Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 2 juni 2014

Antique sampler

Ik heb het patroon al járen in huis, het was toen een mateloos populaire quilt die door veel mensen gemaakt is volgens mij, Sue dailey heeft er zelf nog les in gegeven als ik het me goed herinner,ik heb het patroon later van iemand overgenomen,en hoe gaat dat....in de "vlop" en uit de "vlop".
En toen zag ik steeds van die leuke blokjes voorbij komen, weer uit de "vlop"en terug...want er was nog zoveel om af te maken waar ik aan begonnen was, het oude verhaal.Wat zou het leuk zijn om deze quilt in van die vergrijsde brocante stofjes te maken, beetje in de stijl van die verschoten oude antieke vintagequilts, allemaal zachte versleten tintjes, zoiets.....
Of zoiets.......ook al zo mooi.
Even kijken of ik die wel heb in de kast.Tja..........die heb ik wel hoor, meer dan genoeg ook, stofjes waarvan ik niet meer wist dat ik ze had kwamen boven drijven en waren weer als nieuw.
Maar die andere projecten....de Gossip......en nog een paar.....Les soeurs...Nou ja, één blokje om te kijken of het echt wel leuk is.Stel je voor dat het tegenvalt.......dat zou toch zomaar kunnen?
Mmmmm, best wel heel erg leuk........heel erg vreselijk leuk die bleke zachte poederachtige antieke vintage uitstraling, even kijken naar het andere blokje......
O jee, ook al zo,n schatje met dat mooie, nooit gebruikte achtergrondstofje. Even kijken of dat ook op gaat voor blokje drie, of ik echt die oude antiekerige uitstraling er in krijg.
Daar lijkt het toch wel op als ik het zo zie, af en toe een pittig accentje er in zetten, daar lenen de blokjes zich prima voor. Ik geloof dat ik de achtergronden maar vast eens snij, dan heb je helemaal een goed totaal beeld.64 blokken van 7 x 7 inch.
Jaaahaaaa.......zo gaat het een beetje er op lijken, nu nog de lichte achtergrondjes er bij snijden, die had ik niet in de kasten liggen, heb ik er bij moeten kopen, lichte stoffen zijn altijd zo op, en je kan er niet genoeg van hebben, maar ik vind ze nooit zo leuk om te kopen.
Je weet dat ze onontbeerlijk zijn bij een quilt, ze maken of breken het effect. Die dus ook maar meteen op maat gesneden, nog eens 64 blokjes van 6 x 6.waar het rondje uit geknipt wordt.
En ja, dan ook nog het vierde blokje maar maken.
En dit zijn de blokjes nog even bij elkaar. Elk blokje is in totaal 6 x 6 inch. Prima maatje zonder gepriegel!en dan nu even niet meer.....nu weer even wachten en verder gaan met waar ik mee bezig was, met de gossip.
* Zucht* wat kan het leven van een quiltster een dillema,s hebben.Ik heb de blokken opgeborgen in deze mooie doos, passen ze perfect in qua maat. Willem en Maxima zullen er vast goed op passen.Komt goed deze zomer, met de Gossip en met de sampler, ik weet het zeker. Fijne week allemaal weer!

22 opmerkingen:

 1. Tja ..die ligt er bij mij ook nog ..al heel wat blokken klaar..alle stoffen erbij...en waarom ik nou niet verder ben gegaan???
  Ze liggen hier ook in een bak..van plastic..dus niet zo'n mooi verkade blikje als jij hebt....
  Maar..het kriebelt wel weer en beetje..zal ze vandaag eens pakken..misschien een leuke afwisselingen tussen het gonnen door!!!
  Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokjes heb je reeds gemaakt.Zal heel mooi worden in jou stofjes.
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeef me dat ik mij zo uitdruk, maar het kwijlgehalte van jouw stofjes voor de Sampler is weer ongeëvenaard hoog, Jeannet. Een lust voor het oog en zo te lezen ook voor jouw handjes.
  Fijne dag, groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zal een mooie quilt worden, en weer eens wat anders. Veel plezier met maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het origineel (van het patroon) vind ik wat bont. Maar jouw stofjeskeuze kan ik heel erg waarderen, MOOI. Het zal lastig voor je worden om er af te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh die staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje,wat een prachtige stofkeuze, dit zal een plaatje worden.........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Jeannet, het is toch wel lachen met jou. Zo herkenbaar en wat zijn de blokjes weer mooi. Knap, dat je ze toch aan de kant kunt leggen. Nog een fijne zonnige quiltdag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blokken en ja, ik moet mezelf soms dwingen om wat lichte stoffen te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind je blokjes geweldig !! En die quilt is zo leuk om te maken. Dit is nou een quilt die ik graag nog eens opnieuw zou willen maken in een totaal andere kleur als ik nu gedaan heb :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk Jeannet, een beetje out-of-the-box voor jou.
  De blokken zijn erg mooi en passen nog steeds goed bij je!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk, een nieuw project. Mooie blokjes, dat gaat een mooie zomer worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaat weer helemaal leeuukk wordeu-eun.
  Met jouw kleurtjes zit het altijd wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat zijn inderdaad prachtige stoffige antieke lapjes met een "versleten" uitstraling.
  Wat heb je toch een lekkere voorraad!
  Lichte lapjes kopen vind ik ook nooit zo leuk eigenlijk, merk ook wel dat ik ze niet zo veel gebruik.
  Maar het wordt een mooie afwisselende quilt, een heerlijk zomerindetuinwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beautiful! I love seeing other versions of the same quilt. Looking forward to seeing more of yours.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi patroon, maar je stofkeuze is nog veel mooier! Ben benieuwd hoe lang Willem en Maxima het kunnen bewaken...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah, dus zo gaat dat in quiltland. Ik hoef me helemaal geen Alien te voelen doordat ik ergens aan begin en dan weer even weg leg, want er zijn nog zo veel andere dingen waar ik ook mee bezig ben. Ik vind het leuk om te lezen hoe je werkt. Daar valt voor mij veel in te leren En ik vind de blokjes erg leuk natuurlijk om te zien.
  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Al die keuzes.....de een nog leuker dan de ander! Dit is in ieder geval weer een hele goede volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Your blocks are wonderful! Love those backgrounds!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ben benieuwd hoe lang het lukt de DOOS dicht te laten.... ;-)
  Staat erg leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb het patroon ook liggen en net als jij kijk ik er af en toe naar, om dan te verzuchten dat ik al met zoveel dingen bezig ben....maar nu ik jouw blokken gezien heb, moet ik er misschien toch maar aan gaan beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het is een prachtig patroon en je eerste blokken zijn erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. HI! Jeannet, Love the antique blocks ,very pretty fabrics. Your quilts are lovely. Enjoy the summer for stitching.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.