Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 9 mei 2016

Zonnig weekendje Brabant

En zonnig werd het! Daar waren we met zijn allen toch wel even ernstig aan toe, in de tweede week Meivakantie! Heul erg zonnig zelfs.Zo zonnig dat wij besloten om het strand te verlaten en het weekend af te reizen naar de aspergeprovincie, juist ja.......
Het prachtige Brabant, de Kempenstreek, waar de familie van mijn wederhelft vandaan komt en grotendeels nog woont, en waar een schoonzus maar liefst 60 werd, en dat ging vieren, want in Brabant wordt alles gevierd, of je nou 59, of 60, of 61 bent, het leven wordt er gevierd!
Dat is bij ons hier in het westen toch wat minder, niet dat we niets vieren, maar Brabant.....dat is de provincie van de feesten in mijn beleving. En een feest was het, ook een feest van de ontluikende lente, de prachtige met bomen omzoomde wegen in het tere lentegroen, adembenemend!
Overal de gele brem in de bermen in de bossen, prachtig, prachtig, wat een andere wereld dan bij ons toch weer. In de herfst zijn die bomen getooid met schitterende herfstkleuren, maar nu, in de lente, ook meer dan geweldig.
Brabant staat hier synoniem voor Herberg den Bockenreyder, dat weten trouwe lezers inmiddels wel, de meest bekende uitspanning in de bossen van Landgoed de Utrecht, het was er steendruk en toch gemoedelijk, de kracht van Brabant. Gelukkig zijn ze daar zeven dagen per week open, dus we missen het nooit!
Nou hadden mijn twee mannen, de één een hele Brabander en de andere een halve, al wat voorwerk thuis gedaan, want mijn jonge halve Brabander meent dat hij daar later ( en eigenlijk is zijn beleving van later al morgen) wil gaan wonen, en als het dan toch gaat gebeuren, dan gráág dicht bij "D,n Bock" uhhhhh.....
Ze hadden een prachtig huis gevonden, diep verscholen in de donkere bossen, tegen de Belgische grens aan, in Landgoed de Utrecht, ver van de bewoonde wereld, en niet onbelangrijk...helemaal geen buren!En het uitzicht uit het keukenraam achter....tja, eerlijk is eerlijk, dat ziet er hier anders uit.....Dat leek ze wel wat voor "mams" dehutjeopdeheikneuter.
Zeker, zeker, fenomenaal!Maar ik weet het niet hoor, ik weet het niet, tuuuuurlijk, diep in de donkere bossen is niet onaantrekkelijk, maar een ouwe taart als ik, die van alles mankeert, ver van de civilisatie, ik weet het niet.....voorlopig maar eens een nachtje over slapen, en dat hebben we hier gedaan.
In Knegsel, één van de acht zaligheden, bij een vogelaar! Past het me beter? Het was meer dan geweldig! en voor mij de negende zaligheid, werkelijk. Wat een smaakvol en met oog voor detail ingerichte B&B.zo mooi daar, dat kon zo in een Belgisch woonblad.
We werden s,morgens gewekt door de vogels die in de enorme kersenboom woonden, een bonte vliegenvanger vertelde de eigenaar. Er was een heerlijk ontbijt, zo fijn als dat zomaar voor je wordt klaargemaakt,
Genieten was het sowieso, prachtig weer, ontluikende lente, thuiskomen voor manlief, kijken wat er veranderd is,vaak zijn veranderingen niet ten goede, soms wel, dan wordt er opeens een natuurgebied aangelegd ipv beplant, maar meestal is het anders.
Dit was shocking voor ons! Zien we hier dagelijks om ons heen zo ver als de horizon reikt hónderden windmolens die de skyline van Voorne Putten ontsieren, dat hadden we daar toch niet verwacht! Ja hoor, ook hier is het windmolenvirus  doorgedrongen, en niet één, nee, VIJF! bij Reusel, prominent aanwezig in het akkerbouwland.
De Eneco heeft het Brabantse land gevonden, tja......nou heb ik niets tegen Eneco, zeker niet toen ik bij thuiskomst de eindafrekening van de jaarnota kreeg en we een aangenaam bedrag terug kregen, bij deze dank! Maar die windmolens........
Gelukkig heeft ook Brabant nog andere molens, 130 welteverstaan, dat zijn allemaal weetjes als je met een jonge molenaar in spé op pad gaat, my goodness.......De gediplomeerde molenaar rook zijn kans........jeuhhh, eindelijk een echt geïnteresseerde die úren over zijn hobby kan praten.
En daar zat mams, voor de molen van Borkel,op een stoeltje in de warme zon, zonder breiwerk, quiltwerk en drinken...met nog een andere molenaar die als een ratel allerlei  molenweetjes en nieuwtjes opdiste, wel ruim een uur, of die mannen nooit boven uit die molen zouden komen. En we waren op weg naar de Achelse Kluis
Maar daar ga ik niet meer heen, nu twee keer geweest, en wat ik al zei, in Brabant vieren ze het leven, prima, maar om nou met honderden mensen het Roomse Leven in de zon daar in een kloosterbinnenplaats te vieren, dat gaat me te ver, wat een commerciële drukte was me dat!En geen kloosterling te bekennen.......wel ijsjes en biertjes en souveniertjes.
Tenslotte waren er de asperges, de echte, kwaliteit AAA1 of zoiets.Het was moederdag gisteren, dus moeder wilde het maar makkelijk hebben als ze thuis kwam, geschild en al, en voor een prijsje waar je bij ons nog geen drie asperges op je bord hebt liggen.ze al een paar keer gegeten, héérlijk!
Dat was ook weer genieten, onder de eigen veranda, met uitzicht op het eigen minilandgoed en het geluid van de eigen vogels, oost west thuis is het gelukkig ook nog wel best! En dat huis daar diep verscholen in die bossen? Ik weet het nog niet........daar zijn meer nachtjes slapen voor nodig, in het eigenste bed.Fijne week allemaal weer, de meivakantie is weer voorbij, voor zoonlief op naar het examen!

17 opmerkingen:

 1. Mijn eigenste echte Brabander heeft absoluut niet het " leve Brabant gevoel". Maar ik vond het leuk om over zijn geboortegrond te lezen.
  Succes voor zoonlief en tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je er oog voor hebt dan zijn er overal in ons land mooie plekken om van te genieten. Mijn grootouders van moeders kant hadden ook een molen. En wonen diep in de bossen --nee dank want met nat weer is het altijd vochtig en in de winter kan de zon niet binnen schijnen door alle bomen.
  Succes voor zoon met zijn examen -hier nog een week vakantie.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Jeannet, wat leuk! Vorig jaar ook nog bij "In den Bockenreyder" geweest! 't Was er wel enorm uitgebreid maar nog dezelfde gezelligheid, service en heerlijkheden! Ik hou van de bossen, maar er in wonen, nee! Fijn dat jullie genoten hebben en voor zoonlief veel succes gewenst bij de eindspurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enig huisje Jeannet! Kan me voorstellen dat je daar wel wilt wonen. Maar ach, je woont nu ook al zo mooi, een mens kan niet alles hebben.
  Nu maar verder genieten van het schitterende weer, en de natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig hoor zo even weg ! Ook in Frankrijk wordt het landschap tegenwoordig bevolkt door windmolens. Zo jammer !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk weekendje weg hebben jullie achter de rug. En nu weer in je eigen huisje. Waar je zoon hard moet leren. Heel veel succes hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker zo'n weekendje weg. Ken Brabant niet zo goed maar het ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk uitje Jeannet.
  Veel succes vast voor jouw examenkandidaat!
  groetjes, Connyt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk moet dat zijn geweest, Jeannet, daar in dat Brabantse land! Mooie B&B en schitterende natuur. En dat huisje is helemaal niet te versmaden, zeg, met dat uitzicht... dat hebben jouw mannen heel goed gevonden! Maar ik denk zomaar, dat jij jouw thuis al hebt gevonden.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wederom een heerlijk verslag. Wat kan je het toch weer mooi verwoorden en met de beelden erbij maken het verhaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk verhaal en jouw eigen nest is wel zo mooi als dat huis in de bossen, jouw uitzicht is goud waard, dus eigen haard lijkt mij een prima onderkomen tot je laatste dag! LOL!
  Hier gisteren ook asperges al moest ik ze wel zelf schillen, maar mijn buitenhuisje wordt echt een plaatje en dus hoef ik ook niet naar het Brabantse al is het daar heel goed toeven!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig verslag Jeannet. Nederland is erg mooi. En die asperges...ieder jaar weer een feestje. Groetjes, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige omgeving toch. Je was heel dicht bij mij nu in de buurt. Achelse Kluis kan ik op mijn fietsie heen..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. What a wonderful time away..........such a pretty place to visit........

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat was dit blogje herkenbaar voor mij. Wij wonen nu al 7 jaar in Mol (Belgi"e) en daarvoor altijd in Breda gewoond. Nu maken wij zo'n twee keer per week de tocht van Mol naar Breda en dan rijden wij ook via Postel, Reusel, Hilvarenbeek naar Breda en het is nog steeds genieten voor ons die tocht door het natuurschoon, alle seizoenen. Ik ben Limburgse van geboorte, maar wat jij zegt over de Brabanders, daarben ik het helemaal met je eens. Zo' n genieters en Bourgondi"ers. heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet