Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 december 2015

Van een tasje en een dasje en nog meer.......

Vorige keer liet ik er al een stukje van zien, ik zag bij Willeke ( dat leuke winkeltje aan die dijk in Culemborg) een werkelijk schattig tasje op de tafel staan, klein snoezig tasje met een rits en handvaten, in mooie sprekende kleuren, Ohhhhhh.....Laat ze er nou een patroontje van hebben!
Hoeveel tasjes en etuitjes kan je als vrouw quiltster hebben?  Het lijkt op de foto een hele TAS, nou, niet hoor, het is een tasJE van hooguit 20 x 12 cm, maar leuk.....nou ben ik daar niet zo handig in, in dit soort tasjes, vierkantjes naaien kan ik nog wel, stitchen ook, maar ritsen en voeringen, en dubbel afwerken....
Het was een hele puzzel voor zo,n klein tasje,en alles in het Engels natuurlijk.....ik in de weer met de Google vertaler, die dacht op een gegeven moment ook, wat wil dat mens nou eigenlijk van mij met al die rare woorden !? Gelukkig stond het ook goed met fotootjes aangegeven heb ik weer heel wat geleerd. De kick als het dan af is.....ik hoef het niet te vertellen.Patroontje is te koop bij Atelier FQ  natuurlijk.Verder was ik s,avonds aan het breien aan de sampler shawl van Wieke van Keulen.
Eerlijk is eerlijk, dat fair isle breien gaat mij gewoon heel goed af, die kleurtjes combineren, steeds een randje, leuk! Maar......de shawl is dubbel en ik vond hem te dik en te breed worden!O jee.....wat nu....ik heb het creatief opgelost.
Het werd een col! gewoon afgehecht op het juiste moment en de uiteinden aan elkaar genaaid, nu is het een heerlijke warme col die vierdubbel is, maar toch niet te dik met die mooie dunne wol van Holst.Ik ben weer opnieuw begonnen, moet toch wat op de pennetjes hebben staan, en nu smaller. "beterder"zouden ze hier zeggen!
En om in de wollige sfeer te blijven, ik ben ook nog lid van de weefkring, ik weef dus niet echt veel, of beter gezegd, ik weef niet en geniet van wat de anderen maken, maar daar wil ik toch een beetje verandering in brengen, ik wil het getouwtje weer opzetten en een shawl weven, laat ik daar mee beginnen, de wol ervoor is gekocht.Zoiets moet het gaan worden, keperweefsel, 40 cm breed, zes draden op een cm, komt goed!
Van de week was de weefkring bij mij, en we gaan een gezamenlijk projectje maken op een klein rondreizend getouwtje wat ik ga inrijgen, kan ik vast weer oefenen, dit worden wafeldoekjes.Getouwtje moet nog verder opgeboomd worden.
En dan is het er ook nog het spinnen, jullie zullen wel denken, doet ze nog wel eens wat anders? ja hoor, ik doe natuurlijk al deze dingen niet op een dag of een week, daar zit wel wat tijd tussen, ik spin te weinig, één keer per maand, en tussendoor dus nauwelijks.( en ik zeem bv met die steeds terugkerende harde wind ook elke week mijn ramen! )
Anders zie ik dit niet meer helder door het raam, het is dagelijks genieten van de vele en vele vogels in de tuin, zwermen koperwieken komen op de appeltjes en peren af die er nog liggen,
De bonte specht houd ook wel van een vetbolletje.........of twee, drie en nog veeeeel meer......
Er neemt ook deze frisse jongen regelmatig een bad in mijn waterschaal, wat is dat toch leuk om dat allemaal van dichtbij mee te maken.
Hoewel,een vogel fotograferen.....ga er maar aan staan, of beter, voor zitten, want die zijn zo beweeglijk, die zitten helemaal niet op mij en het fototoestelletje te wachten.
Vanmorgen, laat ik de huishoudelijke boel maar gewoon de boel. Maandagochtend is eigenlijk altijd schoonmaakochtend, zo na het weekend,maar vanmorgen even niet, dan gaan knutselvriendin en ik iets leuks maken.......Ik heb de twee mannen gevraagd om dit keer extra zeep te gebruiken met douchen, is dat ook gelijk gedaan, toch? Het leven van een huisvrouw is soms meestal  "Vurrukkeluk", al is het alleen maar omdat je je eigen tijd kan indelen.
Enne....Psssssttttt...........de BOOM is Binnen....niet helemaal binnenshuis natuurlijk, maar toch wel binnen. Een hele geruststelling.

17 opmerkingen:

 1. piep
  een heerlijk blogje van een wollige, stofjesvrouw
  schitterend dat weven, en je sjaal, en benieuwd naar je projectje van de afspraak vandaag met de knutselvriendin
  geniet er van ..

  knuf knuf en een fijne nieuwe week tegemoet, met kerstboom?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. graag jeannet, wil je patroon graag. groeten, els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk blog weer, Jeannet! Zo mooi die col! Moet ik toch ook eens leren, dat fair isle breien! En natuurlijk je prachtige foto's weer! Fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zitten schateren over je opmerking dat de mannen maar veel zeep moeten gebruiken. Hele goeie. Dan heb ik de foto's van de vogels uit jouw tuin aan mijn DH laten zien. Ik ben helemaal jaloers wat voor moois in jouw tuin komt, maar ja, hier in de Kempen heb je weer andere mooie dingen. Goh, het weefgetouw weer tevoorschijn gehaald. Goed zeg en dan wat je breit. Prachtig. Ik ga in januari een workshop bij Wietske volgen om ook te leren hoe ik een tasje kan maken. Maar goed dat jij het zelf hebt geklaard. Dank weer voor je heerlijke blog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer heerlijk genoten van jou blog. Van de vogels die je noemt en laat zien, heb ik hier de koperwiek nog nooit gezien. En ja die bonte specht lust wel een paar vetrolletjes, vogelpindakaas vinden ze trouwens ook heerlijk. Fijne knutseldag vandaag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo de week is weer begonnen. Heerlijk blogje weer. Lig in de lappenmand dus geniet extra. Mooie foto's weer. En stilzitten staat niet in jouw woordenboek. Er is ook teveel leuks. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een blogje als een wervelwind vol leuke dingen. Fijn begin van de week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi, zowel je tasje (lijkt me naaitechnisch best ingewikkeld) als je fair-isle-colshawl in de verrukkelijke kleurtjes! En wat leuk, dat je op dit moment aan de freubel bent, zomaar lekker op de maandagmorgen; heerlijk toch!
  En wat een mooie plannen heb je allemaal, met het breien, het weven en het spinnen, en natuurlijk ook nog de mandjesquilt. Succes met de boom!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat weer een gezellige start. Veel succes met knutselen. Ben benieuwd.
  Nella

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je tasje is mooi geworden en ook je col !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb ook net een boompje gehaald, staat buiten te wachten op de kerst :-)
  Wat een mooie vogelfoto's heb je gemaakt, dat is inderdaad een geduldwerkje.
  Je tasje en sjaal zijn prachtig geworden, mijn complimenten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tasje ziet er geweldig uit, maar die wolletjes, wat ga je ermee doen???? Zo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een snoepie, dat tasje. Enkele weken geleden was ik bij Willeke maar dit tasje heb ik gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het zomaar toevallig op de cursustafel staan en was er meteen wég van!toen bleek er een patroontje van te zijn, dus tja.....:)

   Verwijderen
 14. Wat mooi is die col! Dat kan ik dus niet, misschien wil ik het niet kunnen dat kan ook, maar ik benijd mensen die er de rust voor op kunnen brengen om zo ingewikkelde patronen te breien! Geniet van al je mooie creaties en van de vogels! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He Jeannet, ook al aan de tasjes ;-)!
  Sjaal, later kol, ziet er prachtig uit! En wat woon je toch heerlijk met de natuur zo om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet