Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 4 januari 2016

Vrolijk 2016

Een vrolijk 2016, dat kreeg ik toegewenst door mijn zwemmaatje, nou, daar wordt je wel vanzelf vrolijk van, van chocolade. Ik wens het bij deze ook een ieder van harte toe.
Aan goede voornemens doe ik al lang niet meer, hoewel, één wil ik er delen met jullie, de maandagmorgen een beetje mooier maken dan de werkelijkheid soms is met mijn vaste blogje. Dank voor alle lieve en hartelijke reacties die ik afgelopen jaar heb mogen ontvangen via de mail of anderszins.Zeer gewaardeerd.
2016 zal vast het jaar worden van de homemade Happines, we willen met zijn allen iets moois maken, iets creëren met je handen, 
En geloof mij, als het in de libelle staat als trend voor 2016, nou, dan is het handwerk wel weer helemaal in, heerlijk toch? Worden we daar ook weer eens in gewaardeerd.
Het breien heeft een vaste plaats ingenomen in mijn leven, en het fair isle breien heeft mijn hart veroverd, Soms maak je leermomentjes mee waar je wat aan hebt, zo heb ik bv geleerd dat ik nooit ingebreide sokken op vier naaldjes ga breien........wel sokken, en ook op vier naalden,maar met één draad, dit worden een polsmofjes met een naadje erin, op twee naalden, tis niet anders.
Wat er ook net in de bus lag op de valreep van het nieuwe jaar, hier nieuwe boekje van Simone en Annelies, de randjes per week van 2015, toegegeven, ik ben er niet meer mee verder gegaan, half 2014 geloofde ik het wel, maar dat wil niet zeggen dat ik er nooit meer mee verder ga, ik vind het weer een bijzonder smaakvol uitgegeven boekje, voor ooit......
Voorlopig hou ik me maar bij quilten, dat gaat me beter af, de mandjesgroep is nu officieel gestart, we zouden aanvankelijk één blok per maand maken, maar ja, maar ja....op de FB groep waar we inmiddels al weer ruim 150 leden hebben, gingen ze helemaal los, "me too " :( maar goed, dat kan zo weer over zijn.
Ik zal elke derde woensdag van dit jaar een mandje plaatsen,Dit zijn de vulblokken die er ook tussen zitten. De mannen hier staan te trappelen om dit oude aftandse kastje weg te gooien bij het grof vuil, maar het is veels te leuk om er wat op te fotograferen, vintagestijl....En over vintage stijl gesproken, ik heb mezelf een prachtig boek van Nina Hartman cadeau gedaan
Dat had ik in september al in huis, mooi ingepakt laten liggen voor onder de kerstboom, en het was het wachten waard, geweldig! De perfecte imperfectie, afgebladderde stijl, poederachtige kleuren, heel mooi hoe ze het fotografeert en stylt.
Ik geloof niet dat ik het zelf zo zou kunnen, maar ik zwijmel wel weg van de foto,s, oud is mooi als het puur en echt oud is, een oud synthetisch doekje met een gat is lelijk, maar een oude versleten linnen theedoek is weer prachtig, van die dingen waar de tijd des tands overheen is gegaan en die op een mooie manier oud zijn geworden, je ziet het ook wel eens bij sommige oude mensen.
Of bij oude molens, liet ik een tijdhe terug een plaatje zien van de mooie molen in Rockanje, laat er nou een week erna een vrachtwagen tegen een wiek aanrijden! Hoe dat kon gebeuren is me nog een raadsel, maar het gebeurde.En nu is de molen gekortwiekt!Er is een stuk af, maar of de molenaar nou blij is met deze vorm van vintage en perfecte imperfectie, denk het niet eigenlijk.
Lezers van mijn blog zeggen vaak dat ik zo mooi woon, en dat kan ik niet ontkennen, maar het is ook wat je ziet om je heen, de kleine wereld is zeker zo mooi als de grote wereld, en als je dat kunt zien wonen we allemaal mooi, ook middenin de stad.
Overal komt de zon voor niets op en vliegen de vogels gratis voorbij, en of dat nou een heggenmus of een flamingo of een koolmees of een Turkse Tortel  is, dat maakt allemaal niet uit.
Het zien en ontdekken van de kleine dingen om je heen, en daar blij en enthousiast van kunnen worden, dat is een groot goed.
Er zijn mensen die veel hebben en het niet zien, en er zijn mensen die ogenschijnlijk weinig hebben, maar die wel een rijk gevuld leven hebben omdat ze eigenlijk veel bezitten door van het niets te kunnen genieten.En aan de andere kant, wie weet werkelijk wat de ander beweegt te doen zoals hij doet ?
Mooie woorden waar ik ook niet altijd aan voldoe, ontevredenheid ligt hier evenzeer op de loer, het is iets waar je vaak mee moet dealen, de buitenwereld schetst een ander beeld waar je ongewild in meegezogen wordt.Kranten lezen word je zelden blij van, teveel social media ook niet.Het gras bij de buren lijkt vaak groener, met de nadruk op lijkt. Goed voor je eigen grasmat zorgen, is het net zo groen ( of nog groener ;) )
We gaan het jaar weer beleven, en aan het eind zal ik jullie vertellen of het ons dat heeft gebracht waar we op hoopten.Fijne nieuwe week allemaal weer!

25 opmerkingen:

 1. En voor jou en je gezin ook de allerbeste wensen. Manlief heeft een route voor de vakantie uitgestippeld en de bedoeling is om een paar dagen bij jullie te kamperen. Tzt neem ik wel contact met je op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou wel ontzettend leuk zijn Mieke, geef ik je een lijstje mee met al mijn favoriete mooie plekjes ;)

   Verwijderen
 2. hé gezellig weer Jeannet..voor jullie natuurlijk ook een heel fijn nieuw jaar !
  Mooie foto's heb je weer..dat is genieten en inderdaad er is om ons heen zoveel mooi's !!
  Hele fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor jullie ook de allerbeste wensen in dit nieuwe jaar,
  liefs,Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie ook een heel goed productief 2016
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat ik nou denken dat de chocolade wens door bakpuber was gemaakt! Wat een tegenvaller toen ik las dat je het gekregen had.
  Misschien zouden we je wijze woorden moeten uitprinten of overschrijven en er elke dag een keer naar kijken.
  Hier is de wereld wit en sneeuwt het nog.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De beste wensen Jeannet en als we maar gezond blijven wordt vast een mooi jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mooi 2016 toegewenst, als alles uitkomt wordt het dat zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alle goeds voor 2016 gewenst voor jou, je man en zoon! Ook hier genieten we van alle rijkdom groot en klein. Groeten Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi blog weer met wijze woorden. Ook ik wens jou en je mannen een mooi, creatief en vooral gezond 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet ook voor jou en de mannen een voorspoedig 2016.Voorspoedig omvat eigenlijk alles: mooi, gezellig, creatief en gezond! Maar ik denk dat we er met zijn allen wel achter zijn dat "gezond" het allerbelangrijkste is! Dan komt de rest van zelf met een beetje goede wil! Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De allerbeste wensen voor een gelukkig en gezond 2016 ! Ik kijk weer uit naar je blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De allerbeste wensen voor een gelukkig en gezond 2016 ! Ik kijk weer uit naar je blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een verrukkelijke blogpost, zo aan het begin van het nieuwe jaar, met prachtige foto's, waarbij je inderdaad denkt, dat jij wel heel paradijselijk woont, hoor. Maar je hebt gelijk, dat het vooral gaat om het zien van de dingen om je heen en het waarderen van het kleine en net-niet-perfecte. Je eerste steekjes aan de mandjesquilt zijn wel perfect!
  Een mooi, liefdevol, creatief en vooral gezond 2016 gewenst!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeannet, ook voor jullie de aller beste wensen voor 2016 vanuit een heerlijk wit Drenthe! Na ja heerlijk, met zo'n rare enkel kom ik nu bijna niet de deur uit, maar goed ik geniet er zeker van. Liefs, Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weer heel mooi geschreven !!
  Je blokjes zijn weer mooi geworden, ik ga vanavond verder met het 1e blok.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jullie ook de beste wensen voor dit jaar. Hoop dat je nog heel lang zulke mooie blogjes blijft schrijven. Je weet het zo mooi te verwoorden. Iedere keer weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. bedankt voor al je mooie blogjes .
  Mooi creatief jaar !!!
  liefs christiane

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat een heerlijk blogje weer. Smakelijk smullen met een passende salade. Hoewel de schaal waarin hij wordt opgediend doet me pas echt watertanden. En die polsmofjes? Ik zie mijn breinaalden al gloeien. Op dit moment ben ik helemaal verslingerd aan polswarmertjes. Om mijn lelijk elastieken armkous weg te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als je ook dit jaar zo blijft genieten van alle moois om je heen, gaat het vast en zeker lukken.
  Die sterblokken zijn weer schitterend van kleur.
  Jammer van die molen, misschien kunnen ze dat nog repareren met oud hout.
  Dat boek lijkt me heel mooi, ben ook zo gek op oude spulletjes. Koop zelf altijd de Brocante special, uitgegeven door Ariadne. Vol met gezellig binnenkijken bij mensen thuis met oude spulletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtige polswarmers, ik heb het meteen geprint, voor na de sjaal....volgend jaar ofzo...;)
  groetjes en succes met de mandjes, die laat ik even voorbij gaan....Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je breiwerk is echt gaaf en heb weer genoten van je logje, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ook een creatief en vrolijk 2016 gewenst! Dat je maar een boel leuke logjes mag schrijven. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jeannet aan jou natuurlijk een heerlijk jaar toegewenst waarin we met z'n alle weer heel veel mooie dingen gaan maken!
  Wat ben je trouwens een geweldige quilt begonnen... al die mandjes zo leuk! Nu ik die blokken van jou zo zie, begint het bij mij toch ook wel te kriebelen hoor. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet