Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 19 juni 2017

Van alles wat

Na de storm van vorige week lag de tuin niet alleen vol met bladeren, maar daartussen lagen ook deze mooie takjes bekleed met geel korstmos, zonde om er straks met de grasmaaier overheen te gaan dacht ik.
Het was weer een best wel druk weekje, tis alles vakantiewoning wat de klok hier slaat momenteel, ik kan het ook niet helpen, bijkans vierkante ogen van het overal zoeken en speuren naar dat wat ik nodig heb. Ik had ook nog bezoek,van Annie, jawel, DE Annie....de welbekende Annie.
Best gezellig hoor als ze er is, maar het is ook inherent aan werken, en een werkje is het, okay, je hoeft niet te schuren, dat dan weer niet, maar vanzelf gaat het ook zeker niet, want je moet het wel twee keer verven, en dan ook nog in de wax zetten.
Die wax vind ik nog best een dingetje, dat moet er echt stevig ingepoetst worden,en dan nog heb je vaak dat het wat plakkerig blijft, enfin, tis net als met een bevalling, als het er eenmaal is, of klaar is, dan heb je ook wat.Gedateerd kastje wordt eigentijds en leuk. Primer red van Annie.
Tussen de bedrijven door wordt er nog steeds gezorgd voor de twee oude dames, die laten het zich heerlijk aanleunen, best leventje hier, als je er lang genoeg naar kijkt, wordt je helemaal Zennnn, het grappige is dat de dames soms ook een uitstapje maken naar de camping, dat willen ze daar ook wel eens zien, want dat ze nieuwsgierig zijn!


We zijn bezig met een nieuwe website, ook die was verouderd ( net als wijzelf) maar daar ben ik totaal onhandig in, iemand maakt de website, en ik hoop dat ik hem zelf kan gaan beheren en vullen met mooie sfeervolle foto,s.Het logo krijgt al gestalte.
Aan quilten kom ik dus even niet toe, ik zie wel mooie relaxte foto,s op FB voorbijkomen van dames met quiltwerkjes in het zonnetje, of onder de parasol, aan een tuintafel.Komt vast ook weer een keer.
Wat wel aan de orde is, zijn nog steeds de heerlijke avonden met zoonlief op de fiets.Zomaar langs s,Herens wegen fietsen zonder plan en kijken waar je uit komt.
In verwondering van de schoonheid van de alledaagse dingen als een bloeiend aardappelveld in de strelende gouden avondzon.De stilte is zo sereen op zo,n avond na een warme dag.
Of toch maar een keer naar het strand, als iedereen weer naar huis is, en het strand bijna leeg. Heerlijk, manlief is thuis, even uit de verkeerde doestand en je hoofd leegfietsen. Blijft bijzonder dat we dat allebei zo hebben.
En door al dat speuren op het internet naar mooie dingen voor de vakantiewoning, blijft er ook wel eens iets hangen in het eigen huis, wat te mooi is om te laten staan op het net, maar eigenlijk niet echt meer past in huisje  "veelteveel" , ( niet veel te vol, want daar hou ik niet van, dat is het probleem) maar goed, af en toe moet je wel eens wat wisselen, toch?
De verzameling paars glaswerk is tijdelijk.....tijdelijk.....in een doos opgeslagen, tot we een nog groter huis hebben waar het allemaal in past, hahaha, grapje, dat zeg ik altijd tegen zoonlief, voor wie de verzamelwoede van zijn moeder een gruwel is......
Heerlijk toch dat je de mogelijkheid hebt om spullen te bewaren? Okay, dat tijdelijke heb ik ietwat moeite mee, weggooien is niet zo mijn ding, ja, soms wel natuurlijk, maar bewaren hou ik ook wel van, zeg nou zelf, zo,n verzameling doe je toch niet weg !? Niet kostbaar, wel dierbaar.
En dat geld ook voor een doosje of een potje of mijn bandweefgetouwtje of rieten manden, tijdschriften voor (n)ooit, Brrrr, ja zal het maar net nodig hebben en weggedaan hebben.......
En wat ik nog meer tegenkwam op dat WWW.....ik heb ooit in een vorig leven ( toen ik nog op een trap stond) een hele muur in de serre beschilderd met een blauwe regen, prachtig geworden, kwam ik ergens dit levensechte vogelstickertje tegen van de roodborst, of tie er toch altijd in gezeten heeft! tis dat tie nog niet zingt......het wordt tijd dat de vakantiewoning klaar is, ik zie te veel leuks voorbij komen
Tot slot nog een truttigheid ten top foto, de afrikaantjes, wie kent ze niet? Of zijn ze inmiddels retro en hip geworden? Ik weet zeker dat mijn vader goedkeurend zou kijken als hij dit plaatje zag,
Ze zijn geplant op het herinneringsplekje voor mijn ouders, hier in de tuin, onder de notenboom.Die het overigens uitstekend doet, en noem het toeval of niet, maar vorig jaar hadden we er de eerste  TWEE noten aan.......Nou, we maken ons op voor "Another very warm day" het is zo, ik zeg er maar niets over...........

Fijne week allemaal weer, hartelijke groet, Jeannet

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaaltje op een warme maandagochtend! Camping de Wilgenhoek.....hm, onthouden voor als we eens naar Zeeland gaan 😀. Geniet van het mooie weer, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoveel moois weer in je blog! Heerlijk zo genieten met je zoon! Afrikaantjes herinneren mij altijd aan mijn schoonvader, die ze jaarlijks zaaide. En bewaren doe je ook al georganiseerd! Wat bloeit er in je grijs-witte vaas? Fojne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk, genieten van je blog op deze maandagmorgen!
  Fijne 🌞 week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om weer even je blog te lezen. Fijne week !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij zegt het dikwijls Jeannet:"Nederland is zo mooi!" en wij, die toch ook veel reizen, beamen dat ook steeds weer als we aan het fietsen zijn of als ik met mijn vriendin wandel. Vorig weekend hebben we in de omgeving Oosterhout Breda gefietst. Ook weer genieten zo langs de Mark.
  Wat wordt de vakantiewoning mooi. Opknappen kost altijd veel tijd, maar de voldoening is toch meestal ook groot. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk verhaal weer vanmorgen en dat kastje is mooi geworden. Staat mooi te zijn met de jasmijn.
  Vandaag maar even rustig aan met deze warmte en succes met jullie nieuwe website.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach wat Is je kastje mooi zeg. Mooi je foto,'s van je fiets tochtjes. Probeer ook twee keer in de week naar brei en handwerk café te fietsen. Rustig aan deze warme dagen............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je me weer blij gemaakt met je maandag blog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is toch wel heerlijk, om ruimte te hebben voor je veramelingen en zo nu en dan een soort van wisselexpositie in eigen huis te houden, lijkt mij, en zoiets moois doe je zeker niet weg. Geweldig, die sticker van het roodborstje, en ook weer genoten van je prachtige foto's; het komt vast goed met die website.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben ik benieuwd naar het huisje.H et zal er schitterend uitzien😄groetjes Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gezellige post weer..
  hier was een van de 2 oude appelbomen een yellow omgewaaid met de storm..ik vind dat zo erg..houd van die bomen...dus ja die takjes lagen hier in grote getallen helaas...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet