Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 11 januari 2016

Rare winter

Wat een rare maand januari tot nu toe in Nederland zeg, bovenin ijzelen ze helemaal weg en beleven ze winter, en hier in het westen regenen we weg, het is me een natte bende, niet mooi meer, wat wel mooi was, was de zonsopkomst van de week, maar ja.....het spreekwoord zegt het al he, ochtend rood, water in de sloot.( of was het avondrood? ) nou ja, nat was het.
En als je dan dit ziet......een dorp verderop, het Môlukkengehuchtje stadje ( met een eigen burgemeester) , niet te bevatten, eerste week van januari, je zou er haast paaseieren tussen gaan zoeken, ik kwam ze overigens niet tegen.
De Kauwtjes zijn al druk in de weer om te kijken waar ze hun nest kunnen maken, ze zijn nog steeds niet echt gewend aan de nieuwe schuur, sterker nog, ze houden er niet van, die ouwe schuur was véél handiger voor een slordig vies nest. We verschillen er van mening over.
De kippen hebben hebben hun eerste eitje weer gelegd! Een feestelijk begin van het nieuwe jaar. wat heerlijk, eerste eitje was voor de bakpuber, het zijn tenslotte zijn kippen.
Eieren uit de winkel,ik eet ze, tuurlijk wel, maar van je eigen kippen, veeeeel lekkerder, en helemaal nu ze speciaal voer krijgen.De molen in Oostvoorne maalt kippenvoer! Dat belooft wat, als ze er maar geen windeieren van gaan leggen ;) Hebben we dat weer.
Sinds afgelopen vrijdag ben ik officieel toegetreden tot het "gilde der invaliden"Ja, dat bestaat ook nog, ik heb mijn lidmaatschapskaart mogen ophalen op het gemeentehuis na eerst 200 euro te hebben afgerekend,maar daar heb ik dan ook een consult bij een alleraardigste keuringsarts voor gekregen want  je bent niet zomaar lid van dit gilde, minstens één horrorknie moet je er voor hebben.Dat was geen probleem, want laat ik er nu TWEE hebben! Tis tegen jullie gezegd natuurlijk best een beetje zuur en duur.
Maar, komt mijn vaste slogan weer die altijd uit komt, over dat nadeel en dat voordeel.........ik hoef niet meer nerveus te zijn of ik wel kan parkeren en kan lopen, zelfs Zierikzee ligt weer binnen loopbereik. Genieten dus van de kaart.Enne, op deze foto was ik pakweg vijftien jaar jonger hoor, die had ik gelukkig nog ergens in de la liggen, want zeg nou zelf, ook nog een ouwe taart op zo,n kaart........mwah..........er zijn grenzen.
En over een taart gesproken, de bakpuber heeft weer gebakken......een kersentaart van bladerdeeg met amandelmeel en rumessence, een onvervalst recept van die aardige culinaire Mieke waarvoor dank! en hij is was lekkerrrrrr...............receptje? met permissie van Mieke uiteraard, even mailen en ik stuur het op.
Wie speelt het als invalide klaar om in één avond een quilttop te maken, de volgend morgen doorquilten met de hand, binding eraan en klaar! Nou, ikke dus, en ook nog s,nachts naar bed geweest, of ik heb geslapen laat ik even in het midden, dat hoort bij een ander verhaal.Is het leuk of is het leuk?
Ik had de flying gees gemaakt op de Amerikaanse manier, twee rechthoeken waar je een hoekje van af snijd, die hou je dan over,en das toch een beetje "sund" van die hoekjes van die schattige stofjes.
Die heb ik dus meteen aan elkaar gezet en op maat gesneden, anders komt er weer niet van, zulke dingen moet je meteen doen.Blokjes van 1.5 inch vierkant gesneden, en voilla! zo heb je in de eerste week van het nieuwe jaar al een Affo! nou, wie doet me dat na ? ( de meisjes van de mandjesgroep :) )
Langzaam, heel erg langzaam, krijgt mijn weefshawlproject gestalte, de wol is er al een poosje, ik heb een ontwerp gemaakt, nu de schering "even"maken en op het getouwtje zetten, dan heb ik straks een hele mooie zachte wollen shawl.
Ik maak altijd elk jaar een boek van al de blogjes die ik schrijf, doe ik al járen, dat is voor mij zelf de lol van een weblog,ik heb er al zo,n zeven staan, dus dacht ik nu ook weer te doen, maar ja,Dat pakte anders uit........want ik heb teveel foto,s gemaakt voor één boek,
1000 foto,s is de limit, en ik heb er 1166! Dan moet ik twee boeken maken, en het ergste, twee keer kosten, die niet onaanzienlijk zijn, viel me dat even tegen! Ik had al mijn linkjes overal uitgehaald omdat ik dat niet mooi vind staan in het boek, heb ik dit weer.Nou, maar even over nadenken.De link van de mandjesBOM staat er weer hoor! Wat zal de nieuwe week ons weer brengen? Geniet er allemaal van.

19 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen jeannet. Ik lees je blogjes iedere maandagmorgen in de wachtkamer bij de lymfedrainage. Heerlijk om te lezen. Ik heb ook een "kaart" niet fijn om te krijgen, wel handig. Groetjes will

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel plezier met je kaart. Je hebt hem eerlijk " verdiend".
    Ik wou dat ik die culinaire Mieke was. Mast nee, dat is niet voor me weggelegd. Lijkt me heerlijk, die taart.
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dat je actieradius weer wordt teruggebracht tot normaal. Niet leuk dat dat door de kaart komt. Je hebt het ook al gezegd... Ieder enz.
    Schattig topje, blijft altijd leuk die driehoekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo jij mag nu dicht bij de winkel parkeren en ben je net een stap verder dan ik. Ben nog net te goed voor deze kaart--dus kruk ik nog even door.
    Heerlijk een ei van eigen leg en ja veel lekkerder dan uit de winkel.
    Leuk is het mini quiltje geworden en een heerlijk gevoel om het gelijk af te hebben.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm, verse eitjes! Voor het geval het windeitjes zouden worden met het nieuwe voer kun je misschien een vangnet rond het kippenhok spannen, kun je ze vangen ;o)
    Leuk om over al je projecten te lezen. De affo is ook een schatje. Ik heb nog stroken over van de Miss Emily quilt. Zo'n 75 meter verschillende stoffen van 2 cm breed. Kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien, wil er ook iets mee gaan maken, maar wat... dat weet ik nog niet.
    Fijne week en groetjes,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jij teveel geblogd, ik stukken minder maar ook ik laat weer een boek maken! Zal er zeker van genieten! Was weer lekker wakker worden met jouw logje en hier vers gebakken brood, zalige maandag! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo jij heb al weer een druk weekje gehad. Jammer dat zulke dingen als die kaart zo belachelijk duur moeten zijn, of je er om gevraagd heb zeg. Geniet maar lekker van alle mooie en lekkere dingen om je heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niet leuk om nodig te hebben maar wel fijn dat je nu dicht bij winkels kunt parkeren. Nog een fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik las het al op FB, over je toetreding tot dat gilde. Het zal best een hele stap geweest zijn, maar nu opent het ook weer veel mogelijkheden. En wat een lief mini-quiltje van restjes! Ik doe je het niet na om dat op 1 dag te realiseren. Lijkt me overheerlijk, eigen kippeneitjes.
    Een fijne week gewenst en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd dat je bent toegelaten tot het Gilde der invaliden :-(
    In de grote stad lukt dan niet gemakkelijk, maar gelukkig kan ik gewoon fietsen en kom ze overal als het niet te ver is.
    Wat een lekker eitje van eigen kipjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Toch fijn voor je dat je in aanmerking kwam voor die kaart. Het maakt het toch weer iets gemakkelijker. Inderdaad morgenrood water in de sloot. Geniet van je mooie plekje om te wonen. Fijne dag, groetjes, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gelukkig bestaat de invalide kaart, zodat de mens niet 2 keer wordt gestraft voor zijn invaliditeit, de pijn en ongemak en nergens meer komen en in een klein wereldje blijven leven. Ha, die taart van je zoon zal wel heerlijk zijn. Veel groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is inderdaad een rare natte winter. Hier zitten twee hondjes aarzelend op de drempel te wachten tot het eindelijk droog wordt. Veel plezier met de kaart! Nu kun je tenminste weer overal komen. En niet te veel denken aan dat invalide. Ik heb al 20 jaar een scootmobiel. Ook zo'n ivaliderend hulpmiddel! Maar ik kom lekker wel overal waar ik wil! Lief quiltje trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh handig JEannet, zo'n kaart. Mijn vader had er één en hij was er blij mee. 't IS wat je schrijft, je gaat makkelijker op pad, als je weet dat je niet eerst vele meters moet lopen voor je op je bestemming bent.

    Wat betreft dat recept. Zou ik dat voor mijn bakgrietje mogen hebben? (en dus ook een beetje in mijn belang....)
    Lekker hoor, ik houd wel van kersentaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoewel de aanleiding niet leuk is toch ben ik blij voor je dat je de vergunning hebt waardoor je weer wat mobieler kunt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Die taart ziet er inderdaad lekker uit en fijn dat je nu weer overal dichtbij kunt parkeren.
    Ik heb niet zo'n quiltje gemaakt want ik maakte de flying geese op de PP methode en dan heb ik geen restjes over. Het is wel een schatje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Sterkte met alles Jeanet,
    Groetjes uit Zweden en een fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een gezellig blogje weer zeg. Met een lekkere taart en schattig quiltje.......liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Bedankt voor het fijne blogberichtje! En zo lief dat poppenkuiltje.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.