Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 21 september 2015

Creatief

En wat denkt nu iedereen die mijn laatste blogje heeft gelezen? Wat een desillusie in dat sprookjesparadijs op het minilandgoed daar in Rockanje aan Zee ( nou ja.....Zee....? ) Valt wel mee hoor, ik zei het al, het ligt er maar net aan welke kant je uit kijkt  en met welke blik, en er zijn naast de industriële kant, gelukkig ook nog vele andere kanten!
Jeetje, doe ik nog wel eens wat op creatief gebied? Nou ja, best wel hoor, tussen de bedrijven door wordt er gebreid en zelfs gequilt, maar eerlijk is eerlijk......momenteel ook vooral genoten van de herfst en de betrekkelijke rust.Paar weken geleden fietsen we over de Hei, en daar horen schapen bij, ik heb ze niet op de hei zelf gezien, maar het inspireerde me wel om ze te breien in deze schapenmuts.Nou lijkt dat altijd een simpel klusje als je al die mutsen ( niet te letterlijk nemen....) op FB voorbij ziet komen, maar het begon al bij de juiste naalden.....
Die had ik natuurlijk net niet in de la liggen, rondbreinaald vier met een kabel van 60, tja.....ik had wel vier sokkennaaldjes vier, maar dat gaat toch niet zo makkelijk als met een rondbreinaald, steeds ben je ( ik dan) de tel kwijt bij de overgangen van de naaldjes en dan worden er fouten gemaakt en moet je terug steken, enfin, tis uiteindelijk wel een muts geworden. Goed gereedschap is het halve werk, dat geld eigenlijk voor alles.
In de kleuren van de herfst, toch? De muts is een gratis patroon voor wie het ook eens wil proberen, van de Shetland wool week En ik denk zelf dat ik hem als theepotwarmer gebruik voor mijn kleine Japanse theepotje.
Peren hebben we zelf ook weer meer dan genoeg hangen, het is een goed perenjaar, stoofpeertjes, straks werk aan de winkel in oktober.De perenplukpuber heeft er een handeltje in sinds dit weekend.
Ik heb een nieuwe camera, met een redelijk groot zoombereik, dus dat brengt dit soort mooie plaatjes binnen bereik, leuk! ook creatief.
Op een marktje ergens vond ik een letterlapje liggen voor een leuk prijsje, precies honderd jaar oud, uit Maasssluis, niet zo ver hier vandaan, ik heb een bescheiden verzameling van deze lapjes, ook een aantal ingelijst in de woonkamer hangen.De tijd van inspiratie opdoen voor binnen komt er weer aan, héérlijk, ik geniet zo van de herfst, de rust keert steeds meer weder op het minilandgoed, en ook in de natuur zie je dat terugtrekkende, de vogels zingen meer ingetogen, minder uitbundig, minder verwachtingsvol en we zien de ganzen weer overvliegen. Prima!
Er is weer zoveel moois in de natuur om naar binnen te halen en te bewonderen.
Al is het alleen maar deze ene enkele zonnebloem, of de colchium, ik heb er ook nog bollen van liggen op een schaal, maar of die nou uitkomen......Wat er ook al heel de zomer lag was deze stof voor kussens op mijn bank te wachten om verknipt te worden. Ik wilde nieuwe kussens op de bank, wat ik mooi vond kostte 75 euro per kussen, tsssss......
dacht het niet, doe ik wel Selluf....binnenkussens van Ikea, stof van Sofa.com, ochtendje knippen en naaien, voor minder de prijs van één kussen heb ik er nu drie.......En als ik dan toch bezig ben, ik kijk al anderhalf jaar ( ja echt....) naar dit prachtige, sobere puur linnen tafelkleed van Libecolinnen uit België, de sfeer, de kleur, ik ben er wég van, en steeds weer als ik het zag dacht ik, nú ga ik het echt kopen......staaltje van de stof al een keer opgevraagd, het viel helemaal niet tegen.Wat een prachtige herfstsfeer geeft dit kleed, en dan het ambachtelijke, geweven linnen van Belgisch vlas, de geur als je de doos opent........
Ik ben zo gek op linnen, dat kreukelige, shabby, het met de luchtvochtigheid mee bewegen van de stof, mmmmm, alleen was er één dingetje.....het kleed was vierkant en hier houden ze niet van die lange punten, het moest dus wel eventjes rond gemaakt worden, eventjes.....met dat gladde soepele linnen, toen ik me een keer echt hélemaal Zennnn voelde, ben ik er aan begonnen, en het resultaat is helemaal zoals ik het me voorstelde, blij mee!
De herfst was er snel bij dit jaar, weinig goudgele zonnige lauwwarme dagen,wat een regen is er gevallen zeg, niet leuk meer, de tuin is een zompige natte vlakte, wat er deze zomer niet is gevallen kregen we in september over ons heen. Dit vond ik overigens ook creatief, gezien ergens op een blog,maakten we vroeger op de vrije school, leuk, de spiraal van het leven, mooi uitgelegd in een herfstige schikking.
Momenteel even niets op de pennen, dat bevalt niet zo. Deze shawl, vind ik wel heel erg vreselijk supermooi..........net als het meisje en de hele sfeer, laat dat maar aan Rowan over.Of ga ik de sampler van Wieke van Keulen breien?
Ook heel erg leuk en inspirerend,Zou zomaar kunnen, met mijn eigen wol en kleuren.Even over nadenken, geniet allemaal van de komende septemberweek!

24 opmerkingen:

  1. Gisteren een autorit van anderhalf uur. Met de minuut werd mijn stemming minder: de herfst komt eraan. O wat is dat wennen voor me. Maar na het lezen van jouw blog raak ik wat opgeruimder. Ik heb echt behoefte aan dit soort foto's en teksten. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een blogje waar de herfst vanaf druipt. Leuk hoor. Zo heeft ieder seizoen wel iets. Mooi schoollapje !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat je laat zien is supermooi ,vind dat je heel creatief bezig bent

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk blogje weer! Mooie muts, mooie natuur! Je hebt dan ook de goede onderwerpen bij de hand voor zo'n mooie camera! En dat merklapje, super! Dank, ik kan er vandaag weer tegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi je linnen kleedje. Heb even google gebruikt om te kijken wat daar nog meer van is. En gezellig blogje weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Net druk in mijn postzegeltuintje geweest. Nu kopje thee en jou blogje. Heerlijk.
    Maar nu heb je me aan het twijfelen gebracht. Heb het lijstje klaar liggen om wolletjes te bestellen om met Wieke mee te gaan doen. Laat jij ineens dit mooie meisje met even mooie sjaal zien...
    Nou bedankt. Zit ik weer een dag te dubben....
    Oh trouwens je muts is helemaal leuk..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk op maandagochtend zo een blogje. De sjaal is prachtig. Wordt daar heel hebberig van maar dan denk ik, wordt bijna € 90 , is dat niet veel. Waarom gaat een mens daarover dan dubben.
    Gr marion

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan veeeeel goedkoper hoor Marion, als je je eigen wol gebruikt, of de shetlandvariant, of de alpaca van drops ben je net 40 euro kwijt, dat scheelt enorm, vooral de alpaca van Drops is zeer geschikt.

      Verwijderen
    2. Ga meteen kijken, bedankt.

      Verwijderen
  8. Krijgen wij op de maandag morgen zomaar prachtige foto's te zien van deze vogels! En dan de wolletjes en de mooie Rowan sjaal --je bent een verleidster Jeannet! ! En de schapenmuts --super! Dank voor het patroon -denk dat dochterlief daar heel blij mee zal zijn!
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige muts is dat. Blijf het knap vinden van dat fair isle breien, ik krijg het niet onder de knie ;-) Ook mooie kussens en tafelkleed, gezellig blogje weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, wat een mooie breisels en wolletjes! Om inderdaad hebberig van te worden!!! Leuk dat ik je mocht inspireren met het maken van de spiraal :)) Dat doet toch wat met je altijd vind ik... Lieve groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi hoor die schapenmuts, jij krijgt geen koude oren deze winter. Wat een gezellig verhaal weer en prachtige foto's (met de nieuwe camera) groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooie shawl, ik ben net klaar met het breien van een Fair Isle shawl, moet alleen nog geblokt worden. Wat ik me afvroeg: stofjes van sofa.com??? Wij hebben sinds een paar maanden een grote bank en een loveseat van sofa.com. Nou wil een zelf kussens maken maar kan eigenlijk niet de goeie kleur vinden voor bij onze linnen bank van sofa.com. Maar je kunt dus stof kopen bij sofa.com??? Op de site kan ik daar niets over vinden of kijk ik zo dubbel?

    Groetjes,
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je kunt bij sofa.com gratis een mapje stofstalen aanvragen, heel erg leuk om te doen, je mag wel 7 stalen aanvragen, en dan kun je de stof per meter bestellen, ik denk ook over een bank daar.

      Verwijderen
    2. De stofstalen ken ik maar die zijn zó klein. Ik wist niet dat je er stof kon bestellen. Wij hebben dus een bank en een lovechair daar gekocht. Ik wilde al heel lang een Chesterfield maar na 20 jaar een leren wilde ik nu een stoffen en dan liefst nog linnen. Eindelijk vond ik op de site van sofas.com er eentje. Maar zou hij wel lekker zitten, wij houden van een stevige zit. Dus naar Amsterdam, geen moment spijt gehad, hele fijne winkel, heel vriendelijk en kundig personeel, lekker rustig. De Chesterfield was helemaal goed, ze hebben enorme lappen stof die ze over de bank kunnen spreiden zodat je een goed beeld krijgt. En we zagen een stoel die we nooit hadden ebdacht met een stof waaraan ik ook nooit had gedacht, ook besteld. Ze waren er sneller dan beloofd, helemaal goed. Ze werden geleverd en in elkaar gezet. Daarbij ging een kleinigheid mis en dat is perfect opgelost. We zijn er echt heel erg tevreden over. Let op: ze hebben regelmatig aanbiedingen, daar moet je bij bestelling wel aan herinneren. Mocht je vragen hebben dan laat maar weten.

      Verwijderen
  13. Prachtige kleuren laat je zien en hier begint het ook meteen te kriebelen! Wil een gezellig kleed op tafel, andere kussenhoezen en misschien even de flanellen quilts in de wasmachine en dan lekker op de poef leggen, klaar voor gebruik en dan nog wat mooie chrysanten en een heerlijk luchtje in de geurpot, je hebt me aangestoken, alleen die breinaalden blijven in de kast, anders blijf ik weer met een kater achter en ik heb al een hond! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oooh wat een prachtige foto's Jeannet! Je kussen, het tafelkleed, de peren en de natuur brengen mij helemaal in de herfstsfeer. Je muts en de sjaal, vind ze prachtig, maar is helaas niet aan mij besteed. Fijne week, groetjes Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk herfstig blogje, en laat ik nou dol zijn op de herfst (maar liefst een beetje droog, als ik het voor het zeggen zou hebben). De kleuren van de herfst zou ik het hele jaar wel binnen willen hebben, zoals de kleuren van je lampionnetjes, en van de verrukkelijke Rowan-shawl, al vind ik je eigen kleuren voor de sampler van Wieke ook niet te versmaden; gewoon doen! Geinige muts is het geworden, en fijne kussens en geweldig tafellaken (Libeco is zo mooi...). Geniet van een creatieve herfstweek!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. We worden nog dol op de herfst door jouw blog. Prachtige kleuren wol en het kleed is een beautie. Dank voor de tip van de muts, gave schapen. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijk blog, alleen al om naar te kijken. En je schaapjes zijn geweldig, ik word er blij van!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een heerlijk blogje. Wist je dat je met elke lengte draad van een rondbreinaald kunt breien als je magic loopknitting gebruikt. (Even naar YouTube) het is erg eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt. Want je breit gewoon met een lus in het midden van de steken. Er is trouwens ook een boek van Arne en Carlos waarin het principe wordt uitgelegd. Ik dacht dat het het poppenboek was. Want poppen hebben duune beentjes die toch rondgebreid moeten worden. Geniet van de herfst. Ik ga nu de hondjes een plasje laten doen in de stromende regen. Lekker: natte hond...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuk om weer van alles uit te proberen met je nieuwe toestel, en het lukt goed! Je foto's stralen gewoon Herfst uit, en Ooh wat een leuk 100 jarig lapje:)

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk he spelen met je foto camera. En de herfst heeft zulke mooie kleuren toch? Weer een gezellig blogje hoor.....................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.