Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 24 oktober 2016

Taak af

De herfstvakantie is weer voorbij, omgevlogen, gevleugeld woord inmiddels, het hele leven lijkt om te vliegen, behalve als je ergens mee bezig bent wat je niet zo leuk vind, dan is het taakje stellen he, en dat heb ik gedaan deze vakantie.
Ik had mezelf als taak gesteld om de hexagonnenrand rondom de Hertfordshire af te krijgen en langs de quilt te zetten, daar ben ik al vanaf de zomer mee bezig, met allerlei uitstelgedrag wat daar bij hoort.
want na 48 hexagonnetjes ben ik er nog steeds niet *flieft* op, ja, wel op het resultaat, dat vind ik geweldig, maar het maken van die gonnen.....ondanks de support van de oppergonnenmaakster uit Brummen als ik het weer even niet meer zag,
Het wordt het niet tussen mij en de hexagonnen, geeft niet, er is meer dan genoeg ander leuks te prikkesteken, ik ben trots op mezelf dat ik de taak af heb, en dat de rand eromheen zit.Nu de rest, maar ik ben even niet zo tevreden over de kleurige blokjesrand.even over nadenken.
Die blokjesrand had ik natuurlijk al lang af, uitstelgedrag he.....Maar wat er nu komt lijkt haast nog erger dan de hexagonnen..Broderie Persé! Ook al zo prachtig als je het goed kan, maar daar zit de kneep.....kan IK dat ook?
Of zal ik het zo doen? eigen draai aan geven?Enfin, er zit ook weer een uitstekend supportpunt van Broderie persé niet zo heel ver hier vandaan, dus dat moet uiteindelijk goed komen.
Verder zijn we in de vakantie naar het nieuwe winkeltje van Marcha geweest in Kerkwerve.Dat was weer een aangename ervaring, schattig winkeltje, maar dat was het natuurlijk al in Dreischor, na vijf jaar is ze nog steeds niet de grootste, maar voor mij wel één van de beste, en daar gaat het toch eigenlijk om?
Ik zie daar nooit iets wat niet mooi "blend' met wat anders, nieuwe prachtige serie van Jo Morton, Gratitude,in het echt nog mooier en warmer dan op de foto,s,Judy Rothermel, oude serie in een nieuw jasje, dat blauw daarboven blijft het goed doen. Behoud het goede en omarm het nieuwe, zo is toch die spreuk?Leuk meisje in een leuk winkeltje, toch?
En dan dit.....dit is toch de ultieme wens van elke quiltster? foto van Pinterest, volgens mij een best bekende onder quiltsters. De kast kopen en vinden is niet echt een probleem, dat zou nog wel kunnen, genoeg leuke bij " Mien gezien " Maar nu nog de ruimte om hem leuk neer te zetten, dat is heel andere koek.
Ik heb de oplossing gevonden! ook bij Mien gezien, en gekocht, een piepklein kastje, wat je dan wel niet met quilts kan vullen maar toch wel met stofjes! Wat een uitvinding.De uitstraling is hetzelfde en je kan het zo lekker makkelijk kwijt!Kastje meet slechts 19 x 17 x 8 cm diep. Helemaal leuk voor een stapeltje kleine quiltlapjes.
Wat een gezellige winkel ook weer van Mien domus, heel sfeervol en altijd weer bijzondere dingen, ze hadden net twee dage een nieuw pand betrokken, een aanrader als je in Zierikzee bent, nog even een sfeerfoto.Ze verkopen ook oude Indiaase doorgestikte lappen, ehhhh...zijn dat geen quilts?
Verder veel gefietst in de herfstvakantie, genoten van het landschap wat langzaam andere kleuren aan neemt, de eerste herfststorm is over het land geraasd, de laatste noten zijn van de boom gewaaid, het heeft gegoten van de regen, en de eerste nachtvorst is geweest,maar het was tussendoor ook nog mooi en aangenaam warm.
Dit vind ik zo,n mooie foto, toevalstreffer,oud sloepje ligt hier vlak bij het natuurgebiedje, prachtig dat rood/roestbruin op de achtergrond, dat zag ik pas toen ik de foto gemaakt had,en toen vond ik ook nog een toepasselijke kaart bij Mien, bij de herfst, en bij het sloepje.Ze hebben daar een hele collectie bijzondere kaarten en tekstborden.
De kas is schoon gemaakt, bollen zitten in de grond, een belofte voor het voorjaar, héérlijk, juist in het voorjaar wil je bloemen zien, wij boffen met een bollenkweker hier in de buurt waar je "veel voor weinig"hebt, en dat is wel fijn voor het minilandgoed.
En zo was de week weer voorbij en is het weer maandag, maandag Sjaandag, nog steeds, al ruim acht jaar,in die tijd heb ik het leven op de blogs zien veranderen, zeker het laatste jaar, en de vraag dringt zich meer en meer op, vind ik het nog steeds de moeite waard om een deel van mijn privé leven te delen met zovelen anderen ? Iets om ernstig over na te denken. Ik wil met mijn blog mensen inspireren, zonder commercieel oogmerk, en de wereld een beetje mooier kleuren dan wat het leven doorgaans is, ook met de foto,s die ik op FB plaats. Dat zullen mijn FB  "vrienden" kunnen beamen.
Hoe blijf ik dat op een goede manier gestalte geven ? Dat is een vraag die me bezighoud.Nou, als afsluiting bij deze nog een mooie, naar ik hoop inspirerende foto gemaakt bij die leuke Mien, roze en blauw...prachtige combi! Een goede week allemaal weer, ik had me nog een taakje gesteld, ten aanzien van mijn breiwerk, dat heb ik ook gehaald, volgende keer meer daarover!

Hartelijke groet, Jeannet

30 opmerkingen:

 1. Goeiemogen Jeannet,
  Net je blog zitten lezen en er weervan genoten, wat mij betreft, blijf dat alsjeblieft doen, als er iemand weet te
  inspireren, ben jij dat wel.
  De mooie dingen die je laat zien, zowel de natuur en van
  stof en wol.
  En dan natuurlijk de wekelijkse praatjes, geen loze
  praatjes, maar vaak woorden, die blijven hangen en waar
  je over nagaat denken.
  Dit vind ik heel waardevol en daarom zou ik het heel erg
  jammer vinden als je niet meer blogt.
  Je moet natuurlijk doen waar jij je goed bijvoelt, maar
  velen genieten van je wekelijkse gezelligheid!
  Fijne week en groetjes van Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Jeannet. Stoppen met bloggen? Nee toch, dat doe je toch zeker niet? Het lijkt me wel een heel werkje en ben er daarom zelf niet aan begonnen. Maar ik, en ik schat in heel veel anderen, lezen jouw blogje over alles waar je mee bezig bent, wat je bezighoudt en meer, zo graag! Iedere maandagochtend heerlijk jouw blogje lezen en foto's kijken tijdens het ontbijt en daarna aan mijn poetswerk beginnen.
  Maar goed als je toch wenst te stoppen zullen jouw lezers jouw keuze moeten respecteren. Dan zal ik toch nog op Facebook moeten gaan, wat mijn quiltvriendinnen ook steeds zeggen dat ik zou moeten doen. Al is het alleen maar voor alle quiltberichtjes...... Fijne week Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn er toch een leuke winkeltjes bij jou in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Piep hey meid.. mmm genoten.. alweer.. je quilt, je kastje.. de natuur.. de mooie woorden.. inspireren doe je nog steeds... elke week en (psst.. he hebt een lezer bij.. mijn DH en
  Hij vindt het toppie!!
  Fijne week.. knuf knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WAUW wat wordt je quilt superrrr mooi!!!
  Wat maak je toch mooie quilts, je stofjes helemaal mijn smaak :-)
  Gewoon blijven bloggen geniet altijd van je berichtjes,
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een Super leuk kastje! En veel vlugger vol te krijgen als die grote kast. Al lukt jou dat vast wel. Lekker blijven bloggen hoor! Lekker jezelf blijven! Hoe moet ik anders de week beginnen? Helemaal met een glimlach...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig wordt jouw quilt. Ik ben een fan van je lapjes en kleurkeuze. Blijven bloggen ? Bloggen moet (eigenlijk heb een hekel aan het woord moeten, maar oké in dit geval mag!het) allereerst iets zijn waar jezelf plezier aan beleefd. Heeft het misschien iets te maken met de onrust die er op dit moment een beetje heerst bij sommige quilt blogsters? Ik zou zeggen, doe lekker waar je je goed bij voelt. Ik geniet altijd van je maandag blogjes over van alles en nog wat.
  Lieve groetjes,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie lapjes gekocht bij Marcha en wat wordt die quilt toch leuk. Broderie perse? Ik hou er helemaal niet van, ik vind het gewoon niet leuk, op welke manier het ook vastgezet is. Ik zie liever gewone applicaties ipv uitgeknipte bloemen.
  Mooie sfeerfoto's weer !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met veel plezier denk ik nog terug aan de speldenkussenruil maar bij de ruil van Conny moet je in Nederland wonen, jammer. Wat ik nog "jammerder"zou vinden als ik op maandagmorgen niet meer jouw inspirerende blog zou kunnen lezen en er zijn zoveel mensen die er van genieten maar ik kan me heel goed voorstellen dat je er (een poosje) genoeg van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem prachtig, je Hertfordshire-in-wording, met de geweldige kleurenkeuze! En de hexagonnetjesrand doet het hem echt, dus je moeite is niet voor niets geweest. Gewoon durven, broderie perse, want het is simpeler dan je denkt, maar andere keuze is natuurlijk ook prima en heel "eigen".
  Heb weer erg genoten van je blogje-bij-de-koffie, met de sfeervolle, mooie foto's, niet alleen van je eigen werk, maar zeker ook van het moois in je omgeving (die foto met het sloepje zou ook zo op een ansichtkaart kunnen), en ik zou het zeker missen, want jouw blog is toch net even anders dan die van anderen. Meer sfeer, meer variatie en inderdaad, soms meer diepgang. Maar ik zou het wel begrijpen, want het is veel werk, en zoals jij het gestalte geeft worden jij en je gezin ook een beetje "gemeengoed", en dat kan wel eens minder prettig zijn.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blijf a.u.b. lekker bloggen. Zo leuk zo'n blog waar niet om de haverklap voorbij komt dat dit of dat nu in "mijn webwinkeltje te koop is". Je geeft fijne informatie en een gezellig praatje. Nee gewoon zo doorgaan. En genieten van al dat moois. Ik ben zelf momenteel niet erg actief op mijn blog, maar kijken hoe het loopt. Als de foto's weer op de laptop staan, wie weet. Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O, o, weer genieten op de maandagmorgen. Mooie foto's van prachtig quiltwerk, de natuur, oude spulletjes en natuurlijk je verhalen! Wat zou ik het missen, maar jij beslist natuurlijk zelf! Nu ga ik opzoeken wat broderie persé is! (En was je nog naar Ottoland?)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeanet, kijk elke maandag weer uit naar jouw babbeltje...leuk gezellig inspirerend en soms o zo wijs!!! Hoe je moet doorgaan?? Gewoon zoals je al die tijd al deed op jouw eigen manier die zo raak en fijn is.
  Of je moet doorgaan?? Heel graag...zou je erg missen op de maandag en ander dagen ook..als ik nog even je blog open om iets na te kijken.
  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O, wat een schitterende quilt weer! 't was misschien afzien met die hexjes, maar het resultaat is toch geweldig. Mijn oma zei vroeger bij iets wat ze bijzonder mooi vond "Om in te lijsten"... Nou, wordt een beetje groot lijstje natuurlijk, maar ze zou het zeker gezegd hebben bij jouw quilt.
  Ik geniet weer van je prachtige foto's, zowel van binnen als van buiten, maar kan me voorstellen dat je het gevoel hebt dat er zo zoetjesaan iets veranderen moet. Maar weet dat al je lezers "er voor gaan zitten" om je nieuwe nieuws te lezen.
  Ageeth zei het al: inspiratie, diepgang, anders dan anderen... Je kunt schilderen met woorden, en dat is een gave. Wat mij betreft blijf je nog lang vertellen over wat je belangrijk vindt!!
  Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeannet, alles is al gezegd in bovenstaande reactie,s dus ik volsta met BLIJF ALSJEBLIEFT BLOGGEN, je geeft zoveel inspiratie ! Ik kijk er altijd op de Maandagochtend naar uit.
  Maar het is jouw beslissing en ik zal het met pijn in m,n hart moeten accepteren als je stopt.
  Groetjes, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoop wel dat je doorgaat met bloggen Jeannet, is zo gezellig om het wel en wee te lezen van jou en de andere quilters.
  Ben niet op FB, en steeds meer mensen houden op met bloggen.
  Je hexjesrand is prachtig geworden ook al vond je het niet leuk om te doen.
  Mooie nieuwe lapjes gekocht en dat kleine kastje is superlief, maar die grote.... verliefd! Maar ja waar moet ie staan???
  Tijd en ruimte, we hebben er te weinig van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jeannet, wat een pracht quilt wordt het, super doorgezet met de hexenrand. Al het patchwork heeft wel eens van die momenten dat het wat saai en eentonig kan zijn om steeds hetzelfde te doen. Dan door te zetten is even doorbijten, maar het resultaat is zeer geslaagd. Leuk om de rand een eigen draai te geven. Ik heb geen voorbeeld van hoe zou moeten worden (ik ken het patroon niet) met broderie perse. Mooie kleurkeuze heb je weer gemaakt. En dat schattige kastje voor je lapjes, een plaatje. Bedankt dat je mijn spelendkussenruil promoot, het levert al weer wat inschrijvingen op. Om de porto kosten én organisatie in de hand te houden heb ik er voor gekozen alleen Nederlandse deelnemers mee te laten doen.
  En verder ik sluit me bij alle bovenstaande reacties aan: ik hoop dat je je fijne blog blijft bijhouden, het is altijd inspirerend om je mooie woorden te lezen en de sfeervolle foto's en werkstukken van jouw hand te zien. Een heel fijne dag gewenst, groetjes, Coonny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. adat begrijp ik heel goed maar ik ben en blijf een Nederlandse hoor, hahaha.

   Verwijderen
 18. You did it !!!!!! en kijk eens wat een prachtige gonnen je hebt gemaakt !!..;0)
  Wat wordt de quilt mooi prachtige kleuren...tja ..en broderie perse is best wel leuk hoor!!!...
  Heerlijke foto's allemaal weer ....en dt kastje om te smullen...
  Niet meer bloggen ..ben je mal ..gewoon lekker doorgaan..het is zo gezellig !!..;0)
  Fijne avond...
  oja..je laat me wel een beetje blozen hoor...*Ü*

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hahaha... zo herkenbaar, dat uitstelgedrag bij de hexagonnen... Maar wat zijn ze móói geworden en wat goed dat je deze rand af hebt! Mag je trots op zijn! En wat is het geheel ook al prachtig... Tja, die broderie perse lijkt mij dan wel weer spannend. Maar daar ben ik voorlopig nog laaaang niet! Dus ik blijf me lekker bij jou vergapen aan die fraaie randen die er bij jou al wél aan zitten... Ik krijg weer een hoop inspiratie van je blogje, Jeannet! Ooit zal het met mijn Hertfordshire ook nog wel eens goed komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goedemorgen Jeannet. Ik ben pas sinds een paar weken een bloglezer van je en ik geniet er heel erg van. Het zou jammer zijn als je ging stoppen met bloggen. Ik ben geen quiltster, dat is mijn zus, maar ik vind het heel leuk om naar te kijken. Jij beoefent de kunst wel heel erg goed, hoor! Ik brei altijd en houd ook van borduren en haken. Ik wil je bij deze nog even een compliment geven mbt de mooie hexagonnen/ quilt, wat is die prachtig! Fijne dag nog en tot de volgende blog. Groetjes, Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Eerst een oh en ah voor je altijd zo geweldige kleurkeuze!! (tikkie jaloers, hoor)!
  En stoppen met bloggen is een enorm dilemma!! Ik heb lang zitten dubben voor ik de knoop doorhakte! Maar ik had weinig te bieden en jij hebt dat wel!! Succes met je keus!!! Groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Blijf maar lekker maandagochtend praatjes de ether insturen! Graag met adres van die beroemde Mien....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je quilt wordt prachtig! En die doorgeregen (ik wilde doorregen schrijven maar dat is heel wat anders!) indiaase lappen heten kantha"s. Soms gemaakt van oude sari's.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Elke keer als je eraan twijfelt of je door moet gaan met bloggen moet je de reactie's van 25 oktober weer nalezen! Maandag wasdag?? Ben je mal, maandag blogdag! Het is net als het eerste kopje koffie 's morgens, zonder jouw blog op maandag morgen kan de week echt niet goed beginnen hoor! Gr. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik begrijp je 'blog dilemma' Ik worstel er ook zo vaak mee.
  Prachtige quilt. en die laatste foto heeft zo'n heerlijk sfeertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Good morning Jeannet! You are really talented with colors and I am sure you are going find the perfect solution which will be right for you for the border which doesn't appeal to you just now. Beautiful quilt!!
  I also looove the pictures with your wool projects in the previous post! Absolutely gorgeous colors there, too!
  Looking forward reading you again! (But I completely understand your careful considerations about blogging.)
  Best wishes!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Met bloggen doe je veel mensen een plezier. Laatst zei een vriendin tegen mij; ik lees tegenwoordig blogs zoals vroeger een tijdschrift. Even een moment van ontspanning.
  Met dat in mijn achterhoofd schrijf ik met plezier mijn blogs. Niet zo regelmatig als jij, maar ook het teruglezen geeft veel plezier.
  Maar je moet er vooral zelf ook plezier in beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik denk dat er al genoeg is gezegd over dat we (velen) toch graag willen dat je doorgaat met bloggen. We halen zoveel uit jouw blogs en ook ik zou het enorm gaan missen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet