Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 16 januari 2012

En de winnaars zijn........

The heart that loves is always young , is dat geen mooie spreuk om de maandagmorgen mee te beginnen? Hij staat op het haasje gestitcht.De grappige is dat de winnaar van het hazenpatroon ook in het echt van hazen houd als ik dat zo las op haar blog, erg leuk! als tie er straks maar niet achteraan gaat....het is FLEUR  uit de polder. Ik zie de hazen ook overigens iedere dag rondhollen in de tuin, met de lente in het vooruitzicht,zo,n mooi gezicht,gelukkig ( tot nu toe ) ontsnapt aan de kogels van de jagers....Het kippenpatroon is gewonnen door RENNIE Allebei veel plezier bij het maken, mailen jullie nog even je adres?
Manlief en ik zijn zaterdag samen wezen fietsen, een prachtige tocht langs de binnenduinrand langs de haven en de vuurtoren naar Hellevoetsluis, héérlijk, wat dat betreft hebben we een prima winter waarin je veel buiten kan zijn, maar het allermooiste komt nog: toen we terug kwamen had zoonlief helemaal in zijn eentje een geweldige appeltaart gebakken!! en de keuken was spik en span, vaatwasser uit en weer ingeruimd......We stonden allebei paf en wisten niet wat we zagen! ( en proefden....)Komt het dan toch nog helemaal goed met pubers?
Ageeth en ik hebben vast vooroverleg gehad over ons megaproject, de Phebe, ik heb best bewondering voor al diegenen die er mee bezig zijn, want wat is me dit een meesterwerk zeg, en dan te bedenken dat Di Ford het zelf heeft ontworpen! Dan ben je wel een vakvrouw, en dat vind ik van alle dames die de Pehe straks af hebben. Zelfs de ohioblokjes zijn maar 4.5 inch (10 cm) in het vierkant.Dat is op zich goed te doen, maar het zijn er wel 136.
We moeten er heel goed over nadenken wat voor achtergrond stof we willen, dat is belangrijk, en welke tinten je uiteindelijk wil, er zijn vele wegen die naar Rome leiden, je moet er niet aan denken dat je halfverwege het applicatie patroon er achter komt dat je beter een andere achtergrond had kunnen gebruiken....., daar moet goed over worden nagedacht!Ik ga absoluut voor "stoffig"
Ik heb nu 1/183ste  deel ( of zoiets) van de quilt af........namelijk twee ohioblokjes, zijn ze  lief of zijn ze lief? En weet je wat er nog meer vreselijk lief is? die twee stofjes die er onder liggen....gehad van de Mevr. met het leukste winkeltje in Hall........Die begrijpt helemaal hoe taai ik het er mee heb geen stoffen meer te kunnen kopen, maar gelukkig mocht ik er nog wel krijgen..........LIEF!general wives van Windham, weergaloos mooie serie.......
We kwamen ook nog achter een saillant detail......Ageeth maakt de Camelot met haar eigen stoffen, had ze een blok van bij zich,en ik heb het patroon van King George de III.
En wat schetst onze verbazing toen bleek dat de ronde blokken van het ene patroon precies hetzelfde waren als van het andere patroon.....later hoorde ik dat de beide ontwerpers dezelfde antieke quilt als uitgangspunt hebben genomen, het origineel hangt in het Victoria&Albert museum.
Hebben jullie de Quilt en Zo al gelezen? Nou, ik dus nog niet, gelukkig fiets ik nog steeds graag want ik sjees iedere morgen vol verwachting over s,herens wegen en dijken naar de Bruna, is tie er al of is tie er nog niet.....? De cover belooft overigens een erg leuke inhoud met een nieuw project.Fijne week allemaal, geniet van het vriezende weer en het bijbehorende zonnetje!

35 opmerkingen:

 1. Wat raar precies twee dezelfde patronen, snap niet hoe dat zit! Maar ik ben benieuwd naar je schrijfsels in de QenZ en wens je succes met je Phebe! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een log vol verwennerijen! 2 Dames die een mooie patronen gewonnen hebben, Paps en Mams die superdesuup verwend worden door zoonlief met heerlijke appeltaart, lapjes die cadeau zijn gedaan.... Heerlijk, daar wordt een mens blij van.
  Succes met je megaquilt. Wat een werk, maar het eindresultaat zal er naar zijn!
  Groeten,
  Yvonne V

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met je Phebe. Lijkt me heerlijk om te maken.
  Met zo'n lekker stuk appeltaart erbij kan 't niet misgaan.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je weer veel leuks te vertellen, en dan straks ook nog in print :-)
  De Phoebe staat bij mij ook hoog op het lijstje en de circels ook. Mijn Variahex schiet al heel erg op zodat ik al wat rondkijk naar een volgend project. Maar jouw indigo star vind ik ook zo fraai en ik kwam een andere tegen op het internet.....
  eerst de quilt en zo maar eens afwachten.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Felicitaties aan de winnaars !!
  Je gaat een mooie quilt beginnen en ik ga je op de voet volgen. Vreemd dat die 2 patronen hetzelfde zijn en van 2 verschillende ontwerpsters? Wat heeft je zoon een mooie taart gebakken... moet die van mij ook eens aankijken ook al woont die niet meer thuis, kan die wat van leren :-)
  Ik ga straks eens bij de Bruna kijken of de nieuwe quiltmania er al is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O jeetje! Wat een verrassing! Ik ben er heel blij mee; heb ik meteen een lente-werkje! De hazen rennen inderdaad nog steeds rond hier in de polder!...zelf vanmorgen in een witte polder door de vorst.
  Ik mail je nog wel even ivm het adres...misschien vindt je t leuk, als je weer eens hier in de buurt bent, om zelf postbode te zijn; dan zorg ik voor iets lekkers bij de koffie!
  groetjes Fleur
  Ik hoop dat ik deze reaktie nu kan plaatsen...of hij staat er dubbel?...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, ik sta er gekleurd op, hoor! Kan
  nu nooit meer anoniem naar een quilt-
  winkel...gelukkig doe ik niet mee met
  het winkelen-uit-eigen-kast, want er
  moet nog veel worden aangeschaft voor
  Phebe, en wat een stof-dilemma's kan
  een mens hebben, dat weten we allebei
  inmiddels. Maar het was wel een super-
  gezellig dagje en ik heb zo veel zin
  in HET project. En wat lief van je
  zoon, de appeltaart, echt super!
  De Q&Z ook nog niet te pakken kunnen
  krijgen, want wij hebben in het hele
  dorp nog maar 1 tijdschriftenwinkel-
  tje over, en die heeft hem niet. De
  cover belooft wel iets moois, en de
  inhoud is ongetwijfeld de moeite
  waard, alleen al vanwege die column!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je nog een stukje van die taart ?mmmmmm je bent toch wel verwend op die manier. Prachtige stoffen voor een grote uitdaging, Jij boft toch maar weer met die krijgsels. Tot nu toe heb ik alleen fiberfill voor mijn SBS gekocht, sashingstof had ik al.
  De QenZ is hier nog niet gesignaleerd, heb vrijdag nog gekeken. Hier is het vandaag koud het heeft gevroren, dus ik loop iets later. fijne dag groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou ook een run op die appeltaart willen doen,die Jort toch,hij mag hier ook wel komen bakken hoor.En een heel gezellig idee om samen de Phebe te gaan maken. Flauw om te zeggen maar als ik bij jullie zou wonen deed ik mee. Enne goed idee toch om jouw stofjes te sturen,kopen mag je ze niet.Als ik jouw was zou ik mij inschrijven op alle givings, dan kom je ook nog aan nieuwe stofjeskomen, beetje creatief denken.
  Fleur en Rennie gefeliciteerd met jullie prijs. groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke plaatje krijgen wij weer te zien. Natuurlijk komt het goed met je puberzoon. Uiteindelijk is de basis toch de sterkste kant. En de Quilt en Zo, die komt de 20st uit, heb ik mij laten zeggen. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie stofjes heb je uitgekozen voor Phebe; nou ik wens je heel veel plezier met het maken ervan. Het is inderdaad een groot project, maar ze wordt wel heel mooi! Met zo'n heerlijk stukje appeltaart erbij wordt het zeker een feestje! Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn reactie was ineens verdwenen. Ik voel me vereerd gelukkig en een bofkont. Krijg ik mijn kippen weer terug op de 11e. Ik kan alleen je email adres niet vinden of de link werkt niet. Wil jij mij een mailtje sturen dan hebben we contact. You made my day and thanks my friend! Rdjonge@ziggo.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellig begin van de week om jouw blog als eerste te lezen. Dat beloofd weer wat. Top dat je 1/183e deel al af hebt. Een mijlpaal, moet gevierd worden! Op naar de volgende blokken. Je sterren zijn prachtig gepatched. Mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Jeannet,
  Wat een heerlijke thuiskomst, die meneer moet je maar eens langs sturen. Ziet er geweldig uit en mannen die in staat zijn om de keuken schoon te houden....zet hem op een voetstuk en wees er zuinig op! Maar, ik weet dat ben je ook! Kanjer hoor!Bij ons spelen en vechten de hazen ook op het kale land. Leuk om naar te kijken, wanneer het straks weer groen is, is dit speeltoneel weer over.
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Niet zo raar dat beide patronen overeenkomst vertonen. Beide ontwerpers hebben namelijk dezelfde antieke quilt in het Victoria en Albert museum gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De winnaars gefeliciteerd.
  Ik lees net van Annelies hoe het komt de patronen bijna hetzelfde zijn.
  Succes met je Phebe, jou kennende zal hij wel prachtig worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hmmm genieten Jeannet van taart en patronen. Er zit weer een hoop denkwerk in. Straks mijn eerste verre loopje alleen met boodschappenkar naar de Bruna want je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een gezellig blogje voor de maandagochtend, appeltaart en oh oh oh wat een prachtige stofjes!! die kleuren... hm 'k weet niet wat ik lekkerder vind : de appeltaart of de stofjes hi hi.
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De winnaars gefeliciteerd! Phebe ligt hier ook en ik kan maar geen keuzemaken in de stofjes. Nogsteeds niet het jippie gevoel, dus blijft hij/zijnog liggen!
  Gelukkig verveel ik me niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijkheid, zo'n lekkere zelfgemaakte appeltaart! Hierbij wil ik natuurlijk de winnaars ook feliciteren met hun leuke prijs. Dat van die 2 quilts is wel vreemd en opvallend zeg, ben benieuwd hoe dit precies in elkaar zit. Veel plezier met je nieuwe project!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het patroon van Camelot heb ik al op verschillende sites gezien. Waar kan je dat ergens kopen en wie heeft dat ontwerp gemaakt? Dan kan ik het misschien ergens bestellen. Trouwens mooie blokjes en stoffen heb je!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een heerlijke taart, en wat knap dat hij hem helemaal alleen heeft gemaakt en ook nog eens alles heeft opgeruimd. Je eerste Phebe blokken zijn plaatjes. Mooie stoffen heb je al uitgezocht, ben benieuwd hoe snel jullie zijn. En King George wat is die toch mooi he.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. dat wordt dus een heel project, maar dat is jou wel toevertrouwd!! En Ageeth natuurlijk ook!
  Lekker ziet die appeltaart er uit, inspiratie voor komend weekend.....mmm
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooie start heb je gemaakt met Phebe, mooie blokjes en ze zijn wel erg klein die ohio stars....Bep weet wel wat jij mooi vindt bofferd!
  Superpuber heb je, de taart smaakte vast dubbel zo goed nu hij jullie er zo mee verrast heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Spannend dat je aan Phebe bent begonnen .
  Het patroon ligt hier ook maar ik moet eerst nog wat UFO's wegwerken en shoppen voor achtergrondstof.
  Hoe moet dat nu bij jou of mag hier een uitzondering voor gemaakt worden.( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 26. I'm pleased to see some Phebe stars. I have pulled my applique centre out again and want to get that finished.

  What a lovely son to make you that apple pie - it looks divine.

  You know, I have seen it quite a bit lately, designers using the same antique quilt as inspiration for their new patterns. I find it quite strange as well.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Geweldig begin van de dag om mijn favorietje Ollie als eerste te zien. Wat blijft dat toch een heerlijk beestje.
  Mooi beginnetje voor de
  Phebe heb je al. De quilt is niet echt mijn ding, maat je stofkeuze is weer om te smullen. (net als de appeltaart)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Janet Wat een leik mooi stukje in quilt en zo kreeg hem vanmorgen gelijk kijken lijkt me wel wat zo,n quiltoudedagcentrum
  lees met plezier jou stukjes zou onze Koningin niet is een quilttentoonstelling kunnen openen mischien krijgt ze er dan ook zin in quiltgroetjes van Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh, ik heb hem nog niet in huis Hennie, en ik ben zo beniewd,....misschien kan ik haar eens uitnodigen voor een Quilt in Public Day!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Geweldig zo'n appeltaart bakkende en opruimende zoon !!!
  Succes met je phebe het begin is er.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuk artikel in de quit en zo, met een hele leuke foto erbij.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 32. O ja, op mijn werk zijn we bezig met het doelgroepenbeleid voor ouderen in de verzorgingshuizen, ik zal het eens voorstellen LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 33. hahaha weet je wat het is met pubers, zo af en toe komt er een stofje los in hun hersens, en dan zijn ze heel andere mensjes. dan word er zonder morren opgeruimd, of bakken/koken ze voor je zonder rommel. En het is echt waar wij hebben dat eens ergens in gelezen, en ja hoor, zo verging het ook met onze zoon. vind het erg leuk om dan hetzelfde te lezen van andere ouders. en zo te zien smaakte hij best goed, zag er goed uit. hartelijke groet, Anneke uit zierikzee

  BeantwoordenVerwijderen
 34. oja je hebt ook een erg leuk blog altijd weer een plezier om even op te surfen. a.stoel@zeelandnet.nl
  Anneke uit zierikzee

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat lekker als je van zo fietstoch thuis komt en je kind een appeltaart heeft gebakken, LIEF HOOR.
  Ik heb je verhaal in Quilt & Zo gelezen leuk en mooi verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet