Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 18 januari 2016

Natte bende

Schreef ik het vorige keer al, morgenrood water in de sloot, nou, dat kwam er!Ongelofelijk wat een water is er gevallen zeg, de hele tuin stond blank, dat hebben we zelden of nooit. En het bleef maar doorgaan, er kwam geen eind aan.
Als fulltime huisvrouw (inde winter) kan ik mijn eigen tijd indelen,gelukkig moet ik er wel uit voor het wekelijks zwemmen om van 8 uur tot half 9 s,morgens (!) twee keer in de week, en heb ik nog een pubert die niet graag in deze hoosbuien fietst dus ben ik ook een soort veredelde taxicentrale.Leve de #nietwerkende mama#.( die het graag doet hoor)
Tussen het schoonmaken van de badkamer en het toilet moet ik met de welbekende knie altijd even rusten, en rust heb ik een hekel aan, al van jongs af aan, als je zit, kan je ondertussen ook nog van alles doen, dus er ligt altijd een breiwerkje klaar. De polswarmertjes zijn allebei af nu.
En ook de nieuwe folders van de camping zijn weer klaar, de inschrijfformulieren, en de afspraken voor de legionella controle, er komt altijd meer kijken bij een minicamping dan dat iedereen denkt.Mensen rekenen zich altijd rijk als ze de buitenkant zien, nou ja, rijk.....
Ik ben nog van de generatie die is opgegroeid met de papieren versie van de krant. en daar stond van de week een leuk bericht in, wow......ben ik dat die tegen loterijen en weet ik niet wat voor gokspelletjes is? Ik zag manlief wat zuinigjes kijken toen hij het las. Wij zijn het dus niet, maar wie o wie zou het wel zijn? Het houd het dorpsleven bezig!Wie rijd er straks in een héle grote auto rond ?
Ik hou het maar bij bolletjes en wolletjes. Holst supersoft, bolletjes van 25 gram, heerlijke wol om mee te breien, en niet onbelangrijk, ook nog betaalbaar.
Ben nog bezig aan de shawl van Wieke van Keulen, met elke week een randje. Ik was vorig jaar gestrand met die gele baan erin, ik was het er niet mee eens, viel me tegen, maar ja, uithalen.....vréselijk! gauw een stukje groen erop gebreid.......Tsssss, tegen beter weten in natuurlijk
Weten jullie het nog? deze gele baan...............   , iedereen vond het meevallen, behalve ikzelf.....   enfin, laten liggen, en eerst de handschoentjes, en toen, toen was er geen ontkomen meer aan, en geen excuus, uithalen die hap! en verder met wat wel mooi is.
Zeg nou zelf, dit is toch een stuk beter? Niets ten nadele van geel hoor, ik hou van elke kleur, maar het was te overheersend in mijn beleving.Dit past me beter.Verder ben ik druk met de Piece of Plenty BOM (klik) en met mij velen anderen zei Wim Duys, Super leuke quilt met veel technieken waar je al je scraps in kwijt kan.
We dachten allemaal één blok per maand te gaan doen, maar als je eenmaal bezig bent, wil je helemaal geen maand meer wachten, dus ik zet wat ik doe maar gewoon op ,mijn weblog.Kan iedereen er van mee genieten.En de eerste woensdag van de maand is Moda Mandjesdag op mijn blog, dan laat ik een oeuvre zien van wat er zoal gemaakt is.
Ik haal de lente in huis,met bloemen, wolletjes en stofjes en de winter duurt voort met mijn  heerlijk kokende en bakkende en bradende twee mannen, potje stoofvlees, Boeuf bourguignon, als het maar "vlezig"is kan je ze samen in de keuken vinden.Okay, ik mag de groenten snijden.
Hopelijk deze week een beetje minder regen.Doe mij maar sneeuw, van die mooie hagelwitte dikke vlokken die geruisloos en windstil naar beneden dwarrelen en die het landschap voor even veranderen in een adembenemend sprookje.
Ik hou zo van sprookjes.....gistermorgen was het heel even een beetje een sprookjesachtige wittige wereld.Fijne week allemaal weer.

15 opmerkingen:

  1. De zon komt net rood boven de horizon. Hopelijk brengt het geen regen ;).
    Maar droog vriezend weer. Gelukkig bestaat de winter nog.
    Na het lezen van jou blogje is de week weer begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. piep
    heerlijk blogje alweer..

    en eindelijk vrieskou..
    en ik ga voor de eerste keer zwemmen dadelijk
    muts mee, voor nadien...

    fijne weekk knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zullen wij ruilen Jeannet? Ik ben de sneeuw zat want ik kan bijna niet de deur uit--de knietjes willen geen sneeuw. Er ligt hier al bijna 2 weken sneeuw.
    Kan me wel voorstellen dat je de gele kleur te fel vond want jij bent meer van de gedekte tinten.
    Succes met breien en patchen.
    Gezellige en zonnige dag.
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een regen die hebben wij hier ook gehad maar nu is het aan het vriezen en dat is wennen na de temperaturen van 9 gr
    maar ik blijf warm binnen met wat handwerk en kijken naar mooie blogjes zoals die van jouw
    groetejes Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We hebben maar een rare winter dit jaar, maar gelukkig hebben we wolletjes, lapjes, en leuke groencreaties om het in ieder geval binnenshuis plezierig te maken. En dan nog die 2 mannen van jou die voor een lekkere hap zorgen... Klasse!
    En wat de sneeuw betreft: Wie weet hoeveel we nog krijgen voordat het lente wordt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een regen joh... hier schijnt nu de zon en is het erg koud en een beetje wit. Hopelijk ook bij jullie wat zon! Mooi zijn die polswarmers geworden..en je applicatie ziet er ook erg mooi uit.
    fijne week gewenst, groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier een stralende blauwe lucht momenteel.
    Je breisels zijn weer mooi en je quiltblokken ook !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik was het beu, al die regen, en dan precies tijdens "uitlaat"tijd. Ik ben blij, dat het nu is, zoals het is. Beetje winters, beetje zonnig, lekker fris. Alhoewel... beetje glad op de weg is minder fijn, als je erdoor moet.
    Mooie werkjes, zowel je polswarmers, je fair isle shawl (echt beter zo), als je mandjesquilt-in-wording.
    Fijne week en groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier vriest het gelukkig, al twee keer de kelder leeggepompt de afgelopen maanden; normaal soms een keer per jaar als het erg nat is.....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Weer een heerlijk gezellig blogje deze maandagmorgen. Ben ook al lekker buiten geweest met de hond, naar die mooie natuur kijken met die restje sneeuw erop. Dat prachtige breiwerk van jou, geweldig die randjes. Zou ik ook nog eens graag willen doen...............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat laat je weer veel moois zien. En wat een gezellig verhaal op deze koude dag. Ik denk dat ik toch maar eens in de wolmand duik voor de sjaal van Wieke. Wat een mooei exemplaren zie ik toch steeds voorbij komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hier ook heel veel regen een beetje sneeuw gehad maar is mooi als je er niet door moet .Geel is nogal een dominerende kleur .De mandjes quilt is zo leuk te kunnen zien hoe de anderen het doen en hun kleuren en stofkeuze .Bedankt om de groep ervoor te hebben gemaakt .
    Veel liefs Christiane

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Geef mij ook maar sneeuw en jammer dat wij te zuidelijk wonen, ben best jaloers op hen die wel sneeuw kregen! Maar je sjaal wordt nu een echte Jeannette en dat is toch de bedoeling! Geniet van alle steekjes, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk om je wolletjes te zien. En je sjaal wordt al heel mooi! Ach en hier regent het weer. Ik begon net te genieten van dat kleine beetje sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.