Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 30 september 2013

Op safari in eigen land

Op safari in eigen land, ja, dat gevoel bekroop me toen we afgelopen zaterdag een heerlijke fietstocht maakten door de duinen en bossen van Haamstede.
je kan wel afreizen naar donker Afrika, en daar zal het vast ook mooi zijn, maar hier, in de duinen in dit geweldige afwisselende landschap zou ik niet minder hebben kunnen genieten. Wat een rijkdom, en wat een soorten runderen kwamen we tegen overal in die duinen.
Het was dan ook een uitgelezen dag om er op uit te trekken, wij wonen er niet zo heel ver vandaan, fietsen op de auto en 40 km verder is het genieten van ene totaal andere wereld dan weer bij ons. Met af en toe stevige klimmetjes....heftuuuug....dat gaat mij zelfs met de e-bike een ietsje te ver....
Weergaloos mooie uitzichten wisselden zich af op een stuk van slechts 50 km. Je had er de weidsheid van de zee die zich overal liet zien en de uitgestrektheid van het duin.
Dat leek soms verdacht veel op de Afrikaanse savanne, met een beetje fantasie ( en daar ontbreekt het me niet aan...) zou je zo kunnen denken dat er een kudde Gnoes of antilopes opduiken, goed, het waren in dit geval runderen, maar dan weer wel hele speciale met die naar boven gebogen hoorns.
Dit is toch echt fantastisch? Als je zo,n beest daar gemoedelijk in dat duin ziet liggen en op zo een korte afstand kan bekijken? Haamstede zelf is ook een heel leuk en sfeervol plaatsje met veel oude en authentieke elementen waar ik zo van hou.
Natuurlijk was het herfst, al is de herfst hier in het duingebied toch anders dan in de echte bossen op de Veluwe en de Achterhoek, anders, maar niet minder mooi en imponerend.
De vuurtoren steekt overal bovenuit en is ook nog gewoon in gebruik als kustbescherming.
En overal kwamen we runderen tegen! en wat voor runderen, Engelse Hereford koeien, wat zijn me dat een geweldige beesten, wat een markante  koppen met hun krullerige haar.
En zo fietsen we voort met de wind in de rug en het zonnetje stralend boven ons.
Natuurlijk paddenstoelen, met als stip op nr. één de parasolzwam die ik in een eerder logje al liet zien, maar deze vond ik ook wel bijzonder, wie weet de naam? ik ga zelf ook nog even kijken in mijn boeken.
En als je dan denkt dat het nu toch echt niet meer mooier kan worden,.....ja, toen....kneep ik met een vaart in de remmen, want daar zag ik het! DE HEI.
En niet een klein plukje, welnee, een heel veld vol met paarse HEI!paars, niet opgevreten door de heikneuterkever, niet bruin door de droogte, nee, gewoon helemaal paars, mijn dag kon niet meer stuk!!
Als klap op de vuurpijl kwamen we nog langs een duinvennetje waar deze troep runderen lag te zonnen en al die fietsende mensen eens van een afstandje lagen te bekijken, daar wordt je toch helemaal blij van?Ik doe met deze foto mee aan een wedstrijd (klik) dus als jullie willen stemmen.....graag....
Je hebt er alles op een relatief kleine oppervlakte, strand, duinen, bossen, en dus heide, geen wonder dat de parken van Landall en consorten er ruim vertegenwoordigd zijn en je struikelt over de campings overal en je alle talen veelvuldig voorbij hoorde komen.
Renesse hebben wij links laten liggen, dat soort vertier zoeken wij niet, maar even buiten Renesse, op en rond Haamstede, is nog zoveel rust en ruimte, gewoon op je fiets, zonder inentingen en ontberingen, zonder vliegreis en jetlag en hitte, gewoon op het "stalen ros" en s,avonds in je eigen bed.Het is een absolute aanrader.
Volgende keer weer wat over quilts, er is een heuse Affo............M*O*O*I.........Fijne week allemaal weer!

24 opmerkingen:

  1. Leuk om even met je mee te reizen door Zeeland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's van een prachtige natuur in mijn favorite jaargetijde. Thanks.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja jeannet, zeeland is prachtig, en niet alleen in de zomer.
    En eigenlijk op een heel klein stukje kun je al zoveel verschillende dingen zien.Ik ben zelf ook niet zo van de vakanties hoor, hier heb je ook alles, Zon,zee en frisse wind. fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto's...een heerlijk fietstochtje heb je gemaakt..en gelukkig is het er ook nog lekker weer voor...
    Nog even en dan zie ik je in Veldhoven...
    Fijne dag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben van de zomer voor het eerst op vakantie geweest in Zeeland en al genoten van de schoonheid. Jij hebt nu weer een stukje laten zien wat wij vanaf het water niet gezien hebben. En ja die koeien, ik heb vroeger koeienspullen verzameld, vind ik helemaal te gek.
    Groetjes Marguerite
    Je snapt het vast al ik heb op jou foto gestemd

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt een leuke rapportage gemaakt van mijn woonplaats, met prachtige foto's. Ja het is een kado om hier te mogen wonen,
    Groet Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zucht ... het is zo mooi daar bij jullie...
    en zo anders als hier, daar zit het in, anders.....
    Tot snel !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben ik als kind veel in Haamstede op vakantie geweest. Wat leuk weer bekende plaatjes te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je woont toch maar in een mooie omgeving. Mooie foto's allemaal. Ik ben benieuwd wat voor zwam dat is en of je het kan eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie foto's heb je gemaakt tijdens je fietstocht-wat is Nederland ook mooi!
    Gisteren ook genoten tijdens m'n tocht van Drenthe naar Friesland.De hei hier verkleurd al naar bruin,maar met de zon erop toch een mooi gezicht.
    Succes met de foto wedstrijd en een zonnige dag.
    Eind volgende maand kom ik ook naar Zeeland.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat was een mooi fietstochtje.
    Leuk dat ik mee mocht liften.

    Fijne dag en groetjes, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben even met je mee gefietst. Nederland is een prachtig land. Door onze eigenheimers zo ondergewaardeerd. Maak er maar reclame voor Jeannet! Binnekort ook maar eens naar Haamstede. De komende weken verblijf ik weer op een steenworp afstand van Zeeland. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat is Nederland toch mooi !!
    Hoe stem je precies? Ik zie nergens een knop staan waar je op moet klikken ??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het ook niet (meer) Carin, eerst stond er een groen handje waar je op kon klikken....

      Verwijderen
  14. Dat is zeker een prachtige fietstocht, en ook nog eens heel goed voor de conditie enzo... Ik wist niet eens, dat er in onze provincie heide groeit. En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar je affo!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige foto's. Vakantie is eigen land is zo leuk en mooi. Een affo spannend hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heb heerlijk zitten meegenieten, hoop binnenkort ook weer eens te fietsen en zonder aandrijving! Gave foto's! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtig tochtje hebben jullie gemaakt zeg, prachtige foto's heb je gemaakt, Heb heerlijk mee genoten................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat woon je in een prachtig gebied!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige foto's van een even zo mooie omgeving!! De herfst is toch ook weer een heerlijke tijd hé? Helemaal wanneer het zonnetje zo lekker schijnt.
    Ik ben heel benieuwd welke affo dat dan is Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je heb mooie foto's gemaakt!
    Groetjes, Sonnja

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Very pretty countryside and I think those cows could be just as dangerous as a lion if one of them decided to chase you.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dank je dat ik even mee kon genieten vanuit Zweden van ons mooie Nederland
    Fijne dag groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtige foto's Jeannet, ik heb net ook een paar foto's op mijn blog gezet van ons weekendje uit op Terschelling, maar lang niet zoveel als jij. Dank je wel voor je gezellige blogverhaal.

    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.