Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 3 oktober 2016

Roerig (gezellig) weekje

Er zijn van die weken dat ik het zo druk heb als een klein baasje, en voor dat je het weet is er weer een week voorbij en is het al weer maandag blogjesdag, nou is het met drukte natuurlijk wel maar net hoe je het beleeft, er zijn mensen  die bergen verzetten en het nooit druk hebben.
Ik moet tijd over hebben om de dingen die ik beleef, die ik meemaak, een plaatsje te geven en kunnen overdenken.Tis handig als je dat weet van jezelf, dan kan je er rekening mee houden he.....We zijn gelukkig niet allemaal hetzelfde, dat zie je zelfs bij de peren ( toffe peren, rotte peren, doffe peren ,(h)eerlijke peren) en rare peren!
We hadden van de week een oergezellige breiSTER met haar man samen op de camping, we waren in principe dicht deze zomer voor passanten, maar ik zei het al eerder, de krenten uit het brood de pap zijn van harte welkom!
En krenten zaten er in het brood! In groten getale, Twentse Rita bracht een echte onvervalste krentenwegge mee.Heerlijk met roomboter......En dan lazen we dit in de krant, tja
Daar hebben ze wel gelijk in, ik heb de euro deze week verschillende kanten op laten rollen, laat het me uitleggen, ooit, in een grijs verleden, kocht ik dit schattige set van Petrus Regout aardewerk, kwatta bekers voor chocolademelk, prachtig set, niets mis mee, maar er kleefde iets aan wat ik er niet afgewassen kreeg.........hoe ik er ook mijn best voor deed.
Ik weet het, ik ben een beetje bijzonder in die dingen, maar spullen waar ik me mee omring, mensen die ik ken, ik heb er graag een soort van positieve energie omheen hangen, en dat was bij dit set nou niet het geval.....dusszz......op FB te koop gezet, en ja hoor, de euro,s rolden mijn kant op, binnen een uur verkocht!
In het kader van het rollen van de euro,s heb ik ze meteen de andere kant op laten rollen, van de week met vriendin een paar leuke aankopen gedaan. Thuis gezegd dat het mijn begrotingskoffertje werd, er werd besmuikt gevraagd of de begroting nog wel klopte, ja hoor, dit keer wel dus ;)  Ik wam ergens een hele ware kaart tegen, helemaal waar, vriendinnen, andere vrouwen, het zijn de krenten uit het brood, de slagroom op de taart, het zout op je eitje,de zon in het leven,
Daar kan echt geen ene man tegenop, ik ben heel blij met ze, het zijn er geen tientallen, gelukkig niet, ik was er druk mee van de week, er werd er één 60, een ander werd 65, er werd met knutselvriendin op een vreselijk leuke plek thee gedronken ( jammer, fototoestel in de auto laten liggen)
En dan is het weer oktober, officieel uitgeroepen tot borstkankermaand, het lijkt me dat wie er mee te maken heeft, er elke maand (borst) kankermaand is, maar goed. Ik heb het magazine van Pink Ribbon gekocht met in gedachten mijn dappere stoere lieve nicht die het hele nare traject doorleeft heeft en nu hopelijk opgelucht mag zeggen dat het weer "goed" komt.
Zo gaat de week voorbij, een week met ogenschijnlijk weinig belevenissen, maar toch ook een week waarbij ik de komende week weer eens even rustig in de stofjes moet prikken, met een zennn muziekje, om alles nog eens te overdenken.En Grrrr, ik kijk naar de foto.....en ja hoor.....tis me wéér gelukt.....TWEE dezelfde stofjes ieder aan een kant...........:( Hoe is het toch mogelijk.
3 Oktober, de camping is ook weer gesloten, en hoewel ik weet dat er kampeerders zijn die dat absoluut niet begrijpen, die willen het hele jaar wel in de achtertuin blijven wonen, zijn wij hier weer héél blij als we ons eigen terrein weer gewoon in de winter voor onszelf hebben.
We hebben de ouwe getrouwe kachel gisteren weer voor het eerst aan gehad, héérlijk! wat is houtwarmte toch een fijne omhullende droge warmte, wat kan je daar weer van genieten.We stoken al meer dan dertig jaar hout, en we hebben wel bedacht dat die megavracht van het voorjaar (klik) maar de laatste moet zijn, doen we vier jaar mee, misschien daarna toch dat "Heihuisje" Dromen moeten er blijven.
Iedereen weer een gezellige week, de zon komt terug vandaag, na een prikje van de herfst, heerlijk allemaal nog even na zomeren.
Elke dag dat je zonder jas naar buiten kan, of een kopje koffie in de tuin drinkt, is vanaf nu een cadeautje, een toegift, en dat er nog maar veel van mogen komen.

Hartelijke groet, Jeannet

20 opmerkingen:

 1. Hoe waar... dat we maar veel cadeautjes mogen krijgen in oktober! Op de één of andere manier lukt mij dat ook altijd; een hele scrapquilt en dat ene lapje dat je per ongeluk twee keer hebt gebruikt naast elkaar😈

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep wat zalig te lezen dat je ook liefst als een stoptrein leeft, maar dat wisten we wel al
  Van elkaar he..
  Rustig, niks fancy..
  Is gek genoeg, en een handje vriendinnen is al best veel .. vind ik..
  En het kacheltje snort hier ook al weer..

  Fijne week
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bekers en een mooie kleur. Kan voorstellen dat je ze zo kwijt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig blogje weer Jeannet. Wij waren een keer aan het fietsen in Twente en hadden toen voor lunch krentenwegge, en niet zo maar een sneetje. Nee het werd zowat een hartig taartje. Krentenwegge met roomboter, daarop een plakje rauw droge ham en daarop hele oude kaas. Nou dat was smullen! Nu eten wij dit nog wel eens voor lunch op een zondag. Zo lekker! Fijne week weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanochtend genoten van een prachtige heiige zonsopgang -ook een krent in de pap.
  Mooie foto's en geniet....
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals elke maandag weer genoten van je blog.

  Hartelijke groet, Anja Rozenburg

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig blogje voor bij de koffie, met veel moois, veel om eens bij stil te staan en veel herkenbaars. Mooie lapjes, waarvan er soms 2 net iets anders als bedoeld in een quilt terecht komen. Stil staan bij je zegeningen, omdat die er in overvloed zijn, zoals een goede gezondheid. En herkenbaar, omdat het leven van mij ook niet snel en uitbundig hoeft te verlopen, maar traag en ingetogen wel zo fijn is.
  Een mooie nazomerweek gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoals altijd weer zo,n gezellig weekje over je leven. Heerlijk even rust op de camping toch. Nog even lekker na zomeren heerlijk toch.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Jeannet,
  Wat hou ik toch van je verhalen!
  En de simpele dingen zijn vaak de leukste om van te genieten! Goeie vrienden, het zonnetje dat schijnt, een kopje thee drinken, bezig zijn met je hobby's, ... :-)
  Geniet van jullie "vrije" tijd nu er terug een rustiger seizoen voor jullie aan komt :-).
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 10. P.S.: Ik wou iets achter laten op het tabje Singer Featherweight maar "je systeem" :-) laat me weten dat deze pagina niet bestaat :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk zo'n week met een gouden randje, dat moet je koesteren inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk blogverhaal, weer zo genoten! Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vandaag was zo'n kadootje. Heerlijk buiten kunnen lunchen. En dat van die lapjes is zo herkenbaar: ik leg het neer, maak een foto en dan doe ik het alsnog verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb weer genoten van je blog, heb lange tijd geen berichten gelezen,:-) dus het was een hele klus om al jou berichtjes te lezen maar heb er echt weer van genoten.
  Wat maak je toch super mooie quilts.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ... en zo begint de herfst weer. Prachtige kan met bekers heb je verkocht. Maar o zo mooie lapjes zijn ervoor teruggekomen... en dat koffertje met bijbehorende opmerking van zoonlief is goud waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om weer bij je te lezen! Jammer genoeg kan de kachel eerst wel aanblijven, maar ook dat is wel weer lekker met dit weer.
  Blijven genieten! Fijn weekend, groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Och Jeannet, vorige week wel je blog gelezen, maar vergeten te reageren, sorry! Heb er van genoten, zoals altijd. Tja, mijn korte termijngeheugen! Ik moet het meteen afhandelen anders raakt het op de achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet