Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 13 juni 2016

Hertfortshire

Hertfordshire is een Graafschap in het oosten van Engeland. De naam is afgeleid van het Angelsaksische Heortfort wat "hertenoversteekplaats"betekent. Zou ik daarom meteen zo weg zijn geweest van deze quilt?
Een tijdje geleden kwam dit verrukkelijke patroon voorbij waaien ergens op het grote wereldwijde web, van Megan Carol, wow, ik was er meteen *flieft* op.
Helemaal mijn ding, een quilt met randen, rand voor rand opgebouwd, heerlijk werk, prima om al je scraps in te verwerken, en dat doe ik graag, want die heb ik veel! Ik dacht om ergens in de herfst te beginnen, maar ja.....de herfst......duurt dat nog lang zeg!Dan kan een mens al wel dood en begraven zijn
Dus minstens even kijken welke stofjes er geschikt voor zouden zijn, vooral dat middenstuk, wat zou daar nou mooi in passen? Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, ik dacht aan geel, maar uiteindelijk is het toch een mooi oudje van Moda geworden.
Dat vind ik al jaren zo,n mooi stofje, ik denk dat het een jaar of vijftien in de la ligt, tijd dus om uit de kast te komen.Ronde vormen, best moeilijk, of moeilijk, je moet netjes en nauwkeurig werken, dan komt het gewoon goed.En nauwkeurig werken is voor mij ook de mal van Marti Mitchel
Met al die punten kun je zo mooi de puntjes afsnijden en dan past het als een puzzeltje in elkaar. Ik ben niet erg van de tooltjes, maar deze mal is zijn geld dubbel en dwars waard, kan trouwen met elk malletje van Marti Mitchel, omdat ze allemaal dezelfde hoeken hebben waarlangs je kan snijden, het gaat om de hoek.
Ik wilde persé deze blauwe stof erin hebben, ben nog in de Petrol Mood, maar helaas had ik te weinig om te fussycutten , dat wil zeggen om elk blauw stukje een mooi rondje in het midden te krijgen, dat had prachtig geweest, dan zijn er meerdere opties, of je neemt een andere stof, of je laat er een drietal anders lopen, of je doet het maar zoals ik het gedaan heb, gewoon voor de voet weg, en dan was wel genoeg stof, beetje jammer vind ik het wel.
Toen kwam het leukste, kleur erin brengen, ik was best wel twijfelachtig over mijn kleurkeuze van het middenstuk, word het wel de oudachtige antiekerige sfeer die ik hier echt in wil hebben? Is het wel zo mooi als ik denk dat het kan gaan worden?
Welke stof past er nou het beste bij? En heb ik weer wel genoeg stof voor om de cirkel om de lijnen te laten doorlopen? Dat zijn best grote stukken. Met wat wiskundige hulp van manlief kwam dat allemaal goed.
Welk smal randje heb ik nog in de kast liggen wat er bij past? Ik heb best aardig wat stof, maar "weinig van veel ", en dat breekt je dan op met zulke grote projecten, enfin, ik ben niet van de moeilijke, ik zet gewoon stukje aan elkaar, een kniespoor die dat straks nog ziet.
Daagje "niet uit"vanwege de niet voorspelde regen afgelopen zaterdag werd dus onverwachts daagje knippen en naaien.
En dan.....dan is het er.....de eerste randen zijn klaar, en ik ben er dik tevreden over, helemaal zoals ik het had bedacht met dat oude blauw wat ik nog ga laten terug komen, mooi oud en antiekerig,
Niet perfect, Wabi Sabi, de schoonheid van het imperfecte, het losse naaien, je niet te druk maken of de hoeken wel exact in verstek zitten,en als je te weinig stof hebt, soit.....dan geen verstek hoekjes.zoals bij het smalle randje, ook goed, zouden ze vroeger ook gedaan hebben.
Wow....ik ben helemaal dol op dat laatste randje, zo dol, dat ik in één rand wel drie naadjes heb, maar zoals ik al eerder zei, een kniesoor die het ziet, dan moet je echt goed kijken, goed, jullie weten het nu, maar het voordeel van een virtuele trunkshow is dat je kan fotoshoppen, hahaha, grapje!
Nu ben ik even uitgenaaid aan deze quilt, het stuk wat af is meet 85 cm in het vierkant, en nu moet er een gonnetjesrand omheen komen, 48 gonnetjes, en tja....ik vind ze prachtig, ik kan ze ook maken, beetje oefenen nog, maar vind ik het een leuk werkje? mwah........Ik dacht nog even, zal ik meedoen aan het hexagonnenproject van Jaqueline, dan ben ik zo klaar......Gelukkig ligt er nog genoeg werk en is er ook al weer een affo, Fijne week allemaal weer.

36 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig patroon.
    En met jou stoffen word het ook weer helemaal te gek.
    Wel weer turbo naalden gebruikt zie ik. Hihi... Je gaat als een speer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeiemorgen,
    Wordt weer,prachtig. Perfekte uitdrukking weinig van veel.
    Gr marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. That is beautiful! Your fabric choices are always perfect! I am jealous of your stash! I am looking forward to your next project.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. PRACHTIG!!! Erg mooi,... en inderdaad vroeger deden ze niet moeilijk en kwam je iets te kort pakte je gewoon een ander stofje erbij,..
    Heerlijk! Ik houd ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt prachtig! Ik geniet vooral van de manier waarop je beschrijft hoe je te werk gaat ;o) Heerlijk dat je al puzzelend, passend en metend er helemaal je eigen quilt van maakt. Daar hou ik van, dat zijn de mooiste!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig Jeannet, heb toevallig zaterdag in Groningen met het patroon in mijn handen gestaan...en het niet gedaan. Dom, als ik dit bekijk want ik ben er wég van!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. It is beautiful. Love your fabric choices.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi Jeannet en juist het improviseren maakt quilten zo leuk. Ga je nu ook aan de broderie persee ? Heb ik persoonlijk niets mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. piep
    joppie de poppie...ik val elke keer weer achterover...gelukkig zit ik in mijn makkelijke stoel..
    wat een juweeltje freubel je daar weer in mekaar..
    heerlijk..!!
    zoiets als lekkere appelcake...


    top-top net als de maakster..

    knuf knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Just beautiful Jeannet. Your subtle tones and wonderful fabric combinations are glorious. What a winner. Greetings from Africa.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow wat wordt dat een schoonheid van een quilt! Veel quiltplezier!!!

    Hartelijke groet, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel indrukwekkend al tot zo ver, nu ik al die losse onderdeeltjes ineens aan elkaar zie! Echt supermooi, met deze kleurtjes! Het wordt een beauty van een quilt. En het is geweldig weer om hexagonnetjes te maken deze week.
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat wordt weer een prachtige quilt en als je het niet meer mooi vindt dan hou ik me aanbevolen om het over te nemen. En als alles zo precies past en perfect is dan zit er geen leven in de quilt en is het doods
    Gezellige week
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat prachtig weer Jeannet, komende week is het echt quiltweer dus die hexagonnen komen er vanzelf. De eerste is al mooi, gaat helemaal goed komen. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig hoor,hele mooie quilt in wording.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtige quilt Jeannet. Ik vind het leuk je ontmoet te hebben, geeft een mooi beeld van de quiltster achter de quilt. Schitterend !!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een prachtig begin van deze grote quilt. Mooie antieke kleuren, heerlijk gewoon.
    Zo herkenbaar is dat: verliefd worden en dan nog niet willen beginnen, en het dan toch doen. Zo leuk toch om "even" te kijken hoe dat gaat worden en dan niet meer kunnen stoppen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hij is weer prachtig. Een echte Jeanette!touch.
    Groetjes uit een herfstig Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh Jeannet, wat ben je al ver!!!! En wat een mooi patroon en prachtig de stofjes die jij ervoor gekozen hebt. Weer helemaal een jeannetquilt. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  20. I like the colors and design. Very pretty quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Schitterend patroon zeg en je kleuren geweldig uitgezocht hoor. Ga zo door zou ik zeggen..............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. wat een prachtige quilt .De stofjes zo mooi passend .Schitterend gedaan !!
    groetjes Christiane

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo ontzettend mooi! en ook zo snel! Wat een prachtige stoffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Nou, een vliegende start heb je gemaakt met deze quilt. Wat een leuk patroon en jouw kleurkeuze is weer geweldig! Ben benieuwd naar de "gonnetjes"rand. groetjes Conny
    ps ik ben uiteindelijk niet naar het festival geweest....

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wow Jeannet, wat ziet deze er alvast leuk uit! Krijg gelijk ook zin om daaraan te beginnen! Is het patroon ook verkrijgbaar in Nederland en/of Belgie?
    Hoe groot wordt de quilt - jouw creatieve toevoegingen (die ik trouwens super vind) niet meegerekend, :-)?
    Fijne dag nog!
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Jaaaa... bekend patroon!! Ik ben nog niet zo ver hoor... Wordt héél mooi bij jou, Jeannet! Echt schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat wordt hij mooi ! Wie weet zo af en toe een rand erbij ?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Très bon choix de modèle et de tissus.
    Il est déjà magnifique !

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik vind hem prachtig. Wat valt er meer te zeggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Oh wat is die mooi heb een erg groot wil ik ook gehalte. Maar kan niet alles hé sinds mijn man een uitkering heeft na een hersenbloeding is het geen vetpot meer hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh wat is die mooi heb een erg groot wil ik ook gehalte. Maar kan niet alles hé sinds mijn man een uitkering heeft na een hersenbloeding is het geen vetpot meer hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Kan me levendig voor stellen dat je hier voor gevallen bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Helemaal jou quilt! Prachtige stoffen en kleuren gebruik je!
    Ik snap dat je flieft werd op deze quilt.

    Groetjes en een fijn weekend.
    Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.