Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 1 augustus 2016

Plattelands prietpraat

Er gebeurd altijd wel wat op het platteland, het is er nooit saai, altijd wat te beleven, plattelands lief en leed, laat ik eens met het leed beginnen....Mina, Dina. Sientje en Carolientje, of zoiets, zijn verhuisd...., hier vinden wij, man en ik, kippen houden al jaren een zorgelijk verhaal, het lijkt veel leuker dan het in werkelijkheid is, ( waar heb ik dat meer gehoord..........)
Enfin, ik had het nu over kippen.....er is altijd wat mee, hebben ze geen bloedluis, dan wel kalkpoten, of het snot,hokken moeten minutieus worden schoongemaakt en wit geschilderd, hygiëne is bij pluimvee heel belangrijk, in de winter bevriest het drinkwater,lopen ze los is het één en al kippenpoep op de paden....Kortom:
De kippen waren van zoonlief, en tja kippen zijn helaas geen molens, dus eigenlijk was de lol er een beetje af! het werd wat zorgelijk! Ze stonden 2 minuten gratis af te halen op FB toen zich een zorgboerderij aan diende!En zo werd het leed toch nog lief, zij blij, wij blij, eind goed al goed!Behalve dat we nu wel de eitjes van eigen kippen moeten missen, en dat is wel héél jammer.

Hoe ouder ik word, hoe meer het me duidelijk word, een mens kan beter genieten van dingen die zich spontaan aandienen in de tuin en je woonomgeving,
En die je zelf geen werk kosten maar wel prachtig zijn en waar je kosteloos ( en werkeloos) van kan genieten.
En die zijn er gelukkig genoeg om ons heen,
Er woont een zwanenfamilie aan de sloot langs de weg, elk jaar weer, zo schattig die kleine grijze jonge zwaantjes.
Tuurlijk worden we wel heel goed in de gaten gehouden als we foto,s maken, het zijn niet alleen mensen die als kloeken over hun kinderen waken.En zo verglijd de week weer voorbij.
S,avonds fietsen we door de polders en het blijft elke keer weer verbazend hoeveel verschillende tochtjes van gemiddeld een kilometer of tien we dan toch kunnen maken vanuit huis en wat we tegenkomen allemaal,
Dit damhert is van een collega campingeigenaar.Geweldig toch?
En buizerds zien we hier ook in echt grote getale s,avonds zennnn op een paaltje bijvoorbeeld.
En hem komen we vaak tegen, als leider van een harem.
Er zijn Zonnige Zeeuwse Zaligheden (klik) op de mat gevallen........die groene rechtsonder vind ik onweerstaanbaar.....
Er worden mooie hexjes van gemaakt.
En we komen schapen tegen op het fietspad s,avonds, altijd weer zoooo leuk!Daar wordt een mooi hagelwit wolletje van gesponnen.
Dat is het plattelandsleven in een notendop.We oogsten uit de kas van de komkommers, de meloentjes zijn nog niet rijp, moestuin hebben we niet meer, je kan niet én reeën in je tuin hebben én bonen eten, of nou ja, dat kan wel, maar geen bonen uit die eigen tuin.
De zomer is dit jaar sowieso bijzonder, want we hebben even een "Kemping in rustte" en dat wil zeggen dat we deze zomer alleen de vaste kampeerders hebben die een seizoenplaats hebben. Voor losse kampeerders zijn we deze zomer niet open.( okay, of het moeten aardige quiltsters zijn....over een week is het weer zo ver ;))
En dat geeft me een rust! Dat kan iemand zonder Kemping zich niet voorstellen,.Het is meer dan geweldig, ik kan weer rustig op toilet zitten, we eten weer ongestoord warm s,avonds, de telefoon is stil, héérlijk! Ik kan niet anders zeggen, soms moet je wel eens aan jezelf denken, of aan het gezin in dit geval, na 26 jaar "Kemping" waren we daar alle drie aan toe.
En die mannen? Tja, die vermaken zich wel, vraag manlief niet om een daagje uit te gaan, dan wordt het verdacht stil.....maar vraag hem om een nieuw toilet te maken, of in dit geval een houthok, en hij zit al helemaal in folio in de auto om de spullen te halen! Want een timmerman wil dan nog wel oude dakpannen gebruiken, oud hout is uit den boze!
Er ligt namelijk nog het één en ander wat gezaagd en gekloofd, opgestapeld en gedroogd moet worden.....Werk blijft er altijd, en dat is ook goed, dat is inherent aan het wonen en leven hier, maar nu is het "werk zonder druk op de tijd dat het jou uitkomt " en dat voelt veel beter.Voor volgend jaar nieuwe overwegingen.Fijne week allemaal weer!

Hartelijke groet van Jeannet

12 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je/ jullie van de rust kunnen genieten. En wat zijn wij nog steeds blij dat we toch even bij jullie mochten kamperen. En het allerfijnst is je heerlijke maandagochtend blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep zaalig natuur blogje om te beginnen.. En dan je prive-team aan het klussen..
  Heerlijk!
  En je stofjes zijn yummie meid..

  En een rustige camping.. Erg leuk hoor die rust..

  Alleen het kippeverhaaltje..
  Hier gaat weldra DH aan de slag om Charlotte,Madeleine en Josehine te verwelkomen, onze kippetjes.. En ik doe de verzorging.. Weet waar ik aan begin :)

  Fijne week
  Knuf Miekexxx💖💖💖

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie hexies. Voor mij ook geen kippen. Leuk bij de buurman! Af en toe jaag ik ze terug naar hem, als ze weer eens door een gat in de heg iin mijn tuin tussen de sla aan het pikken zijn. Maar... hij heeft vorige week nieuw gaas aan zijn kant van de heg gezet. Nu gooi ik de buitenste slablaadjes en andere lekkernijen voor de kippen over de heg en is iedereen gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je noemt de lusten van je leven nu maar er zijn ook lasten maar je blijft positief en dat is ook goed. Jammer dat je de kippen als last ervaart -vind het heerlijk dat getok in het kippenhok en alleen voor dat ze in de rui zijn hebben we eitjes. Maar de dametjes zijn ook al ouder dan 5 jaar dus eigenlijk te oud om nog te leggen.
  Dank voor je prachtige foto's die je weer gemaakt hebt.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede overwegingen, je moet ook aan jezelf en je gezin denken, tijd is kostbaar. Jullie wonen in een mooie omgeving en dat is fijn, het is weer een leuk blogje. En dat groene stofje is inderdaad prachtig.

  Liefs Ria😊

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne keuze's hebben jullie gemaakt Jeannet! Als ik het zo lees dan voelt dat heel erg goed! Meer rust en ruimte, dat doet een mens zó goed.. Geniet ervan (maar dat doe je al, haha!) Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, en groot gelijk, dat je even een zomer wat rustig aan doet, en daarom meer kan genieten, zonder tijdsdruk. En dat er veel te genieten valt, is te zien aan je prachtige foto's van al het moois en liefs in de polder.
  Fijne geniet-week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk blogje weer, fijn dat je nu rust hebt op de
  camping, dat mag ook weleens na 26 jaar.
  En dat kippenverhaal, heel herkenbaar, om dezelfde
  reden is ons kippenvolk ooit ook verhuisd, was altijd wat
  met die beestjes.
  Fijne week, groetjes Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach ja, die kipjes. Heb ik mijn hele leven al willen hebben. Lijkt me zo'n ultiem buitenwoongevoel geven..... zucht...
  Maar dat valt dus tegen. Veel werk blijkbaar, dus dan toch maar niet aan beginnen.
  Gelukkig belanden ze niet in de pan, want dat had ook kunnen gebeuren met gratis af te halen.
  Verder veel dieren bij jullie in de omgeving, inderdaad niets aan doen, je ziet ze vanzelf langskomen en vragen geen onderhoud.
  Heerlijk die mannen aan het werk, daar kan ik uren naar kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, kippen! Ik schoot hier in m'n eentje spontaan in de lach! Oma had ook kipjes. Opa klaagde altijd "kippen krabbelen achteruit" kortom er is altijd wat. Jammer van de eitjes. Maar wie weet is er een kippenhpuder in de buurt die ze te koop aanbied. Dat doen wij in het Westland ook. Hier is dan weer een adresje voor verse komkommers. Daar moet je zijn voor geweldige gebera's. Over komkommers gesproken: die schaal eronder heeft een van mijn favoriete motiefjes. Oh, ik kan wel serviesgoed blijven kopen... Tja en die stofjes: heel erg lief. Groeten uit Naaldwijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke omgeving heb je toch om je heen! Fijn genieten van alle dieren en planten is gelukkig een kinst die je goed beheerst...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is zoveel om je heen om van te genieten al die beesten op de kiek geweldig. Ja jullie leventje is erg druk kan ik me goed voorstellen. Rust zo af en toe is dan geen overbodige luxe..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.