Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 1 april 2011

Zentangel

Zentangelen.......de nieuwe rage die is overgekomen uit Amerika, het zal eens niet zo zijn, maar het is leuheuk! het is eigenlijk meditatief tekenen, doodelen, iedereen heeft het vast wel eens gedaan of doet het nu nog.

Tijdens saaie vergaderingen bijvoorbeeld, wie kent het niet? van alles krabbelen op een velletje, het houd je aandacht bij de les. Vroeger, toen ik op de basisschool zat, stond er een keer op mijn rapport: Jeanette tekent leuk en graag, ook onder andere lessen, dat kan natuurlijk niet........dat herinneer ik me nog, na 43 jaar, heeft toch indruk gemaakt.Wisten hun veel dat ik toen eigenlijk gewoon het Zentangelen had uitgevonden! Ik was mijn tijd gewoon ver vooruit.

Er is een boekje over, met allemaal zentangelpatroontjes, te bestellen bij Bol, en ik heb mezelf een mooie doos cadeau gedaan, van handgeschept papier,de enige echte zentangelkit, met speciale papiertjes, zuurvrij, voor de eeuwigheid volgens de Mevrouw, en mooie pennen, en een DVD, hoe gek kan je het maken?Ik wil eigenlijk iedere dag een zentangeltje tekenen, om de dag mee te beginnen of te eindigen.
Dit zijn een aantal patroontjes die ik laatst op een workshop heb gehad, alles kan en niet is te gek, en ZIJ is er ook al mee besmet.
Dit vond ik zo vreselijk leuk! een gezentangeld breiwerkje,is het grappig of niet, wat zijn er toch een hoop leuke ideeën overal, je kan je naam zentangelen, en je initialen, en als je het op dat mooie papier doet kun je het ook versturen als een origineel kunstwerkje aan bv iemand die je lief is.
Nou ja, jullie lezen het al, ik ben weer erg enthousiast!Alleen het doosje is al een plezier om naar te kijken.Hier op deze website ( klik) is er ook nog van alles over te vinden. En het werktook  heel goed als je de puntjes niet op elkaar krijgt, of de stof versneden hebt, of de blokken niet uitkomen omdat je de mal verkeerd hebt gelegt, nou ja, ook dat herkennen jullie vast allemaal wel.......Iedereen een fijn weekend, morgen wordt het volgens de weermannen maar liefst tot 24 graden in Limburg, bofferds daar...maar eerst zien en dan geloven, meestal valt het tegen als er zoveel ophef over gemaakt wordt, ik laat de korte broek nog even voor wat hij is.

36 opmerkingen:

 1. Leuk Jeannet, jij ook aan het Zentangelen!
  Heb je mijn Zentangle blog (klik op mijn naam) al eens gezien?

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jaren geleden een les gehad van Otto Dicke, een bekende Dordtse architect/kunstenaar en die vertelde dat doedelen, zoals hij het noemde, goed was voor de ontspanning en dat je dus overal waar je lang moest wachten een blok en potlood neer moest leggen, dus bijv. op de telefoontafel! Nu sjouw ik de hele dag het mobieltje in mijn zak mee, we hebben geen telefoontafels meer, maar weet ik dat ik lang aan de telefoon moet zitten dan pak ik snel een blad uit de printer, een potlood of pen en ik vermaak mij wel! Wat jij nu laat zien is volgens mij Hogeschooldoedelen, wat een schitterende set en een prachtig boek, nu ik wens je veel doedelplezier! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk ! Vroeger op school deed ik dat soort dingen in mijn agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er ontzettend mooi uit, goed gedaan.
  Ik heb gelijk bij Bol ook dat boek besteld, bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is inderdaad ook al zo leuk om te doen. Zou ik eigenlijk ook weer eens willen doen... (*gaat op zoek naar een doosje extra tijd*) Jouw werk ziet er prachtig uit: veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar zou ik ook nog wel eens een workshop in willen volgen. Ik tekende vroeger ook altijd onder de lessen en later ook vaak tijdens vergaderingen.Zal er ook weer eens even voor gaan zitten, zit er erg leuk uit. En die kit....mmmmmmm, groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Volgens mij heb je er ook al eerder over geblogd?
  Helaas werkt de link niet.
  Ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Nee , niet voor mij. Maar wat kan jij dat goed!! Het ziet er heel leuk uit en ik kan me voorstellen met je mandala achtergrond dat dit ook helemaal het einde is. Ik heb het nooit gedaan. Ik moet altijd mijn oogjes goed op de spreker gericht houden dus doedelen is er nooit bij geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vroeger op tekenles moesten wij dit ook al doen. Vond het altijd wel leuk om te doen.
  Vooral als je tijdens de andere lessen je verveelde.

  groetjes Verona

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben dol op dat soort zwart wit tekenen!!! Hier is er trouwens nog weinig te zien dan zwaar bewolkt weer....hopelijk is het morgen echt stralend weer. Fijn weekeind!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, ik had het bijna besteld, maar ik heb al veel te veel hobbies, dus toch maar niet gedaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk stuk. Ik weet ook niet anders dan dat ik altijd zit te tekenen. Bij lange telefonghesprekken, bij lange vergaderingen. Op de een of andere manier kan ik me dan beter concentreren. Tot op heden gooide ik al die tekeningen weg maar ik ga ze nu eens bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mandala's kende ik wel maar dit niet. Het is zeker zo leuk! Laat af en toe nog maar eens wat zien.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat knap! Ziet er heel leuk uit. Ik wou dat ik dat kon.... Maar ik kan dus helemaal niet tekenen!
  Ik zat vroeger op school altijd op ruitjespapier te kleuren, allerlei grafische patroontjes. Waarschijnlijk vertaalt dat zich nu in de borduurpatroontjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hé Jeannet, dat is leuk! Heb nu geen tijd, want ga met een vriendin shoppen. Maar zodra ik thuis kom ga ik verder kijken. En ook op de sites die iets te bieden hebben op dat gebied. Ziet er leuk uit.
  Fijne dag!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hé Jeannet, dat is leuk! Heb nu geen tijd, want ga met een vriendin shoppen. Maar zodra ik thuis kom ga ik verder kijken. En ook op de sites die iets te bieden hebben op dat gebied. Ziet er leuk uit.
  Fijne dag!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeannet,
  Ik denk wel dat jij van nature uit goed kan tekenen want ik doodle ook veel tijdens telefoongesprekken maar heb nooit zo geen mooie tekeningen hoor.
  Prachtig zijn ze.
  Groetjes,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weer helemaal leuk Jeannet. Je hebt de slag al te pakken. Met zo'n prachtig setje kan het ook haast niet anders dan dat het mooie kunstwerkjes worden. Jammer dat mijn verjaardag al achter de rug is :)
  Ik doodle erop los tijdens lange telefoongesprekken. Op het callcenter hele kladbloks vol getekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Aaah... ze hebben een nieuwe naam voor tekeningetjes maken. Ik herken het stukje waarin je vertelt over de juf. Mijn juf zei ook iets dergelijks over mij. Ik was & ben altijd met meerdere dingen tegelijk bezig. Toch grappig dat jij dat ook bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ziet dat er leuk uit! Ik had er nog nooit van gehoord. Geniet van het mooie weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De resultaten zijn al prachtig, ware kunstwerkjes. Ik ga het zeker eens verder bekijken.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw wat mooi!!Dat lijkt me leuk om dat ook eens uit te proberen!
  (Het is gelukt zie ik wel met de foto's!)
  Fijn weekend, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goh wat grappig ik wist niet dat dit een naam heeft.
  Want inderdaad dit doe/deed ik ook vaak, in de agenda als ik aan de telefoon zit en moet wachten ofzo...

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ziet dat er ontzettend leuk uit !!
  Ik heb mijn tshirt en strandstoel al klaar liggen voor morgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk resultaat en dit is echt wel
  "doedelen-op-hoog-niveau"! Vroeger
  op school krabbelde ik hele schriften,
  agenda's, tassen en (foei!) tafels
  vol...
  Fijn weekend en tot snel! Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooie fotos!! Ik vind het ook altijd zo leuk om te doen, maar wist helemaal niet dat het zo'n mooie naam heeft...!
  Heel veel plezier ermee! Leuk, al die dingetjes erbij.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oke, heet het zo, wij deden dat vroeger op de lagere school ook en onze leraar noemde het "dromen".
  Dit is al zeker 35 jaar geleden ( Oeps, zo lang alweer;0)))
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat schitterend ik kom nooit verder als een 3D doosje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. yeah! leuk jeannet, heel mooi geworden, en nu doorzetten he, tot we samen helemaal zen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. dit vind ik inderdaad leuk als ik in de collegebanken zit of les heb.....maar om dat nu zo te gaan doen....nee dat denk ik niet.......

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Dat is zeker mooi het zentangelen. Ik doe dat ook altijd tijdens een vergadering tekenen en op school versierde ik mijn agenda ermee. Mooi pakket heb je jezelf cadeau gegeven. Ik heb hier zelf ergens nog een mandala boek en potloden liggen. Ik zal me hier ook eens in verdiepen ik vind het er erg leuk en geweldig creatief uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het lijkt me heel leuk. Vroeger kon ik met ons pap altijd wel een beetje kliederen. Blijkt het nu Zentangelen te heten. Het telefoonboek onder op het tafeltje stond er vol mee. Bye the way het was hier vandaag 23 gr maar nog even géén korte broek want dan denken ze dat we weer een melkman hebben :).

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mooi om te zien, maar ik heb geen tekenknobel.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Jeannet, geweldig, jij hebt echt talent, wat een schitterende plaatjes heb je al gemaakt, vooral die met die geveerde vormen (takjes) is echt mooi, zelfs met schaduw! Heel leuk! ik ga es even googlen!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuk he, zo'n nieuwe verslaving ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.