Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 30 mei 2016

Trunkshows......

Ik weet zeker dat er nu heel erg naarstig geklikt wordt naar mijn blog.....hahahaha, maar het is niet wat jullie denken, integendeel. Ik heb één keer "Getrunkt"bij de Quiltster, en dat was heel gezellig, kan niet anders zeggen, en bij de Pottenbakkers in mijn eigen Rockanje, zoiets past bij mij, maar daar moet het maar bij blijven.
Ik krijg wekelijks verzoeken van Bee,s en winkels en andere groepen om een "Trunkshow"te komen geven, ik voel me zeer vereerd dat jullie aan mij denken, leuk dat blijkbaar mijn quilts zo inspirerend zijn en gewaardeerd worden dat mensen bereid zijn om daar naar te komen kijken, maar.....
Ik ben helemaal geen mens van de Trunkshows, daar hebben we er inmiddels wel genoeg van die  dat vast veel beter kunnen dan mij dacht ik zo, laat mij maar op de achtergrond,op het minilandgoed, tussen de vogels en de planten en vooral de rust en de ruimte, prutten met lapjes en stofjes en draadjes. Dan ben ik op mijn best.
Ik vind het leuk als ik zo af en toe in een blad sta met een quilt of een column, inspiratie doorgeven heet dat, dat deel ik graag met een ieder, maar trunkshows, nee. en dan is het ook nog zo, als ik het al wel zou willen, dan kan ik dat fysiek helemaal niet aan.
Het is een ieder wel bekend dat ik erg tob met mij knieën, zelfs zo erg momenteel dat ik op de wachtlijst sta voor een TWEEDE nieuwe knie! De andere knie is ook totaal versleten, de orthopeed schrok er van, het is zo erg dat ik zelfs geen halve kan krijgen, het gaat meteen om een hele, wel voor dezelfde prijs, dat dan weer wel.... Ik kan jullie zeggen dat je niet zomaar een nieuwe knie krijgt op je 55ste.( en ik heb er al één op mijn 50 ste gekregen) Daar gaat veel, héél veel pijn en ellende en niet uit de voeten kunnen aan vooraf.
Vooral lopen is een moeizaam verhaal wat met veel pijn gepaard gaat, dat geld helemaal voor staan , praatjes maken met mensen in de super is horror.....daar kom ik dus ook nauwelijks meer, fietsen gaat inmiddels gelukkig weer een klein beetje, dat is eigenlijk nog het beste, en trappen lopen is helemaal uit den boze met zo,n versleten knie, zelfs op mijn mooie lopertje......dat is het meest slecht volgens de orthopeed.Iedereen die een versleten knie heeft zal dit bekend in de oren klinken.
Dus een Trunkshow geven met een versleten knie, mwah,....dat is geen feestje zacht uitgedrukt.Er is zoveel meer in het leven dan handwerken alleen, het is wel fijn als je de keuze hebt, het is nu misscjien weer wel wat duidelijker waarom ik volgens velen altijd zo "snel" ben met mijn quilts, veel zitten he.....en dan denk ik maar weer aan de spreuk van Johan Cruyf........
Trunkshows zijn dan gelukkig niet mijn ding, niet om te geven en ook niet om er heen te gaan,dus daar mis ik niets aan,maar soms zijn er wel andere dingen waar ik wel van hou die ook niet meer kunnen.
Ik ben recentelijk door het gilde gevraagd voor de tentoonstelling in Breda, in augustus, met al mijn quilts, in de kerk, maar daar is een hoge trap, ik moet er heen, lopen, sjouwen met al die quilts, staan, praatjes maken, je zit niet de hele dag op een stoel, voor een gezond mens allemaal geen punt, maar voor mijn knieën een pure slijtageslag, en eerlijk is eerlijk, dat vond ik best wel jammer!
Ik ga het niet almaar over die knie ellende hebben op mijn blog, dat wil ik niet, het bepaald natuurlijk wel een deel van mijn leven, het leven waar ik over schrijf op mijn blog,en hoewel het niet altijd makkelijk is om zo beperkt te zijn, blijft er gelukkig nog wel genoeg levensvreugde over.Ik woon op een prachtige plek, sjees samen met "Beest" met de "tuintaxi"over het minilandgoed en kunnen er ook nog de humor van inzien als die mannen vinden dat er een grasmaaier achter moet komen........
Geniet van het buitenleven, de creativiteit, van mijn man en heerlijke zoon,en probeer hoe dan ook de zonzijde te blijven zien, maar nav de steeds weer terugkomende vragen over de Trunkshows, workshops en tentoonstellingen in den landen vond ik dat ik daar toch even op moest reageren.Dan is het voor iedereen maar duidelijk.
Je kan een fototoestel alle kanten op richten, alles wat op mijn blog staat is de werkelijkheid, maar er is meer dan één werkelijkheid, en je hoeft niet altijd de rauwe werkelijkheid te vertellen.Deze bloemen staan in mijn tuin, werkelijk schitterend, het zou de indruk kunnen wekken dat ik zeeën van dit soort bloemen heb, maar de werkelijkheid is dat er van elk maar één staat, maar die ene staat er wel.
En zo is het ook met het leven.Die ene mooie ervaring tussen al die andere, die is er wel.Enfin, over tot de orde van de dag,dus geen Trunkshows van mij, ook niet in de toekomst.
Nou ja, okay...het is niet helemaal waar wat ik zeg.....héél soms, geef ik wel eens een privé Trunkshow, op een geheime locatie met een vreselijk leuk geïnteresseerd publiek.....het moet wel exclusief blijven natuurlijk, hahahahaha. Wie weet wat er allemaal nog wel op het hobbelige pad komt. Fijne week allemaal weer!

33 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannet, bijna nooit reageer ik. Lees je altijd met veel plezier. Laat je maar gauw aan een nieuwe knie helpen, maakt je leven vast veel soepeler! Want inderdaad er is zoveel meer in het leven dan handwerken, al is dat heerlijk voor erbij! Bedankt weer voor je fijne maandagmorgen blog, fijne week, groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik begrijp je volkomen ook ik ben blij met de dingen die ik nog wel kan en doe.
  ik lees altijd met plezier je blog en vind dat je je heel goed staande houd met alles Je moet doen wat je hart je ingeeft

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, goede morgen Jeannet, laat je niet 'ompraten' om het gras te gaan maaien, lekker blijven quilten!😉
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedere maandagochtend trouw een blogje vind ik leuker als een trunkshow. En je laat al alles zien op je blog. Dus dat is genieten vanuit mijn stoel. Groetjes marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist Marion, een mens moet doe waar hij goed is is ;)

   Verwijderen
 5. Gewoon doen waar je jezelf goed en prettig bij voelt! En ja het leven is niet altijd maar lief en aardig, daar zitten ook minder leuke dingen bij. Maar je blog is weer mooi om te lezen en ik hoop dat je gauw een nieuwe knie krijgt zodat het allemaal weer wat soepeler gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Jeannet.
  Doe de dingen waar jij je lekker bij voelt. ..sterkte met de komende operatie..Gr sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Jeannet.
  Doe de dingen waar jij je lekker bij voelt. ..sterkte met de komende operatie..Gr sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel heel erg super vervelend die slechte knieën. Ik hoop dat een totale nieuwe knie jouw leven qua bewegen weer wat aangenamer maakt. Gelukkig dat je geen/minder last hebt bij het fietsen. Hier regent het nu, dus geen maandagse wandeling met mijn vriendin Dorette. Ze komt zo koffie drinken, ook gezellig. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig ben je vrij om te kiezen wat je wel en niet wilt en daar het leven snel aan ons voorbij loopt, en in jouw geval ook pijnlijk, moet je je je keuzes goed maken en zorgen dat je zoveel mogelijk van je leven geniet.
  En dan je knie, een hele nieuwe voor dezelfde prijs als een halve, kind, wat wil je nog meer ;o). Ik hoop voor je dat alles beter verloopt dan bij je eerste knie.
  Wat de bloemen betreft hoef je je geen zorgen te maken dat je er van allebei maar een hebt. Volgend jaar heb je er 20, het jaar daarop 500... van elk :o)
  Geniet van je minilandgoed en alles wat je doet (de grasmaaier is een gaaf idee trouwens)!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Keuzes maken klinkt heel bekend maar er blijft gelukkig nog genoeg over om van te genieten. En met je nieuwe knie gaat het dit keer vast goed komen. Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed dat je dmv dit blogbericht, duidelijk uit legt, wat je wel en niet kan. Je hebt dezelfde instellong als ik. Niet kijken naar wat je niet kan, maar genieten van wat je wel kan! En straks met je nieuwe knie, is dat nog veel meer. Maar hopen dat je hem snel krijgt!!!
  groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi, fijn, wijs, Blog weer op de Maandagochtend. Sfeervolle foto,s ! Ik heb plenty V.kruid, gaat vanzelf haha.
  2 vriendinnen en schoondochter zijn ook in het bezit van een "hele" nieuwe knie en bij schoondochter is het niet goed uitgepakt helaas.
  Jij succes gewenst met de 2e !
  Blij dat ik je heb gezien en gesproken en Veldhoven, met je mooie quilts.
  De trunkshows van anderen geniet ik via de BLOGS.
  Houdoe vanuit Brabant in de regen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Spannend een nieuwe knie.. het is vervelend om zo nu en dan iets te moeten inleveren en ja dat maakt ook een groot gedeelte van je dagelijkse leven uit.. het is daarom ook zo belangrijk om te genieten van de dingen die wel om je heen zijn! Keuzes maken die voor jou goed zijn horen daar ook bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben ik even blij dat ik beneden slaap.
  En overal maar 1 bloem van? Is mijn bril niet goed of vies --zie toch echt 2x een vingerhoed op je foto! Wil je zaad van de witte vingerhoed? Die heb ik ook in de tuin.
  Hou het maar bij je blog dan kunnen we lekker van dichtbij genieten van je quilts en het hele ontstaan van een quilt volgen. Wel jammer van de tentoonstelling van het Quiltersgilde.
  Succes en sterkte en ik hoop dat de operatie heel binnenkort is en dat je daarna met minder pijn mag rondhuppelen.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jouw blog is toch eigenlijk ook een soort trunkshow? Lekker op je gemak de foto's kunnen bekijken en je verbazen over de bijzondere kleurencombinaties en mooie composities is heel wat waard: van zo dichtbij en zo rustig kun je de quilts in een"show" niet bekijken.
  Wel jammer dat je niet in Breda kunt "hangen", maar wie weet met een nieuwe superknie? Er is tenslotte ieder jaar wel een tentoonstelling (misschien zonder hoge trappen).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je post doet me meteen denken aan iets van schoenmaker en leest ;o) Maar, wel heel erg balen dat je haast niet van pad kan :( Gelukkig blijf je immer optimistisch en komt het eind van het lijden in zicht, maar dan nog Jeannet...! Sterkte met de knieperikelen en fijn dat je zo kunt genieten van Het Leven in al zijn facetten :))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sandra
  Ik lees je blog altijd met heel veel plezier .
  Wat kan je mooi schrijven en mooie sfeervolle foto's maken .
  Heel veel sterkte met je knie en ik vind je erg positief dat is een mooie eigenschap van je ..super !!
  Groeten uit Goes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Veel sterkte gewenst bij je knieoperatie. Dat is niet niks, maar dat wist je natuurlijk al! Maar hopelijk gaat het nu goed. Ik ga eind komende maand voor mijn 2e nieuwe heup, hopelijk gaat het net zo goed als bij de 1e. Het is idd fijn om weer wat beter uit de weg te kunnen. Blijf maar fijn je blogs schrijven en je prachtige handwerken maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb bewondering voor je, dat je nog zo positief blijft. Ik wens je straks ook veel sterkte bij de tweede nieuwe knie en hoop dat het een stuk verlichting aan je leven gaat geven. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hebt helemaal gelijk Jeannet dat je soms duidelijk moet zijn. Misschien eigenlijk wel altijd.
  We zien al je mooie quilts al op je blog, al is dat natuurlijk niet het zelfde. Het is zoals het is, en als het niet lukt, niet doen.
  Genieten dan maar van het buitenleven en je gezin en natuurlijk van het maken van quilts. Lekker over je landgoed scheuren op je scoot, met poesje op de treeplank. Hij heeft groot gelijk, waarom zou je lopen als het zo ook kan?
  Hopelijk komt de operatie snel zodat het wat beter gaat.
  En... misschien toch maar een traplift?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. gatver, nog een nieuwe knie..:(. ja meid, we moeten het doen met wat we kunnen en als dat ons beperkt leren we te genieten van andere dingen. het zal wel moeten en ik weet er ook alles van! sterkte!!! groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha Jeannet, met veel bewondering las ik je logje. Ik kom geregeld bij je langs en lees dan geïnteresseerd je wijze woorden en geniet graag mee van het moois op en rond jullie Zeeuwse landerij! Ik had er geen idee van dat je zo slecht ter been bent. Dat moet je veel pijn bezorgen... Wat naar voor je en wat een zegen voor jou en de jouwen dat je je zo kunt richten op de dingen die wel binnen je bereik liggen. Het zette me wel aan het denken...
  Van het verschijnsel Trunkshow had ik als niet-quiltster nog nooit gehoord (shame on me?) Ik heb het even opgezocht en kan mij voorstellen dat het voor veel mensen gezellig en eervol is om elkaars noeste arbeid te bewonderen en tips en tricks uit te wisselen en nieuwe stofjes te kopen. Een virtuele trunkshow kan natuurlijk ook prima en is zeker veel minder belastend. Stiekem denk ik ook: zo'n quiltshow in Breda, dat moet toch ook met wat hulp van gezondere medeblogsters voor jou te realiseren zijn?! Die eer komt je zeker toe en ik denk dat als alles goed geregeld is, je er ook zeker van zult genieten!!
  Ik vind het ontzettend knap dat je zo van de nood een deugd weet te maken en wens je nog veel quiltplezier maar vooral veel baat bij je nieuwe knie waardoor je pijn hopelijk zal afnemen en je misschien ook wat beter uit de voeten kunt. Veel sterkte hoor in de komende tijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gelukkig kan een ieder, die quilt (en niet quilt!) van jouw quilts en gezellige polder- en andere verhaaltjes via je wekelijkse blog meegenieten, ook al is de reden daarvoor zeker aller-belabberst. Hopelijk verloopt het met knie nr.2 voorspoediger.
  Maar trunkshows zijn een apart fenomeen en ik heb er eigenlijk niks mee, tenzij het een prachtige collectie van antieke quilts is met een historisch achtergrondverhaal.
  Die andere trunkshows...tja, ik vind, dat quilten delen is, en dat je quilts, die je maakt, gewoon laat zien aan vrienden en op Bee's, belangeloos, of in een winkel desnoods, maar dan nog steeds belangeloos... Of zie ik dat nu verkeerd?
  In snap het hele fenomeen gewoon niet zo, maar ben daar w.s. dan weer de enige in in quiltland. Gevraagd worden voor een expositie is weer een heel ander verhaal; dat is nl.heel eervol, en ik vind het echt heel jammer voor je, dat je te beperkt bent om dit niet te kunnen doen. Ik hoop, dat daar nog een oplossing voor komt misschien? Maar verder gewoon doen, waar je je goed bij voelt en ik geniet zeker van je wekelijkse "blog-show"!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden Ageeth en ik denk stiekem dat er best wel (heel) veel meer mensen er hetzelfde over denken;)

   Verwijderen
 24. Stoer dat je het toch een kans gaat geven die tweede knie, wanneer moet jij?
  In september krijg ik links een patellofemorale prothese...achter de knieschijf, een halve knie zeg maar.....Ik kan gelukkig nog wel uit de voeten...maar oei die trap...vooral naar beneden. Ik wens je vast veel sterkte met de revalidatie. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tweede knie, wel dan hoop ik dat het je deze keer beter gaat en dat de koninklijke er nog een poepie van kan ruiken! Maar heus ik wens je sterkte en succes, zodat je snel weer over jullie landgoed kan wandelen en kan genieten van gezellige uitjes met jullie drietjes! Knuffel
  Lida
  P.S. gave blommen en schitterende quilt hoop dat het geloei niet van de lucht was!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel veel sterkte met die rare knie. En... ik gebruik af en toe ook een "karretje"zoals we dat hier noemen. Door mijn auto immuunziekte kan ik namelijk niet meer fietsen. En dat het met die trunkshows niks is.. gewoon lekker genieten op je eigen stekkie. Het is er hardstikke mooi. Niet iedereen voelt de vrijheid om voor groepen mensen te staan. En trouwens: vaste lezers krijgen iedere week toch al een show!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Te admiro mucho, tu blog nos muestra cómo eres, no necesitamos más...suerte con tu nueva rodilla, dulce Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Je geeft toch doorlopend trunkshows, alleen op papier. Er is geen wet die bepaalt dat het niet zó mag....

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik hoop zo dat je tweede knie helemaal goed gaat. Ik duim voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Die knieën die weten wat! Voel met je mee. Maar gelukkig hebben we een hobby waarbij je geen knieen nodig hebt! Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet