Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 28 maart 2011

Zandlopers en klosjes

Wat doet een mens als hij helemaal op hol raakt door een berichtje met foto op de blog van quiltvriendinnetje Gerda.......in de nieuwe quiltmania.
En je ziet dan vanuit je ooghoeken dat je daar een wel hele mooie toepasselijke serie voor hebt liggen voor in ieder geval een heel aantal blokken.....de antique fair, zoooo mooi, zoooo lekker zacht,daar word ik dan weer zo onrustig van.
Dan hol je toch meteen naar de winkel voor dat blad, ik tenminste wel....dat hebben jullie kunnen lezen laatst, nou ja hollen, ik hol niet zo hard meer met de oude benen, ik rol meer, in het auto,tje, en dan moet er natuurlijk meteen een blok genaaid worden, en wat is nou...ééntje ? het leuke van deze quilt is dat ieder blok anders is dus de spanning blijft tot het eind voortduren. Hoe zou het volgende blok er bij staan, en het daaropvolgende, herkennen jullie dat?
De tussenstof van haar was in een mum van tijd uitverkocht, ik was niet de enige die subiet op hol sloeg....iedereen wilde die stof wel, nou dames, dan heb ik hier het ultieme alternatief voor jullie. Deze stofjes heb ik er ook nog bijgezocht uit de schier onuitputtelijke voorraad.
En mijn achtergrondstof voor de tussenblokken is ook van de antique fair, met van die grote creme achtige bloemen, het geeft een prachtige antiekerige sfeer, ik moest even een sucsesproject hebben
na al die rollendebacels, en ik weet zeker dat dit helemaal gaat lukken! De quilt wordt ong. 150 in het vierkant, dus een leuk maatje. En vooruit, nog eentje.....het was tenslotte een regenachtige zaterdag na een heerlijke lenteweek, en dat kwam me zomaar prima uit, ze liggen nog los, maar zeg nou zelf, is het geen pláátje....en echt heel makkelijk, ik doe het met mallen van paterno, inchnaadje er langs snijden en naaien, kind kan de was doen.de blokken zijn ong. 18 cm groot, 7 inch om precies te zijn. Ze liggen nog los hoor, ik moet ze nog wel aan elkaar zetten, en ik moet ook nog wel 6 blokken naaien, van de 25,dus het moet niet zulk mooi weer worden
volgende week eh.....
.
En dan had ik nog een enorme bof het weekend! ik kreeg van iemand op de camping een zakje met deze schattige oude houten klosjes, wat een verrassing.
Nou meisjes....wie de mania nog niet heeft....hollen naar de winkel, o nee, de meeste winkels zijn dicht op maandag......is me dat pech!

49 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannet, ik herken het ik kon gisteren ook niet meer ophouden met die zandlopertjes en dat terwijl buiten het mooie weer riep,groetje Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihihi...ik zie ze overal verschijnen...de zandlopertjes van Quiltmania! Hartstikke leuk om ermee bezig te zijn. Je stofkeuze is super Jeannet! Wat een prachtige serie! Succes met het fabrieken van deze quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weer een nieuwe rage in quiltland, maar wel een leuke..de blokken zijn prachtig.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet wel lachen om je verhaal! Het is idd een prachtige quilt. en weet je wat het grappige is? Dit patroon leent zich prima voor een jellyroll of hunny bun (ligt er aan hoe breed de stroken moeten zijn) 2 stroken aan elkaar en met een 90 graden lineaal driehoeken snijden om en om!En klaar is kees. Maar ieder werkt zoals hij het zelf prettig vind!Veel plezier met je nieuwe project.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat is deze quilt mooi!!!
  Erg leuk om ze steeds vaker te zien op de logs. Straks een hele virus van zandlopertjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die wordt inderdaad mooi. Heel mooie stofjes, leuk hé om zo'n nieuw project te starten en te zien vorderen.
  Groetjes,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Jeannet, they are beautiful blocks and lovely fabrics.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie quilt is dit.
  Het is dat ik nog genoeg werken heb liggen anders......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi Jeannet!
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ja ik ben niet met die quilt bezig maar de zandlopertjes heb ik al ergens in/voor gebruikt, was er helemaal weg van nadat ik de opengeslagen bladzij op jouw blog had gezien. Dus het is jouw schuld dat ik er mee besmet ben geraakt.
  Jouw combinaties en kleuren zijn ook weer heel mooi, en het patroon werkt zo prettig. Hebben ze voor deze verslavingen ook een AA groep ?
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig en de stofjes ook!! ik was nog niet om maar nu... Groetjes en een fijne dag, Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt prachtig!!! En dat tussenstofje is echt zo moooooooooiiiii!!!!
  Het is dat hier echt dingen afmoeten en nieuwe dingen al op stapel staan......., anders.....!
  Geniet ze!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben op de Quiltmania geabonneerd en inderdaad lachte die quilt me ook wel heel verleidelijk toe!
  Ik heb me nog in kunnen houden. Mooi wordt ie van jou en wat snel gaat `t!
  Succes er mee, gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi hé , ga ook met deze starten, ben bezig stofjes te verzamelen, heb ze bijna , dan ertegenaan. Alsook nog aan de verzamelwoede voor My Farmer's wife. Wanneer ik met deze ga beginnen, tussendoor, om de gaatjes op te vullen, wan tik doe alles met de hand. Zo doe maar rustig verder zodat ik nog lang kan mee genieten. Fijne zonnige dag gewenst. Vanuit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Jeannet, hij viel me ook op. heel leuk. Maar ik heb een ander project in mijn hoofd. Dat heet Anita.... effe bijtanken en niet te veel nieuws. Doucement.....
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Whohow...wat wordt het mooi!!!!!
  Super deze stoffen!!!
  Er wordt wat af getuinierd!!..;0)
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kwam hem ook op iemands blog tegen en ben toen ook naar de winkel gesjeesd, op de fiets, dat wel. Mooi hè.

  Je stofjes zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nou, ik heb mijn mania ook binnen hoor. Lekker laten meenemen uit Nederland, dat leest een stuk gemakkelijke dan de Franse uitgave.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb er maar een paar woorden voor:
  WAT IS DIT MOOI!!!!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh sneltrein Jeannet, dacht ik even dat je hem al af had. Hij wordt wel een plaatje met die prachtige stofjes. Fijn he, als je in je 'eigen winkeltje' kunt kopen.
  Straks lekker in het zonnetje in je tuinhuisje verder werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat zijn ze leuk. Ik ga er maar niet te lang naar kijken. lol
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haha! Die Mania heb ik ook en idd de zandlopers zijn fantastico! Ik geloof dat het na morgen gaat regenen! Heb jij dat besteld?

  Groetjes,
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb hem al een tijdje ontvangen,ben geabonnerd.Leuk gaat ie worden je quilt,tis ook een snoepje hé.Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijk weer voor zo'n nieuwe quilt...prachtige stofjes,geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zat hem bij Gerda ook al te bewonderen, heel mooi.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Kom ik net bij Gerda vandaan, zie ik dat het bij jou ook al een feestje is. Erg mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik zag hem net ook al bij iemand langs komen. Wat een mooi werkje!
  En ja.. ook ik zou (als ik er de tijd, puf en juiste vaardigheden voor had) direct zijn gaan hollen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. PRACHTIG!!! Wat is het een mooie serie stoffen he? Die grote bloem die jij als achtergrond hebt gebruikt, is bij mij de favoriet. Gek he dat 1 stofje er dan zo uitspringt. De quilt voor Britt is klaar. Nu nog even een kussen in elkaar zetten en dan mag ik ook met de Antique Fair aan de slag.
  En rennen voor de Quiltmania....... weeeeehhhhh ik mag niet want hij staat op mijn verjaardagslijstje. Geduld hebben dus :(
  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een prachtige stofkeuze!!!!
  Ik hoef je geen plezier meer te wensen met het maken van deze quilt, het enthousiasme straalt van het beeldscherm!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dat wordt een mooie quilt Jeannet met de zandlopertjes! En je stoffen zien er prachtig uit. Genieten! Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een mooi patroon toch en je stoffen zijn schitterend!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Die van jou wordt nog mooier dan in de quiltmania! Enne een abonnement is misschien wat voor je??? (hoef je niet meer te rennen)
  Mooie klosjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een productie weer Jeannet, eet jij ook nog af en toe tussendoor of slapen....kan het me bijna niet voorstellen!
  Kan het wel begrijpen hoor want zo'n prachtig quiltje werkt natuurlijk heel verslavend......

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik vind het ook een geweldige quilt. Zal ik ook??? Mijn POP en de Antieke zijn bijna klaar, alleen nog nog .......... draden quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat wordt hij mooi met die stoffen. Geweldig. Jammer dat ik het patchen niet zo goed kan op de machine anders had ik hier ook wel aan begonnen want het is een plaatje. Wat een leuk kadeau heb je gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Haha, je hebt het wel erg te pakken deze keer, je lijkt wel verliefd. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mooi Jeannet, ik vind het een superleuke quilt vooral omdat het eefct zo verschillend is, afhankelijk van welke stof je gebruikt natuurlijk!
  Leuk hoor! ga nog es even het blad erbij pakken en neuzen!
  Welterusten...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hij wordt heel mooi Jeannet. Hoe doen jullie dat allemaal toch zo snel...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Leuk om de zandlopers nu ook bij jou op te zien duiken. Het is ook helemaal jouw stijl, dus dat verwonderd mij dan ook weer niet. Bij mij komt 'ie ook op het "wil ik ooit maken" lijstje. Veel plezier ermee: ik volg de vorderingen graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik zit nog net niet te kwijlen, maar wat ziet dat er mooi uit en die stofjes YUMMIE!!!!!!!!!!

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik zat me al af te vragen hoeveel er op hol zouden slaan toen ik de Quiltmania zag..... Als ik nou toch net een extra dag per week zou hebben....
  Hij wordt prachtig hoor!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hello Jeannet as always I love all what you do. Your colors and prints selection is perfect!

  Thank you for your wonderful projects.

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik heb de Mania al wel, maar nee, ik ben niet gelijk gaan hollen, eerst twee andere projecten af en de paasruil en dan mag ik van mijzelf weer gaan inslaan, misschien wel in Veldhoven! Maar ik vind het een geweldige quilt om te zien en ben dan ook van plan mijzelf met deze te verwennen...ooit!! Groetjes en genieten,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Mijn eerste bezoekje en het is weeral prijs: ik heb net de quiltmania gekocht maar nog niet in gesnuisterd. Je stofjes zijn prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Oooh Jeannet, jij rolt jezelf weer helemaal voorbij! Maar ja, het is ook allemaal zo LEUK he. Prachtig achtergrondstofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Guttegut Jeannet, ik ben een beetje laat hier, maar ja, ik moet zo nodig van mezelf elke dag een logje schrijven, ga dat niet volhouden hoor, weet ik al na 3 (!!!) dagen, hihi......
  Maar ik zit me hier helemaal suf te lachen om jou. Echt, jij bent nog erger dan ik en ik ben al VRESELIJK! Hup, ze ziet iets en daar gaat ze weer en voordat ik van de schrik bekomen ben heeft ze al een halve quilt af! Meid, hoe krijg je het voor elkaar en dan ook nog zó mooi en van die geweldige stoffen! Het is, naast lachen, ook genieten hier!
  Ik ga maar weer een paar mandjes maken, ook leuk LOL

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 47. deze keer kreeg ik de quiltmania zelfs cadeau! viel ook voor deze, maar meer in de zin van: o ja, die blokjes heb ik nog ergens liggen... moet ik weer eens wat mee. de quilt van Els Feteris vond ik ook weer helemaal top!

  maar jouw blokken worden echt een succesproject: leuke combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Jaaa, een quilt om verliefd op te worden, toch maar even naar de winkel om het blad te gaan kopen, hihi!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 49. What a beautiful quilt!
  Wow! Grest job.
  Im enjoying catching up on your blog tonite. So nice to see all that you have been creating. Ive missed coming to see you so often! I spent the night in town, so being spoiled by high speed internet connection while lying in bed at the hotel. Lol
  Have a happy spring! Xo

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet