Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 18 maart 2011

Hartenmeisje en lentezonnetje

Hebben jullie er deze week ook zo van genoten? de eerste mooie lentedagen? het was heerlijk, heerlijk, om afgelopen dinsdag weer eens met het boterhammetje, nou ja, hammeTJE, zeg maar HAM. Je maakt mij niet blij met een kale boterham met kaas, ik hou van lekker eten.....ik deel het recept met jullie! ( lunchtip: boterham, belegt met kruidenroomkaas,avocado, gekookt ei, verse bieslook en een beetje mayonaise...Mmmmmm) even buiten in het zonnetje te zitten, het leek wel echt lente, wat kunnen we daar naar snakken, maar het komt, onmiskenbaar, het komt, en niet de elfstedentocht, nee, de lente!

Ik ben eerst met gezwinde spoed de quiltmania wezen kopen, ik werd helemaal onrustig van een bericht bij haar op de blog, wat is dat toch erg,wat zijn er een verleidingen, en wat staan er weer een mooie dingen in de Mania.Ik vind het niet altijd even leuk wat er in staat, maar deze was weer smullen, met die Bam in het zonnetje, die kleine dingen, weten jullie nog wel........

En dit kleine ding heb ik deze week gemaakt, het hartenpopje van Bep, had ik al een heel tijdje liggen, helemaal schattig geworden.

En nog een foto van de lenteboden uit de tuin, de sneeuwklokjes zijn tot enorme pollen uitgegroeid, was je in februari nog blij met een enkel bloemetje, nu zijn het hele pollen, net als de crocussen, nog even genieten, iedere morgen kijken.....zijn ze zal opgegeten door de reeen........hieronder staat een foto van een toverhazelaar uit de voortuin, het is mijn lievelingsboom, de geur van de toverhazelaar
is zo heerlijk zoetig, ik maakte 35 geleden kennis met deze boom,
Toen studeerde ik aan sociale academie de Horst in Driebergen, ik woonde in zo,n prachtig oud groot en sfeervol studentenhuis, waar je er daar zoveel van hebt, vlak bij het klooster Arca Pacis ( het is er helaas niet meer, althans niet als klooster) iedere dag wandelde ik langs het klooster om tegen de buitenmuur de vespers te horen zingen, en daar passeerde ik ook elke dag een enorme toverhazelaar, die intense geur in het vroege voorjaar......toen ik dat voor het eerst rook was ik in complete vervoering en vanaf dat moment heb ik de boom in mijn hart gesloten, de boom, en die Vespers,als ik het nu nog ruik en ik doe mijn ogen dicht, dan voel ik weer die zorgeloosheid van het studentenleven, dat heerlijke zorgeloze gevoel, wat ik daarna nooit meer zo heb ervaren, en wat toen zo gewoon was.
En hier zet een kinderhandje de kas vol met lekkers, bloemkool, sla, rucola, veldsla, krootjes, Mjammie! er is straks met pasen niets lekkerder dan een eigen krop sla en een gekookt eitje!

Iedereen een heel fijn weekend! geniet er van, volgens mij zou het zonnetje weer helemaal terug komen.

21 opmerkingen:

 1. Hier (Alkmaar) zie ik voor het eerst in dagen het zonnetje. Komt mooi uit want ik wil vanmorgen op de fiets naar de stad om de Quilt en Zo te kopen. (ik doe mee aan die Varihex) Maar als ik jouw gezellige blogje lees ga ik zeker ook de Quilt Mania bekijken......

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die gevoelens voor de toverhazelaar deel ik ook met jou! Jarenlang stond er een onder mijn balkon en ieder jaar op mijn verjaardag bloeide hij, net alsof de natuur mij feliciteerde! De geur kwam met de frisse wind mijn deur binnen dis 's morgens altijd even wijd open stond en ik rook het dan door het hele huis! Ik moet de mania nog gaan halen, maar verheug mij er nu al op en natuurlijk ook de Quilt en Zo, fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die beginnende lente. Bij de lente hoort iets nieuws. Voor jou misschien die mooie quilt in de Quiltmania ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeannet, je blog is even zonnig als het weer in het begin van de week.
  Schattig popje heb je gemaakt.
  voor jou en je gezin ook een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er bij jou al heel gezellig uit. Bij ons in de tuin is nog bijna niets uitgelopen, alleen de forsythia en narcissen en wat crocussen staan er nog. Oosten is altijd kouder.
  En de Quiltmania ga ik ook bekijken. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vrolijk voorjaarsblogje heb je geschreven. Hier wordt ik helemaal blij van. Je hartenmeisje is een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke lentepost Jeannet! Het is jammer dat de toverhazelaar in het geel bloeit, want bij mij in de tuin is alles wat bloeit paars, blauw, roze of wit dus daar zou dat geel erg uit de toon vallen. Maar bij ons staat wel een klein struikje verderop in de gemeentetuin dus tijdens het uitlaten van de hond kan ik toch van de geur genieten.
  De Quiltmania heb ik gisteren ook gelijk gekocht toen ik hem zag liggen. Wat vind je van de quilts helemaal aan het begin van die japanse dame? Het lijken wel schilderijen hé? Prachtig vind ik ze.
  Jouw hartenmeisje is echt schattig geworden. Het hangertje waar ze aan hangt heb ik ook dus ik kan goed zien hoe groot ze ongeveer moet zijn.
  Hele fijne lentedag vandaag, liefs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij staat hier ook in de tuin beneden en ik geniet er ook zo van.
  Je hartenmeisje is een dotje geworden en in gedachten smul ik mee uit jou tuintje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellig blogje vol lentekriebels heb je geschreven. Vroeger, als jong meisje, heb ik jaren lang gecorrespondeerd met een zuster uit Arca Pacis. Leuk om te lezen dat jij ook bijzondere herinneringen hebt aan dat klooster. Volgende week komt een vriendin uit Nl. bij ons logeren. Ik denk dat ik haar toch maar even langs de tijdschriftenwinkel moet sturen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niets is zo heerlijk als die eerste voorjaarsdagen ná een lange koude winter! Genieten is dat!

  Wat is je hartenmeisje een schatje zeg!!!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm, het is weer genieten op jouw landgoed. Foto's waar je blij van wordt. Wat een lief hartenpopje is het geworden.
  Typisch dat de opkomende bloeiers in de lente altijd zoveel herinneringen meebrengen. In elke bloem of plant met haar eigen geur zit wel iets dat je terugvoert naar vroeger. Ik heb dat heel erg omdat ik op de eerste lentedag jarig ben (of omdat ik oud word en in vroeger blijf hangen haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk voorjaarsgevoel had ik ook
  begin van deze week,maar als je nu
  naar buiten kijkt: helemaal foetsie!
  Bah! Ik denk, dat ik maar eens zo'n
  bam ga proberen, komt het gevoel
  misschien weer terug.
  Wat een dotje van een hartenpopje!
  Fijn weekend (met hopelijk wat zon),
  Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk die lente! Nu regent het hier maar ik heb begrepen dat het zondag weer prachtig weer wordt.
  Goed weekend!!

  O ja, schattig dat hartje met popje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh Jeannet, Ik had het zo koud in Groningen! Maar het was echt heerlijk om van de bloemetjes te genieten.
  Ik ben echt benieuwd naar mijn Quiltmania nu... :)
  Geniet ze! en je tuintje is echt inspirerend! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat patroon uit de Quiltmania rechts, die vond ik ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Verleidelijk die foto's van de Quiltmania.
  Het duurt altijd zo lang voor hij hier in de boekwinkel ligt.
  Heb nu maar een abonnement genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijkheid allemaal! Zon, Mania, Lente en Bammen! Wat wil een mens nog meer?! Helemaal goed zo!
  Jij ook fijn weekend!
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is het hartenpopje leuk en bedankt voor het lekkere bammetjes recept. De quiltmania is zeker om te smullen nog meer verleidingen die over mijn pad komen. Wat woon je toch heerlijk met al die groeten in de tuin en de toverhazelaar geweldig doet mij zo aan thuis denken, ik vond het altijd geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk popje weer van Bep en die quitmania ligt hier pas komende week bij de bruna dus ik moet nog een paar dagen wachten. Je boterhammetje klinkt heerlijk maar met mijn hoge cholesterol zal ik die kruidenkaas en het eitje maar weglaten :-) ik doe wel heerlijke fenegriekkaas op mijn brood, daar ben ik dol op met eronder wat sla.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Hier is Zweden, met het weer bericht!!! grrrrrrrrr, brrrrrrr We hebben wel volop zon,en ook wij kunnen op het terras in een hoekje heerlijk van de zon genieten maar het is dan wel onder nul! van de week hadden we weer sneeuw. Ze zeggen dat het voorjaar er aan komt! maar vanmorgen, draaide het weer om, dat ze zeiden, er komt weer sneeuw!! nu het is nu echt maart weer! Maart roert zijn staart-
  Wat staat je hazelaar er mooi bij-
  Ben benieuwd wat je gaat maken uit de Quiltmania
  Wat een enig popje heb je gemaakt.
  Groetjes Joke en geniet van de lente, die hier nog ver weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik geniet van je heerlijke lentelogje. Zoals jij die herinnering beschrijft aan je zorgeloze studentenleven... Prachtig om te lezen, weemoed en herkenning... Straks heerlijk genieten van de sla, nu genieten van je lieve DS die plezier heeft in het werken in de kas!
  Fijne zondagavond!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.