Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 12 juni 2017

Verwondering en gewoonten

Ik denk vaak, kom ik weer met hetzelfde verhaaltje, ik ben niet een klein beetje van de gewoonten, tis dat FB me er aan herinnerde vorige week dat ik een rabarbercake had gebakken, ja hoor, en precies een jaar geleden weer dezelfde cake!
Nou is dat natuurlijk ook wel een beetje logisch, want rabarbercake en bak je als de rabarber er is, en dat is in mei/juni. Ik ben overigens niet de enige die van de gewoontes is. Vlak bij mijn huis, huist een reegeit, en die heeft daar al een paar jaar haar territorium.
Vorig jaar had ze twee jongen, en op precies dezelfde plek, heeft ze dit jaar weer twee kleintjes, zó mooi om te zien, ik zag haar uit het lange gras lopen met haar kleintjes, net geboren, ongelofelijk, genieten van het moment.
Het was een adembenemende ervaring om zoiets te zien zo dichtbij.En ze houd stand aan haar gewoonten, want s,avonds altijd om dezelfde tijd, komt ze uit het gras haar kleintjes halen, blijft geweldig om te zien, 
kijk, van zulke gewoontes hou ik!Wat een werkelijk schattige beestjes!
Het is bijna zomer, de kamperfoelie waarvan we een enorme grote bos in de tuin hebben, geurt dat het een lieve lust is, prachtige plant, een aanrader voor een ieders tuin, je ziet hem amper
Tot het een keer zo,n zwoele zomeravond is, dan ruik je die geweldige geur en dan ben je zo blij dat tie er weer is.We hebben een nieuw huisdier, een huisbeestje, of een huisschaap.
Tis een lieverdje, en makkelijk in de omgang, ze hoeft niet te poepen, en te piesen of te niesen, geen eten te geven, niet te verschonen, ze hoeft niet ingeënt te worden, ze loopt niet voor je voeten en ze verhaart ook nog eens niet, en geld voor de dierenarts hou ik ook nog over, kan het makkelijker?
Zulke huisdieren zijn op het moment erg aan me besteed, en ik weet bijna zeker dat ik na de andere twee  huisdieren die er hier nog rondlopen , alleen nog maar op deze huisdieren over stap. Ze heette schaap Bram, maar ze lijkt in niets op mijn vader, die ook zo heette, dus ik noem haar schaap Anneke, naar de maakster er van.
En zo is het ook met bloemen, hoe ouder een mens (ik) word, hoe minder makkelijk het vege lijf in beweging te krijgen is, en dan zijn de bloemen van keramiek zoooo handig.....nooit water geven, niet te droog, niet te nat, ze hangen niet slap, ze bevriezen niet, ze waaien niet om, ze bloeien altijd, niet afknippen, geen luizen erin, zoooo dankbaar!
Ik bespeurde ook nog andere huisdieren waar ik helemaal niet blij van werd, ik was er fors van in de stress, al mijn mooie Rowanwolletjes, dus ik ben ze voortvarend te lijf gegaan, met maar liefst drie doosjes mottenpapier, en het hangt en ligt nu overal, dat ze er maar allemaal het loodje van mogen leggen, en gauw graag,er zijn zelfs bij mij grenzen aan de dierenliefde.
Ze zijn er weer, de wilde perziken, smaken een stuk beter dan die harde bollen die ik soms in de winkels zie, keihard, en tegen de tijd dat ze eetbaar zijn, zijn ze verrot.Maar deze......Mmmmm
We blijven nog even druk met de vakantiewoning, ik wilde ergens een retrogele kleur op de wand, was ik het nou echt vergeten hoe vaak ik tijdens de laatste geel periode naar de verfwinkel ben geracet voor wéér een andere kleur geel !? Ik dacht toch dat ik zo,n goed geheugen had.
Het is al met al een heel project ( maar wel een superleuk) zo,n huisje inrichten in de sfeer die we voor ogen hebben, het is makkelijk om naar de Ikea te gaan en daar alles te kopen, maar dat wil ik niet, dat is zo algemeen, wat niet wil zeggen dat we er niets kopen, maar ik koop liever een authentieke Hongaarse inmaakpot voor hetzelfde bedrag, of een kastje in de stijl van van Pastoe, als iets van duizend uit een dozijn nu ik toch bezig ben.
Ik wil er mooie dingen in zetten, spullen met een karakter, betaalbaar tijdloos design, kek lampje, verrassend en verfrissend, en dat is speuren overal , leve het internet, leve de vooruitgang, of toch niet? want de keuze is reuze, en is dat fijn?
Niet altijd natuurlijk,al die nieuwsbrieven die voorbij komen met de meest verrukkelijke stofjes waar het water je van in de mond loopt, goed, ik heb weer een boek verkocht, geld is opgegaan aan deze stofjes, voel me dus even niet schuldig.Fijne week allemaal weer.

Hartelijke zonnige groet, Jeannet

15 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige ervaring om een reegeit moeder met 2 kinders tegen te komen.
  Ik heb weer genoten van je gezellige blogje.
  Fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lijkt dat me leuk, een huisje inrichten. Het wordt vast prachtig. En wat wonen jullie toch in een prachtige omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piep oh oh zalig!! Benieuwd naar jullie huisje!! Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig om moeder ree met haar jongen te zien zomaar in je eigen achtertuin.
  De rabarber is dit jaar niets in de tuin dus geen rabarber taart uit eigen tuin.
  Heerlijk om op deze manier bezig te zijn met het inrichten van het huisje. Ben je er nu uit welke kleur geel de juiste is?
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo weer mijn thee op en weer gezellig bij je bij gelezen...........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeannet, jammer dat ik niet dichtbij jou woon, want ben gek op rabarbertaart met een lekker kopje koffie erbij. Dan was ik ff lekker komen buurten 🤗
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Jeannet, van vaak hetzelfde bij jou, Jannie niet genoeg krijgen. De dieren, echt en nep, de planten, hoe je alles "stylet" zoals dat tegenwoordig heet. Weet niet of je het zo schrijft! Gelukkig neus jij ook veel op internet. Viel ik me soms wel schuldig over. Maar ja, als je dan wat vindt dat je in je buurt niet kunt krijgen.....
  Heb een goede week!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soms heeft de tekst kuren. Hopelijk lees je er over heen. Jannie moet kan ik zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoontes, ik denk dat we ze allemaal hebben. Is niets mis mee. Hele fijne week toegewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Laat we dan maar van gewoontes zijn. Niet erg toch. En stofjes kopen is geen straf toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo bijzonder, ma ree met haar kleintjes zo dichtbij; echt genieten! En het inrichten, decoreren en schilderen van jullie huisje gaat vast helemaal goed komen bij jou, want de eerste dingen zijn nu al zo fraai. Lief gehaakt schaapje ook, en geweldige keramieken bloemen (alleen zonder geur dan, maar daar heb je de kamperfoelie voor).
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohhh wat lief die reekalfjes, bijzonder dat ze zo dichtbij durven komen. Enne niks mis met gewoontes toch, altijd weer wat anders is ook vermoeiend....Het huisje wordt een juweeltje denk ik, ik kijk nu al uit naar foto's van het geheel (als het kan...) groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een heerlijk blogje weer. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi vakantiehuis word het....prachtige kleuren en houd ook zo van aparte meubeltjes en items vooral met een historie..
  en super handige bloemen en huisdier!!
  fijne week...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Handig zo'n huisdier!!Wat een leuke boeket met de Judaspenning; brengt me op een idee. Fijne nieuwe week en succes met het zomerhuis.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet