Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

donderdag 4 juli 2019

Betuws bakje.......

Ik had een hele tijd geleden iets in een blogje gezegd over wat er uit mijn gevulde Betuwse Bakje zou komen, een hele tijd geleden, dat wel ja, want als je niet meer wekelijks blogt, dan gaat het leven zo snel, dat je zomaar "een hele tijd verder bent!
Nou is het projectje al lang en breed af, ik heb een project tasje gebreid van allemaal handgeverfde wolletjes die ik nog had liggen, veel te weinig voor een shawl ofzo, maar helemaal genoeg voor zo,n grappig tasje wat ik zo graag maak, gewoon in het rond breien op naalden vier, zo klaar!en leuk!
Ik had weer helemaal de smaak te pakken, dat fair isle breien blijft me trekken, dank zij die aardige Limburgse Mevr. ik kan het niet genoeg benadrukken! Het beviel me zo goed, dat ik ook maar gelijk door ben gegaan met de col die ik al heel lang op de pennen heb staan, daar moest de binnenkant nog van gedaan worden, effen, dus saai, maar prima om gedachteloos in het rond te prikken.
Na zomaar twee affe dingetjes, dacht ik dat ik best eens even weer een nieuw strengetje kon kopen,ik heb nog nooit, of zelden, met katoen gebreid, deze vond ik heel erg mooi, van Lang, toch wel favoriet merk.
 En daar moest natuurlijk een patroon bij gezocht worden, het was weer gevalletje twee strengen kopen en nog niet weten wat ik er van zou gaan breien.....maar het was vlak bij gekocht, dus ik mocht de volgende dag de ene streng ruilen, voor een effen linnen/katoenen garen er bij, en voilla.....Kippendoekje
Is het leuk of wordt het leuk? in elk geval een uitdaging, het garen het gaatjespatroon, Het wordt een lange shawl, tzt zal ik er wel weer eens een foto van plaatsen, het ligt buiten op de tuintafel onder de veranda, en zo af en toe brei ik er een paar naaldjes aan.
En dat geld ook voor dit shawltje, die ouwe wijn in dat nieuwe vaatje he......het komt maar niet af, het schiet maar niet op, maar ik begreep op de breigroep dat er daar meer waren die dezelfde ervaring hebben, gelukkig dan maar he, want het is wetenschappelijk bewezen....gedeelde smart maakt het leven luchtiger.......
En luchtig is het leven, soms, niet altijd, vaak zelfs niet, zoiets, maar we doen het er maar mee, die warmte vind ik horror, maar de avonden, die zijn heerlijk, en je kan nou eenmaal niet alles hebben, enne, natuurlijk zitten we hier aan de alcoholvrije wijn, anders weet ik wel zeker dat er geen STEEK van terecht komt.
Als je lang niet blogt, is er veel om over te bloggen, mijn sterretjes zijn af, mijn stoffige sterretjes, ik heb er 90 gemaakt, project waarvoor komt ook nog een wel een keer terug.Is wel ernstig mooi...
Want ook deze bloemetjes komen er in terug, mooie stoffige bloemetjes.
De papavers in en om het huis bloeien dat het een lieve lust is, het is genieten, zowel van de adembenemende mooie tere verfrommelde bloemen in alle kleurschakeringen,
als van de perfecte imperfectie als de bloei over is, ik kan niet zeggen waar ik het meest van hou, ik neig naar het laatste.......Wabi Sabi
En nog zo,n mooie foto van de donker paarse papaver.
En zo kabbelt het leven voort, of kabbelen kan ik het niet echt noemen, het lijkt soms wel voort te razen al laten de foto,s wat anders zien.
De bel wordt veelvuldig gebruikt met die warme dagen en een camping aan Zee, de zee, waar ik dus zelf echt nooit kom, blijft toch voor veel mensen een magische trekpleister, en waren wij er altijd stellig van overtuigd dat de Achterhoek de beste plek voor ons was, na al die warmte weten we het zo net nog niet.......al hou ik dan niet van die zee, dat windje vind ik wel errug lekker!
Ik kan het niet heel goed, maar soms moet je wel noodgedwongen, en eerlijk is eerlijk, dat is ook wel lekker, op een ligbed in de tuin, strakblauwe hemel, zingende sperwers boven in de lucht, zwaluwen, lepelaars die overvliegen, gewoon helemaal niets....ook best lekker af en toe en eventjes.

Hartelijke creatieve groet, Jeannet

12 opmerkingen:

 1. Mooi is je Fair Isle tasje en colletje geworden!
  Vind het ook heerlijk om dit te breien en ga dat zeker ook weer oppakken als de rust weer wat terug is.
  De sterren zijn ook al zo mooi -geniet altijd van jouw stofjes keuze.
  Wat zijn jouw papavers prachtig! Helaas heeft de plant hier het loodje gelegd.
  Is Drenthe geen goede vervanger voor Twente? Klinkt ook nog eens bijna hetzelfde!
  Ondanks alles blijf het mooie van de natuur zien dan kun je er weer tegen.
  Geniet van deze temperaturen -heerlijk nu!
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om te zien allemaal! Zaten er maar 48 uren in een dag, hè?! Om te ontspannen moet je af en toe de boel de boel laten en doen wat je leuk vindt. Alle creatievelingen hebben wel van die projecten in de wacht. Geniet van de zomer en houd het hoofd koel! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk al die verschillende werkjes.
  En als er dan zo nu en dan eentje afkomt helemaal.
  Wat heb je een mooie papavers staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You have shared so many pretty things here. Beautiful flowers. I especially like the quilting projects. The colors are gorgeous on both of them.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb weer genoten van je gezellige blogje.
  Prachtige breiwerken, quilt en lapjes plaatjes en bloemen.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk blogje om te lezen! Wat heb je veel projectjes lopen, en gelukkig ook een paar af. Ik vind je col en project-tasje ontzettend mooi, ik houd ook erg van Fair Isle breien, en zo'n projecttasje is wel een heel goed idee om iets moois te maken met al die restjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi breiwerk Jeannet. Prachtige bloemen heb je in de tuin.
  Gelukk8g is het nu veel lekkerder qua temperatuur....Dit hitte is ook niks voor mij (En dan voor de klas onder het platte dak...)
  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niets doen is echt een kunst...absoluut! Ik oefen ook nog ;) Prachtig je breiwerk...ah...echt genieten!! Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige breiwerkjes heb je gemaakt en onder handen. Je bloemen staan er ook nog mooi bij na al die warmte.
  Ben benieuwd hoe de sterretjes en bloemetjes er uit gaan zien.
  Groeten Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie papavers en stokrozen Jeannet. Ik ben benieuwd wat je met de sterren en bloemen gaat doen. En zalig nietsdoen, als je het kan waarom niet?🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is eigenlijk een Betuws bakje?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een rustgevend stukje, hoewel je veel onderwerpen aansnijdt :). En ik probeer er toch op te reageren, zo sneu als je geen reacties krijgt.
  Nu je niet meer op een vadte dag schrijft, kijk ik ook niet op een vaste dag... misschien kan ik een mail krijgen dat er weer wat staat?? Haha, nee hoor, maar ik ben even wat melig. Bijna 2 weken geleden op woensdag thuisgekomen van fietskamperen, 1000 km, van Straatsburg naar huis, viel ik op vrijdag tijdens een ommetje wandelen en liep een bekkenfractuur op. Ik heb gelukkig een prachtig uitzicht, wandel met de rollator door het huis en zet tussendoor steekjes! Of lees wat er voorbij komt! Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.