Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 25 juni 2014

Moderne platteland en nieuwe inspiratie

Er wordt soms door "die en gene "nog wel eens gedacht dat het platteland een tikkie achter loopt, dat we hier voornamelijk nog op klompen lopen, in lange rokken met een strooien hoed.
Nou zullen dat soort mensen er vast ook nog wel zijn,onze lieve heer herbergt rare kostgangers, maar voor het moderne Hollandse platteland zijn ze niet meer beeldbepalend, behalve in streekmusea,s.
Dat geld ook voor de aardbeien,,, werden deze vroegûh nog geplukt, kruipend op de knietjes met die strooien hoed op het hoofd ja, dat is nu totaal niet meer aan de orde, integendeel......
Tegenwoordig is het platteland bevolkt door heuse automaten, ofwel, het platteland is geautomatiseerd!Ook de boer en de tuinder zijn gesteld op hun rust en hun privacy en zitten graag met bv een gekoeld wit wijntje s,avonds achter hun huis op de loungeset ( in plaats van voor het huis op de bank onder een notenboom, wachtend op een buurpraatje) en dan is het best handig als de centjes gewoon binnen blijven rollen.
Die aardbeien zijn niet het enige wat in die automaat zit, we zitten ver van de Betuwe vandaan, maar dat we hier aan ons eigen landweggetje toch wel de geneugte van heerlijke sappige Hollandse kersen hebben, ook al uit die automaat. En zo rukken de moderne veranderingen ook op, op het platteland!
In de stad hebben ze stoplichten als het de bedoeling is dat je stopt. Hier in de polder doen ze dat gewoon zo.........
Gelukkig blijven er dingen die niet veranderen, de eigen groenten in de kas, van de zes bloemkoolplantjes hebben we maar liefst één hele bloemkool geoogst! Het is hier altijd een beetje bijzonder met bloemkool, zoveel mensen zoveel wensen.....gelukkig zijn we maar met drie, maar het begint er mee dat ik zeg, heerlijk, bloemkoolsoep met blauwe kaas! manlief zegt, hee, bloemkool met gehaktbal, en zoonlief....zegt, lekker gehaktbal(len).......tja, het kan verkeren, jullie weten wel wie het onderspit delft.......
De radijsjes daar eten de slakken weer lekker aan mee........eigen groenten heb je nooit alleen, altijd  zijn er kapers op de kust.
We hebben overal nestkastjes ophangen voor de vogels, leuk, maar nu is er één gekraakt door een hommelfamilie! Ik dacht even een foto te maken, nou ja......steeds dichterbij, werden ze niet blij van.......en woeps....er zaten er al drie in mijn grijze haar, en de rest om mijn hoofd....je wilt niet weten hoe hard ik dan toch nog kan lopen met de horrorknie! De orthopeed zou zijn hoofd schudden, Brrrrr
Het is deze zomer de zomer van de hommelnesten, wespen hebben we dit keer niet, maar op ons hele terrein wel drie hommelnesten, ook één onder de onderdorpel van de deur, als je een praatje maakt met mensen vliegen ze om je benen.
En dan dit, het is een quilt uit de tijd van 1875 - 1890, een repro dus en gemaakt van allemaal scraps.Dat vind ik toch wel zo leuk, die grote antieke blokken.Elk blok is anders en dat maakt het werken met dit soort blokken zo verslavend.
Dat was met de Gossip natuurlijk ook, maar toch weer totaal anders, enne....Pssttt.....ik ben ook de Antieke van Sue Dailey niet vergeten hoor......komt volgende week weer eens een update van, alles op zijn tijd zeggen we dan op het platteland,wordt vervolgd..........fijne dag allemaal weer.

17 opmerkingen:

 1. zucht... ook al zo mooi! En dochterlief is dol op kersen, alleen ben ik hier in Brabant nog geen automaat tegen gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk blog weer om te lezen. Net als het fruit trouwens! Mooi die Bear Paw! Een van mijn favoriete patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleuren weer!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lekker logje en dan heb ik het niet alleen over het lekkere fruit en de bloemkool. Die bak met stofjes is ook om te smullen.
  Sterkte met de hommels en veel pleIer met je mooie blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow! That is a very lovely block! Your fabrics are always wonderful.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het valt me tegen dat je niet meer op klompen loopt! Als je ze aanheft heb je tenminste een goede reden om te gaan zitten! Wat ga je met die prachtige bak stofjes doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende stofjes ga je gebruiken en wat is je Gossip mooi geworden! Veel plezier met alle steekjes, groetjes
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat is Gossip prachtig geworden,door al de drukte hier helemaal te laat voor je verkoop helaas.
  En wat trots je zoon de vierde plek. Gezellige dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk he, die groenten zelf oogsten. Dat blijft het toch helemaal. En zie ik daar Judie Rothermel tussen de stofjes? Die heb ik net uit de VS laten overvliegen; de authentic minitures. Ik ben er meteen mee begonnen, zo mooi. Ik ben benieuwd naar je nieuwe project

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijken naar lapjes of blokken is bijna net zo leuk als er zelf aan werken.
  Heerlijk dus!
  Nou... die klompen.... veel boeren vinden het nog heerlijk op klompen lopen, en een buurman van mij loopt er ook heel vaak op, zelfs in de "de grote stad". Het blijft Holland hè.
  Verleden jaar hadden wij een bijennest in ons vogelhuisje.
  Als ik er langs liep werden ze boos.
  Aan het eind van de zomer waren ze weg en niet meer teruggekomen.
  Geniet van je nieuwe fleurige blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er allemaal heel smakelijk uit in je blogje: kersen, aardbeien (hier in de H.W. nog niet van die automaten gespot; ik denk, dat wij achterlopen...), radijsjes, bloemkool en verrukkelijke blokjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb in eens het idee dat astrid uit heeze wel eens de astrid kan zijn die nu bij jou is. Veel plezier samen als het zo is.

  Ik ben op zoek naar een klein stukje stof geel, zie foto op mijn blog, zou je willen kijken of je me misschien kan helpen...........

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I feel like I've been on a mini vacation when I read your posts. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk blog weer! Met al die mooie foto's. Was vandaag op bezoek in Dld. bij een oude schoolvriendin, die ook al jaren quilt. Heb mijn ogen uitgekeken naar al het moois! Jullie hebben een prachtige hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ojee, fruit uit de automaat....nog niet gezien. Hier heb je wel allemaal automaten met "vers" brood.
  Mooie stof weer voor je nieuwe quilt. Prachtig. Nog een fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke woensdag post ! Ook hier zien we van die automaten waar het fruit zo uitkomt (als je er muntjes in stopt).
  Je nieuwe blokken zijn weer prachtig, heerlijk mooie stoffen heb je ervoor uitgekozen. Kijk al uit naar je volgende antique sampler blokken. Die van mij staat bijna in elkaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha, misschien moet je toch eens naar de Betuwe komen dan. Bij ons zitten ze nog wel met klompen aan onder de notenboom en de kersen en de appels liggen nog gewoon in plastic (dat dan weer wel) zakken op een tafeltje te koop met een blikje ernaast voor de eerlijke koper.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.