Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 31 augustus 2011

In de Herfst van het leven.......

Hoewel ik altijd dacht dat het leven ophield met 50 ben ik dan toch nu al zomaar en ook nog vanzelf 51 geworden, wel met een kunstknie, lopend met krukken en een rollator,......dat is anders wel een fors minpuntje......Van de week heb ik me toch mijn teen gestoten aan die rollator....neeeee, niet mooi meer.....ik begon er spontaan Russisch van te praten.......ik liep er natuurlijk weer veel te hard mee.....het scheelde maar een haartje of ik had het hele apparaat zo van boven naar beneden gegooid door het trapgat....manlief heb ik nog nooit zo snel de trap op zien komen.........resultaat is nu een donkerblauwe teen..........
Hier moet ik jullie even iets over vertellen....dit kreeg ik voor mijn verjaardag van Hanneke, en jullie kennen Hanneke niet, maar zij is mijn "knie"maatje....dat wil zeggen dat Hanneke, (die ook quilt maar geen blog heeft) half juni een nieuwe knie heeft gekregen, 2 maanden voor mij,en sindsdien is zij mijn allerbeste coach! ik kom gewoon niet uitgevraagd! kan ze al voetballen ? en springt ze al weer touwtje? hoeveel graden buigt de knie? staat haar knie ook in brand s,nachts? en hoeveel kilometer fietst ze al weer? en komt de lust in quilten toch écht weer terug? .......enfin, van dattum.....Hanneke beantwoord steeds geduldig al de vragen van deze stresskip.....en daarom kreeg ik dit vanmorgen van haar, dit schattige kussentje met een wel heel toepasselijke tekst voor mij.....hahahahaha
Verder wordt het niet alleen herft in mijn leven, maar ook herfst in de tuin, je merkt het aan alles.
Dit vind ik altijd één van de mooiste bloemen in het najaar, koninginnekruid, eupatorium, megahoog, wel twee meter, en altijd vol vlinders, zooooo mooi!
De kweepeer hangt voor het eerst dit jaar helemaal vol met kweeperen, je schijnt er van alles van te kunnen maken, jam, taart, gelei,ik heb me er nooit aan gewaagd, ze zijn bikkelhard maar ze ruiken wel lekker in een schaaltje in de keuken.
En de notenboom hangt ook helemaal vol, we hebben er nagenoeg ieder jaar kisten vol noten van, veel te veel voor ons alleen. We hebben hem 20 jaar geleden gehad van een oude buurman als klein boompje gekweekt uit een noot, en hij doet het me goed!
Zoonlief was er meteen voor in om voor mama,s verjaardag een Zeeuwse knopcake te bakken ( of ging het nou om het beslag ???) Vorig jaar werd ik 50, toen had ik al zo,n zere knievan de artrose dat ik het niet zag zitten om een feestje te houden, nu ben ik dan 51, met weer een zeer been, nu dan hopelijk om een positievere reden maar 3 x is scheepsrecht en volgend jaar, dan moet het toch onderdehand wel mogelijk zijn om een high tea in de tuin te houden?Er komen vandaag een paar vriendinnen, en we houden maar een gezamelijke oefendag.....


50 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een prachtige dag toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd en een supercreatief jaar gewenst.
  En wees geduldig met je knie.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Jeannet een hele fijne verjaardag. 'De herfst van je ven?' Neeee met een nieuwe knie heb je 'plus-jaren' gekregen. Geniet van je verjaardag en neem die ouderdom maar met een korreltje zout, straks mag je het niet meer hebben :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. van harte gefeliciteerd, ook de herfst is prachtig!!
  sterkte met de genezing van je knie.
  groetjes, marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd en nog heel veel gezellige en gezonde jaren gewenst! Ik hoop dat jullie inspanning lekker smaakt, hij ziet er in ieder geval geweldig uit! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En de herfst van je leven, ben je mal. Ik ben 65 en nog niet aan herfst toe hoor. En iedere dag een beetje beter met je knie en staks weer lekker lopen zonder rollater en zonder krukken. Het heeft nu eenmaal tijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi! In de herfst van je leven? Ach een beetje gelijk heb je wel. Mank met een nieuwe knie, een paarse teen omdat jij je stoot aan de rollator. Eerlijk is eerlijk, ik zo het ook niet leuk vinden om daar nu al gebruik van te moeten maken. Gelukkig heb je dan zo'n lieve zoon die met jou een cake bakt. Mooie knopcake trouwens, nog nooit van gehoord. Ziet er heerlijk uit, en zeg eens eerlijk het beslag van cake is ook niet te versmaden. Zelf snoep ik er ook altijd van. Wat ik zeggen wilde, van harte gefeliciteerd met PAS je 51. Denk eens aan al die heerlijke quiltjaren die je nog hebt! Geniet van je kaarten, berichtjes en volgend jaar een lekkere teaparty!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd Jeannet, en ik wens je een superleuke dag toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd net je verjaardag, Jeannet, hopelijk voel je je volgende jaar wat minder oud, want dat ben je helemaal nog niet. Wat een lekkere knopcake heeft je zoon voor je gebakken en dat kussentje is een schatje, èn een blijvende herinnering aan deze tijd.
  Een heel prettige dag, en het allerbeste!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet, van harte gefeliciteerd met je 51e verjaardag!! Jammer dat je knie nog niet helemaal reden is om te feesten. Hopelijk doet-ie op je volgende verjaardag minder pijn. Maar ik zou niet wachten met feesten tot die verjaardag. Misschien al een feestje vieren als de knie weer in orde is???
  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkige verjaardag, je komt wel goed en nu een blauwe teen wees voorzichtig he

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je verjaardag en sterkte met je knie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met je verjaardag. Sterkte met het verdere herstel van de knie, en veel geduld.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Jeannet!!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je, ondanks je ongemak, een hele fijne dag hebt!! Volgend jaar wordt het een mega party in Rockanje!! Ik weet het zeker. Wat een lief en schattig gebaar van jouw knie-maatje. Fijn dat je zo'n vraagbaak hebt, ik kan mij voorstellen dat je heel wat onzekerheden hebt!!
  Nogmaals een fijne dag, en laat de heerlijke taart van zoonlief je maar goed smaken.
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van harte gefeliciteerd, ik hoop dat je nog een mooie herfst en winter tegemoet gaat ;-), oftewel, nog vele mooie jaren mag beleven, zo oud is 51 nou ook weer niet...!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeannet gefeliciteerd en ik wens je een hele fijne verjaardag met een heerlijke cake. Voor het komende jaar wens ik renknieeen toe, zodat met hoge hakken kunt rennen. Veel plezier. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jeannet, van harte gefeliciteerd. Mooie taart en lief cadeautje. Ik hoop dat je je snel weer als de lente voelt. Gezellige verjaardag.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag !
  Wat heerlijk dat je zo'n warme coach hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, en een hele gezellige dag toegewenst Jeanet!
  En beterschap met je knie en grote teen!!!!!!
  Je hebt het toch met veel humor opgeschreven, ja, sorry hoor,.... maar ik lag helemaal in een deuk toen ik dit blogje las!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag en een gezellige dag.
  Ik hoop dat het met je knie snel beter gaat.
  Hier schijnt de zon. Ik hoop bij jou ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lieve meid, gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Geniet ze maar! (ondanks je knie....)
  En wat een goed advies van Hanneke; lijkt me een heel lieve vriendin!
  Sterkte ook; maar vooral een fijne dag! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd, hele fijne verjaardag! En beterschap, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Van harte Jeannet en een gezellig dagje gewenst, ik neem er eentje op je verjaardag.
  Trouwens we zijn samen wel in de kweepeer vandaag, je kunt er ook niet omheen, ze hangen zo te pronken aan de boom.
  lieve groet,
  Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag hoor!! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Van harte meis en probeer er toch maar van te genieten en de herfst van je leven is best te doen, ik word in oktober 65 en geniet ondanks alles volop.

  Fijne dag en groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Proficiat met je 51e verjaardag.
  Wat lief dat je zoon je geholpen heeft met bakken.
  En wat betreft je knie: je moet denken dat geduld een van de 7 schoonheden is. Dat zal zeker wel goed komen.
  Fijne dag not toegewenst,
  Liesbeth A.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een hele mooie en fijne verjaardag Jeannet. En wat een mooi en duidelijk kussentje heb je gekregen! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gefeliciteerd met je verjaardag heerlijk toch dat je weer een jaar ouder mag worden.
  O en kweeperen gelei is erg lekker hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Van harte gefeliciteeerd, Jeannet!
  Op naar de volgende 51 jaar! Moet
  kunnen met zo'n knie. Ik vind die zin
  van "de herfst van je leven" echt niet
  kunnen, ik ben natuurlijk van dezelfde
  leeftijd. Dus ik stel voor: we zitten
  op de helft, en halverwege het jaar is
  het zomer! Geniet zoveel mogelijk van
  je verjaardag (en geniet van de cake,
  die ziet er heerlijk uit)!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 30. van harte gefeliciteerd!! fijn dat je weer mag verjaren, zelfs na je 50e... het is een rare verjaardag zo, maar met die lekkere cake en wat meevierders is het een mooie afleiding van alle pijnen en pijntjes.

  een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gefeliciteerd Jeannet.
  En wat nou herfst .............. pas 51 . Wil wel ruilen hoor.
  Nog een fijne dag en voorzichtig met de rollator ( LOL )
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Van harte gefeliciteerd en wat een leuk en toepasselijk cadeau heb je gekregen. Fijn ook dat je iemand hebt waaraan je kunt vragen hoe het zit met je herstel. Die blauwe teen dat heb jij weer. En ach het quilten komt vanzelf wel weer een keer, trouwens de zeeuwse knoop ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Proficiat met je verjaardag,hele fijne dag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Jeannet,

  Gefeliciteerd met je verjaardag. en een fijn dag.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jeanette,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  en..... het leven begint bij 50.

  Groetjes, Annie K-J

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Geweldige foto's zo heerlijk aan het bakken met je zoon.
  Hoop dat de taart ook net zo lekker smaakt als hij eruit ziet.

  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Jeannet. Je bent me één dag voor, morgen zijn we weer even oud! Ik hoop dat je volgend jaar weer vrolijk en pijn vrij rondhuppelt en lacht om dat gedoe met die knieën van dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Van harte hoor!! en sterkte met je knie......en die rollator....ik heb net vorige week mijn 2e exemplaar gekocht en ben hem direct gaan pimpen. Het gaat vanzelf wennen en ze hebben ook hun practische kanten.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo Jeannet,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je toch een fijne dag, ook al wil 't nog niet naar je zin met je knie.
  Ach en die 51 is maar een getalletje, toch!!?
  Ik heb ook altijd een beetje last van 't ouder worden, maar 't helpt als je niet te veel aan dat getalletje denkt en dan is het ouder worden heel vaak best leuk hoor. Probeer 't maar eens....

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Nou ik denk dat er eerder jaartjes af gaan Jeannet...van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in goede ( betere) gezondheid..het komt vast goed met je knie...maar ja...geduld is ook niet je sterkste kant hè?!...in iedergeval ben je nu "goud"waard...maar dat was je voor ons lezers van je blog toch al...nog een fijne avond en hou je taai!! groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag
  zo zie maar weer je ben te jong voor een rolator het is nu even tijdelijk z,on rolator voor je
  Maar oude mensen lopen klam en langzaam .... ze kunnen niet vlugger
  Maar jij ben nog JONG
  Dus eigenlijk er nog niet oud genoeg hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 42. De dag is al bijna om, maar gelukkig ben ik nét op tijd... GEFELICITEERD!!!!! Hopelijk heb je ondanks je knie tóch een superleuke dag gehad. Die cake ziet er geweldig uit zeg!! Wat een mooie vorm is dat en met zo'n goeie hulp kon het natuurlijk ook niet mislukken. ;-)
  Wat klinkt dat trouwens mooi... de herfst van je leven. Je wordt er helemaal poëtisch van hoor ik al. Nog heel even en dan is het voor mij ook herfst... en laat ik nou juist zo van de herfst houden dus dat komt mooi uit hihihi.
  Mooi dat koninginnekruid trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ohhh de dag is al om !!! Maar alsnog VAN HARTE GEFELICITEERD en wat ziet die cake er lekker uit... Mmmm .....
  het kussentje wat je gekregen hebt is ook prachtig en inderdaad: KEEP CALM !

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Gefeliciteerd, een goed jaar voor jou en ieder die je lief is

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Na veel internetproblemen weer in de gelegenheid eens te reageren...

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en beterschap met je knie EN je teen ;o)

  Fijne dag gewenst!

  Groeten,

  Yvonne V

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk stukje heb je er weer van gemaakt. Beterschap met die blauwe teen...

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Beetle laat maar niet minder gemeend: van harte gefeliciteerd meid! Enne, dat quilten komt straks in volle hevigheid terug, wedden? Sterkte met je knietje.

  Quilting greetings,

  @nke

  BeantwoordenVerwijderen
 48. I love the little pillow with tea stithery :-)
  Great blog

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Beter laat dan nooit
  Maar ook vanaf deze hoek alsnog vanharte!
  Je begint aan je 2de jeugd en als straks de knie weer goed gaat kan je heerlijk genieten!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Eupatorium .... mijn absolute lievelingsbloem en kweepeer... de allereerste boom die ik plantte in de tuin (die ik nu niet meer heb, snif). Ik zou jouw tuin wel eens willen zien...
  Je zult best wel weer zin in quilten krijgen joh...alles heeft z'n tijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.