Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 25 juli 2016

Moda Mandjesquilt

Voor 2016 had ik mij voorgenomen om de Moda Mandjesquilt te maken, ik had het patroon al een eeuwigheid in huis, en toen werd het uiteindelijk gratis ter beschikking gesteld door Moda en zag ik het weer voorbij komen, blijft een mooie quilt.
Het zit wel goed met een quilt als je er na jaren nog steeds verrukt over bent, dat waren meer mensen, al gauw was er op FB een groep gemaakt en met elkaar gingen we de uitdaging aan voor 2016.( daar kan je je overigens nog steeds bij aansluiten en daar staat ook het gratis patroon op )
De bedoeling was één mandje per maand, dan komen we er wel, maar ja, hoe gaat dat?
De één gaat in vliegende vaart van start, en loopt uiteindelijk dood, de derde woensdag Moda Mandjesdag ging voortvarend van start maar na een maand of vier werd het toch wat stiller op de FB groep.Zo gaat dat we vaker he ;)
De één houd zich wel heel goed aan elke maand het mandje van die maand, de volgende neemt een willekeurig mandje, geeft allemaal niet, einddoel is voor ons allemaal hetzelfde, een mooie quilt.
 Ik behoorde tot al de categorieën, ging met een vaart van start, de Flow....was toch niet helemaal tevreden.....vond het te groot worden, en sommige mandjes minder leuk.
Dan moet het kwartje weer even vallen, je laat het even bezinken, en woeps.....ineens wist ik het!
Klaar is de top, de maat is nu 2.10 meter bij 150, dat vind ik een mooie maat voor een éénpersoonsbed, dit is wel een beetje mijn favoriete maat qua quilts.
Ik hou ook van mooie samengestelde achterkanten voor mijn scrapquilts ik naai gewoon aan elkaar wat ik heb liggen in de kast, en bij deze quilt had ik ook nog een paar blokken over.
Ik heb de quilt machinaal laten doorquilten, na enige twijfel of dat wel mooi zou worden met deze verschillende blokken, maar het is uitstekend uitgepakt! Quiltwerk mooi op de achtergrond, patchwork en kleuren het eerst in het oog springend.
Nou ben ik zelf nooit zo tevreden over mijn werk, ik zie er altijd wat aan, ruimte ertussen hoekjes net niet op elkaar, niet plat genoeg, ik heb niet zo,n hoge dunk van mezelf,
 Te perfectionistisch misschien, niet altijd een goede eigenschap, die ik vast deel met velen.
Want ik kreeg van degene die hem doorquiltte de welgemeende complimenten dat de top werkelijk kéurig netjes was aangeleverd en geappliqueerd! Dat zag ze ook wel eens héél anders.....oeps, bescheidenheid op zijn tijd is goed, maar je mag ook wel eens trots zijn op je eigen werk! Soms ietsje minder "Wabi Sabi"denken.
We wonen zelf op een minilandgoedje, maar vlak bij ons huis is een echt landgoed waar het aan de rand mooi fotograferen is met een prachtig hek.
Alleen jammer dat er van die puntjes op zitten, komt mijn quilt niet te goede, zal nog eens vragen of de eigenaar het recht af kan zagen.Mooier voor de foto,s.
En zoals jullie zien ben ik niet de enige die het landgoed prachtig vind.Of zou zij mijn quilt ook zo mooi vinden? Ze stond het vanuit de verte aan te kijken wat daar allemaal gebeurde.( en ze heeft sinds kort twee kleintjes........ik heb ze nog niet kunnen fotograferen, zo geweldig om te zien....)
En ze heeft  twee kleintjes........dus houd alles graag in de gaten.....ik heb ze nog niet samen kunnen fotograferen, zo geweldig om te zien....)
Ik ben er zelf na enige twijfel tijdens de rit wel heel tevreden over, ik heb weer de warme sfeer kunnen vangen die mijn quilts zo kenmerken, warm en antiekerig en toch ook fris van kleur door de net niet rode en ook geen roze rand die het geheel mooi bij elkaar trekt.
 Dit is onbetwist nog steeds mijn dankbaarste plattelandspubliek om een quilt aan te "showen zonder tellen " Altijd even belangstellend en nieuwsgierig, hebben we straks quiltende koeien in de wei?
Label erop en weer een mooie Affo dit jaar! Ik hoop dat het de anderen makers ook inspireert om de quilt af te maken, want het is beslist de moeite waard.
Fijne week allemaal weer met veel quiltinspiratie!

Hartelijke (quilt) groet van Jeannet.

32 opmerkingen:

 1. Je quilt is zo echt Jeannet !! De kleuren, je eigen inbreng. Mooie maat. Super. Nu ergens neerleggen waar je er van genieten kan. En mooie natuur bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb al verlekkerd naar je mooie linnenrek op FB gekeken.
  Wou dat ik daar en plaatsje voor kon vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met deze mooie quilt Jeannet, het is weer een plaatje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gevoel ken ik -ben ook nooit tevreden over mijn maaksels maar begin het wat af te leren.
  Gewoon genieten van waar je mee bezig bent en van deze dag. Je quilt is mooi en als je het niet wilt dan hou ik me aanbevolen want veel lapjeswerk komt nu niet uit mijn handen.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een prachtige Jeannet-Quilt geworden!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige plaatjes ..mooie quilt ..een goed begin van de week!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig geworden. En ik zie het helemaal voor me dat je aan de buren gaat vragen voor het hek.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is nog eens genieten, zo aan het begin van de week! Prachtig is ze geworden, je mandjesquilt en een plaatje zo over dat hek. Dat oogst bewondering van mens en dier!
  En ondergetekende vergroot altijd de foto's om extra te kunnen genieten (en vanwege de ouder wordende oogjes), en je applicatiewerk is uitmuntend, dus daar kun je heel trots op zijn. Je ziet dat nog wel eens veel minder voorbijkomen, dus bescheidenheid hoeft niet, hoor.
  Geniet van je nieuwe quilt en van de nieuwe week!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Jeannet, die kleuren bij elkaar. Ik durf nooit zo goed, ben altijd meer met felle kleuren bezig maar ik heb een doos vol "oude" lapjes dus zal het toch eens proberen

  Groetjes, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wéér een héél mooi exemplaar, hoor!Prachtig.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige quilt!
  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is toch de Piece and Plenty Jeannet? Ook al weer af! Mooi geworden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige quilt heb je weer klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige quilt in net zo'n prachtige omgeving op de foto gezet zeg.
  En dat lieve hertje zo mooi............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik geniet weer van je mooie foto's wat is de Mandjesquilt prachtig geworden, heerlijk zo'n mooie affo! Ik ben blij dat ik mede door jouw enthousiasme ook aan de Mandjesquilt begonnen ben en nu is mijne ook alweer een tijdje af en ik geniet er nog elke dag van, bij hangt hij opgevouwen over een stoel en elke week keer ik hem even zodat er weer een ander mandje te zien is. Ik hoop mede met jou dat vele nog deze mooie quilt af gaat maken want het is zo de moeite waard! Lieve quilt groet uit een zonnig Purmerend! Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zeker de moeite waard Jeannet! Erg mooi geworden.
  Dat kritische ken ik wel, maar gelukkig lukt het me steeds beter om te denken "het moet wel netjes zijn, maar niet perfect". Je hoeft er de hoofdprijs niet mee te winnen, gewoon lekker voor jezelf op een bed.
  Die koeien hebben trouwens een goede smaak hoor, vinden hem ook vast heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is zo mooi geworden Jeannet en fijn dat je het goed kunt gebruiken. Ik ga me niet verontschuldigen hoor, maar ik start weer na de vakantie, zeg maar het eerste weekend van september. Tenminste...dat heb ik mij voorgenomen.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is het een mooie quilt geworden !!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. weer een hele mooie quilt
  en super snel gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wow, hele mooie quilt geworden! Met de echte Jeannet kleuren: warm!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je quilt is prachtig geworden, ben helaas hopeloos achter geraakt maar komt weer goed als ik mijn opdrachten af heb. Maak hem zeker af.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je quilt is prachtig geworden, ben helaas hopeloos achter geraakt maar komt weer goed als ik mijn opdrachten af heb. Maak hem zeker af.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hij is prachtig geworden ! Ik moet hem nog steeds doorquilten, maar dat komt wel een keer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind hem zo mooi! Al die prachtige kleuren. En die achterkant! Dat zie je ook vaak op antieke quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Love this quilt. Have my fabrics ready! Only yet to sew. How did you get your numbers for this years date? Happy stitching.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige quilt en zo'n achterkant is ook helemaal mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Geweldig mooi is die geworden en weer zo'n mooie warme kleuren. Ik zal eens naar die groep zoeken op fb. Misschien ga ik ze ook wel downloaden. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet