Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 maart 2013

Wat je van ver haalt......

Ik heb jullie de afgelopen maanden helemaal laten meegenieten van de verschillende soorten stof die hier in huis rondwaarde  nu het stof is opgetrokken, en je werkelijk weer kan zien wat er gebeurd is laat ik dat ook maar even zien.Weten jullie het nog?
Er werd een stukje aan het huis gebouwd van pakweg 6 vierkante meter en binnen werd een muur doorgebroken tussen de eetkamer en de keuken zodat er één ruimte kwam en een soort van L vormige woonkeuken werd gecreëerd. En dat is het dus inderdaad geworden.(we kijken nog naar andere stoelen)
Mijn gordijnen zijn ook nagenoeg klaar, Simone weet waarom ze net nog niet helemaal klaar zijn*UH* Het linnen met het rode bloemetje komt uit Hal ( maar ze heeft het helaas niet meer......) en het helemaal schattige kantje dus van Simone,en het hele Soete idee kwam van mezelf.Met gordijnen kun je van die leuke dingen doen, zonde om je te beperken tot één stof.
Toen kwam er ook een nieuwe keuken, en wat voor één......we hebben eerst aan Ikea gedacht, die stond er ook in en daar waren we tevreden over, maar toen we per toeval in de Landleven de prijzen zagen op de website van Gerard Hempen,was het gauw bekeken......daar kun je nauwelijks voor naar Ikea.(overigens een fantastisch bedrijf, er is niets, maar dan ook niets mis gegaan, helemaal toppie!!)
We hebben zelf de kleuren en de tekening van de schouw uitgezocht, dat vond ik het leukst en het spannendste, de kleur, je bent snel geneigd om een kleur uit de showroom te nemen, of wat veel mensen doen, wit of creme,Lekker veilig.
De bussen had ik al eens gekocht ergens op "het net"en je bent quiltster of niet.......toch? Hoewel de twee mannen hier in huis het meer zagen als extra handdoekje, dus of het blijft hangen......
Zo,n mooi geïmpregneerd ( ! ) hardstenen blad van Belgisch hardsteen, met dito wasbak, wij hebben eigenlijk twee aparte stukken keuken schuin tegenover elkaar en dus ook twee kranen en wasbakken.Dit is het tweede deel.Met mijn al jaren gedroomde Smeg koelkast.
En ik ben altijd erg van de details..........plakletters.nl..........zo leuk voor van alles en nog wat.Friese witjes achter de schouw, dat doet manlief dus eventjes zelf.
Met zo,n waanzinnig bordenrek, dat hadden we ook in de andere keuken, had manlief toen zelf gemaakt en het beviel erg goed.
Wij kunnen het amper bevatten dat we zo,n mooie keuken hebben, helemaal van hout,van binnen dezelfde kleur gespoten, ook van hout, er zit geen kunststof in of aan,ook het fornuis is geweldig, toen ik het zag zei ik meteen, zet het oude fornuis maar in de schuur, kan ik daar op koken.....
Maar alles went, en er zijn al heel de week heerlijke ovenschotels uit gekomen, ( manlief komt steeds vroeger thuis....) het werkt perfect, twee heteluchtovens en een gril, het weekend gaan we een kippetje proberen.En als je mij nou vraagt wat me het meest dierbaar is in de keuken, dan is het dit lepelrek......
En hier nog eens extra uitvergroot.
Het lepelrek van mijn moeder, want ondanks de vreugde van de keuken maakt het mij ook wel pijnlijk bewust van het feit dat er herinneringen worden geboren die niet meer gedeeld kunnen worden met dierbaren die er niet meer zijn, in mijn geval met mijn moeder, velen zullen dit herkennen. Er is een leven vóór en na......Dat is ook de natuurlijke loop van het leven, maar dat zegt niet automatisch dat het ook makkelijk is.Vreugde en verdriet liggen nog steeds héél dicht bij elkaar.
Om het af te sluiten met een sfeerhoekje, over die suikerpot hoef ik niets te zeggen........We kregen van de keukenman het compliment voor het prachtige geheel qua kleuren, dat was wel leuk. Ik ben echt verlieft op mijn eigen huisje, we hebben wel eens over verhuizen gedacht in verband met het vele werk om het huis, maar neuh....laat maar....We hebben het zo kunnen doen omdat we heel veel zelf hebben gedaan, manlief is heel erg handig en ik heb zelf ook de laatste maanden vaak de verfkwast ter hand gehad,dat scheelt natuurlijk alles.Fijn weekend allemaal!

67 opmerkingen:

 1. Heel sfeervol Jeannet. Het had niet mooier gekund. En nu genieten van het geheel en trots zijn dat jullie dit weer voor elkaar hebben gekregen, een fijn weekend Bep.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou, je kunt terecht trots zijn op je huisje met zo'n keuken! En wat een wow-kookplaat met oven!!! Het was een hele klus, maar je hebt ECHT wat daarna: jij kunt weer jaren vooruit!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat fornuis! Ik wou dat ik daar plek voor had gehad in mijn keuken. Het is prachtig geworden. Ik ben een beetje verliefd op je fluitketel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig , wat zul jij genieten elke dagw eer! Ik heb dat ook nog steeds met de keuken niet meer elke dag hoor, maar vaak loop ik er binnen en denk ik: wat heb ik toch een mooi keuken en wat is dat provencaals geel toch warm. . Toevallig heb ik van de week ook gegoogled op SMEG koelkasten. Zo mooi, ik zo dan voor een gele gaan. Lijkt me het einde. Maar deze is nog goed dus voorlopig niet... En je fornuis, een plaatje en dat zal lekker koken, het past ook helemaal in je keuken. Ja , ik herinner me nog dat ik je bij het overlijden van je moeder schreef: dat verlies is levenslang en zo is het ook. Het doet meer of minder pijn, afhankelijk van er in je leven gebeurt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleur heb je gekozen voor de keuken. GEniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zal dat genieten zijn. Je keuken ziet er prachtig uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig, Jeannet, kan me zo voorstellen dat je er verschrikkelijk blij mee bent, zeker omdat jullie er zelf ook zo veel tijd in hebben gestoken. En dat lepelrek ken ik, heb ik ook van mijn moeder die ook nog zo gemist wordt al is het al 13 jaar geleden.... Geniet ervan en leef het leven! Lieve groet, Clara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schitterende keuken heb je. Je hebt er veel werk aan gehad maar wat een plaatje. Kan zo in Landleven. En dat lepelrek? zo is je moeder toch een beetje erbij denk ik. Ik vind het in elk geval heel mooi.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig geheel is jullie keuken geworden zeg!
  Geniet er maar van met elkaar

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Zucht" wat mooiiiii
  Wie wil er nou niet zo'n keuken. Ik geloof best dat het een droom is die uitgekomen is.
  Veel plezier met je nieuwe woon en kookplek

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat is dit genieten zeg! Gefeliciteerd met jullie harde werk en wat een resultaat: dit is gewoonweg een droomkeuken geworden.
  De kleur, daar ben ik helemaal weg van.
  Geniet van jullie gezellige woonkeuken,
  fijn weekend, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is een schitterend geheel geworden. Echt helemaal leuk. Geniet van deze keuken en dat er maar veel lekkers gekookt mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. geniet er maar fijn van ...je keuken is prachtig,,,

  BeantwoordenVerwijderen

 14. Mooi mooi mooi je keuken echt helemaal super.
  En nu er lekker van genieten hoor, je lepel rek ik had dezelfde heb hem aan mijn schoondochter gegeven toen ik 2,5 jaargeleden bij mijn vriendje introk( die had er al 1).
  Ik zit nog in het stof, stukadoor is er vandaag maandag de tegelzetter het einde is weer in zicht.
  Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, zit echt de hele dag achter de quiltstandaard te quilten wat wil ik nog meer :-)

  Quiltgroetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige keuken is het geworden ! en zo gezellig. Dat is genieten.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je prachtige keuken is een felicitatie waard Jeannet. Helemaal geweldig. De kleur, de stijl, de aankleding. Alles klopt.
  Heel veel plezier er van.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je keuken ziet er prachtig uit. Daar ontstaan vast weer veel mooie en dierbare herinneringen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige keuken Jeannet! Daar zal je veel uurtjes met veel plezier doorbrengen. Fijn weekend, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. het ziet er heel mooi uit allemaal. geniet er van

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En er is ook nog niks misgegaan ??? Potverdrie wat een keuken, de kleur is heel mooi , het zal wel een paar weken ongemak veroorzaakt hebben, maar dat was het best waard. Ik heb ook genoten van het trappenverhaal. groeten, koud hier en we snakken naar lente. April in Paris zullen we maar zingen....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het is SCHITTEREND allemaal. Hard gewerkt maar dan heb je duidelijk wat.
  Gossie meid ben er helemaal weg van.
  Dat jullie er echt nog jaren van mogen genieten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van een kook-keuken via een woonkeuken ben je nu in een waarachtige Leef-Keuken terechtgekomen. Prachtig!
  Geniet en smul ervan!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. whow wat een fornuis ! Alles is prachtig, maar zo'n fornuis daar zou ik helemaal voor vallen. Jullie kunnen terecht heel trots zijn. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wow , wow , daar kom je niet meer uit zo,n mooie keuken prachtig jeanet , met recht trots op wat jullie voor werk verzet hebben , en dat lepel rek heel herkenbaar , in gedachten is je moeder bij je hoor !
  geniet maar van jou mooie aanwinst en veel kook plezier .

  groet joke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wow wow wow wat een prachtige keuken wat een plaatje echt schitterend !!!!!!! Echt iets om heel trots op te zijn heel veel kook plezier en alvast eet smakelijk want dat kippetje gaat wel lukken !!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik ben helemaal sprakeloos. Wat is het mooi geworden. Je hebt de kleuren prachtig uitgekozen. Bij mij hangt hetzelfde lepelrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat moet ik nog aan bovenstaande reacties toevoegen? Bofkont!! We hoeven ons niet af te vragen waar jij in het week end zit. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtige keuken! Zo'n mooie kleur. En dat fornuis . . . . Begrijp je 1ste reactie best. Zoveel zelf meewerken aan zo iets moois geeft veel voldoening. Terecht dat jullie trots zijn op het resultaat.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oooooooooooh Jeannet wat een plaatje is het geworden, een ontzetten knus en gezellig plaatje, wat zul je daarin lekker kunnen koken en vooral genieten met man en zoon.
  Je moeder kijkt van bovenaf mee en geniet zo ook en wat fijn dat ze toch een deel uitmaakt in de keuken.
  Genieten meisje, rondom genieten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een droomkeuken. Kan me voorstellen dat je daar helemaal flieft op bent. Heerlijk he een woonkeuken? Wij zitten er ook vaak en het is soms een klus om bezoek de kamer in de krijgen. Iedereen duikt meteen de keuken in.
  En je moeder geniet vast met je mee hoor.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Prachtig Jeannet! Daar ben je met recht trots op. Mooie kleurkeuze ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. De keuken is schitterend geworden. Mooie kleuren bij elkaar. Want leuk dat het lepelrek van je moeder daar hangt. Een mooie herinnering op een mooi plekje in de keuken. Ze is er niet en toch weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. *S*C*H*I*T*T*E*R*E*N*D*.... Wat een mooie keuken en zo'n lepelrek had mijn moeder precies hetzelfde. Het ligt nu bij de 'uitzetspullen' van de jongste.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hier nog maar een berichtje; ik vind je nieuwe keuken TOP! En nu maar hopen dat je snel je gordijnen helemaal af kunt maken... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een prachtige keuken! Wat zul je hier veel plezier van hebben/krijgen!!
  Mooie kleuren kan je alle kanten mee op!
  Lieve groet, Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een geweldige keuken heb je. De kleur is prachtig, de oven super, de koelkast is te gek maar het allermooist is het lepelrek. Dat ontroerd me. Zo is je moeder er toch nog een beetje bij.
  Dat er maar heel veel mooie herinneringen worden geboren.

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Schitterende keuken is het geworden zeg! Ik zou er niet meer uit komen. Mooi dat je een goede plek voor je moeders lepelrek hebt gevonden. Ik herken dat gevoel helemaal.
  Geniet maar van al het moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. geweldig,wat een pracht keuken,en dat er niets mis is gegaan is bijna uniek,ja herinneringen blijven en zo als je zeg is leven voor en na.....veel kook plezier en geniet met mans lief,veel liefs irena

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik hoef geen Landleven meer te kopen. Ik kijk gewoon op jouw blog! Van harte gefeliciteerd met zo'n gewéldige keuken!
  goed weekend, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 40. wat een prachtkeuken........geniet maar lekker van al dat moois

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Het is prachtig!!!!. Nu kunnen de kleine en de grote kok samen aan het werk........
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat is je huis mooi wat een heerlijk huis en die keuken schitterend

  fijn weekend

  Gr Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Oh wat gaaf, helemaal te gek en bijna hetzelfde als de mijne gaat worden! Hier liggen er al schetsen maar helaas gaat de tuin nu voor! Ben weg van je schouw en vind die letters echt een geweldig idee, mag ik dat pikken? LOL!
  Geniet maar van je schattige keuken en de gave gordijnen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Nou meid ... ik kan alleen maar zeggen: Zucht ... zo mooi ! Wat zul jij daar veel tijd gaan doorbrengen en heerlijke baksels maken. Jammer dat je zo ver weg woont :P

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat fijn dat we even met je mee mogen genieten in je nieuwe keuken. Wat is het prachtig geworden. Heel sfeervol. En dat lepelrek, dat herken ik, dat hadden wij in mijn ouderlijk huis ook aan de muur hangen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Verhuizen? Je zou wel gek zijn, met zo'n prachtige
  keuken (en je uitzicht, ligging, enz.enz.). Leuk,
  dat met "anno..", dat heb ik boven de deur tussen
  kamer en gang, en mijn buurmeisjes vroegen zich af,
  wie dat nou was, die ANNO...;) Maar het allermooist
  is zeker het lepelrek van je moeder.
  Prettig weekend (blijf maar lekker warm in je nieuwe
  keuken, dat is beter dan buiten) en groetjes van
  Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Jeannet, je keuken is een plaatje.....ben best een beetje jaloers....op eerste plaats omdat er helemaal niets fout is gegaan bij jullie. Nee....dan onze keuken, wel van Ikea(had ik eerder van jullie prijzen geweten, had ik die gekozen). Alles maar dan ook alles gaat hier fout, mooie tegelvloer....nu met 9 gescheurde tegels en wie gaat het weer goed maken....straks nog een stenen aanrechtblad...hou nu m`n hart al vast, brrrrr.
  Ben trouwens gisteren bij de Heritage geweest, weer een snoepwinkeltje erbij.
  Grtjs Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Super mooi, ik kan de ovens hotels bijna ruiken! Breng je ook een receptenboek uit? Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat een plaatje is het geworden, dat was al dat extra stof toch wel dubbel en dwars waard Jeannet. Geniet van al het heerlijks dat je er nu kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Your kitchen is positively dreamy! Love everything about it.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Prachtige keuken ! Je bent vergeten iets over de te gekke vloertegels te vertellen ! Hebben ze toch echt verdiend... ;-)
  Fijn weekend Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Eigenlijk heb ik maar één woord nodig:
  SCHITTEREND!!!!!!!!!!!!!
  En dan dat mooie fornuis..... zucht...
  Je hoeft er niet eens op te koken, alleen er naar kijken is al een genot.
  Veel plezier en geluk in deze keuken.
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ik vind je keuken geweldig, een snoepie!!! Wat zou ik er ook van genieten, van zo'n keuken.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 54. I love, love, love your kitchen Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Prachtig uitgezocht Jeannet, wat zul je er trots op zijn. Veel genietmomenten in deze fijne keuken. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wouw wat een schitterende keuken en wat heb je het schitterend ingericht

  Fijn weekeinden gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat een prachtige keuken, echt een keuken naar mijn hart, prachtige kleuren, fornuis, koelkast, bordenrek, en niet te vergeten gordijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Hai Jeannet,
  Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog: Naaidooz.blogspot.nl. Ik volg jouw blog ook al een hele tijd en geniet er elke keer weer van.
  Ook erg fijn dat je me gaat volgen! Veel succes en veel freubelplezier.
  Groetjes, Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Beautiful kitchen . Very lovely design Beautiful colours. So welcomeing. I love your shelves and spoon rack. I will have to come for a cup of tea in your kitchen. Stay warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Heerlijk dat het nu klaar is of niet? Mooie keuken hebben jullie gekregen en toch weer zo heel anders als die van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Prachtige keuken geworden en mooie kleuren. Ik vind je afwerkning van je temecula quilt echt geweldig.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Jullie keuken is prachtig geworden, het zijn mooie rustige kleuren, en een pluim voor je man, de witjes heeft hij keurig gezet!!!
  Hetzelfde lepelrek van Sola gebruikt ik nog steeds, iedere dag,...al meer dan 41 jaar!!!

  Groetjes Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Prachtig, prachtig, prachtig!!!! Heel veel plezier ermee en er in.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Wat heb je een prachtige keuken gekregen.
  Complimenten.
  Veel geluk ermee/erin.
  Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. hi.. just dropping by here... have a nice day!
  Obat asam urat

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.