Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 9 januari 2017

Goed Bezûghhh

We zijn het nieuwe jaar best goed begonnen, tis maar wat je onder goed verstaat natuurlijk, dat is voor een ieder weer anders, we zijn niet op wintersport geweest en de Rocky Mountains zijn ook aan ons voorbij gegaan, maar toch....ander soort goed is ook goed.De gang is helemaal klaar in het nieuwe jaar.
Het is een ruimte van ong. 3 bij drie meter, dus niet groot, maar wel intensief, ook in gebruik, want in de hele ruimte zitten maar liefst zeven deuren, en een houten plafond, en dito kozijnen, dusszz, best een klusszzz. Het was eerst oud geel/oker met oud blauwe deuren, ook mooi, kan niet anders zeggen, zeker ook mooi en sfeervol.
Maar nu is het lichter, zandkleur, met wat grijze tinten, geen wit, want er zijn twee kleuren waar ik niet van hou, dat zijn ook officieel geen kleuren, namelijk zwart en wit.Het is een heel andere ruimte geworden, best wel even wennen ook.
Maar het blauw is wel terug gekomen, in de sjabloonrand,en in het bankje wat onder de kapstok staat, ook allebei een keer zelf gemaakt natuurlijk, je bent getrouwd met een handige timmerman of niet....en handig is dat met een oud huis.
We zijn er blij mee, een mooie opgeruimde strakke functionele entree, daar hou ik van, en opruimen is mijn tweede hobby naast het creatieve, gelukkig heb ik er geen hekel aan. ik hou van orde in het huis.maar wel gezellige orde, de Marie Kondo orde, waarin iedereen in hetzelfde soort huis woont, nee, dat is niet helemaal mijn gevoel van ordelijkheid.
Een huis moet wel je persoonlijkheid blijven uitstralen, en een mens veranderd in de loop der jaren, behoeftes worden anders, je leefstijl veranderd, je blik op bepaalde zaken neemt een andere wending, prima! Er voegt zich af en toe een nieuwe kleur in je leven.En dat is ook goed.
Ze zeggen altijd, als je haar maar goed zit, dat zal vast wel, maar ik denk altijd, als er maar bloemen staan, verse bloemen in mooie potten of vaasjes.Nou, die staan er hier dus altijd
Dat veranderd nooit, hooguit de soort bloemen.En wat lijken we toch eigenlijk allemaal hartstikke op elkaar als je dat op blogs leest.....;)
De kerstkaarten zijn weer verdwenen, ik heb dit jaar, zéér ongebruikelijk, gewoon de meeste kaarten weg gedaan, weg, in de grijze kliko, tuurlijk, de zelfgemaakte zijn bewaard, en ik had ze ook vast ergens kunnen brengen, maar ik had er geen zin in, de oude bak waarin ze lagen is nu gevuld met geborduurde speldenkussentjes die ik ooit van "lieverds" kreeg
Jaren geleden, toen Elvire van de Ufo,s ophield met haar winkeltje, heb ik een pakket gekocht van kartonnage, van een pennendoos, ik vind het zo leuk, die kartonnage, ik heb er altijd wel wat moeite mee om te beginnen, want om het keurig netjes te doen, met die lijm en die stof, is best een dingetje en wel een heel belangrijk dingetje.
Het werd gelukkig toch een mooi dingetje, ik had  stof gekocht bij Marcha van de Quiltster in Dreischor, (klik) was ik zomaar helemaal weg van, van deze rode stof met die bloemen, daar wilde ik iets mee, dit dus, pennendoos voor (sokken)breinaalden.
Na de mist waren er ook nog heldere dagen in begin januari, de natuur blijft een bijzonder verschijnsel, op een gegeven moment leek het hier wel of we in een aflevering zaten van Alfred Hitchkok! Er zaten honderden en honderden kauwen op en rond ons huis, op het erf, op de schuur, in de bomen,ongelofelijk!
Zo zie je in geen weken een kauw, en nu, echt hónderden, het was een leven als een oordeel.Waar dat nou allemaal opeens vandaan kwam, en de volgende dag was er weer de serene rust van weleer, geen kauwtjes meer te zien.
Het was even, héél even, genieten voor deze twee mannen, ooit bij Els van Bobbin gemaakt, er is hier aan de kust niet zo vaak sneeuw, en als het er al is, dan is het ook zo weer weg, dus ze hebben pech dat ze in dit deel van het land wonen hoewel ook dat maar net is hoe je er tegenaan kijkt.
En er is deze kerstvakantie opgeruimd, héél veel opgeruimd, misschien wel teveel opgeruimd....overal in het huis, kasten werden herschikt, mijn eigen " creatieve hok" uitgemest,een mens bewaard wat tijdens zijn leven,er ligt bv nog wol van 35 jaar geleden, en die is echt nog steeds mooi, dus die doe ik niet weg, het stapelt zich gewoon op met de jaren, er komt alleen bij,maar goed, we weten nu weer wat we hebben, en nog belangrijker, waar we het hebben.
O ja, er was deze week nog een geluksmomentje! Als je zoals ik, maat "zwemband" hebt, dan is het bepaald geen feestje om een broek te kopen,toen ik zwanger was, ging het nog wel een beetje maar nu... te strak, te stijf, trekt in het kruis, rare billenpartij en zo kan ik nog wel doorgaan, als het dan zo is, dat je via het WWW een broek koopt, ( voor de helft, ook dat nog!) thuis aantrekt, en meteen, direct, onmiddellijk  het gevoel hebt dat je hem al járen aan hebt en dat de zwemband spontaan is leeg gelopen.....geloof me, dat is voor mij echt een ultiem geluksmoment!
Ik sluit af met deze mooie kaart, van Hennie en Ruud, die twee aardige aimabele pottenbakkers uit ons dorp waar ik al eerder over schreef, gedicht maakt Ruud altijd zelf, het hangt hier op het toilet, om het hele jaar te lezen, kan de dag beter beginnen? Dat is ook geluk in een notendop.

Hartelijk groet, Jeannet

25 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk licht is je hal geworden. En die blauwe accenten maken het af! Heerlijk dat je al je lapjes en wolletjes weer kunt vinden , heb je al een project in gedachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gang is prachtig geworden, net als je doosje voor de breinaalden !
  Grappig zijn die sneeuwpoppen. Hier was de sneeuw zondag ook weer weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige post... prachtige metamorfose van je gang en ik ben helemaal weg van je schaal met speldenkussentjes. Je woont daar ontzettend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Piep wat een schitterend werk, je hall is jummie!!
  En je broek.. mijn merk al jaren,wil geen
  Andere , zit zo super!!
  Tot gauw knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet je hal er goed uit !!
  Met broeken ben ik altijd in gevecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is weer hard gewerkt, het halletje ziet eer heerlijk fris uit. En lekker alles opgeruimd dan kun je alles weer vinden. Alhoewel ik na twee opruimsessies nu iets nodig heb, maar waar ik het heb gelaten Joost mag het weten😊. En het gevoel van de spijkerbroek herken ik helemaal.
  Fijne week en groetjes Ria 😊🐝

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had de mot in een groot deel van mijn wolletjes, het waren allemaal korte draadjes geworden.
  Dat ruimt ook lekker op hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig verhaaltje en wat is het allemaal netjes geworden bij je, en dat het je gelukt is om via internet een passende broek te vinden dat is echt geluk hebben. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi blogje weer, de hal ziet er erg mooi nu ruimer uit!
  Laats waren er bij ons om het huis heel veel spreeuwen, die zaten ook in de notenbomen, op het huis, ze maakten een heel hoog zangerig geluid, heel apart!!!
  Dat MERK van die broek ken ik, draag ik ook, ze zitten voor mijn figuur heerlijk,....comfortbroeken, ik wil geen andere meer!!!!
  Laat ze ook komen als er korting op zit en geen verzendkosten ha ha ha!!!

  Hartelijke groeten van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke blog! En wat heb je hard gewerkt, je haal is prachtig!
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een opgeruimde hal wat lijkt me dat heerlijk.
  Hier denkt iedereen die binnenstapt dat hij bij een scheepswerf binnenstapt. Zelfs deze wintermaanden. Al is het zeilspul nu omgeruild in klusspul en sinds gisteren 1 m2 verfblikken.
  Maar dat geeft niet er wordt hier gewoond en geklust.
  Zou nog zo'n broek bestellen als ik jou was. Voor je het weet veranderen ze de modellen weer.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Krijg zomaar zin om ook te gaan opruimen, schilderen, orde scheppen en daarna nieuwe plantjes neerzetten, na het lezen van je blogje (en dan vooral in mijn quiltkamer, want daar is de nood het hoogst). Wat is je gang mooi geworden; superkleuren! En wat een geluk, een in-1-keer-lekker-zittende broek!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellig blog weer Jeannet! De hal is prachtig geworden! Heerlijk zo'n handige man en jullie huus leent zich daar ook goed voor. Hier de kerstkaarten nog niet weg. Anders is he in en keer zo kaal. Hier moeten ze trouwens in de papiercontainer. Afval scheiden is hier ter plaatse al ver doorgevoerd. De kauwtjes hebben jullie stek vast als overnachtingsplaats uitgekozen. Ik zag er dit weekend iets over in een documentaire. Dat broekenmerk ga ik ook proberen, zelfde probleem! Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hal Is prachtig geworden, mooi licht.
  Veel werk met al die deuren zeg.
  Nou succes in je opruim woede, leeg in je hoofd en in de kast haha.........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hal Is prachtig geworden, mooi licht.
  Veel werk met al die deuren zeg.
  Nou succes in je opruim woede, leeg in je hoofd en in de kast haha.........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gezellige orde, daar hou ik ook van en ik zeg maar zo....
  Volg je hart want dat klopt!
  Gr.Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je gang is prachtig geworden, lekker licht en vrolijk. Alles opruimen is wel even een dingetje, maar fijn als het klaar is.
  Soms kom je dan van alles tegen waarvan je niet meer wist dat je het nog had.
  Vind ik zo mooi zo'n grote groep vogels in een boom, net een quiltbee al dat geklets.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je toch een enorm mooi en gezellig huis. En prachtig is jullie hal geworden en groot genoeg, vind ik. Sommige huizen hebben alleen een pijp om binnen te komen. Nu ik tijdelijk in Zeeland vertoef, merk ik, dat het klimaat daar inderdaad anders is, maar ook heerlijk. Ik wens je nog een hele fijne week. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig gezellige hal heb je er van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier ruikt het ook naar verse verf en staan er 2 ladingen klaar om te worden weggebracht, 1 voor de stort en 1 voor de kringloop! Het hele huis wordt uitgemest! Lol!Geniet maar van je prachtige hal en alle teruggevonden schatten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Waar te beginnen in reactie op dit leuke verhaal. Die tekst is prachtig op de kaart en wat zijn jullie actief geweest in huis, een mooie hal , opgeruimde spullen. Heerlijk. Ik heb die klus uitgesteld, maar moet er deze week toch eens aan geloven de zolder op te ruimen ;(
  Wat een mooie doos ook voor de sokkennaalden, die ben je zo nooit meer kwijt! groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig huis heb je en een heeele handige man zie ik. Wat een leuke kapstok. De speldenkussentjes zijn ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De opruimwoede waait door blogland krijg ik zo de indruk. Zou het met een nieuw fris jaar te maken hebben ? De gang ziet er prachtig uit, en het mandje heeft ook weer een mooi plekje gekregen. Leuk om er weer eens achter te komen welke mooie spullen je allemaal in huis hebt.
  Geniet van je opgeruimde werkkamer en jullie prachtige entree.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi herkenbaar verhaal...rust in huis is rust in je hoofd, en die bloemen....Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ziet er mooi uit en gezellig. Heb je eer van. Misschien de kerstkaarten bij het oud papier?
  Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet