Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 23 april 2018

Zomerweek

De eerste zomerweek zit er op! Het kon niet op, het is alsof de lente een beetje werd overgeslagen, en of we in één klap in de zomer waren beland, de wegen naar de stranden waren weer druk bereden, als vanouds.
De terrassen zaten vol overal en het was genieten voor een ieder, nu weer even naar het gewone weertype voor April naar wat ik begreep.Het zal wennen zijn.
Er waren gelukkig nog genoeg mooie rustige plekken, al was het maar in de eigen tuin. De perenbomen die de ene dag nog met kale takken stonden, waren zomaar, de volgende dag, in bruidstooi gehuld, wat blijft dat toch een geweldig gezicht, en dan die geur, die weeïg zoete geur, mmmmm
Ik vond dat ik wel wat troostlapjes kon gebruiken, het bracht me bij de vraag, ben ik nu quiltster, of zo langzamerhand lapjesverzamelaar? Of is het één gewoon inherent aan het ander? Het gaat gelukkig weer redelijk, ik mag niet klagen, dat doe ik dus ook niet, de schrik zit er nog wel in, dat je zoveel pijn kan hebben, ik was het vergeten, gelukkig vergeet je zulke dingen, maar het zette me wel aan het denken.Daar had ik dan ook alle tijd voor.....:(
Als ik dan niet meer dat giga grote minilandgoed bij kan houden, dan maar tuinieren in het macro en op hoogte, dat wil zeggen.....een oud(  "vintage" heet dat tegenwoordig ) tafeltje van wijlen de oude buurman opgediept uit de schuur en onder de veranda gezet.
Zo,n tafeltje kost in een winkel in Goedereede wel een 200 euro, hier stond het te verstoffen, #goed gevoel#, en ik heb me bij het tuincentrum de welbekende geurgeraniums aangeschaft, klein, netjes, mooi en overzichtelijk, daar hou ik van.Hieronder is een Cola geranium, nou ja, met een beetje fantasie dan.Ze moeten wat bedenken om het te verkopen ;)
Ik kijk niet meer naar beneden als ik door de tuin loop, de paden zijn erg, en die zullen nog veel erger worden, maar het is zo en niet anders.
Het leven blijft inleveren, in het groot en in het klein, de kunst is, zo las ik in het boek van Annejet v.d Zijl, over de Amerikaanse prinses, om flexibel te zijn, en om mee te buigen met de veranderende omstandigheden en daar het beste van te maken , tja, dat is nog wel een dingetje........dat geef ik ruiterlijk toe.
Er is weer gebreid,en dit keer niet achteruit, ik kijk wel goed uit nu, soms is een patroon zo makkelijk, dat je denkt, ach, zonder op het patroon te kijken kan ik het ook wel, nee dus, ik blijf weer beter bij de les, en ook niet onbelangrijk, het einddoel is niet de weg, maar de weg zelf........
Jeetje, wat een zelfinzicht ineens......blijf ik dat volhouden als de rug weer helemaal over is? Het maakt een mens wel nederig en klein als het vege lijf het zo laat afweten, dat moet ik zeggen. Nicht uit Oostvoorne kwam met een weergaloos mooie bos ranonkels, wat heeft ze me daar weer een plezier mee gedaan!
En dan was er nog klein plattelandsleed, ...misschien weten jullie het nog, afgelopen winter hadden we een muis die mee at met de egels, die muis is de hele winter gebleven, prima, ik voerde hem stiekem vetbollen voor de vogels, maar toen, met het mooie weer.....toen bleef de deur van de keuken open, en muis dacht....heeee,daar is het nog leuker en lekkerder, er staat zelfs een bakje katte eten voor me klaar!
Dus was hij of zij binnen komen wonen. Achter de TV. Ach wat scháttig weer, ik was helemaal vertederd, al een stukje kaas gehaald uit de koelkast voor het beestje, maar dat zat manlief helemaal niet lekker! Die houd helemaal niet van muizen! en zeker niet in huis, hij had visioenen van aangevreten eten, muizenkeutels tussen het brood, muizenpies over de aanrecht, of erger nog, een hele muizenfamilie, dus: Muis uit het Huis......ik snap zoiets niet hoor.Zo,n klein muisje.....
Er zijn weer voorzichtig fietstochtjes gemaakt door het ontluikende en uitbarstende lentelandschap, de avondtochtjes met zoonlief worden weer opgepakt. Heerlijk.En een molennieuwtje, de molen van Oostvoorne staat er sinds zaterdag weer fier en knap bij met nieuwe strakke zeilen. Feestje!
We zijn afgelopen weekend nog even in alle vroegte, voor de drukte naar de "overkant "geweest, Goedereede, net over de Haringvlietdam, zo mooi daar, en zo,n serene rust was het nog op het terras van eetcafé Sas, onder een staalblauwe hemel,prachtig stadje.Vakantiegevoel in een notendop.
Ze waren er al helemaal in de ban van het koningsfeest, dat wordt daar nog volop gevierd, en op gepaste gezellige wijze denk ik zo, het zag er zo leuk uit allemaal.Of de tijd er stil had gestaan. Wat een geweldig mooi oud sfeervol stadje.
Fijne koningsdag allemaal vrijdag, met natuurlijk een.....jawel.......

Hartelijke groet, Jeannet

11 opmerkingen:

 1. De week is begonnen.
  Heerlijk met jou blogje en het zonnetje. Heb nog niet gevoelf of de temperatuur overeenkomt met het zicht.
  Fijn dat het weer wat beter met je gaat. Rug is nu kwetsbaar dus nog voorzichtig aan doen.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè heerlijk dat je weer wat uit de voeten kunt komen en al een klein fietstochtje kunt maken.
  Hebben jullie ook de Kampioen? Daar staat een heel artikel in over molens en een interview met enkele molenaars.
  Met lapjes zijn we toch beide -verzamelaar en gebruiker.
  Kijk omhoog als je door de tuin loopt dan zie je geen onkruid en groen tussen de tegels -helpt echt dat doe ik ook.
  Gezellige week
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was genieten de afgelopen dagen en wat is de natuur nu mooi. Per dag worden er grote stappen gemaakt. Het wordt steeds groener. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meebuigen met de veranderde omstandigheden.... tja daar zeg je me wat... zal het wel nooit leren :-(
  Een muisje binnen kaas voeren, natuurlijk! Leuk toch zo'n klein piepsje in huis, heb het ook eens gedaan hoor, maar ja die mannen vinden het weer niks.....
  Mooie lapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was een prachtige week. Hier in de Betuwe ook een explosie van bloesem. Genieten. En ook in de tuin is het heerlijk. De cornus alba "bloeit" zo mooi.
  Ook ik heb vreselijke last van mijn rug. Moet werken afwisselen met zitten en een afspraak met de acupuncturiste is gemaakt.
  Zeker een heel leuk plaatsje, Goedereede. Als we in de buurt zijn weten we het wel te vinden. 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben zo genoten he weer van de afgelopen week met al die zonne stralen.deze week pakken ze al niet meer af. Fijn te horen dat het iets beter met je gaat. Weer een goede week gewenst hoor..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het leek zeker hoogzomer vorige week! Goed om te lezen, dat je aan de beterende hand bent, en dat je zelfs alweer een klein uitstapje naar dat mooie plaatsje hebt kunnen maken. Wat een prachtige foto's weer, zo sfeervol, van de geniet-hoekjes op je mini-landgoed.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het wat beter met je gaat, lekker weer fietsen en van de natuur kunnen genieten. Het is bij jullie al verder dan hier in het noorden, hier nog geen koolzaad te zien en de peer begint heel voorzichtig. Leuk joh dat oude tafeltje dat nu weer een mooie bestemming heeft, en dat breiwerk.....zo mooi. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie dingen en foto's allemaal....
  ik weet helemaal wat je bedolet met als het lijf niet meer wil...en dat je dan na gaat denken over alles....Fijne week en Koningsdag..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was genieten de afgelopen dagen en wat is de natuur nu mooi. Per dag worden er grote stappen gemaakt. Het wordt steeds groener. Fijne week.
  บาคาร่าออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet