Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 30 december 2013

Eindejaarslogje

En dan zijn we al weer aanbeland bij het laatste blogje van 2013, ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er over moet zeggen. Het was een jaar met hoogte en dieptepunten, ik kijk maar liever vooruit, hoewel ik er inmiddels wel achter ben dat het magische 1 januari van een nieuw jaar geen garantie is van voorspoed en geluk, hoe we dat elkaar allemaal van harte toewensen, je mag al blij zijn als het een jaar is van "gewoon, gewoon" zonder al te veel ziekte, zorg en gedoe.
Wat vandaag niet is kan morgen zo maar zijn, en dan vaak niet in de goede zin van het woord. Dat hebben we dit jaar ook wel mee gemaakt.Aan goede voornemens doe ik al heel lang niet meer, althans niet op  1 januari, die komen wel in de loop van het jaar en sommigen deel ik hier en anderen hou ik maar wijselijk voor mezelf.
Ik heb de echte gouden tip niet gevonden op mijn driehoekjesverhaal van de vorige keer, wel héél veel reacties en tips hier en op het feestboek,het blijkt toch ook weer wel dat veel quiltsters er mee worstelen, en dat de strijkbout wonderen doet.....ik naai nu de naadjes niet meer plat een elkaar, maar in het midden met een steekje door alle lagen heen zodat ik het later als een molentje kan plat strijken, helpt me wel een stuk.
Natuurlijk zijn er altijd projecten waarvan je denkt dat je ze dit jaar gaat maken, althans, er aan wil beginnen, hoewel er ook vaak weer nog mooiere voorbij komen.Maar deze vind ik wel weer heel mooi zomers.
Ik heb al zo lang deze rol liggen, volgens mij komt tie elk jaar wel ergens een keer voorbij met een bijbehorend plannetje, misschien komt het dan dit jaar eindelijk toch goed?
En deze quilt die al door veel mensen is gemaakt.
Ik heb één blok gemaakt van de King George III die ook nog steeds hoog op het lijstje staat, zouden er dit jaar meerdere volgen? en is het dan motiverend genoeg om door te gaan.......Dat herinnert me meteen weer aan deze quilt....Mrs. Vigor.....
Al zo vaak opnieuw opgepakt, bekeken, en snel weer terug gelegd, ik geloof niet meer dat het er nog van zal komen.....kleuren zijn prachtig, maar ik blijf de stukken te groot vinden.
En dan het boek van Jane Austin, ook zo,n mooie quilt in zijn eenvoud, zo,n quilt waar het gaat om de stoffen, om die mooi tot zijn recht te laten komen. En weten jullie dat de originele Jane Austin geen wiebertjes zijn wat velen denken,maar toch echt vierkantjes van 5 x 5 inch?????
De shawl vordert steeds een stukje,lekker om s,avonds iets op de pennen te hebben staan.Ik heb toch nog één voornemen kunnen vinden  voor het nieuwe jaar.....een bezoekje brengen aan de Sint Jorisstraat 24 (klik), want dat lijkt me daar toch leuk! Misschien wel met H uit H....(hahaha)
Iedereen een gezellige jaarwisseling en wie weet, tot ziens of horens in 2014. Bedankt ook voor alle gezellige tips en reacties en mailtjes die ik dit jaar weer heb mogen ontvangen, altijd zéér gewaardeerd.
4 januari start het randjesproject van Annelies en Simone, dan zijn we met zijn honderden ( meer dan 500!) aan de borduur.Ik ken geloof ik niemand die NIET mee doet.Klik even op het bannertje op mijn blog rechtsboven als je het toevallig nog niet weet.

44 opmerkingen:

 1. Geniet van deze laatste dagen van 2013,En ja sommige projecten blijven wel eens liggen,maar wie weet komen ze toch eens tot een goed eind.
  Fijne jaarwisseling en alle goeds in 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha ... lees hier meteen 2 dingen die ik ook in mijn laatste berichtje van dit jaar wilde schrijven (morgen), over het jane austen boek en het randje van de week.... je bent me VOOR !!!!
  Die rol met stofjes vind ik super, lijkt me erg leuk om daar een quilt van gemaakt te zien.. Je King George blok is ook mooi en je das wordt super !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps vergeet je nog een fijne jaarwisseling te wensen !

   Verwijderen
 3. Fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne jaarwisseling en 2014 nemen we zoals het komt en zonder voornemens.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Jeannet,
  Jouw mrs Vigor was een van de allereerste quilts die ik heel bewust zag 2 jaar geleden en aan de hand daarvan kocht ik het boek. Hij is zo ontzettend mooi dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat je hem niet afmaakt.
  Maar wie weet.
  Enne ik verwacht je hoor, je krijgt een VIP behandeling. wat dat inhoudt zeg ik nog niet........
  Euh wij wonen op nr. 34 hoor. Maakt niet uit, de rose potten geven de richting wel aan.
  Hopelijk tot gauw
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik weet het wel hoor....door Herman de trap op gedragen worden ivm mijn slechte knieën.....

   Verwijderen
 6. Ja meisje, het is inderdaad jammer dat 1 januari nooit garant staat voor een mooi nieuw jaar, ook wij hebben het hele jaar door een portie meegekregen en zitten er nog steeds midden in.
  Maar gelukkig kunnen wij wel onze gedachten verzetten met quilten en wat dies meer zij, daarom toch een heel warm, liefdevol 2014 en we zien wel weer waar het minder gaat.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. UHM... je kent echt iemand die niet meedoet... je weet wel die quiltende caravanster uit Limburg .... ;-)
  Voor jullie veel gezondheid in 2014 !
  Liefs Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En hier nog een Jeannet ;)!! Ik doe ook niet mee, wil wel graag alles volgen natuurlijk! Ik wens je hierbij alvast alle goeds en gezondheid toe voor het nieuwe jaar, dat het maar een fijn en goed jaar mag worden! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede voornemens maak ik elke nieuwe dag, dat is een beetje overzichtelijker...; maar natuurlijk is het geweldig om op zo'n toch wel magische nieuwe dag van een nieuw jaar met iets nieuws te beginnen. Geheimpje? Nog niet op mijn blog geweest, maar ik ben er al een paar weken mee bezig, met die Jane Austen, op verzoek van mijn jongste dochter en als lang-gekoesterde wens van deze Jane Austen-fan, en het is een heerlijk simpel werkje, waarbij ik ook eindelijk eens superromantische, echt Engelse, Victoriaanse stijl lapjes kan gebruiken (volgens de archieven waren het wel degelijk wybers, met zeer rare, asymmetrische afmetingen van resp. 13.375/13 en 12.94/13.1875 " ). En hier zit dus de enige, die geen randjes gaat borduren!
  Heel fijne, goede jaarwisseling gewenst en groetjes van
  Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet ik wens jou, je man en zoon een gezellige jaarwisseling.
  In 2014 hoop ik weer van je Blog te kunnen genieten.
  Mrs. Vigor : randje erom......klaar. Het is een mooi blok zo, goed voor een kleedje !

  Hou doe, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ten eerste de beste wensen voor 2014. Mag je doorgaan met de oude, en beginnen aan nieuwe, leuke handwerk projecten.
  Nu terugkijkend naar een eerder vraag. Je hebt eerder over de achterkant van je zandloper blokken gevraagd, maar in eerste instantie heb ik er niet goed gekeken. Ik heb laatst gelezen, helaas weet ik niet waar, dat bij 4-patches en pinwheels de naad toeslagen allemaal in dezelfde richting moeten, d.w.z. allemaal of met de klok mee, of allemaal tegen de klok in, in alle blokken. Dat heeft te maken met het goed met elkaar aansluiten. Ik zie dat ze bij jou beide kanten op gaan; misschien komen daar de problemen vandaan.
  Misschien kan het met zandlopers niet anders. Het is maar een idee. Ik hoop dat dit helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. goed idee jeannet,maar ga je dan voor Joris of jan?
  groetjes huh

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb weer genoten van je verhaaltje. Wij hebben ook geen goede voornemens op 1 januari want alles wordt toch altijd weer anders. Wij zeggen daarom: De dag komt zoals hij komt en morgen zien we wel weer. Ik wens je een ongelooflijk mooi, gezond en inspirerend jaar voor jou en je gezin en ik hoop nog lang te mogen genieten van je blog en de mooie quilten die je maakt.
  Lieve groet,

  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig hoeven wij als quiltsters niet echt voornemens te maken. We prikken gewoon lekker door in het nieuwe jaar en zien wel wat er op ons pad komt. Daar kan je nl.niet veel aan doen...wél aan hoe je er op reageert! Ik wens je een gezellige jaarwisseling en heel veel goeds voor 2014! Enne....de stand van niet borduursters staat met mij er bij nu op 5, haha! Groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dan heb je er nu een gevonden die niet mee doet ik hou er echt niet van om als een kudde koeien zoiets te volgen .

  Gr Janke.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gelukkig hoeven wij als quiltsters niet echt voornemens te maken. We prikken gewoon lekker door in het nieuwe jaar en zien wel wat er op ons pad komt. Daar kan je nl.niet veel aan doen...wél aan hoe je er op reageert! Ik wens je een gezellige jaarwisseling en heel veel goeds voor 2014! Enne....de stand van niet borduursters staat met mij er bij nu op 5, haha! Groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier nog iemand die niet meedoet aan een randje in de week,ik vind het heel mooi om te zien maar minder om te doen.
  Het was weer een mooi blogje en hier ook geen goede voornemens die komen bij mij ook door het jaar heen.
  Een hele fijne jaarswisseling en een creatief en gezond 2014 voor jou en je gezin.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, mijn ken je ook en ik doe NIET mee! Ik ga het niet volhouden dat weet ik nu al.......

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jij ook een fijne jaarwisseling en een goed en rustig 2014. Ik ben nog niet bezweken voor de randjes maar wel voor de crochtet along.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijne jaarwisseling en zoals ik al zei ik ga echt niet mee doen met de borduurrandjes ik ga dat niet volhouden wel wol gekocht voor het
  randje haken dat moet denk ik wel lukken
  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De Sonnensegel shawl heb ik net af. Dat je langere draadjes aan de kanten ziet is helemaal niet erg. Die krullen namelijk om en je ziet er zo niets van. Kijk morgen maar op mijn blog, daar komen dan de foto's van mijn shawl.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik wens jou en de jouwen ook alle goeds voor het nieuwe jaar! Hoop dat we veel nieuwe verhaaltjes en nieuwe projecten kunnen bewonderen in 2014!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen zullen we moeten afwachten. Maar ik wil jou wel heel graag een jaar vol liefde, warmte en geluk toewensen. Dat we maar een poosje rust mogen hebben na alle heftige emoties hé?
  Rust waarin we heerlijk al die mooie projecten kunnen starten die nog allemaal op onze lijstjes staan hihi. Alvast heel veel plezier met de ruitjesrol!!
  Liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een gezellige jaarwisseling en creatief 2014 weer........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Kun je het patroon van Vigor niet verkleinen? Is wel n.l. helemaal jouw ding volgens mij.
  Leuk al die randjesborduursters, ik ben reuze benieuwd naar alle varianten en hoop dat er na afloop ergens een tentoonstelling van komt.
  Voor jou alles wat goed is in het fonkelnieuwe jaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Jeannet,
  1 januari en het nieuwe jaar brengen ons niets.....ze maken het leven niet....dat doe je immers zelf!!
  Alle goede wensen voor 2014 en .... maak er wat van!!
  Ik wens je veel liefde, geluk, warmte en troost -indien nodig en dat is nog al eens- veel creativiteit en veel van jezelf.
  Groet en liefs,
  Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Voor jou ook alle goeds voor het nieuwe jaar en voor wat betreft de Jane Austen quilt ik sluit me aan bij de opmerking van Ageeth. Er is een heel leuk boek met daarin de originele quilt - coverlet - met alle bijzonderheden, tips, maten etc. Ik maak de quilt volgens de originele maten, zie mijn logjes daarover!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Die randjes toch... nu al 500 mensen die meedoen.
  Je kent mij... nou ja van het bloggen en mailen dan, en ik doe niet mee. Nee... ik ga ook niet meedoen.
  Kijk wel bij de diverse bloggers hoe het wordt.
  Jij hebt projecten genoeg zie ik, en ook weer nieuwe ideeën.
  Hoop het volgend jaar weer allemaal te zien, dat je ook niet ophoudt met bloggen net als Goof. Ben er nog niet overheen dat ik haar gezellige verhaaltjes moet missen. Gelukkig ben jij er nog :-)
  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig, creatief en gezond 2014!
  Liefs,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Fijne dagen en een heel mooi 2014 en ja ik doe wel mee met de randjes. Moet kunnen tussen de bedrijven door.
  Succes met je knie. Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nee ook ik niet..geen randjes borduren..geen randjes haken..hoe leuk ik het ook vind!!!!
  neem me ook niet te veel voor ( zoals eerst alles afmaken)
  ..;0))
  Maar gewoon lekker genieten...!!
  en plezier hebben in de dingen die we doen!!
  Ik wens jullie dan ook een héél gelukkig nieuwjaar!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je hebt nog mooie projecten onder handen en eens zullen ze af zijn moet je maar denken. Ook voor jullie fijne jaarwisseling en een gewelig 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ach ja, ik denk dat we maar gewoon moeten doorgaan, 1 januari of niet! En dat we daar blij om mogen zijn, de één misschien in een wat betere gezondheid dan de ander of met wat minder of meer zorgen of verdriet dan de ander!
  "C'est la vie!"
  Goede jaarwisseling, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Prettige jaarwisseling.
  Tot volgend jaar
  Sonnja & Beertje Zonn

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hi Jeannet, het was weer super leuk om dit jaar weer bij je te mogen lezen. Over gewone dingen, dingen van alle dag, over je gezin, de verbouwing, het spinnen, je weekendjes weg, over de panekoeken, over het onder de 80, over de reeen/herten in je tuin, over juist die gewone dingen die het leven zo bijzonder maken. Ik wens jou John en Jorrit het aller beste voor 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Haha, ik doe dus niet mee met het randje. De verleiding was groot, maar er ligt hier al te veel van dat onaffe gedoe. Ik heb me maar 1 ding voor volgend jaar voorgenomen en dat is AFmaken waar ik mee bezig ben. Misschien wordt het dan ook wat rustiger in mijn hoofd ;-)
  Ik was al een tijdje niet hier geweest. Even een paar blogjes gelezen en het is weer vanouds gezellig.
  Voor jou en je mannen een gezellige jaarwisseling en een goed en creatief 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Lieve Jeannet, ik wil je eerst danken voor alle fijne blogjes en foto's van afgelopen jaar. Ik keek er naar uit. Verder wens ik jullie een heel goed, gezond en gelukkig 2014. Het was ook leuk je te ontmoeten in Veldhoven. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Bedankt voor alle leuke logjes en de mooie foto's, maar vooral voor de inspiratie die jij mij hebt gegeven en ik wens jou en je gezin een fijne jaarwisseling en een goed (gewoon) , gezond 2014 !
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dank je wel voor je leuke berichtjes.
  Ik geniet er enorm van en soms geeft het me troost.
  Fijne jaarwisseling.
  Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Gelukkig Nieuwjaar, met veel liefde geluk en gezondheid en creativiteit groetjes vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Jeannet hoe kom je tot die geweldige kleurkeuzes? Helemaal mijn smaak!!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Mrs. Vigor is geweldig! Die grote stukken die vallen helemaal weg als de quilt gequilt gaat worden. Ik zie het al helemaal voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.