Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 14 december 2015

Bijna kerst ( en nog wat speciaals....)

Nog elf dagen en dan is het kerst, de kerstboom staat vast overal, voor zover je een kerstboom neerzet natuurlijk. Ik hoor om me heen dat mensen het ook best wel een groot gevaarte in hun huis vinden en wat benauwd en opgepropt en dat ze altijd weer blij zijn als hij er uit is.
Dat is natuurlijk wel zo als je niet al te groot behuisd bent. December had vorige week nog een heerlijke zonnige dag in petto, dat kan je dan zomaar plotseling ineens hebben, fijn als het bij ons net op de woensdag valt, dan is man vrij, dus meteen de fietsen uit het vet gehaald.
Prachtige Voornse duinen, ook daar was het bijna kerst.....de maretakken hingen in groten getale in de populieren daar, prachtig gezicht.Ik hoop dat ik nog een bosje kan scoren ergens bij het tuincentrum, in Nederland is het een beschermde plant, in België schijn je ze zomaar te mogen plukken heb ik me laten vertellen.
In de winter zie je heel andere dingen dan in de zomer of de lente, door de naaktheid van het landschap, zonder bladeren aan de bomen
Het was prachtig langs de binnenduinenrand, echt heel mooi, met dat strijkende lage zonlicht over de goudgele wilgentoppen, een heerlijke fietstocht, dan heeft de winter toch ook echt wel zijn charme.Dat vonden overigens wel heel veel mensen op zo,n gewone doordeweekse woensdag.
Vorige keer zei ik dat die vogels ook nooit stil zaten te poseren voor mijn camera, dit keer dus wel, een vrouwtjes specht was blijkbaar tegen het raam gevlogen, jakkes darrie....ik zag de bui al hangen, gebroken poot etc, wat moet je daar dan mee? Gelukkig vloog ze met een vaart er weer vandoor na de fotosessie.
Bijna kerst is ook de amaryllis, ik ben er zo dol op, niet op die stelen van bijkans een meter met slechts twee of drie bloemen in een doos, nee, ik hou meer van die korte stelen met veel bloemen, hier in de buurt is een kwekerij waar je ze zo vers kan halen, boffen weer zulke adresjes in de buurt.
Er zijn de spreekwoordelijke donkere dagen voor kerst, zo aan het eind van de middag, grijze luchten pakken zich samen boven het knusse huisje, CD van Enya op,
de nieuwste is ook weer zooooo mooi, kop thee, breiwerkje, stukje chocoladeletter, kaarsje aan, wachten op de bakpuber die thuis komt met spannende schoolverhalen, het kon slechter.
En nu ik het dan toch over bijna kerst heb, daar vind ik dit schattige schaapje ook zo bij passen! Quessant rammetje onderweg gezien, mooi hoe hij me in de gaten houd.
En de Maria distel, staat bij ons in de berm, ooit eens gekocht als zaad bij de Bolster, waarom die Maria distel heet? Ik heb het eerst eens opgezocht.De legende schijnt te vertellen dat de witte vlekken op de plant van de melk van Maria zijn, maar waarom dat nou zo is......Misschien moet je niet overal het waarom van willen weten.Maakt het leven wel een stuk eenvoudiger.
O ja......de vader is de wens van de gedacht, knutselvriendin en ik hebben ook nog wat leuks gemaakt vorige week maandag.........Want natuurlijk hoop ik zoals altijd op een witte kerst, een sneeuwwitte kerst, met héél erg veel sneeuw, zo veel dat je zoals mijn vader vroeger zei, de ramen moest vrijscheppen, ik kan me er helaas niets bij voorstellen en ik weet dat er vele lezers zijn die zich er niets bij willen voorstellen.
Nou, dat zal ook niet hoeven hoor, witte kersten worden steeds zeldzamer in Nederland, dus dan maar een kerstman in een lijstje gemaakt, straks na de kerst haal ik het Merry Christmas eraf, en dan is te ook nog leuk actueel in januari! Beetje van mezelf, en veel van Pinterest, combineren en je hebt iets leuks!Lijstje is van de kringloop in Oostvoorne, geverfd met de welbekende Annie.
Nou zou ik haast het "en nog wat bijzonders"vergeten wat bovenaan mijn berichtje staat! En tis nog wel het allerbelangrijkste, want VANDAAG, maandag 14 december, 
zijn manlief en ik 25 jaar geleden in de echt verbonden met elkaar! ( en gisteren hebben we elkaar opgegeten.....)Ik kan het zelf nog niet helemaal bevatten, maar tis toch zo,25 hele jaren, waar zijn ze gebleven, die jaren van weleer,jong, blond en overmoedig......jurkje "selluf"gemaakt van dupion zijde, sommige dingen veranderen nooit.We gaan het gepast vieren.;)

45 opmerkingen:

 1. 25 jaar!!
  Van harte gefeliciteerd met dit heugelijke feit,
  een feestje waard, lang niet iedereen maakt
  dit mee, en. .....inderdaad, je snapt soms niet
  dat de tijd zo voorbij vliegt!
  Geniet ze vandaag (en alle andere dagen ).
  groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met deze speciale dag.
  Voor jullie de beste wensen en veell geluk, plezier en gezondheid voor 2016.
  Hopelijk gaat het lukken en komen we in 2016 bij jullie kamperen. Kunnen we genieten van de mooie natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig verhaaltje weer op de maandagmorgen. Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum, en nog vele mooie en gezonde jaren erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van Harte Gefeliciteerd met jullie trouwdag dat er nog heel veel jaren bij mogen komen in goede gezondheid quiltgroetjes henny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met deze heugelijke dag!! En wat heb je weer een leuk werkstuk gemaakt! Ik word er blij van. Mooie sfeerfoto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd, het kan al tellen :)
  Wat is je winters quiltje mooi!
  Lieve groet, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd!

  Hartelijke groet, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd!!! Geniet van jullie dag!!!
  Grtjs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Nog heel veel gelukkige en gezonde jaren erbij toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere dag! Geniet ervan samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je 25 jarig huwelijk op naar de volgende 25 jaar...... Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's weer en van Harte met jullie dag! (1990 was een goed jaar denk ik;)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd Jeannet. Een mijlpaal en tegenwoordig heel byzonder zolang getrouwd te zijn.
  En denk er aan, de volgende 25 gaan nog sneller hoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd , het is een mijlpaal en nog vele jaren erbij !
  Is weer een fijn Blog op de maandagochtend, ik geniet er altijd van.
  Groetjes, Jacqueline .

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd, dat is toch heel wat waard in deze tijd. Het delen van lief en leed brengt een mens veel goeds. Evenals het delen van je blog met ons. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd 🎂
  En wauw wat een lange (wilde)haren had je toen.
  Nog nooit de maretak in het eggie gezien. Mooi zeg!
  Laat de sneeuw maar komen. Dit jaar ben ik met kerst aan huis gekluisterd dus tijd genoeg om naar buiten te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Jeannet, van harte gefeliciteerd en ook je echtgenoot natuurlijk, dat is een hele tijd, je vraagt je inderdaad af waar blijft die? Het lijkt allemaal voorbij te vliegen.. 1990 is voor mij ook een bijzonder jaar want toen werd mijn eerste kind geboren. Prachtige taart trouwens! En ik vergeet bijna te zeggen dat je weer een prachtig verhaal geschreven hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met deze 25 jaar, tegewoordig bijzonder. Maak er een mooie dag van en plak er nog minstens 25 jaar bij. Bedankt err voor jr gezellige blogje, lijkt me heerlijk zo in de natuur te wonen.
  Groetjes van Ria;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag ! Maak er een bijzondere dag van. Wij zijn in augustus '91 getrouwd, dus dat schiet ook op.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag ! Maak er een bijzondere dag van. Wij zijn in augustus '91 getrouwd, dus dat schiet ook op.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van Harte Gefeliciteerd met jullie Trouwdag! Dat er nog maar minstens 25 mooie, liefdevolle jaren mogen bijkomen.
  En wat had je mooi haar, Jeannet... Toen al creatief, met je zelfgemaakte, bijzondere trouwjurk. Moo blogje ook weer, met die fijne fietstocht-impressie, en je hebt een leuke sneeuwman geknutseld!
  Fijne, feestelijke dag vandaag en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van Harte gefeliciteerd met je trouwdag. Ook je man en de bakpuber. Gewoon doorgaan en over zoveel jaren net als wij de 42 jaar halen. Maar dat was al een paar dagen geleden.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag en nog vele gezonde en gelukkige jaren samen met jullie bakpuber.
  Mogen er nog vele jaren volgen.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! 25 jaar getrouwd! Nog vele gelukkige jaren samen en ook samen met bakpuber!! normaal een stille lezer maar dit is wel een reactie waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vergeten....mijn naam.... hart. groeten van Joke.

   Verwijderen
 25. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksjubileum. Heb een fijne dag met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag en heb een hele fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Van harte gefeliciteerd met dit zeer heugelijke feit!!!
  Had je nu maar een tak van de mistletoe..... "mochten" jullie elkaar weer zoenen :-)
  Nog vele gelukkige jaren met elkaar gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Hele gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Eerst, van harte proficiat met jullie 25 jarig huwelijk. Ja joh, het vliegt voorbij. Ik wens jullie nog heel veel goede, gezonde en gelukkige jaren erbij. En weer bedankt voor je fijne blog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Gefeliciteerd! 25 Jaar wat een mooie prestatie en wat leuk dat jullie zo'n leuke taart hadden! Hier geen feest, maar ja die schamele 2 jaar van ons (gisteren) tellen natuurlijk nog niet echt mee! LOL! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Congratulations on your wedding anniversary!
  Carole

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Van harte hoor en nog minstens evenzovele haren in goede gezondheid erbij...fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! En ik hoop dat er nog heel veel jaren bij mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Gefeliciteerd met jullie trouwdag en dat jullie nog een lange tijd van elkaar mogen genieten. net zo als ik van je mooie foto's geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren samen !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. gefeliciteerd.... mijn schoonouders waren gisteren 60 jaar getrouwd.....bijzondere datum

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Allereerst nog gefeliciteerd !!!
  Ja witte kerstdagen wordt steeds zeldzamer, momenteel is het hier gewoon warm en dat op 15 december LOL
  Mijn huiskame ris niet al te groot maar toch koop ik elk jaar weer een grote boom en die blijft zelfs staan tot laatst januari hahaha.
  Je sneeuwpop quiltje is weer leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Van harte gefeliciteerd met de 25 jaar! Je bent wel helemaal gek met sneeuwmannen he? Ik zie bij jou altijd de allerleukste van de wereld. Waar vind je die toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Gefeliciteerd jullie met je huwelijksdag, 25 jaar heerlijk toch. En al ie sneeuwmannen wat mooi zeg. En ik heb weer mee gefietst met je verhaal over je fietstochtje. Wat een weertje hebben we toch nog he........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.