken hoor! Heerlijk aan het naaien. Oh wat leuk die 'oude' foto's. Jazeker lijkt het, 2 druppels water. Fijn om te zien dat de appel dan toch niet erg ver van de boom valt! Fijne dag, succes met al je bezigheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat laat je weer mooie plaatjes zien en die mooie foto's van jou en je zoon ja ik zie zeker gelijkenis [is dat wel goed nederlands]Volgens mij komt Blue Monday omdat de mensen erachter zijn gekomen dat de goede voornemens van 1 januari toch niet zijn uitgekomen en dan hebben ze ook nog veel te veel uitgegeven in de December-maand,het salaris is nog niet binnen dan schieten ze in de stress en is het ook nog Maandag,niet de vrolijkste dag van de week,kortom voor veel mensen reden om flink in de put te zitten.Nou ik ga lekker aan de slag met mijn lappies.Doe wel een beetje rustig aan met je arm.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik denk dat er weinig quilters zijn die last hebben van blue monday.
  Ja, je zoon lijkt erg op je !

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ruik je hyacintjes, goede pc heb ik hé? haha Nieuwe rage nu 9 jaar? Hopelijk zaterdag geen sneeuw, want dan moeten we erdoor. Fijne week en tot later Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk en lekker blogje! Ik ben echt niet depressief hoor op Blue Monday. Echte onzin.
  En ja, je zoon lijkt hartstikke op jou!
  Ik zie hier weer zulke mooie lapjes. Lekker sterretjes maken en je arme arm een beetje rust gunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat lijken jullie op elkaar. Leuk hoor.
  Wat een mooie zwarte zwaan, zomaar op bezoek voor eten en water. Leuk hoor. Ik geloof niet in Blue Monday. Klinkbare onzin en waarschijnlijk door iemand bedacht die toevallig op die dag in een depressie raakte (wie zal het zeggen). Volgens mij is maandag, de eerste werkdag bij sommige altijd al een reden van depressie. ;-)
  Mooie sterren.
  Fijne dag en groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zie ik weeeer die lekker flap voorbij komen!! Tja zo'n tennisarm kan lang duren ik heb hem zelf van de rolstoel voortbewegen.....tja 't is of het een of het ander zal ik maar zeggen.
  Leuk hoor die foto en het is idd twee druppels water!
  En hoe kan je nu met dit uitzicht een bluw monday hebben hihihi
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heb er totaal geen last van vandaag, "blue monday":
  buiten is het wit en binnen stemmig-neutraal met
  een enkel warm-rood accentje... En wat een verbluf-
  fende gelijkenis vertoont je zoon met jou, niet te
  geloven! Doe maar rustig aan met je tennisarm!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heb er ook geen last van, gaat lekker vandaag.
  Kijk je wel uit met je arm kan best erg lastig zijn [spreekt zij uit eigen ervaring]

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heerlijk hè die sneeuw geeft zo lekker veel licht en dan lijkt het allemaal een stuk makkelijker te gaan!Ben ook bezig maar kan het nog niet laten zien, maar als ik jouw mooie sterren zie dan krijg ik ook kriebels om daaraan te beginnen, maar mag niet van mijzelf er moeten eerst wat affo's komen! En natuurlijk lijkt die heerlijke knul op zijn moeder! Knuffel
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb ook geen last van deze maandag, voor mij is het een gewone zoals alle andere. Wel heb ik een twijfelmaandag. Ik weet niet te kiezen in welke kleuren ik de NI wil gaan maken en moet moren al updaten. Nog een nachtje ovér slapen dan maar. Je sterren zijn mooi geworden en keuzen jij hebt ook een keuze voor je nieuwe keuken die vast heel erg mooi gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Beterschap met je tennisarm !!!!! En ik heb ook geen last van die maandag hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Als er iemand blue is geweest zal dat John zijn geweest, om na vier weken weer te gaan werken. ....... En dan ook nog met die kou, sneeuw en gladheid.. Bleh! Verder heb ik er weinig last van gehad, had ook nog nooit van Blue Monday gehoord. Gelukkig maar, zalig zijn de onwetende! HA HA. Je tennisarm moet gewoon lastig zijn, doe maar rustig aan met al dat knippen. En natuurlijk ben ik benieuwd waar die sterretjes allemaal aan vast zijn gezet. Verder vermaak jij je volgens mij prima, lekker thuis, kachel aan, boekjes stoffen, mijmeren boven foto's (splitting image!) en nog een kopje koffie van zo'n verschrikkelijk mooi bunslau schoteltje. Genieten hoor. Fijne avond. en tot blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. heerlijk om weer even bij te lezen. Je bent duidelijk een bezig bijtje gezien de foto's en je geverfde muren. En die trapbekleding ....geweldig! succes met je schilderwerk en voorzichtig hoor met die arm

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Door jouw berichtje geen kans op een blue monday.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.