Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 11 juni 2014

Vintage tussendoortje

Soms heb ik ineens zin om even, even......iets kleins te maken, een tussendoortje waar ik dan ergens ooit eens inspiratie voor heb opgedaan.
Een klein quiltje met van die helemaal schattige poederachtige vintage versleten stofjes.........
Oude wijn in een nieuw jasje, pinwheel, makkelijk blokje met een verbluffend resultaat,zeker als je het op de manier doet van de vierkantjes ietsje groter maken en later op maat snijden.
Dan worden het perfecte blokjes, ik heb de tutorial links op mijn blog staan, doe er je voordeel mee! Dit quiltje is helemaal op de machine gemaakt, behalve het doorquilten, dat heb ik met de hand gedaan.
Mensen vragen vaak, wat doe je nou met die kleine quiltjes, eh, tja.....wat doe ik er niet mee? Ik gebruik ze voor van alles.Bos bloemen er op.
Leuk op tafel met een kaarsje van de zomer.
Gezellie op een eveneens blauw tafeltje, liefst met een heel stapeltje erop.
Maar het meeste plezier heb ik van het maken, iedere keer weer een ander blokje, en dan de kick van dat exact op maat snijden, de blokjes zijn allemaal 2.5 x 2.5 inch gesneden, een licht en een donker blokje op elkaar liggen en links en rechts langs de diagonale naad genaaid ( zie de tutorial) later op maat gesneden tot 2 inch dus afgewerkt anderhalve inch
.Een heel pinweeletje komt op 3 inch zonder naden.Makkelijk na te maken dus voor wie dit ook wil.
Twintig pinwheelblokjes,en ik heb elke stof twee keer gebruikt in een blokje, steeds met de achtergrondstoffen gewisseld waardoor er uiteindelijk geen blokje hetzelfde is.
Het zal vast ook allerliefst staan in een poppenbedje, maar dat heb ik niet meer, ik had er één, gekocht op marktplaats vorig jaar, toch een beetje te groot, naar de rommelmarkt, vast iemand anders blij mee, ik zou nog wel een klein eikenhouten antiek poppenbedje willen, maar ja......waar zet ik het neer?
Waar zet je nou een poppenbedje neer? een vaas of een pot of een schaal dat kan ik nog wel handelen, maar een poppenbedje? En dan ook nog, waar ik het neerzet gaan de katten er onmiddellijk in liggen.......met als gevolg......juist ja...haren.......
Het doorrijgen doorquilten, ging als een trein, dat geeft weer moed voor de stapel Ufo,s en Ufootjes om ook daar eens aan te beginnen.Het was een leuk eenvoudig en toch heel opwekkend werkje, soms heeft een mens dat gewoon even nodig tussen al die grote quilts door die niet lijken op te schieten.
En zo is het maar net, simply life......vaak zijn de eenvoudigste quilts nog wel het mooist in hun eenvoud, dat zie je ook bij antieke quilts.Iedereen nog een fijne dag, het is heerlijk weer en de camping blijft nog steeds vol staan.Manlief is woensdag altijd vrij, misschien even samen met de fiets door dat prachtige duingebied even lunchen bij "Aan Zee", wat een luxe!

20 opmerkingen:

 1. Wat een schatje, dit kleine quiltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve kleurtjes heb je weer bij elkaar gezocht en wat een schattig vestje heeft pop aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schattig quiltje en leuke foto's!!!
  het zijn wel heeeeeeeeeele mooie stofjes die je in huis had...:)
  Ik vind pop ook heel leuk!!! groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie quilt. Prachtige kleuren zijn het. En idd zo leuk om mee te decoreren. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een Super lief quiltje is dit geworden. En ook ik vind de stofjes die je hebt gebruikt helemaal te gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een lief quiltje, dat poederige is zo mooi.........en dat bord zou ik wel aan mijn gevel willen hangen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een schatje en helemaal super met die kan en bekers erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel lief tussendoortje, waarbij de stofjes de echte smaakmakers zijn (heerlijk randstofje ook). Het tekstbord is ook heel fraai, trouwens. En dat popje, zo lief; heb hier op zolder, in een doos, nog ergens een bijna zelfde liggen, ook met rood haar. Ik zal haar maar weer eens opzoeken, al heb ik ook geen poppenbedje.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig, lief en "oud" uitziend quiltje is dit.
  Zou leuk zijn in een poppenbedje, maar zo met van alles er op, ook heel fijn om van te genieten.
  Eigenlijk zijn de eenvoudige quilts het mooist, daar heb je helemaal gelijk in, maar het is zo leuk om het af te wisselen dus ook minder eenvoudige te maken.
  Maar zo'n kleintje is een leuk tussendoortje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks for showing a close up of the fabrics. It's very sweet.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superleuk, Jeannet! Ik heb toch nog wat over na mijn weggooi actie. Misschien ook eens iets kleins maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg leuk!! Altijd fijn om een werkje tussendoor te doen,..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een lief quiltje. Ik raak er ook door geinspireerd. Ik kreeg vandaag een hele doos met Civil War stofjes binnen. Misschien dat ik ook zoiets ga maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ze zijn inderdaad zo lief die kleine quiltjes,.... en toch maak ik ze bijna nooit. Wat kan een mens toch raar zijn soms hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind jouw kleine quiltjes altijd zooo lief om te zien. Krijg zomaar zin om er ook eentje te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig!
  Zo mooi en teder.
  Heb net een charm pack Plum Sweet van Moda versneden.
  En normaal gezien zou ik zo'n 40 pinweels moeten kunnen maken.( formaat 8x5) met een leuke boord.
  Ben benieuwd...
  Bedankt voor het ideetje en fijn weekend.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beautiful quilt and I love the sign in the last photo.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet