Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 5 september 2016

Nazomeren

Wat een heerlijk nazomerweekje, goudgele zonnestralen zetten het eind van de zomer in een verwarmend licht.Het is nog niet officieel herfst, maar toch voel en ruik je het al.De geur van het verval van de zomer hangt zo nu en dan onmiskenbaar over de aarde.Jeuhhhh, de meteorologische herfst is begonnen!
De avonden worden kouder, vorige week konden we onze jas nog thuis laten, nou, eind van de week hadden we toch echt een jackje nodig op de dagelijks avondfietstochten, en het is opvallend dat we ook steeds vroeger moeten vertrekken of korter fietsen want het is al best snel donker
Nou heeft het ook weer wel iets om s,avonds in de eindschemering door de polders te fietsen, het heeft iets magisch, je voelt warme en koude onderstromen als je fietst, en waar dat aan ligt? geen idee.Je wordt getrakteerd op prachtige luchten, de zon zet zijn beste beentje voort.
De tuin is doordrenkt van de geur van de tabaksplant, de nicotiana een enorme plant die overal spontaan opkomt, hele grote kleverige bladeren, het is een opvallend onopvallende plant, maar de geur......s,avonds.Die heerlijk zoete geur, alleen daarom is hij de moeite van het zaaien al waard, je moet er wel een grote tuin voor hebben want hij neemt nogal ruimte in.
We fietsten van de week s,avonds langs een uienveld, wat gerooid was, maar waar zomaar een stuk bloeiende bollen nog stond, heel mooi van sfeer.Juist die laatste mooie dagen geniet je dubbel van, omdat het weer een hele tijd duurt voordat het weer lente wordt, zomer, zonnig, elke mooie dag nu waar je echt zomaar zonder jas aan kan genieten van de zon is een cadeautje,
Zonder de verwachting die zo bij de zomer hoort.Er waren dagen of momenten bij van heerlijk in de tuin liggen met alleen de geluiden van rondcirkelende buizerds hoog tegen een strakblauwe lucht.
Ik ben inmiddels ook weer een jaar ouder, weer een jaar ouder, wat klinkt dat, weer een jaar meer herinneringen toegevoegd aan het leven.Nieuwe herinneringen zijn gekomen waarin mensen die er niet meer zijn geen rol meer in spelen.Dat blijft een taaie materie waar ik mijn weg nog niet in gevonden heb.
En heb ik eindelijk weer eens bowl kunnen maken van vers fruit in deze prachtige oude schaal.
Kreeg ik van vriendin toch een superhandig cadeautje! magnetisch speldenkussen, iedere rechtgeaarde quiltster of naaister heeft er natuurlijk al lang één, maar ik ben geen rechtgeaarde quiltster, ik ben een quiltster van "Doe maar wat en dan komt het ook vast goed " dus voor mij een prettige openbaring!
De mannen zijn weer aan het werk respectievelijk op school, de één in een nieuwe baan en de ander op een nieuwe school, en ik fiets heerlijk alleen over het langzaam leger wordende eiland en geniet van de mooie luchten en het frisse Hollandse polderlandschap.
En van het perfecte niet meer perfecte wat je onderweg ook tegenkomt en wat dan toch weer een mooi plaatje oplevert.
De Hei is het niet meer van gekomen, wie weet, als we met pensioen zijn, als manlief met pensioen is, HEIkel onderwerp eerlijk gezegd, pensioenen......maar als het zo ver is of komt, want dat is maar af te wachten, hij moet nog ruim 10 jaar, dan willen we dichterbij die Hei, we weten het zeker, of nou ja, we denken wel dat we het nu zeker weten.

Ik heb de polswarmertjes vast gebreid, voor de frisse avonden die er aan komen, het was best een dingetje, ik dacht weer, doe ik even.....en als ik dat denk moet ik gaan oppassen....even....vaak zijn de dingen die simpel lijken, zo simpel niet, en iets waar je tegenaan kijkt valt mee.Moet ik beter onthouden.De clou zit hem hierin dat je het breit met vier naaldjes,
dat is al iets, maar er zitten veel averechtse steken cq naalden in, en averechts beginnen....mwah...op vier naaldjes, dubbel mwah...Maar tis me gelukt! vijf keer opnieuw begonnen, en zeggen jullie nou zelf, toch helemaal op en top de heidesfeer?Wie ze ook wil breien, Ik heb Jamieson & Smithwol gebruikt, nld. 3 en 52 steken.
En ze zijn er weer.......de echte supergrote, honingzoete verse vijgen, als je het nou hebt over geluk, wat kan ik daar dan gelukkig van worden.Fijne week allemaal weer!Het belooft weer een week te worden met van die gulle goudgele zonnige dagen.Geniet er allemaal van.

Hartelijke groetjes, Jeannet

17 opmerkingen:

 1. Herfst, niet mijn favoriete seizoen , maar ik ga dit jaar (weer) proberen het positief te zien. Hier ( op Texel )waren we net te laat voor de vijgen. Een deel is overrijp en de rest is nog onrijp. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kun jij toch genieten Jeannet én het mooi verwoorden!Fijn dat wij mee mogen genieten. Je polswarmertjes zijn echt prachtig geworden!Fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piep heerlijk blogje en ha hoor die herfst (niet mijn favo seizoen, wel de kleuren) wegens nat en koud en een lijf dat dan pruttelt,.

  Prachtig blogje en je polswarmers zijn heerlijk

  Vrijdag gaan wij een weekje Zeelanden, joehee

  Fijne week meid
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat zijn je polswarmers mooi geworden! Moet ook maar eens van deze nuttige dingen gaan breien -lekker warm voor de polsen.
  De ochtenden met zo'n heiige zonsopgang vind ik zo mooi in deze tijd maar alle nattigheid die er ook vaak is sla ik liever over. Maar genieten van de herfstkleuren en ja straks ook hier weer een jaar er bij. ..
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, heerlijk die herfst maar wat daar altijd na komt is minder leuk. En je polswarmers zijn mooi , heb het patroontje bij m'n favo's gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet niet of ik nu wel of niet van de herfst hou. De kleuren en geuren hou ik wel van. Maar de storm, regen en korte dagen... Dan is de winter er ook weer heel gauw... En de zomer echt voorbij. Gelukkig heeft de herfst er deze week nog geen zin in en kunnen we gewoon zonder jas naar buiten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je voelt s'ochtends vroeg het klamme van de nazomer. Wat boffen we dat we zo duidelijke verschillen hebben in de seizoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overdag merk je nog niets van de herfst, maar 's morgens en 's avonds wel. De herfst is ook mijn ding. De lente trouwens ook. De winter en zomer niet zo, maar ik ben wel blij met onze seizoenen. Wat zijn die polswarmers prachtig geworden. Zo'n mooie kleuren. En DH een nieuwe baan. ....Heel veel succes voor hem en voor je zoon natuurlijk ook. Hier in het Belse worden de taxushagen door ons en de buren gesnoeid. Het is te weinig voor de het kankergeneesmiddel. En trouwens, ik las dat die verzadigd zijn. Dat ze genoeg hebben. Maar jaren lang werd hier de hele buurt gratis gesnoeid en geloof me, we hebben hier grote lappen tuin. Zo, ik ga eens wat poetsen, want groot wonen, betekent ook veel poetsen en zeker wanneer het landelijk is. Het lijkt wel alsof er altijd en overal stof ligt. De verkeerde stof dus. Fijne dag en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh Wilma, zo herkenbaar, ik zit ook al heel de morgen achter het verkeerde stof, en te mopperen dat ik mijn moeder zo goed begrijp die al die schattige richeltjes en randjes beu was en er een plaat tegen aan spijkerde, lekker glad en makkelijk ;)( die ik er dus vervolgens weer af gehaald heb....)

   Verwijderen
 9. Van mij mag de herfst nu beginnen, met dat frisse, vooral 's avonds en 's ochtends vroeg, maar ik geloof, dat er een zomerse week aan zit te komen. Je bent in ieder geval al goed en vooral mooi voorbereid op de herfst, met die geweldige polswarmers; bedankt voor het delen van het patroon.
  Fijne week en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk logje Jeannet! Wat een mooie polswarmers zijn het geworden, complimenten voor je doorzettingsvermogen ;o)! Enne.. vijgen? Joh, we krijgen ze niet weggewerkt, kilo's en kilo's komen er af. Heb ze nu maar aan de straat gezet: gratis af te halen, hopelijk kunnen we er op deze manier weer mensen blij mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Verse vijgen... heb ze nog nooit geproefd.
  Misschien eens kopen en proeven, maar het uiterlijk trekt me niet echt.
  Prachtige schaal heb je daar, echt een sieraad!
  Een magnetische speldenkussen... die heb ik ook niet hoor, heb er zelf nog nooit van gehoord, maar jij bent nu wel helemaal bij :-)
  Zo, nu even genieten van een herfstwandelingetje in de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit weer vraagt gewoon om mijmeringen. Dat prachtige licht, de lagere zon. Ik an er ook zo van genieten. Dank weer voor je mooie plaatjes/praatjes hier. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's en mooie polswarmer. En nog gefeliciteerd. Die magnetische speldenkussen lijkt mij erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whatever the season, it's always fun to see what you're up to! Those figs look delicious. Greetings from Cape Cod, Massachusetts!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gezellig bijgelezen en wat laat je ons weer genieten van jouw eiland! Mooie polsjes zijn het geworden! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zijn die polswarmers prachtig geworden. Ik moest even stiekem met mezelf lachen, want als ik quilt, vermijd ik altijd paars, terwijl als ik haak of brei ik juist vaak voor paars ga ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet