Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 24 mei 2013

Opgeruimd staat netjes

En zo is het maar net, wat had ik al een tijdje genoeg van al die ruis om me heen, al die spulletjes in mijn werkkamer, heel die overvolle tafel vol met van alles.Dus daar moest echt iets aan gedaan worden.
Ik was met van alles bezig, en op een gegeven moment zie je door de bomen de stoffies het bos de inspiratie niet meer, bah, wat een vervelend gevoel.Jaren heb ik deze gele gruttersbak al, hartstikke leuk, maar vol.......overvol.....
Enfin, om een lang verhaal kort te maken, er moest dus weer geruimd worden. Je maakt van alles, poppen, beren,tasjes, jasjes, vestjes, beestjes, maar het moet ook wel een plek hebben als het klaar is, hoe doen jullie dat met al dat soort maaksels !?
J&J togen op een goede dag saampjes naar het Zweedse warenhuis, bij iedereen welbekend, en daar hebben ze een ladekast voor deze hobbymoeder gehaald, ik had natuurlijk al een ladekast  maar die was niet echt  praktisch genoeg, en deze had maar liefst een hele la extra!
Met gezwinde spoed werd de kast in elkaar gezet, dat moet lukken met een man als timmerman en een zoon die denkt dat tie het is........Ze brachten ook nog van deze reuze handige bakjes mee, kennen jullie vast ook, plat pakje, effe ritsen, handig bakje.
En toen was het zo ver, vier hele laden, op soepele geleiders, héérlijk, de kast was me wel te wittig, blank hout, dus eerst even een beitsje en een lakje er overheen, antiekerige look alsof tie er al jaren staat.
En toen kon het feest dan toch echt beginnen, nou ja, feest......
Als je van dit soort "rommel"iets moois wil maken is het niet helemaal een feest, feestelijk is het als je mooie uit de winkel nieuwe gevouwen FQ kan terugzetten in maagdelijke nieuwe bakjes......
Maar het was heerlijk, heerlijk, heerlijk,allerlei stofjes die ik al lang en breed vergeten was kwamen weer tussen andere even vergeten stofjes tevoorschijn. Winkelen in eigen kast! Wat een verrassingen geeft dat zeg.Aan het eind van een paar dagen, want zoveel werk was het wel, was dit de kast. * Zucht* Onnodig te vertellen dat ik, al word ik 100, nooit door al die stofvoorraad heen kom. Snappen jullie dan dat ik niet mee doe met een BOM?
En er was zelfs nog ruimte over ook, hoe is het mogelijk.......De gruttersbak is vervangen door een console, ook eens door manlief de timmerman gemaakt en overbodig in de keuken.Op de kast ligt een strijkmatje, de strijkplank is ook uit het zicht.Lekker "strak" voor mijn doen dan,opgeruimd allemaal.
Nog een kleine close up van mijn schaartjes verzameling.
Het viel me allemaal niet mee, veel is er weggedaan, weg gegooid, er is een bak met stofjes over die ik nooit meer ga gebruiken, vandaar die ruimte over. Het allermooiste is de leegheid van mijn tafel. De tafel dient weer gewoon tot tafel, en niet tot extra opberger, boekenkast en afzetplek.
Het geeft me echt rust en lucht in het hoofd als ik het kamertje binnenstap. Rust en inspiratie voor wat nieuws. Ik ben al een beetje bezig, tenslotte is Mrs. Grey af, dus ik "mag"weer van mezelf. De FB onder ons hebben het prangende dilemma al gezien, de kerstquilt uit het boek der boeken, van Petra Prins en An Moonen....wordt vervolgt!Eerst vandaag gezellig quiltersbezoek van een paar dames.

55 opmerkingen:

  1. Wauw dat ziet er geweldig uit, ja dit werkt idd inspirerend. Hmmm ik ga ook eens aan de slag ;) groetjes petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben helemaal wèg van jouw tafel!
    En wat heb je het nu allemaal mooi op orde.
    veel plezier met je nieuwe project, als je het dilemma voorbij bent.
    Gezellige dag gewenst.
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die tafel hebben we zelf gemaakt, is 120 vierkant, onderstel van de sloop, en 2 eiken bladen bij de formido naadloos tegen elkaar gelijmd. Ik ben er zelf ook nog steeds weg van.

      Verwijderen
  3. Wauw wat heerlijk!!! Wat een fijn gevoel als je het zo netjes hebt,...
    Hier liggen de stofjes als een rommel bende in de boekenkast,...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk plekje is dat geworden! Nu nog een paar mooie stofjes uit prachtige stoffenverzameling uitzoeken... en de pret kan beginnen.

    Ik berg mijn werkstukjes op leuke koffertjes... in een dienblad op tafel... in een speciaal kastje in de kamer ligt ook het eea...

    Alleen dingen wegdoen... dat ben ik aan het leren... hoe doe jij dat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ja Annelien....dat valt me ook niet mee hoor, maar als je het niet meer ziet, mis je het ook niet, en dat is dan toch wel een reden om eens wat weg te doen, als je te vaak denkt, Ohhh, had ik dat ook nog........

      Verwijderen
  5. HA, kun je je strak opgeruimde kamer showen en aan de fijne tafel zitten met je quilt dames!
    Gezellige dag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een opruiming en wat een heerlijk gevoel zal dat geven

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet erweer mooi en opgeruimd uit en wat veel stoffen pff ja zo kun je mooi winkelen uit eigen voorraad

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk wat een ruimte en die kast is echt perfect! Die bakjes kende ik niet, dus ik moet nodig richting Barendrecht! Maar ik ben ook helemaal weg van je ladenkast, die ziet er zo heerlijk gevuld uit! Nu als jij nu nog niet genoeg stof hebt, dan heeft niemand het! Fijne dag en succes met je quilt!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Voelt lekker hé dat opruimen...??..;0)
    mijn tafel WAS ook leeg....;0)..en heerlijk in de lapjes zoeken die je hebt..( en toch is er altijd een tintje wat ik tekort kom..*Ü*..)
    Geniet van de dag ..het is koud maar hier schijnt wel het ZONNETJE..!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een ruimte,ja ik zelf ben (denk ik)nog chaotischer ik kan het niet opruimen,veel liefs irena

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is bij mij ook hard nodig, ik ben al een hele tijd moed aan het verzamelen. Geen gek idee om eerst eens naar de Ikea te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Netjes, zeg, wat heerlijk. Net een winkel, nu kan je echt gaan winkelen uit eigen kast!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijkheid alles zo mooi opgeruimd. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd zeg ik altijd.
    En die kast! Geweldig. Net alsof ie al heel oud is. Echt van het zweedse warenhuis? Ook de knoppen?
    Geniet van je opgeruimde kamer. Een feest om er weer te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh, Jeannet het zit vast in het weer.
    Mijn kamer gaat ook over de kop in juni. Ik ben al dagen aan het puzzelen hoe ik alles neer ga zetten, plattegrondje met schuifbare kaartjes als meubels. Maar als ik jouw foto's zie denk ik; jaaa, het wordt mooi, doorzetten.
    Ik moet wel want het laminaat is al gekocht er liggen nu 10 pakken danig in de weg te wachten op juni.
    Het ziet er werkelijk zo mooi bij je uit. Veel plezier in je nieuwe 'home' en fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er strak uit. Denk je dat het lang zo blijft ( LOL )

    BeantwoordenVerwijderen
  16. dat ziet er weer prachtig ik denk dat ik ook maar eens ga ruimen het ziet er zo mooi uit maar blijft het lang zo hahaahhah

    Wens je een fijn weekend

    Groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helpt het niet dan geeft het toch moed Nellie en Martine, als je eens wist wat ik allemaal heb weggedaan.......

      Verwijderen
  17. Wat ziet het er nu netjes uit. Je zal straks heerlijk relaxed met iets nieuws aan de slag kunnen.
    En wauw wat een hoop lapjes heb je al. En nu heerlijk op kleur gesorteerd.
    Groetjes en een fijn weekend,
    Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ooooooooooooh wat een schitterende opgeruimde werkkamer heb je nu en wat een zaligheid al die bakjes met stof en dn die klosjes met schaartjes, jij hebt gewoon je eigen snoepwinkel ;-)

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wow, dat ziet er allemaal netjes uit! Veel aangenamer om te werken toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig die opgeruimde kamer. En het geworstel met lapjes, materialen en gereedschap is een bekend gevoel. Maar nu met de ruimte wens ik je veel plezier met je nieuwe projecten!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  21. IK ga dat vandaag ook maar eens doen, er ligt van alles en nog wat op die tafel. En dan ligt er op een stoel ook nog een supergroot dienblad van hetzelfde warenhuis en daar ligt ook heel veel klein spul op. En ik vind het opruimen van dat alles vRESELIJK . Maar de beloning is inderdaad groot als het eenmaal gedaan is. Dus vooruit aan de slag.....

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Kijk, dit doe ik heel graag, opruimen. Orde scheppen in kamers, kasten en.... hoofd.
    Maar wat een heerlijke kast heb je gekregen. Dáár kan veel in. Wat kunnen we rommelaars zijn hè.
    Veel plezier weer met je mooie kamer.













    BeantwoordenVerwijderen
  23. dat is zooooo fijn: alles lekker opruimen en ja, helaas hoort daar soms ook weggooien/geven bij! maar het resultaat mag er zijn, zeg :0) geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dat ziet er heerlijk uit! Echt genieten, die bakjes ken ik wel, maar hoe het er bij jou inligt...... Heerlijk! Zal ik dan ook? Heel b
    Veel quilt plezier vandaag, ik heb ook vriendinnetjes die straks door de deur komen. Goed weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk hè zo'n opgeruimde kamer én hoofd. Geniet ervan.
    Fijn weekend,

    Groet marian

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat ziet dat er weer heerlijk opgeruimd uit. Dat werkt altijd veel fijner. Alleen opgeruimd houden, dat vind ik het moeilijkst.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een enig blogje weer! De foto van de schaartjes is prachtig, en wat heb je het allemaal mooi netjes gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dat je nog iets kon vinden in je kamer??? Maar nu, het ziet er uit als in een quiltwinkel. Prachtig zoals je alles ingeruimd hebt. Ook vind ik de kast mooier met die "oude"look. Jullie hebben hard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Gezellig blogje was het weer. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Eigenlijk vond ik jouw overvolle tafel er heel gezellig uit zien.
    Maar nu is het zo leeg ook wel heel fijn.
    Echt alle ruimte om aan iets nieuws te beginnen.
    Die ladekast zo heerlijk vol met lapjes.
    We zouden vast allemaal wel even bij jou willen winkelen. Zoveel moois!
    Ben heel benieuwd waar je aan gaat beginnen.
    Aan de stofjes zal het niet liggen, het wordt vast weer prachtig!
    'Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  30. wat een zaligheid, ik herken het, vorige maand heb ik ook mijn hele atelier onder handen genomen en nu is het zo prettig werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een heerlijk opgeruimde kast heb je zeg. Ik herken het gevoel, ik heb in het verleden ook wel eens zo'n opruimactie gehouden. Zelf heb ik (ook van het bekende Zweedse warenhuis) van die doorzichtige plastic bakken, ook erg handig. Geniet van je opgeruimde kamer, ben benieuwd wat dit voor extra inspiratie oplevert.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wauw! Wat fantastisch allemaal. Een prachtige kast en een heerlijk opgeruimde werkkamer. Wat wil een mens nog meer... Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Lekker twee van die handige mannen in huis. Heerlijk dat je kamer weer op orde is, tja het werkt echt vele malen lekkerder.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat heerlijk zo opgeruimd. Orde in de chaos.
    Mooie kast en erg praktisch.
    Klaar voor je nieuwe uitdaging!!

    lieve groetjes, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wauw wat goed van jou zeg! En inderdaad, opgeruimd om je heen geeft rust in je hoofd. Hier ook druk bezig om die kant op te gaan. Mijn hobbyhokje moet ook heel nodig aangepakt worden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Prachtig kastje en bijna niet te geloven, dat het van de Ikea is (die greepjes ook?). Hier past het
    allemaal nog net in de inbouwkast (die wel breed is), maar de vraag is, voor hoelang nog, want de
    stofvoorraad groeit harder dan de verwerking ervan.
    Maar heerlijk, zo overzichtelijk opgeruimd en een
    lekker lege tafel, dat geeft weer ruimte voor crea-
    tiviteit. Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat zijn jullie druk geweest en wat een resultaat, geweldig. Daar wil je nu de hele dag wel zitten in zo'n opgeruimde kamer toch. Ik had ook zo'n eigen hobby kamer, tot mijn jongste zoon weer thuis kwam wonen, dus ooit is die er weer................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een heerlijk plekje heb je zo, hoog tijd om gauw weer van alles op die mooie lege tafel te gaan maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Lekker opgeruimd weer, mooie ladenkast hoor !!! heel handig en alles weer overzichtelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Mooie kast en schitterend ingedeeld. Kast is heel erg mooi antiekerig gemaakt. Het is net alsof het al jaren staat. Het past gewoon bij de rest. Ook handig dat je 2 timmermannen in huis hebt.

    Maar als iets al tig jaren uit zicht is, wil dan toch niet direct zeggen dat je het dan weg kan doen. Ik heb b.v. een borduurstuk liggen wat al meer dan 30 jaar ergens in huis ligt. Maar weg doen? Nee, echt niet.
    Daar is het veel te mooi voor. Ik ben trouwens ook vreselijk aan het opruimen. Papierwerk wat meer dan 35 jaar al in ordners zit. Met dit trieste weer is het daar een ideaal klusje voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. O, volgens mij komt toch echt de lente..., vele onder ons zijn aan het ruimen geweest. Bijna een voorjaarsschoonmaak gekte..! 😉
    Het ziet er nu bij je heerlijk sfeervol en opgeruid uit. Werkt vast inspirerend op je nieuwe project!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Prachtig Jeanet, ziet er mooi opgeruimd uit!
    Geniet van je ruimte!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Mooi zo opgeruimd, hebben wij een tijdje terug ook gedaan ... op het kamertje dat leeg stond een grote 4 deurs kast die nu tjokvol lapjes zit. Dan pas zie je hoeveel je hebt :-) Lapjes die ik nooit meer zal gebruiken aan mede quilsters gegeven. Maaksels waar ik geen plek voor heb geef ik meestal gewoon weg. Mensen kijken wel eens raar op dat er bij mij niet veel eigen creaties te zien zijn maar dat komt omdat ik het meeste altijd gewoon weg geef hahaha .... Zo heb ik meer quilts weg gegeven als dat ik zelf in huis heb :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Geweldig ,
    Wat zal je blij zijn,ziet er mooi uit al de stofjes netjes in mandjes
    Fijn dat je hulp heb gehad van je 2 mannen,houd ze in ere (lol).

    Groeten sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Goed zo. En nu verder met het leuke werk. Je kunt de stofjes weer tevoorschijn halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Heerlijk die geordende bakjes het kost even wat werk en moeite maar dan kan je weer heerlijk aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Dat ziet er zeker erg strak uit. Helemaal geweldig dat je alles weer kunt vinden en er orde is in de creatieve chaos, zo zeg ik het altijd. Mooie kast trouwens,

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Foei , weggegooid.
    Daar kun je toch een ander nog een plezier mee doen.
    Je kunt het ook altijd nog naar een kringloopwinkel brengen, gaat er ook nog iets naar een goed doel.
    Volgende keer doen hoor.
    Fijn zo'n mooie opgeruimde kamer.
    Groet Janny S.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Het is een gaaf plekje geworden. Zo'n plateautje wil ik ook nog eens hebben. Pffff het moet maar eens van een bezoek aan de kringloop komen.
    Zeg die timmermannen hebben toch wel een knuffel gehad hé :)
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Wat deden we toch zonder het zweedse warenhuis ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Wat een mooi opgeruimde kamer heb je nou! En wat moet het leuk zijn om alles zo netjes geschikt te zien.
    Schuifjes open trekken, snel zien welke stofjes je nog hebt (of mankeert), inspiratie opdoen, ... :-)
    Groetjes,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Heeeeel herkenbaar. Is heel mooi geworden. Eer van het werk en ook nog alles voor het grijpen. Wat wil een mens nog meer :D

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.