Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 2 april 2018

EN EN.............

Het was een beetje rare week op het minilandgoed, we missen het Damhert, onbewust ( en ook bewust) waren we toch veel met haar bezig, s,morgens was het eerste werk als we uit bed kwamen het Damhert eten geven, en ze eten meerdere keren per dag kleine porties, dus hield je het steeds in de gaten of ze er stond, en s,avonds, tussen half 10 en 10 uur stond ze voor het raam, voor het laatste eten.
Aan alles komt een eind, dat maakte de week toch ook een beetje verdrietig, en al filosoferend over de zaken die het leven raken, bedacht ik me, hoe het leven in elkaar steekt, het leven is vaak EN EN, het is nooit een aaneenschakeling van goeie dingen, die zijn er natuurlijk gelukkig wel,maar er is ook altijd een andere kant.
De scheidslijn tussen vreugde en verdriet is flinterdun. Zelfs bij een diep verdriet, kan er ook ergens, al is het maar even, toch ook een gevoel van iets moois boven komen drijven, wat je het gevoel geeft dat er straks, na het verdriet, toch ook weer het licht komt, de goeie en de mindere dingen bestaan altijd naast elkaar, EN, EN
Op een blog laat je een leven zien wat je wilt laten zien aan mensen, en dat leven is er ook, , maar er is ook nog een ander leven, wat mindere kanten heeft. EN het is heerlijk en gezellig om vrienden te eten te krijgen, EN het levert ook stress op om dat allemaal weer voor elkaar te krijgen naast bv de drukte die het begin van een campingseizoen nou eenmaal altijd met zich mee brengt, om een voorbeeld te geven dan.
EN het is hartstikke leuk om een breiwerk onder handen te hebben, zeker, tuurlijk, ontspanning, EN het is aan de andere kant ook niet altijd een feestje als je achteruit breit, of het past niet, of een kantrandje...... Zo zal het hele leven zijn, EN EN, het bestaat naast elkaar. Je laat dat zien wat je wilt laten zien aan de buitenwereld.
Ik heb er nog één, EN het is heerlijk om op een minilandgoed te wonen, de dieren, het buitenleven, maar er is ook een andere kant aan dat leven, wat ook minder is, als ik bv s,avonds toch wel erge rug en knie pijn heb van al die paden schoonhouden.......ook dat is dus EN EN. Misschien is dat wat we meer zouden moeten realiseren, dat het één altijd naast het ander bestaat.
Het is een wat beschouwend stukje geworden, op deze tweede paasdag,ik zal het wat vrolijker afsluiten, EN EN.....Natuurlijk ben ik weer bij die heerlijke ranonkelkwekerij geweest in Rockanje, mooie bossen dikke ranonkels zolang ze er zijn, en er zijn er nog genoeg, kijk maar eens even.
Het is heerlijk om weer in het voorjaar te kunnen genieten van de locale producten.Wij hebben sinds een paar jaar weer een echte groentewinkel in het dorp, het is een absolute aanwinst!Heerlijke verse groenten en veel van de lokale tuinders vandaan, komkommers uit Brielle, de eerste kasbonen en lambada aardbeien uit Vierpolders, verse hagelwitte superzachte kasbloemkool. Daar gaat mijn groentehart van open.
En ik ben ook nog helemaal druk met mijn familiegeschiedenis, daar kwam ik van de week via mijn nicht uit Oostvoorne aan een foto van een Arentje Vijfwinkel, die zou heden ten dagen 137 jaar zijn, zij is geboren in 1881.Deze foto is van haar, en die vind ik me mooi! Een prachtig tijdsbeeld.( en dat breien he.......;0 )
Ik was zo druk met het uitzoeken van de familie, want dat is me een klusszzje.....iedereen heet Arentje, Abraham, Teun, Johannes en om het over de Dirken maar niet te hebben.., en van generaties terug.Het duizelt me soms, maar het is wel erg leuk om de verbanden te zien waar ik eerder het bestaan niet van wist.We hadden s,avonds geen eten...... En En...:)
Nou hebben begraafplaatsen me altijd al geïntrigeerd, als je met zo,n geschiedenis bezig bent ontkom je er niet aan om daar vaak te vertoeven om van alles op te zoeken, zo kwam ik ook op de stichting Funerair erfgoed, een stichting die zich opwerpt om begraafplaatsen te beschermen tegen al te overijverige gemeenten die graag graven ruimen.Dit steentje is van mijn Opa.
Ik ben donateur geworden van de stichting Funerair erfgoed, ze geven het blad Terebinth uit, er stond ook een heel stuk in over onze eigen prachtige begraafplaats midden in de duinen, mooie plek, dat vinden de reeën, de eekhoorns en de vele, vele vogels ook, jammer dat je dat niet meer kan horen als je onder een steen ligt.
Nou, tis een beetje gek blogje geworden, ik wens een ieder nog een fijne luchtige en zonnige tweede paasdag, niet naar de meubelboulevard, maar lekker de natuur in!
Volgende keer weer een creatief blogje.

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

15 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Jeannet, allereerst hele fijne tweede Paasdag toegewenst. Ik realiseer me als geen ander dat het verhaal op het blog een verhaal is dat je wilt laten zien en dat er een kant achter zit. Ik merk wel dat ik naarmate ik ouder wordt meer geniet van de positieve dingen en de rest makkelijker van me af kan laten vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Jeannet, heel goed verwoord! Ik had juist deze week ook zulke gedachten! Zit ik net een plakboek door te neuzen met felicitatie kaartjes na de geboorte van onze zoon in 1965! (mijn man is aan het opruimen!) Zoveel mensen al niet meer onder ons! En ik ben flieg op je breisel! Fijne 2e Paasdag gewenst! Hier is het druilerig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige oude foto is dat zeg!
  Staande breiend op haar pantoffels.
  Ik ben laatst ook een hele poos bezig geweest met het uitzoeken van de familiegeschiedenis van mijn moederskant. Gewoon achter het laptopje kom je heel ver.
  Fijne tweede paasdag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een echt en mooi blogje heb je weer geschreven zeg. Dat kun je zo goed he, zo herkenbaar voor iedereen weer. Super je eigen breidel, maar dat vrouwtje op haar sloven geweldige foto. Fijne paasdag nog vandaag...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een mooi stukje (stuk!) geschreven, Jeannet. EN EN, na elkaar, maar ook naast elkaar. Over graven gesproken, ik ontdekte een paar jaar geleden bij een begrafenis in Goudswaard de graven van mijn moeders grootouders. Ik wist wel dat mijn eigen opa en oma uit dat dorp kwamen, maar dat ik de graven van mijn overgrootouders zag was toch wel een ervaring! Mijn opa en oma waren in Den Haag gaan wonen, waar mijn moeder ook geboren is en daardoor kwam ik sporadisch in Goudswaard, tot mijn schoonzus daar ging wonen. Fijne dag nog, met een beetje rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven weer Jeannet. Jij weet dat altijd zo goed te verwoorden.
  Toevallig -ja toeval bestaat niet - met de taxichauffeur nog een gesprek over gehad.
  Prachtige oude foto het zou zo van mijn opoe kunnen zijn -op net zulke sloffen en altijd breipennen in handen om spreien te breien voor de vrouwenvereniging om te verloten.
  Veel sterkte met de drukte op de camping en hopelijk nog een gezellige 2e Paasdag.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verwoord en helemaal waar... als er schaduwen zijn, is de zon er ook... Zo is het hele leven. 't is soms een beetje moeilijk om het met elkaar te verweven en te beleven.
  En wat een enige foto van Arentje met haar breiwerk... Lange kous? Joekels van breinaalden zo op het oog. Heerlijk. kon mijn oma zijn :)
  Geniet van de ranonkels. zo mooi altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie woorden en oh zo waar...en..en, heb genoten van je blogpost en wens je nog een fijne 2de Paasdag!
  lieve groet,Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal met vooral je eerste deel van je blog. Met de rest ook hoor. Voor jullie ook nog een fijne tweede Paasdag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Piep

  EN ik geniet er elke week van..
  En je bent zo’n geweldig mens.. puur net zoals je schrijft en met de mooie sierlijke steken van je prachtige sjaal
  Dag plattelandsvriendinnetje en heb een mooie week
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, dat uitpluizen van familie uit het verre verleden, wat is dat leuk, succes verder met al die mooie namen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo herkenbaar..dat ...en en..
  ik worstel er ook mee...
  Geweldig lijkt me dat dat je niet voor verse groenten naar Supermarkt hoeft maar zo lokaal kunt kopen..wij kunnen dat hier met kaas en melk en eieren..Vroeger heb ik heel lang Odin pakket gehad..nadeel was dat je zelf dus niet kon kiezen..Fijne week..Groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn beschouwend verhaal weer, en herkenbaar Op een blog laat je lang niet alles van jezelf zien. Alleen dat wat e wilt laten zien. Wat leuk om jouw familiegeschiedenis uit te zoeken en dan zo'n foto te krijgen, dan gaan de gevonden namen ineens leven. Wat een prachtige kleuren gebruik je voor jouw breiwerk, dat schiet al goed op. Geniet van al het goede, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een dag later dit keer, maar heb niet minder genoten van je blog dan op de maandag. Maar ja, ik kon niet EN brunchen EN blogjes lezen... Gelukkig hebben wij hier volop groentenboeren in onze Waard, of anders wel kraampjes langs de weg of bij de boer; heerlijk! Ook heerlijk wordt je mooie shawl en wat ben je al ver! Ik hoop, dat je fijne, gezellige Paasdagen hebt gehad met, dankzij de regen ;), nog niet al te veel campingdrukte wellicht.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet